Περί Μεθοδολογίας Συγκριτικών δοκιμών...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μερικές ακόμη σκέψεις για το σύστημα αναφοράς.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το σύστημα αυτό καθ’ αυτό έχει τόση σημασία όση και ο χώρος στον οποίο είναι στημένο. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ την σημασία του χώρου μεγαλύτερη από αυτήν του συστήματος και συνεπώς μπορώ να δεχτώ και κάποιες παραχωρήσεις στην ποιότητα των μηχανημάτων. Θα προτιμούσα το σύστημα να μην είναι ντιούικο, με την λογική ότι καλά είναι ένα test να γίνεται με συσκευές εμπορίου, αλλά πρώτον, εφόσον μιλάμε καθαρά για συγκριτικά αποτελέσματα και όχι για συνολική αποτίμηση ενός συστήματος, αυτό ίσως να μην είναι απαγορευτικό και δεύτερον, είναι μάλλον σπάνιο κάποιος να μην έχει πειράξει έστω και κάτι πολύ μικρό στα μηχανήματά του ή στα καλώδιά του ή…

Θεωρώ ευκόλως εννοούμενο ότι το σύστημα αναφοράς θα βρίσκεται τουλάχιστον κοντά στα τιμολογιακά επίπεδα των προς σύγκριση συσκευών, όχι τόσο για λόγους ορθότητας των αποτελεσμάτων αλλά για λόγους χρηστικότητας των συμπερασμάτων.

Νομίζω συμφωνούμε όλοι, ότι ο monitor χαρακτήρας, είναι άκρως απαιτούμενο χαρακτηριστικό ενός συστήματος αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς εξοπλισμού πρέπει να κινηθούμε σε τέτοια πλαίσια και όλοι έχουμε στο μυαλό μας ορισμένα μηχανήματα, κυρίως ηχεία, που πλοιρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις. Ή όχι?...

Το monitor άκουσμα ως έννοια, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, λανθασμένα συνδεδεμένο μόνον με τον εξοπλισμό και κυρίως με τα ηχεία ενός συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να επανέλθουμε στο θέμα του χώρου. Η επίτευξη σωστής στερεοφωνίας είναι πολύ σημαντικό θέμα, αν θέλουμε τουλάχιστον να πάρουμε ηχητικές διαφορές μεταξύ συσκευών, στο σωστό τους (όσο γίνεται) μέγεθος.

Θέματα περισσότερο υποκειμενικά όπως πχ οι χροιές των οργάνων, νομίζω ότι είναι ήσσονος σημασίας, αφού δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικό άκουσμα αναφοράς, δηλαδή το live όργανο στον χώρο μας. Οι φωνές θα μπορούσαν να είναι καλύτερο σημείο αναφοράς αλλά και εδώ το υποκειμενικό στοιχείο είναι μεγάλο. Γενικώς όμως πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στις διαφορές από την ΑΒ αντιπαραβολή και λιγότερο στον καθορισμό του ορθότερου ακούσματος, κάτι που θα αποτελέσει όμως ούτως ή άλλως, ένα εκ των εμμέσως εξαγομένων, τελικών συμπερασμάτων.

Συνεχίζω αργότερα, ας ακούσουμε και σκέψεις άλλων...



p.s. Αλήθεια πόσοι από εσάς έχουν ζητήσει την βοήθεια επαγγελματία για την βελτίωση - προσαρμογή του χώρου τους, στο σύστημά τους ή τέλος πάντων πόσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα?
 

Μηνύματα
925
Reaction score
0
Έχω ψιλοασχοληθεί με την βελτίωση - προσαρμογή του χώρου λίγο πιο παλιά.
Το παράτησα όμως, μέχρι να πάω στον καινούριο χώρο που ετοιμάζω.
Όταν λες επαγγελματία τί εννοείς? Αυτούς που φτιάχνουν επαγγελματικούς χώρους (μπαρ, παμπ, κλαμπ, μπουάτ :lol:, κλπ κλπ)?
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top