Περί οθόνης

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: ΠΕΡΙ ΟΘΟΝΗΣ

Εχει βελτιώσει περαιτέρω το ηχοδιαπερατό με το μοντέλο Enlightor4K, δύο-τρία σκαλιά χαλαρά παραπάνω απο τη Screen excellence, που νομίζω οτι είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Screen Excellence VistaCurve Projection Screen With Enlight 4K (EN4K) Technology

Screen Excellence rolls out VistaCurve Projection Screen which is support 1.78:1 or 2.37:1 aspect ratio.
Screen Excellence VistaCurve Projection Screen provide Enlight 4K (EN4K) screen material formulation technology
which the first transparent screen material. It designed specially for high-end Commercial D-Cinema
and cutting edge residential high-end installations.
It offer high picture quality for high-end wide screen theaters. Screen Excellence VistaCurve Projection Screen with
slight curve available in 80-inch up to 160-inch with starting priced at $5,800​

Πολύ μπροστά μας πήγες Βαγγέλη:121:Θέλουμε κι αυτόν για παρέα!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αργύρη οι Screen Research είναι γαλλικές οθόνες για τις οποίες ακούστηκαν ιδαίτερα κολακευτικά σχόλια στο εξωτερικό προ 5ετίας με 7ετίας οταν ο Άγγλος μηχανικός τους που ήταν υπεύθυνος για τη εξέλιξη τους, έκανε το 1ο πλεκτό ηχοδιαπερατό υλικό θέασης αντί για διάτρητο.

Εδω όμως και 2 χρόνια έχει φύγει απο την εταιρία και έχει ανοίξει στη Βρεττανία τη δική του κατασκευαστική εταιρία οθονών ονόματι Screen Excellence. Εχει βελτιώσει περαιτέρω το ηχοδιαπερατό με το μοντέλο Enlightor4K, δύο-τρία σκαλιά χαλαρά παραπάνω απο τη Screen excellence, που νομίζω οτι είναι πραγματικά εξαιρετικό.
βαγγελη αν θυμασαι τα λεγαμε περσι τετοιο καιρο

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Βαγγέλη ,δε μπορώ να πω τίποτα όταν μιλάς για σχέσεις Πάθους.
Μπορεί κάποιοι να τραβάμε μοναχικούς δρόμους, αλλά αισθανόμαστε τα ίδια.
Και το ζήτημα της οθόνης το τεκμηρίωσες άριστα. Θεωρώ ότι κάτι βγήκε τελικά, από την "αντιπαράθεση?". Η πρόκλησή σου φυσικά γίνεται αποδεκτή μετά χαράς.
Οταν Γιάννη χαιρόμαστε αυτο που κάνουμε, αυτο που βλέπουμε, αυτο που ακούμε, είναι φυσικό κάποια στιγμή να μετατραπεί σε αγάπη και πάθος.

Οι καλές οθόνες είναι ένα μέσο να στραγγίξουμε τον προβολέα μας. Αν επιλεγεί σωστά και το υλικό θέασης θα τον βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο για να κρύψει και τις αδυναμίες του!!

Περιμένω νέα σου λοιπόν, αφού η πρόσκληση είναι αποδεκτή για να τα πούμε και απο κοντά :114:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Screen Excellence VistaCurve Projection Screen With Enlight 4K (EN4K) Technology

Πολύ μπροστά μας πήγες Βαγγέλη:121:Θέλουμε κι αυτόν για παρέα!​
Εσύ Μανωλιό σταματα να τρέχεις γιατι στην Ιεράπετρα θα μείνουν οι άλλοι τόσο πίσω που θα βαρεθούν να σε κυνηγάνε και θα σε αφήσουν στη μοναξιά της 1ης θέσης !! :143:

Χαλάρωσε και απόλαυσε.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έμ! βέβαια, όταν έχεις προβολέα με τέτοιες προδιαγραφές, τότε ασφαλώς δεν μπορείς, παρα να προβάλεις σε μια STEWART αλλιώς κάνεις ιεροσυλία!!!

3200x2560 resolution
180Mhz bandwidth
180Khz max scanrate
9" tubes with advanced 6-pole beam correction
81 zones of convergence

Reaction score
150
Re: Απάντηση: ΠΕΡΙ ΟΘΟΝΗΣ

Έμ! βέβαια, όταν έχεις προβολέα με τέτοιες προδιαγραφές, τότε ασφαλώς δεν μπορείς, παρα να προβάλεις σε μια STEWART αλλιώς κάνεις ιεροσυλία!!!

3200x2560 resolution
180Mhz bandwidth
180Khz max scanrate
9" tubes with advanced 6-pole beam correction
81 zones of convergence

Αντε να βγουν οι 4Κ γιατί αυτή η ανάλυση είναι ότι πρέπει για παιχνίδια 3D σε σοβαρό μηχάνημα PC εννοείται. Οχι για να παίζω! Για να γουστάρω μόνο!

Κι αν υπολογίσεις και το γεγονός ότι παίζεις σε ότι ανάλυση γουστάρεις χωρίς τα χάλια των pixels σε non native mode είναι από τις λίγες φορές που μου λείπει η CRT τεχνολογία και η εποχή που είχα δυο 22" μονιτορς στο PC μου.

Είμαι περίεργος πως θα φαίνεται upscaled Blu-Ray σε αυτή την ανάλυση...το έχεις δοκιμάσει?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΡΙ ΟΘΟΝΗΣ

Αντε να βγουν οι 4Κ γιατί αυτή η ανάλυση είναι ότι πρέπει για παιχνίδια 3D σε σοβαρό μηχάνημα PC εννοείται. Οχι για να παίζω! Για να γουστάρω μόνο!

Κι αν υπολογίσεις και το γεγονός ότι παίζεις σε ότι ανάλυση γουστάρεις χωρίς τα χάλια των pixels σε non native mode είναι από τις λίγες φορές που μου λείπει η CRT τεχνολογία και η εποχή που είχα δυο 22" μονιτορς στο PC μου.

Είμαι περίεργος πως θα φαίνεται upscaled Blu-Ray σε αυτή την ανάλυση...το έχεις δοκιμάσει?
Μονο ο Βαγγέλης μπορεί να μας λύσει την απορία αυτή, εάν δεν βαριέται να ασχοληθεί, γιατί θέλει να ασχοληθείς! και να ρίξεις και
μερικά ευρά! όμως ξέρεις οτι λίγοι ασχολούνται (στην Ελλάδα) με τους CRT!

ΥΓ. Θα του πώ όμως να μου τον δανείσει! :142:

Reaction score
150
Κάπου διάβαζα ότι παίρνει HDMI κάρτα ισχύει? Αλλά το 3200 ανάλυση από HDMI χλωμό το βλέπω. Πως το παίρνει? Me dual-link DVI?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έχουν βγεί κάρτες με 2 HDMI 1,3 και ρύθμιση gamma, και για τον BARCO και για τον SONY, που μπαίνουν σε ειδικές υποδοχές που έχουν οι προβολείς, και κάνουν 300 ευρώ, εγώ δεν έχω την κάρτα, αλλά ένα παλιό μετατροπέα που λέγεται HDFury, όμως είναι στα άμεσα σχέδιά μου, όπως και η αλλαγή του scaler DVDO VP30, με τον DVDO DUO, ο οποίος έχει CMS και 7 εισόδους HDMI και 3 εξόδους!!! οι οποίοι όπως ξέρεις χρειάζονται, βέβαια εάν είχα τα μπικικικίνια, θα έπαιρνα έναν CRYSTALIO, αλλά άλλο 900 ευρώ και άλλο 4000 ευρώ.
Καταλαβαίνεις βέβαια οτι στην Ελλάδα, λίγοι έως κανένας δεν έχουν αυτά σε CRT! οπότε όταν ακούω κριτικές απο ανθρώπους που δεν έχουν δεί τέτοιου είδους εικόνα, απλά και μόνο γελάω, και δεν συνεχίζω την συζήτηση!
Τώρα το upscale θα το κάνει ο προβολέας, και δεν θα είναι ακριβώς 3200Χ2560, αυτή την ανάλυση την έχει ο BARCO σε 4:3, σε 16:9 θα είναι ασφαλώς κατά τί μικρότερη, όμως και πάλι θα είναι διπλάσια απο την σημερινή HD, όπως επίσεις είναι ικανός για 3D!!! (Με την κατάληλη οθόνη βέβαια).

ΥΓ. Πιό πολλά μπορεί να μας πεί ο Βαγγέλης, εγώ ότι έχω μάθει, είναι απο τα forum του εξωτερικού AVSForum, AVForums, Curt Palme.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: ΠΕΡΙ ΟΘΟΝΗΣ

Καταλαβαίνεις βέβαια οτι στην Ελλάδα, λίγοι έως κανένας δεν έχουν αυτά σε CRT! οπότε όταν ακούω κριτικές απο ανθρώπους που δεν έχουν δεί τέτοιου είδους εικόνα, απλά και μόνο γελάω, και δεν συνεχίζω την συζήτηση!

εγω ξερω παντως 2-3 που τα εχουν ...

εγω πχ εχω και καρτα dvi στον 9αρη μου αλλα και crystalio

Reaction score
15.548

Καλα μην συζητας αλλο....:126:

Ποτε να ερθω να δω το καμαρι σου Μακη μου...:118:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τι να δείς Κώστα μου, του Μάκη δεν βγάζει 100000:1, νομίζω οτι φτάνει μόνον μέχρι 50000:1, οπότε δεν νομίζω οτι θα δείς μαύρο! :142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τότε είναι καλή αναβάθμηση νομίζω η κάρτα με HDMI 1,3, γιατί εάν διαβάσεις χαρακτηριστικά είναι πολύ προχωρημένη, με 14bit επεξεργαστές και πολλά άλλα, στο site του curt palme θα την βρής.

Reaction score
15.548

Τι να δείς Κώστα μου, του Μάκη δεν βγάζει 100000:1, νομίζω οτι φτάνει μόνον μέχρι 50000:1, οπότε δεν νομίζω οτι θα δείς μαύρο! :142:
το 100000/1 δεν βγαινει μονο με μαυρο βρε χαζουλι...:116:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

το 100000/1 δεν βγαινει μονο με μαυρο βρε χαζουλι...:116:
Κώστα ξέρεις οτι συμπαθώ τους ανθρώπους με χιούμορ, γι'αυτό πιστεύω οτι δεν παρεξηγής τα γραφώμενά μου, επίσεις να τον χαίρεσαι και καλοθέατος ο προβολέας σου!

Reaction score
15.548

Κώστα ξέρεις οτι συμπαθώ τους ανθρώπους με χιούμορ, γι'αυτό πιστεύω οτι δεν παρεξηγής τα γραφώμενά μου, επίσεις να τον χαίρεσαι και καλοθέατος ο προβολέας σου!
Εννοειτε βρε...:126:

Εξαλλου και εγω σε ειπα "χαζουλι"...δεν το καταλαβες..

Reaction score
5.614
κωστα οποτε θελεις μπορεις να ερθεις απο βδομαδα .
αλλα εδω ειχες βγαλει κουλο τον cinemax τον δικο μου θα αφησεις ?

παντως δεν εχω κανενα προβλημα να ερθεις οποτε σε ξανακαλω για να δεις οτι ισχυει ...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: ΠΕΡΙ ΟΘΟΝΗΣ

κωστα οποτε θελεις μπορεις να ερθεις απο βδομαδα .
αλλα εδω ειχες βγαλει κουλο τον cinemax τον δικο μου θα αφησεις ?

παντως δεν εχω κανενα προβλημα να ερθεις οποτε σε ξανακαλω για να δεις οτι ισχυει ...
Οκ...θα βρεθουμε...θα σου στειλω pm

Δεν εβγαλα κουλο τον cinemax...
Με τους crt εχω μια αλλη σχεση...:126:

Μην φοβασε...:112::116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88