- Reaction score
- 298
Ηχεία χωρίς χρονική και φασική συνοχή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν: αυτό αυτομάτως αποκλείει παθητικά κροσόβερ >1ης τάξης, επίπεδες μπάφλες χωρίς step, bass reflex ... 8)
Νίκο, όπως αντιλαμβάνεσαι για να είμαστε σε θέση να κάνουμε κριτική σε ένα HiEnd μηχάνημα θα πρέπει να το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο αναφοράς μας.Νίκος Τσαρουχάς said:Και για να βοηθήσω την κουβέντα, λέω εγώ τώρα:[/b]
Αλήθεια σε ένα studio ηχογραφήσεων όπου μέρος της «δουλειάς» τους είναι να ακούνε διαφορές (σε χροιές φωνών, διατάξεις οργάνων στον χώρο κλπ κλπ) και να προσαρμόζουν την ηχογράφηση στα μέτρα τους, χρησιμοποιούν ως ηχητικό εξοπλισμό αναπαραγωγής ΜΟΝΟΝ μηχανήματα αστρονομικού κόστους ή αυστηρά μηχανές (κατά το γενικώς λεγόμενο) hi end? Όχι βέβαια. Χρησιμοποιούν αναλυτικά μηχανήματα, monitor ηχεία κλπ κλπ, που πολλές φορές είναι αρκετά πιο γήινου επιπέδου. Υπό το πρίσμα αυτό, κάποιοι εδώ ίσως είναι αρκετά πιο τυχεροί διότι έχουν στην διάθεσή τους καλύτερο - ακριβότερο εξοπλισμό. Από την άλλη εκτός των μηχανημάτων, στα studio κοιτάνε και άλλες παραμέτρους. Κάτι λέγαμε για το «πακέτο» σύστημα χώρος. Υπάρχει κανένα studio που να μην έχει περάσει από τα χέρια ειδικών στο θέμα?...
p.s. Είναι 100% σίγουρο ότι μέσα από μια τέτοιου είδους αναζήτηση θα αναγκαστούμε να κάνουμε αρκετές παραχωρήσεις, γι αυτό δεν έχει κανένας αμφιβολίες. Φυσικά τρώγοντας έρχεται η όρεξη...![]()
Επειδή ξέρω τι έχουν κι επειδή ξέρω και τι έχουν τα μέλη μας γι αυτό είπα ότι κάποιοι έχουν εξίσου καλά, τα ίδια ή και καλύτερα μηχανήματα. Άρα δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα.g.kar said:Δες τι συστήματα αναφοράς έχει για παράδειγμα το Hitech , o Ηχος, το HiFidelity κ.λ.π. Το δικό μας σύστημα ας είναι καλύτερο από αυτά ή τουλάχιστον της ίδιας ποιότητας.
Οχι Γιωργο.g.kar said:θέλεις να πεις ότι πρέπει να αγοράσουν και οι Νότιοι βιντεοπροβολέα ;ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:Ξερετε που σας γραφει ο Ανδρεας Κ. ?![]()
Γινετε και εσεις "βορειοι" σαν τον Costas Ear και μετα το συζηταμε...![]()
![]()
![]()
![]()
Τι να κάνει βρε το δικό μου σύστημα? που για να συγκρίνω τελικούς θέλω 8 κανάλια? ή για να συγκρίνω pro θέλω 16 καλώδια και 8 στάδια με κοινό volume control? Ή να δω πηγή? Αφού μόνο transport με AES/EBU συνδέεται και δε το ακούω ως έχει αλλά με oversampling από άλλο μηχάνημα! Και που όλα ως έχουν είναι ισοσταθμισμένα στο χώρο, άρα ό,τι και να αλλάξει θα παίξει χειρότερα!!!! Βρήκες τώρα λύση δηλαδή, το σύστημά μου, το πιο ιδιότροπο όλων των μελών εδώ μέσα, αααααααααααα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χαΝίκος Τσαρουχάς said:Bro Το δικό σου σύστημα κάνει ας πούμε?
¶λλωστε είπαμε. Ας αποφασίσουμε εμείς και θα βάλουμε τον Καφάτο να το αγοράσει.![]()
![]()