Παρουσίαση χώρου και επιλογή SUB


Καλημέρα,

Μετα από μια αποχή 6 χρόνων από το χώρο του AV (τόσο που έκλεισε το παλιό μου account) λόγω των 2 παιδιών που ήρθαν στη ζωή μας με αρκετά μικρή διαφορά, ήρθε η ώρα για ένα δυναμικό comeback. Από το προηγούμενο σεταπ έχει μείνει μόνο ο προ-τελικός (Sherbourn Pre-1 & PA160) που οδηγεί ενα ζευγάρι νεοαποκτηθέντα Klipsch KLF30!!!. Τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν ενα εφηβικό μου άπιαστο όνειρο, από την εποχή που περίμενα διακαώς την έκθεση στο Χίλτον και μετα προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή στο Λάιο μπας και καταφέρω να τα ακούσω έστω για 5 λεπτά (μιας και το 1+ εκατομμύριο δραχμές που κόστιζαν ήταν το μισό ετήσιο εισόδημα του πατέρα μου..) λατρεύω τον ήχο τους είμαι σίγουρος ότι θα με συντροφεύσουν για πολλά πολλά χρόνια.

Εδώ λοιπόν και 13 μήνες κάναμε το μεγάλο βήμα και μετακομίσαμε στα ανατολικά προάστια της Αττικής προσδοκώντας σε μια βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης μας μακριά από αυτοκίνητα και πολυκατοικίες. Ανακαίνισα πλήρως το σπίτι το οποίο είχαμε ως εξοχικό κάνοντας όλες τις απαραίτητες προσθήκες για να στηθεί ένα 5.4.2 HC στο σαλόνι (καλές καλωδιώσεις περιφερειακών, γραμμή από τον πίνακα με ξεχωριστή ασφάλεια κτλ). Στην παρούσα φάση έχουν τοποθετηθεί 4 ηχεία atmos της polk audio, 2 περιφερικά Klipsch r15m και οσονούπω αγοράζω κεντρικό, AV και projector( πιθανότατα τον 730 της onkyo). Ο χώρος είναι περίπου ενιαίος με την κουζίνα 60-65 τετραγωνικά (τα 35 είναι το σαλόνι). Ο χώρος ακρόασης είναι διαστάσεων 6χ6 με τον καναπέ στα 3,5 μέτρα από τα ηχεία. Τα ηχεία έχουν μεταξύ τους απόσταση 2,3 μετρά. Στο χώρο υπάρχει εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο όπου είναι τα υπνοδωμάτια. H χρήση του συστήματος είναι 60% μουσική και 40% HC.

Μετα λοιπόν από αυτή τη μακροσκελή παρουσίαση, θα ήθελα τη βοήθεια σας για το σημαντικότερο συστατικό ενός HC, Τα SUB….

Τα Sub θα τοποθετηθούν διπλα στα LR με τον περιορισμό ότι δεν μπορούν να ξεπερνάνε τους 45 πόντους πλάτος.

Το budget δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1200 ευρώ και για τα 2. Σκέφτομαι για DYI (πιάνουν τα χέρια μου) με 2 12αρια Dayton σε κλειστή καμπίνα και έναν pa τελικό ή κάποιο 12 klipsch/svs/xtz. φυσικά κοιτάζω και μεταχειρισμένα.

:)
 

Dimifoot

Грези c Xeдpум
Editor
καναπέ στα 3,5 μέτρα από τα ηχεία. Τα ηχεία έχουν μεταξύ τους απόσταση 2,3 μετρά.
:idk:
[DOUBLEPOST=1563353454][/DOUBLEPOST]
Ο χώρος είναι περίπου ενιαίος με την κουζίνα 60-65 τετραγωνικά
Το budget δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1200 ευρώ και για τα 2
Μεγάλος χώρος.
Χρειάζεσαι μεγαλύτερα ή (προτιμητέο) περισσότερα subs
 

Ο χώρος μου είναι από τον καναπέ και μπροστά, από εκεί και πίσω είναι του στρατηγού. Εδώ για τα 30αρια αναγκαστικα να πάω αντισταθμιστικά μέτρα ( 5 επιπλέον γλάστρες με Μπέντζαμιν κυλ) στη βεράντα)
 

Dimifoot

Грези c Xeдpум
Editor
Πρέπει να προσπαθήσεις η απόσταση μεταξύ των ηχείων να είναι ίση (έστω περίπου) με την απόσταση του καναπέ απο το κάθε ηχείο.
 

Η θέση ακρόασης δε μπορεί να μετακινηθεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν τα ηχεία λίγο πιο πολύ και να φτάσουν στα 2,7 μέτρα μετρώντας απο το κέντρο του ηχείου. Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος μου προβληματισμος είναι τα SUB. θα ήθελα να φτιάξω 2 Dayton 12αρια τα οποία οριακά χωράνε δίπλα απο τα klipsch, σε καμπίνα κλειστού τύπου, αλλά είμαι επιφυλακτικος σε οτι αφορά την απόδοση τους κάτω από τους 30 κύκλους....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μίλα με τον ζαπαντη...

Βλέπω πολύ στριμωγμένο το κοστολογια για 2 σαμπ, αλλά θα μπορούσε να γίνει με 2 κουτιά κι ένα ενισχυτή, πιθανώς στην πλάτη του ενός σαμπ.
 
Last edited:

Συμφωνω με τον costas EAR μίλα με τον Ζαπαντη έχω ακριβώς το ίδιο μέγεθος χώρου και κατασκευασαμε δυο sub με δυο drivers 12'' το κάθε ένα.
 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! θα μπορούσατε να μου πείτε το nicname του μέλους που μου προτείνετε?
 Dimifoot

Грези c Xeдpум
Editor
Η θέση ακρόασης δε μπορεί να μετακινηθεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν τα ηχεία λίγο πιο πολύ και να φτάσουν στα 2,7 μέτρα μετρώντας απο το κέντρο του ηχείου.
Δεν μπορείς να φέρεις τον καναπέ 30cm πιο μπροστά;
Κούνα τον σιγά σιγά 5 ποντους την βδομάδα, δεν θα το πάρει χαμπάρι ;)

Τουλαχιστον άνοιξε τα ηχεία στο 2.70 όπως είπες.
 Δεν μπορείς να φέρεις τον καναπέ 30cm πιο μπροστά;
Κούνα τον σιγά σιγά 5 ποντους την βδομάδα, δεν θα το πάρει χαμπάρι ;)

Τουλαχιστον άνοιξε τα ηχεία στο 2.70 όπως είπες.
Xaxa eye of the tiger!!
 


AKARL

Sheik Yerbouti
Ο χώρος μου είναι από τον καναπέ και μπροστά, από εκεί και πίσω είναι του στρατηγού. Εδώ για τα 30αρια αναγκαστικα να πάω αντισταθμιστικά μέτρα ( 5 επιπλέον γλάστρες με Μπέντζαμιν κυλ) στη βεράντα)
Μια αυστηρώς τεχνική ερώτηση: Πως θα χαρακτήριζες, εν συντομία, τη σχέση σου με τον ... στρατηγό; :idk:
 

Μια αυστηρώς τεχνική ερώτηση: Πως θα χαρακτήριζες, εν συντομία, τη σχέση σου με τον ... στρατηγό; :idk:
Έχει αποδειχθεί υπέρ του δέοντος ανεκτική σε θέματα που αφορούν την αγάπη μου για τη μουσική ( έπαιζα και κάποια χρόνια κρουστά σε μουσική σκηνή). Επίσης, όταν με γνώρισε είχα ήδη ένα 7,1 σεταπ στη σοφίτα του προηγούμενου σπιτιού και ένα δικαναλο στο σαλόνι, οπότε έχει μυηθεί.. Βέβαια, σα γυναίκα θέλει το σαλόνι να είναι σαλόνι και όχι μια έκθεση μηχανημάτων ήχου.
 


2Xxtz 12.17 edge

https://www.xtzsound.eu/support/sub-12-17-edge
Η τελικη τιμη θα έρθει πάρα πολυ κοντά στο κοστολόγιο σου και στην πορτα σου χωρίς κούραση .
Χωρίς φυσικά να υποτιμώ τις προτάσεις των παιδιών.
Έκανα μια κρούση πριν από δύο εβδομάδες και μου έκαναν και μια μικρή έκπτωση. Είναι από τις πρώτες επιλογές μου.
Τα 15 αρια είναι φοβερά για τα λεφτά που ζητάνε! Δεν χωράνε όμως....
[DOUBLEPOST=1563431043][/DOUBLEPOST]Μια πρωινή φωτό του χώρου μετά την αλλαγή που μου πρότεινε ο dimifoot. Τώρα είναι στα 3 μέτρα απόσταση από το σημείο ακρόασης και 3 μέτρα μεταξύ τους( από κόρνα σε κόρνα).
Το sub είναι απομεινάρι από το 7.1 που είχα στη σοφίτα (canton as25) για να συνηθίζει το μάτι της συζύγου...
Ο χώρος δεν έχει τελειώσει μιας και το σπίτι κατοικείται ουσιαστικά από το Μάρτη.
 

Attachments
Staff online

Forum statistics

Threads
149.678
Μηνύματα
2.223.325
Members
34.021
Νεότερο μέλος
alk5
Top