Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
150
Δεκτό και τελικά όντως ο καθένας με τις ανάγκες τους μιας και π.χ εγώ έχω HTPC και για τον μικρό και στο υπνοδωμάτιο σύντομα οπότε με βολεύει ο server.

'Οσο για το backup για κάθε TB μπορείς πάντα να πάρεις άλλο ένα TB δίσκο και πάλι σε κόστος δεν θα υπερβεί τα δισκάκια και πολύ.

Ρε παιδιά συγχωρέστε με που το αναφέρω αλλά με το που βγήκαν τα Blu-ray χάρισα 400 DVD σε κούτες δεξιά και αριστερά.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

1. Λέω κι εγώ να μπω να δω που έχει φτάσει η κατάσταση αλλά απ'οτι βλέπω......τα 50αρια που είναι και τα μόνο που με ενδιαφέρουν ακόμα.......χάλια.

2. Λοιπόν ανακοινώνω και σημειώστε το ότι μέλλον το BDR δεν βλέπω να έχει και πρόσφατα μπήκε και η ταφόπλακα για όσους ασχολούνται με HTPC.

3. Μια φώτο από το σκληρό μου (τους σκληρούς)

4. Μπορεί κανείς να με πείσει γιατί να γράφω δισκάκια τι στιγμή που με την ξετίλα τιμή των σκληρώ σε λίγο τα BD Iso θα είναι mp3?

5. Εδώ μιλά με τα iso τα διαβάζει σφαίρα και με ένα κλικ αλλάζω τα δισκάκια σαν να γυρίζω σελίδα περιοδικου.

6. Τι σας προσφέρει το δισκάκι? Μήπως χάνω κάτι?

1. Όντως τα 50άρια printable Blu-ray δισκάκια είναι ακόμα ακριβά, η φτηνότερη τιμή που παίζει ακόμα και σήμερα είναι περίπου έξι ευρώ το ένα...

2. Τι ακριβώς εννοείς φίλτατε, δεν αντιλαμβάνομαι; :118:

3. Ποποπό, πράγμα που σαλεύει...

4. Για ξανακάνε τους υπολογισμούς σου, συγκρίνοντας τις τιμές των φτηνότερων σκληρών δίσκων του 1ΤΒ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με τις τιμές που έγραψα από τα Infome 25άρια δισκάκια... :126:

5. Συμφωνώ απολύτως, αλλά πάλι ξεχνάς ότι αναφέρεσαι σε όσους χρησιμοποιούν HTPC, δηλαδή μια ελάχιστη μειοψηφία του 1-2%, και ίσως να λέω και πολύ...

6. Καλά βρε, δεν είδες σε μένα τα Blu-ray δισκάκια;! Συγκρίνεται μια φωτό από σκληρούς δίσκους με αυτό;! :143:

Και τα λέω εγώ αυτά που έχω δύο HTPC στο σπίτι μου! Γιατί το ένα HTPC είναι στο σαλόνι και το άλλο στην κρεβατοκάμαρα και δεν μπορώ να τρυπήσω όλο το σπίτι για να περάσω καλώδια για να τα δικτυώσω.

Και πόσους δίσκους να αγοράσεις πια Σωτήρη μου;! Όσους και να αγοράσεις, κάποια στιγμή θα γεμίσουν. Μετά τι θα κάνεις; Θα αρχίσεις να βάζεις τους σκληρούς δίσκους σε ράφια με ταμπελάκια επάνω τους για το τι ακριβώς περιέχει οι καθένας;! :142:

Reaction score
1

'Οσο για το backup για κάθε TB μπορείς πάντα να πάρεις άλλο ένα TB δίσκο και πάλι σε κόστος δεν θα υπερβεί τα δισκάκια και πολύ.

Νομίζεις αγαπητέ μου. :143:

Ο φτηνότερος εσωτερικός σκληρός του 1ΤΒ έχει αυτή τη στιγμή 66 ευρώ, άρα χρειάζεσαι 2 x 66 = 132 ευρώ, για χωρητικότητα 1ΤΒ με backup για να είσαι απόλυτα εξασφαλισμένος.

Με τα Infome δισκάκια των 25Gb στην τελευταία τιμή που τα αγόρασα, χρειάζομαι μόλις 40 x 1,3 = 52 ευρώ για 1ΤΒ χωρητικότητα. :126:

Επίσης, επειδή ξέρεις πολύ καλά την αγορά των pc φίλτατε, ξέρεις πολύ καλά ότι οι τιμές των σκληρών δίσκων έχουν συμπιεστεί μέχρι εκεί που δεν πάει, είναι αδύνατον να πέσουν ακόμα δραματικά στο άμεσο μέλλον.

Ενώ αντίθετα, είμαι σίγουρος ότι θα αγοράζω πολύ σύντομα 25άρια Blu-ray δισκάκια στο ένα ευρώ, ενώ σε κανέναν χρόνο το πολύ θα τα αγοράζω πενήντα λεπτά το ένα... :111: :138:

Reaction score
150
Το ζήτημα εμφάνισης της συλλογής είναι εντελώς προσωπικό και με τα δισκάκια έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα όπως βλέπουμε και στη φώτο του Παναγιώτη. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα - μόλις φτάσεις κάποιο αριθμό ταινιών (π.χ. 1000-1500) και πάνω η ανεύρεση είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Οι σκληροί θα πέσουν κι άλλο και μέχρι το καλοκαίρι οι 2TB θα είναι κοντά στα 100 Ευρώ mark my words. Υπάρχει είδη 2ΤΒ σκληρός με 135 Ευρώ

Σχετικά με το backup δεν είναι απαραίτητο να έχεις ακριβώς διπλάσιους δίσκους καθώς υπαρχουν πολλές λύσεις RAΙD που μέσω parity διορθώνουν τυχόν 1 crashed disk καθώς και software όπως το unraid το οποίο δεν είναι για όλους βέβαια.

Μέχρι το καλοκαίρι θα στήσω ένα Server με μέγιστη χωρητικότητα 80ΤΒ για αρχή αλλά και με δυνατότητα επέκτασης αρκετά παραπάνω. Όταν καταλήξω στο πως και τι θα το γράψω.

Ανέφερα κάπου πως δεν βλέπω πολύ μέλλον για το BD-R. Θέλω να πω ότι σήμερα το DVD είναι το floppy του παρελθόντος και όλοι κάνουν δουλειά με ένα USB Flash drive ενώ σύντομα τη θέση του θα πάρει το BD-R. Εικάζω ότι στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον δισκάκια καθόλου και προσφατα αυτή η τάση ενισχύθηκε από μια απλή εξέλιξη στον κόσμο των HTPC.

Εκτός του ότι λύθηκε πλέον το θέμα με τα Blu-Ray και το bitstreaming μέ τις κάρτεσ 5ΧΧΧ της ATI πλέον κάνει bitstreaming και ο MPC HC με το ffdshow και μέσα από ξερά mts αρχεία αν θες η και ολόκληρα τα δισκάκια. Φυσικά όλοι αυτοί παίζουν από σκληρούς. Πόσοι είναι δεν ξέρω αλλά στην Αμερική η τάση Server--->Players είναι δυνατή!

Κατά τη γνώμη μου έπρεπε είδη τα 50GB δισκάκια να εχουν 1-1,5 ευρώ το πολύ. Οι ακριβοί αυτοί πολυπόθητοι δίσκοι είναι και ένας από τους σοβαρότερους λόγους που δεν έχει σπάσει ακόμα το PS3 π.χ. (ασύμφορες αντιγραφές).

Το μέλλον το φαντάζομαι ως εξής:

- 100+ Mbp/s DSL

- Τεράστιες ψηφιακές βιβλιοθήκες αλλά Netflix με 150,000 ταινίες (τόσες έχει) online που ποτέ δεν λείπουν (concurrent use) ενώ μπορεί ο "πελάτης" να ξεφυλλίζει αυτή την τεράστια συλλογή με το τηλεκοντρόλ και να βλέπει preview της κάθε ταινίας χωρίς να σηκωθεί από τον καναπέ. Γιατί νομίζεται λύσαξε η Microsoft να συνεργαστεί με το Netflix?

Φυσικά και δεν είμαι απόλυτος αλλά έτσι τα βλέπω αυτή τη στιγμή.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Τώρα εάν πώ της πεθεράς μου (το έργο που θές να δείς είναι στον server ψάξε), δεν θα με κυνηγήσει λέτε? ή να της πώ το άλλο, (έλα καημένη σε bitstream δές το!!!) έ! εκεί θα της
έρθη ο ταμπλάς και θα τελειώνουμε!!!:143::143::143:

Reaction score
150
Γιατί αν δε δει Blu-Ray η πεθερά σου δεν θα ευχαριστηθεί την ταινία ε?

Μιλάω για εμάς καθώς π.χ. στο δικό μου "σινεμά" I set the wheels in motion......

Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή με τα δισκάκια είναι ότι έχεις αυτομάτα και backup αλλά αν στηθεί σωστός server με σωστό RAID (που κοστίζει μεν) τότε η ευκολία της ψηφιακής πληροφορίας είναι ανάλογη του να παίζεις μουσική από CD σε σχέση με PC.

Τρόφη για σκέψη έριξα παιδιά και τίποτα άλλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που κάνω εγώ κάνει για όλους. Απλά είδα τη βιβλιοθήκη του Παναγιώτη και θυμήθηκα τότε που είχα κάνει το ίδιο με DVD και μια μέρα έψαχνα να βρω να τα χαρίσω (400 δισκάκια).

Αν όμως το δισκάκι δίνει σε κάποιον ικανοποίηση τότε πάω πάσο.

Reaction score
2.243
Μια ερώτηση καθότι εντελώς άσχετος με το θέμα Blu ray: Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τα μπλε δισκάκια εγγραφής είναι αξιόπιστα και αντέχουν στο χρόνο, περισσότερο μάλιστα από ένα σύγχρονο σκληρό δίσκο? Ότι το αντίστοιχο αξιόπιστίας σε δίσκους είναι δύο σκληροί έτσι για σιγουριά μη τυχόν και χαλάσει ο ένας; Επίσης, γνωρίζουμε σίγουρα ότι η πεθερά μπορεί να διακρίνει την ταινία που επιθυμεί στο σωρό των 300-400 δίσκων και θα τη βρει μόνη της? Ή για να το πάω παραπέρα ακόμη και στα απλά dvd μπορεί να βγάλει άκρη με μενού και ρυθμίσεις και υπότιτλους κτλ? Γιατί αν ο γαμπρός της είναι αυτός που πρέπει να βάλει το δίσκο με την ταινία να παίξει και να κάνει καιρυθμίσεις στα μενού, στον ενισχυτή κτλ, τότε δε βλέπω πόσο ευκολότερη είναι η χρήση του δίσκου σε σχέση με τη χρήση του δικτύου...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δηλαδή πόσοι βλέπουν blue ray ή έστω DVD (για να μην κολλάμε στα blue ray) απο server στην Ελλάδα βρέ παιδιά? μιλάμε τόση ώρα για 10 άτομα? γιατί μη μου πείτε οτι είναι παραπάνω! όχι επειδή μας αρέση το HTPC με 10 δίσκους, να λέμε οτι όλοι έχουν απο ένα!!!
για να βλέπουν ταινίες, τουλάχιστον 90% που έχουν υπολογιστή στο σπίτι, και μιλάω για νέα παιδιά, δεν ξέρουν να μπούν στο bios, πόσο μάλλον να στήσουν και server!
Παιδιά που έχουν σπουδάσει σε ΤΕΙ και με κοιτάνε να κάνω τον υπολογιστή μου overclock
και με ρωτάνε πώς ανεβάζω τον επεξεργαστή, γιατί ανεβάζω τα ρεύματα, (επι τη ευκαιρία τον τετραπύρηνο 2,4 τον δουλεύω μια εβδομάδα στα 3,0 με θερμοκρασίες μέχρι 60 βαθμούς στο φούλ) εντάξη πολλά παιδιά τα κάνουν αυτά, αλλά δεν μπορούν (με 800 ευρώ το μήνα!) να στήσουν έναν ακριβό server για να βλέπουν ταινίες, αυτό είναι σίγουρο! Ρωτήστε 10 άτομα τι είναι raid, και θα πάρετε μια ιδέα, οι πιό πολλοί θα σας πούν (κατσαριδοκτόνο):142::142::142:

ΥΓ. ας ρωτήσουμε στο site πόσοι έχουν server μόνο γα να βλέπουν ταινίες για να πάρουμε μια ιδέα, όχι οτι θα λέει τίποτα, γιατί εδώ ασχολούμαστε με το αντικείμενο, και ασφαλώς
θα είναι πιο μεγάλο το ποσοστό, όμως θα είναι και μια ένδειξη!

Reaction score
150
Ok έχεις δίκιο, δυστυχώς ζούμε πολλές φορές στο δικό μας μικρό σύμπαν με αυτά τα πράγματα αλλά κουβέντα να γίνεται.

Έχει δίκιο ο MAD εδώ άτομα που το κόστος δεν είναι θέμα και δεν ασχολούνται τι να λέμε τώρα. Έρχονται σπιτι φίλοι και κάθε φορά μου λένε ουαουυ τι ωραία που τα έχεις όλα (ταινίεσ, μουσική, Blu-Ray, φωτογραφίαες) και με ένα κλικ τα βλέπεις και τυα ακούς. Μου λένε φεύγοντας πάντα ότι θα μου φέρουν ένα σκληρό να τους γράψω πράμα και φυσικά δεν το κάνουν ποτέ και οι περισσότεροι βλέπουν DVD όταν κάτσει από το Video Club και NOVA!!!

Έτσι είναι δεν του ενδιαφέρει όλους και τόσο τι να κάνουμε.

Το θέμα server είναι ιστορία ειδικά αν αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για back up σε τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων. Οι σοβαρές κάρτες RAID, για να μην χάνουμε τα arrays με το που χτυπήσει το M/B, κοστίζουν όπως και ένα κουτί που θα παίρνει 20-40 δίσκους και αν πάμε και σε Hot-Swap.....!

Βέβαια υπάρχει και οι λύση σκληρών εκτός Server αλλά μετά πάμε σε λογική "δισκακιου" στο ράφι που πάλι όμως κοστολογικά για 1TB (20-30 ταινίες BD) θέλουμε δύο δίσκους (και για backup) πάει 140 Ευρώ τώρα αλλά όσο συνέχεια θα πέφτει.

Εγώ θα κάνω backup μόνο τις πολύ καλές ταινίες σε διπλούς δίσκους και οι άλλες.......ε δεν θα εξαφανιστούς και στο κάτω κάτω της γραφής και το Ιnternet backup είναι.

Ίσως βέβαια τελικά κοστολογικά να μην συμφέρει όσο πέφτουν και τα δισκάκια και να είναι μόνο θέμα ευκολίας και κέρδους σε χώρο.

Reaction score
1.213

ΥΓ. ας ρωτήσουμε στο site πόσοι έχουν server μόνο γα να βλέπουν ταινίες για να πάρουμε μια ιδέα, όχι οτι θα λέει τίποτα, γιατί εδώ ασχολούμαστε με το αντικείμενο, και ασφαλώς
θα είναι πιο μεγάλο το ποσοστό, όμως θα είναι και μια ένδειξη!

Server μπορει να εχουν λιγοι.Μedia players ομως που παιζουν bd-iso-structure ? :114:
Και μεχρι να πεσουν οι τιμες στα 50αρια εδωθε..ουυυ...:142:

Reaction score
11.861
Εγώ είμαι της λογικής μόλις βλέπω μια ταινία, τη σβήνω από το σκληρό. Έχω ήδη γύρω στις 20 ταινίες HD των 6-8 γίγα η μια, που περιμένουν να τις δω. Μόλις το κάνω θα τις σβήσω, έτσι απλά.

Reaction score
1

Μια ερώτηση καθότι εντελώς άσχετος με το θέμα Blu ray: Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τα μπλε δισκάκια εγγραφής είναι αξιόπιστα και αντέχουν στο χρόνο, περισσότερο μάλιστα από ένα σύγχρονο σκληρό δίσκο?

Καθόλου σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε σε θέματα αξιοπιστίας και αντοχής στον χρόνο γενικότερα, σε έναν τομέα τόσο φρέσκο και παρθένο ακόμα, όπως είναι τα εγγράψιμα Blu-ray δισκάκια. :121:

Τα μόνα προσωπικά δεδομένα που έχω, αφορούν τα dvd δισκάκια μου, που τα πρώτα γράφτηκαν το 2004, ενώ τα τελευταία το 2007, όσες φορές κλήθηκαν να παίξουν πρόσφατα κάποια από αυτά στα δύο dvd players του σαλονιού, το Toshiba E1 και το Yamakawa 365, έπαιξαν άψογα. Αλλά και πάλι δεν υπάρχουν σίγουρα συμπεράσματα, έχω χρησιμοποιήσει δεκάδες διαφορετικές μάρκες από εγγράψιμα dvd, οπότε άντε τώρα να βγάλεις άκρη για την μακροχρόνια αξιοπιστία τους... :121:

Δυστυχώς πιστεύω, ότι αργά ή γρήγορα, θα πλημμυρίσουν την αγορά εγγράψιμα Blu-ray δισκάκια από διάφορα no name εργοστάσια, που μπορεί να επηρεάσουν προς το αρνητικότερο την μακροχρόνια αξιοπιστία των εγγράψιμων δίσκων Blu-ray.

Π.χ.: έχω δύο HTPC στο σπίτι, ένα στο σαλόνι και ένα στη κρεβατοκάμαρα, και τα δύο χρησιμοποιούν drive της LG. Του σαλονιού που κάνει και όλες τις εγγραφές στα δισκάκια Blu-ray, χρησιμοποιεί το θρυλικό πια universal GGW-H20L, ενώ της κρεβατοκάμαρας το GGC-H20L (ίδιο ακριβώς, μόνο που δεν έχει τη δυνατότητα εγγραφής Blu-ray δίσκων).

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, αντιμέτώπισα για πρώτη φορά πρόβλημα με δύο Blu-ray δισκάκια της Infome. Το ένα από τα δύο προβληματικά δισκάκια, είναι το ένα από τα δύο που έβγαλαν το error κατά την εγγραφή τους πριν από την αναβάθμιση του firmware στο LG. Το συγκεκριμένο δισκάκι λοιπόν, παρόλο που έδειξε ότι γράφτηκε κανονικά μετά την αναβάθμιση του firmware, δεν αναγνωρίζεται από κανένα από τα δύο drive της LG, ούτε καν από το GGW-H20L που το έγραψε! :111:

Θα μου πείτε εντάξει, το πρόβλημα μπορεί όντως να δημιουργήθηκε από το error κατά την πρώτη προσπάθεια εγγραφής, δεκτόν. Το μεγάλο θέμα όμως είναι, ότι αντιμετώπισα πρόβλημα και με ένα δεύτερο δισκάκι, αυτό με το Home, που σας έχω βάλει και τη φωτό:

Το συγκεκριμένο δισκάκι λοιπόν, παρόλο που πάιζει άψογα στο GGW-H20L στο σαλόνι που το έγραψε κιόλας, αρνείται πεισματικά να παίξει στο GGC-H20L στην κρεβατοκάμαρα! :111:

Αυτά είναι και τα δύο μοναδικά προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, μετά από περισσότερες από 150 εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1

Εγώ είμαι της λογικής μόλις βλέπω μια ταινία, τη σβήνω από το σκληρό. Έχω ήδη γύρω στις 20 ταινίες HD των 6-8 γίγα η μια, που περιμένουν να τις δω. Μόλις το κάνω θα τις σβήσω, έτσι απλά.

Όπως γράφει και ο Πέτρος, ο καθένας από εμάς έχει και διαφορετική «λογική αποθήκευσης» της υψηλής ευκρίνειας που διαθέτει. Στα ίδια πλαίσια λοιπόν κι εγώ κινούμενος, έσβησα τις τελευταίες μέρες από τους σκληρούς δίσκους σχεδόν 1ΤΒ ματρόσκες 1080p, από 8 έως 14GB, μια και εδώ και πολλούς μήνες δεν βλέπω πλέον καθόλου ματρόσκες, παρά μόνο εντελώς ασυμπίεστα αρχεία .m2ts με το Powerdvd. :126:

Πολλές από αυτές τις ματρόσκες δεν τις είχα δει ούτε για μία φορά! :111:

Πάντως για όσους επιθυμούν να αποθηκεύουν την υψηλή ευκρίνειά τους, νομίζω ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή από άποψη κόστους, είναι ένας συνδυασμός από 25άρια printable Blu-ray δισκάκια και σκληροί δίσκοι. Και εξηγούμαι:

Θα έχετε προσέξει ότι το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει πολύ της μόδας, οι ταινίες που έχουν γίνει remuxed με το TSmuxer ή άλλα προγράμματα, έχουν αφαιρεθεί δηλαδή όλα τα extras καθώς και τα άχρηστα audio tracks, έτσι ώστε το αρχείο της ταινίας καθώς το DTS-HD ή TrueHD αρχείο του ήχου να έχουν μείνει ανέγγιχτα και να χωράνε σε ένα 25άρι δισκάκι. :126:

Από αυτές τις ταινίες λοιπόν, έχετε το πολύ σημαντικό περιθώριο της επιλογής: όσες θέλετε να κρατήσετε για πάντα στη συλλογή σας, μπορείτε να τις κάψετε αυτή τη στιγμή σε 25άρια printable Blu-ray δισκάκια που είναι πάμφθηνα με κόστος από 1,5 έως 2,5 ευρώ, ανάλογα την μάρκα.

Όλες τις υπόλοιπες, τις κρατάτε αποθηκευμένες σε αρχεία Blu-ray .iso στους σκληρούς σας δίσκους, αναμένοντας την στιγμή που τα printable Blu-ray δισκάκια των 50GB πέσουν στην τιμή κάτω από τα τέσσερα ή τρία ευρώ το ένα. :126:

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Καθόλου σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε σε θέματα αξιοπιστίας και αντοχής στον χρόνο γενικότερα, σε έναν τομέα τόσο φρέσκο και παρθένο ακόμα, όπως είναι τα εγγράψιμα Blu-ray δισκάκια. :121:

Τα μόνα προσωπικά δεδομένα που έχω, αφορούν τα dvd δισκάκια μου, που τα πρώτα γράφτηκαν το 2004, ενώ τα τελευταία το 2007, όσες φορές κλήθηκαν να παίξουν πρόσφατα κάποια από αυτά στα δύο dvd players του σαλονιού, το Toshiba E1 και το Yamakawa 365, έπαιξαν άψογα. Αλλά και πάλι δεν υπάρχουν σίγουρα συμπεράσματα, έχω χρησιμοποιήσει δεκάδες διαφορετικές μάρκες από εγγράψιμα dvd, οπότε άντε τώρα να βγάλεις άκρη για την μακροχρόνια αξιοπιστία τους... :121:

Δυστυχώς πιστεύω, ότι αργά ή γρήγορα, θα πλημμυρίσουν την αγορά εγγράψιμα Blu-ray δισκάκια από διάφορα no name εργοστάσια, που μπορεί να επηρεάσουν προς το αρνητικότερο την μακροχρόνια αξιοπιστία των εγγράψιμων δίσκων Blu-ray.
Δυστυχώς σχετικό είναι και αυτό: Εγώ που ξεκίνησα να γράφω dvd αρχές του 2003, τα περισσότερα PRINCO που έκαψα τότε κάνουν μόνο για σουβέρ. Και το ίδιο ισχύει για αρκετά επώνυμα Philips, TDK, Fujifilm κ.α. Και το χειρότερο είναι ότι σε κάποια από αυτά δεν είχα μόνο ταινίες αλλά και φωτογραφίες, έγγραφα και εργασίες. Αντίθετα από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο μεγάλο σκληρό δίσκο, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
150
Το καλύτερο είναι να έχεις άπειρα λεφτά και να πεις στο Amazon να σου στέλνει ότι καινούριο BD βγαίνει αυτόματα! Ε ρε πλάκα που θα είχε και τι σαβούρα θα μάζευες!

Πέραν της πλάκας αν μπορείς να έχεις τα πάντα σε διπλούς δίσκους είναι ιδανικό αλλά προσέξτε κάτι.

Μήπως η αποθήκευση τελικά είναι μάταια? Μήπως στο μέλλον τα 30-40-50.....200ΤΒ είναι απλά ένα καθημερινό download?

Όταν θα έχουμε τη δυνατότητα με μια συνδρομή να κατεβάζουμε πλέον νόμιμα και ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΤΙ θέλουμε μέσα από μια τεράστια βιβλιοθήκη (e.g. Netflix) τότε δεν θα αξίζει πια ούτε 1ΜΒ να κρατάμε (Βλέπε, 3D, 4K).

Θα δείξει αλλά νομίζω ότι μια μέρα θα σβήνουμε με μανία τις HD ταινίες και θα χαρίζουμε Blu-Rays γιατί θα είναι πια "Old News". Αυτό που δεν βλέπω να αλλάζει γρήγορα είναι τα Dolby Tru-HD και DTS HD MA αφού που να πας παραπάνω τι στιγμή που η τεράστιο πληοψηφία στην αγορά δεν έχει ηχοσύστημα ικανό ούτε απλό DD και DTS να παίξει σε επίπεδα αναφοράς.

Reaction score
1

Μήπως η αποθήκευση τελικά είναι μάταια? Μήπως στο μέλλον τα 30-40-50.....200ΤΒ είναι απλά ένα καθημερινό download?

Όταν θα έχουμε τη δυνατότητα με μια συνδρομή να κατεβάζουμε πλέον νόμιμα και ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΤΙ θέλουμε μέσα από μια τεράστια βιβλιοθήκη (e.g. Netflix) τότε δεν θα αξίζει πια ούτε 1ΜΒ να κρατάμε (Βλέπε, 3D, 4K).

Σωτήρη μου, στα σοβαρά πιστεύεις τώρα ότι είναι δυνατόν ποτέ το Hollywood να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο;! :142:

Αλλά και στο ακραίο σενάριο, και προς χάριν της συζήτησης, εγώ να δεχτώ ότι μπορεί και να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι ελληνικοί υπότιτλοι πως διάολο θα μπαίνουν στις ταινίες που θα κατεβάζουμε; Ως διά μαγείας;! Μην κρίνεις από τον εαυτό σου που δεν χρειάζεσαι ελληνικούς υπότιτλους, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να παρακολουθήσει ταινία χωρίς υπότιτλους... :121:

Αλλά και αν ακόμα ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο των ελληνικών υπότιτλων, οι ελληνικές εταιρείες διανομής τι θα κάνουν, απλά θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα πιστεύεις το λουκετάρισμά τους;! :142:

Αυτοί οι γραφικοί τύποι έχουν ανακαλύψει εδώ και τόσες δεκαετίες την κότα που τους κάνει τα χρυσά αυγά εις υγείαν των εκατομμυρίων Ελλήνων κορόιδων, νομίζεις ότι θα τα απωλέσουν όλα αυτά τόσο απλά;! :118:

Reaction score
1.213

Σωτήρη μου, στα σοβαρά πιστεύεις τώρα ότι είναι δυνατόν ποτέ το Hollywood να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο;! :142:
Παναγιωτη μου πιστευεις οτι σε.. 200 χρονια απο τωρα (σε κουφανα ετσι ? ) θα σηκωνομαστε απο την καρεκλα , θα πηγαινουμε στο videoclub για να διαπιστωσουμε οτι ολα ειναι νοικιασμενα ? :137:

Ξερω , νευριασες που εβαλα τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα ...:204:

θα αλλαξουν μορφη ολα αυτα ..:136:

Reaction score
2.243

Παναγιωτη μου πιστευεις οτι σε.. 200 χρονια απο τωρα (σε κουφανα ετσι ? ) θα σηκωνομαστε απο την καρεκλα , θα πηγαινουμε στο videoclub για να διαπιστωσουμε οτι ολα ειναι νοικιασμενα ? :137:

Ξερω , νευριασες που εβαλα τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα ...:204:

θα αλλαξουν μορφη ολα αυτα ..:136:
200????? Δε λες 10?

Reaction score
150
E καλά Παναγιώτη εννοείται ότι δεν θα είναι εύκολο ούτε και αύριο και ειδικά στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτό γίνεται ΕΙΔΗ στην Αμερική μέσω Netflix (150,000 ταινίες online) και XBOX Live και ίσως με μπινιά να μπορείς να δεις και Ελλάδα. Π.χ. με αμερικάνικο account.

Τέλος who cares για τις εταιριες διανομής στην Ελλάδα όταν το Hollywood θα μπορεί πλέον να τις παρακάμψει. Από τη στιγμή που η υπαρξή τους θα είναι περιτή και οι συνθήκες ώριμες το μόνο που θα τους πουν τα μεγάλα μαγαζιά έξω είναι:

"Well gentlemen, we are going direct" see ya!

Και αυτό που έχω να πω εγώ τώρα στους ίδιους είναι κάτι ανάλογο.

"Well gentlemen, your days are numbered"

Reaction score
2.243

Αλλά και στο ακραίο σενάριο, και προς χάριν της συζήτησης, εγώ να δεχτώ ότι μπορεί και να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι ελληνικοί υπότιτλοι πως διάολο θα μπαίνουν στις ταινίες που θα κατεβάζουμε; Ως διά μαγείας;! Μην κρίνεις από τον εαυτό σου που δεν χρειάζεσαι ελληνικούς υπότιτλους, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να παρακολουθήσει ταινία χωρίς υπότιτλους... :121:

Αλλά και αν ακόμα ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο των ελληνικών υπότιτλων, οι ελληνικές εταιρείες διανομής τι θα κάνουν, απλά θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα πιστεύεις το λουκετάρισμά τους;! :142:

Αυτοί οι γραφικοί τύποι έχουν ανακαλύψει εδώ και τόσες δεκαετίες την κότα που τους κάνει τα χρυσά αυγά εις υγείαν των εκατομμυρίων Ελλήνων κορόιδων, νομίζεις ότι θα τα απωλέσουν όλα αυτά τόσο απλά;! :118:
Νομίζω το βλέπεις λίγο λάθος: Οι ματρόσκες- BDrip που κατεβάζεις είναι με υπότιτλούς? Δεν κατεβάζεις και βάζεις σε αυτές ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων από το δίκτυο? Η πλειοψηφία των τίτλων που πωλούνται εκεί έξω έχει ελληνικούς υπότιτλους? Ίσα ίσα νομίζω ότι το να γίνουν όλα streaming και δικτυακά επιτρέπει πολύ ευκολότερη χρήση υποτίτλων κάθε γλώσσας. Η κατάσταση τεχνολογικά είναι ήδη στρωμένη. Ήδη μπορώ και βλέπω στον υπολογιστή μου από youtube βιντεακια 720p με πολύ αξιοπρεπή εικόνα, άνετα καλύτερη από του DVD. Καθαρά θέμα συνδέσεων είναι το να μπορέσουμε να δούμε και 1080p, μη σου πω και 3d με DTS MA, και μάλιστα πιστεύω χωρίς να απαιτούνται διαστημικές ταχύτητες για αυτό, ίσως και 3-4x των σημερινών που διατίθενται στην Ελλάδα. Τέλος, ακόμη και τις εταιρίες πιστεύω ότι τους βολεύει πολύ μια τέτοια εξέλιξη, η διανομή δικτυακά του πριεχομένου, για κάποια ευρώ τη φορά, πολύ περισσότερο από όσο τους συμφέρει η ενοικίαση. Και αν συμφέρει τις εταιρίες, νομίζεις ότι θα νοιαστεί κανείς στο Hollywood για τους εδώ διανομείς? Το έργο έχει ήδη παιχτεί με το mp3 και τη μουσική, και η μόνη άμυνα που είχαν τα στούντιο ως τώρα ήταν η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη και οι ανεπαρκείς για κατέβασμα ταινιών ταχύτητες του δικτύου. Πλέον που τόσο οι ταχύτητες απογειώθηκαν, όσο και οι καταναλωτές δείχνουν απρόθυμοι να ακολουθήσουν την ολική αλλαγή ταινιοθηκών κάθε 8-9 χρόνια, το μόνο που τους έμεινε είναι να ακολουθήσουν τις εξελίξεις. Το πολύ πολύ να κατεβάζεις την ταινία για 1-2 ευρώ μόνο από το ελληνικό site, για να βγάζουν και αυτοί κανένα ψωμί, αν και πιστεύω ότι πιθανότερο είναι να επικρατήσει το streaming σε παγκόσμια βάση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75