Most visitors online was 7182 , on 21 Nov 2025
...Illien: Raikkonen will need a Ferrari tank
Ferrari's new Formula One car will have to be built like a tank to withstand the treatment Kimi Raikkonen dishes out, according to former Mercedes-McLaren engine expert Mario Illien.
"No one drives the machine harder, no one bangs it so hard lap after lap into the kerb," the Swiss, who left Formula One in 2005 and now has an Ilmor MotoGP team, told Sport Bild on Thursday.
"Ferrari will have to build Kimi a tank if they want to win the title with him."
Raikkonen has moved from McLaren, who won no races last year for the first time in a decade, to replace retired seven-time world champion Michael Schumacher at Ferrari this season.
The 27-year-old Finn, twice an overall runner-up in the drivers' championship, suffered repeated engine failures in his time at McLaren. In 2003, he lost out to Schumacher by just two points.
Illien's Ilmor engines powered Finland's Mika Hakkinen to the 1998 and 1999 Formula One titles with McLaren while they have also won the Indy 500 on 11 occasions.
Για να δούμε......Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο.Ο Kimi Raikkonen πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, την Ferrari και στις πρώτες του δηλώσεις, εκτός από αισιόδοξος για το μέλλον του στη Scuderia, εμφανίστηκε και απροβλημάτιστος για το γεγονός ότι θα πρέπει να... διαδεχθεί τον Michael Schumacher.
"Δεν αισθάνομαι πίεση, γιατί όταν πήγα στη McLaren (σ.σ. στη θέση του Mika Hakkinen) η κατάσταση ήταν παρόμοια και συνέβη νωρίς στην καριέρα μου. Φυσικά, πολλοί με συγκρίνουν με τον προηγούμενο πιλότο, που εδώ ήταν ο Michael, ο 'μεγάλος' της Formula 1 για πολλά χρόνια. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αλλά δεν το αισθάνομαι. Νομίζω ότι θα μου πάρει λίγο καιρό να συνηθίσω στον τρόπο που δουλεύει η ομάδα και δεν νιώθω πίεση γι’ αυτό", δήλωσε ο Φινλανδός τεχνικός στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησε η ιταλική ομάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Madonna di Campiglio με την ονομασία "Wroom".
Αναφερόμενος στην μετακίνησή του από την McLaren στη Ferrari, ο Raikkonen, δήλωσε: "Οταν πρωτοπήγα στο εργοστάσιο παρατήρησα ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική, πολύ καλή. Υπάρχει μια οικογενειακή αίσθηση, παρότι όλοι δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν. Όλοι είναι πολύ χαλαροί και πολύ συνεργάσιμοι. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω μόνο θετικά να πω. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από τη McLaren. Για εμένα όλα είναι θετικά και ευχάριστα".
Η αποχώρησή του από την βρετανική ομάδα δεν έγινε χωρίς τις... απαραίτητες μουρμούρες, σύμφωνες με τις οποίες, δεν πρόκειται να "πιάσει" στην Ferrari: "Δεν ξέρω τι λένε ή τι νομίζουν στη McLaren. Δεν ξέρω πώς μπορούν να λένε τέτοια πράγματα από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν πώς είναι τα πράγματα στη Ferrari. Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω. Ο τρόπος με τον οποίο κάνω τα πράγματα έχει δουλέψει αρκετά καλά. Δεν νομίζω ότι αν άλλαζα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Τελικά, το πρόβλημα δεν ήταν ούτε η προπόνησή μου ούτε η προσωπική μου ζωή. Στη McLaren είτε το μονοθέσιο δεν άντεχε όλο τον αγώνα είτε δεν ήταν αρκετά γρήγορο. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, θα κάνω τα πράγματα με το δικό μου τρόπο". "Φυσικά, πρέπει να δουλέψουμε μαζί όσο πιο καλά μπορούμε. Δεν είμαι ο Michael Schumacher και η ομάδα δεν περιμένει να γίνω. Ξέρουν ότι δουλεύω με διαφορετικό τρόπο και πρέπει να βρούμε τον αποτελεσματικότερο τρόπο συνεργασίας. Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Όταν πήγα στις δοκιμές, η δουλειά που είδα να γίνεται ήταν όμορφη και στρωτή, πολύ πιο εύκολη από ό,τι έχω δει μέχρι τώρα στη Formula 1".
ΧΑΧΑΧΑ.Ταααα 'λεγεεεεε ο Νοστράδαμος.Kimi's attempt to Break a Ferrari Day 2 : Result Mission Accomplished :cool_1: :cool_1:
Kimi did 9 laps before being stopped by gearbox problems.
Kimi - Αφεντικό το'σπασα!!!
Jean - Τί???
Kimi - Ναι, ναι το'σπασα 9 γύρους!
Jean - Πώς το'σπασες??? Είχε κόφτη στις 8.000 στροφές "happy_1" "happy_1" "happy_1"
Kimi - Αφεντικό ασ'τα ψόφια, μούφα τον κόβω τον κουβά, στα Mclaren έβγαζα πάνω απο 10 γύρους :crazy_1:
![]()
Μπα δυστυχώς ήταν αλήθεια τελικά! :?Έχω την εντύπωση οτι αυτό που έγραψα για τον Kimi ήταν μούφα, θα το ερευνήσω και θα επανέλθω αύριο με νεότερα. Αν όντος είναι μούφα συγγνώμη για την παραπληροφόρηση![]()