Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

200????? Δε λες 10?
Κραταω μικρο καλαθι.

Ακομα παλευω να δω τα καναλια της τηλεορασης χωρις χιονια.:142:

Θα γινουν ,αυτο το θεωρω σιγουρο αλλα ποτε ? Ενταξει οχι σε 200 χρονια που εγραψα για να πειραξω τον Παναγιωτη αλλα ουτε τοσο συντομα οσο θα θελαμε.

Reaction score
2.243
Αυτό δεν εξαρτάται από τους Έλληνες αλλά από έξω που υπάρχει διάθεση για επενδύσεις και προώθηση τεχνολογιών, αφού έτσι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι θα προωθήσουν την πραμάτεια τους, θα διευρύνουν την πελατεία τους. Τα χιόνια τα βλέπεις γιατί τα εγχώρια κανάλια δεν έχουν καμμία διάθεση για επενδύσεις, παρά μόνο για κέρδη. Για αυτό όχι μόνο η λήψη σε όλη τη χώρα είναι τραγική, δεν έχουμε 16/9 στερεοφωνικό πρόγραμμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παρόλο που στην αγορά τις προδιαγραφές αυτές έχουν όλες οι τηλεοράσεις εδώ και 10 χρόνια, αλλά και το περιεχόμενο των τηλεοράσεων είναι αυτό που είναι. Άλλωστε τι να το κάνεις το σήμα καμπάνα υψηλής ευκρίνειας, με πολυκάναλο ήχο? Να βλέπεις Λαμπίρη? Για αυτό μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κακά τα ψέμματα πλέον σε επίεπδο συνδέσεων δεν είμαστε έτη φωτών πίσω σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες ευρωπαικές χώρες, καιοι εξελίξεις στα παιχνίδια των στούντιο δεν δρομολογούνται από τους εδώ παίκτες.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Νομίζω το βλέπεις λίγο λάθος: Οι ματρόσκες- BDrip που κατεβάζεις είναι με υπότιτλούς? Δεν κατεβάζεις και βάζεις σε αυτές ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων από το δίκτυο? Η πλειοψηφία των τίτλων που πωλούνται εκεί έξω έχει ελληνικούς υπότιτλους? Ίσα ίσα νομίζω ότι το να γίνουν όλα streaming και δικτυακά επιτρέπει πολύ ευκολότερη χρήση υποτίτλων κάθε γλώσσας.
Ποια ακριβως θα ειναι η διαδικασια ? Ας πουμε βλεπεις μια ταινια διαδικτυακα αλλα δεν εχεις υποτιτλους.Φυσικα καπου στο..ιντερνετ θα υπαρχει ισως καποιο αρχειο με υποτιτλους .Πως θα τα παντρεψεις ? :121:.Εννοω ωστε κατα την αναπαραγωγη να ειναι τα παντα αψογα.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Δεν ειμαι και γνωστης στα διαδικτυακα και δεν ξερω τι ακριβως εννοεις αλλα εγω τελικα φανταζομαι μια αλλαγη στην μορφη που θα εχει η ελληνικη διανομη.Πχ ενα τεραστιο hd film club η απο οποιαδηποτε αλλη εταιρεια θα αναμιχθει.Αλλα δεν ξερω αν θα το προλαβω..οσο ειμαι ακομα νεος..:)

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Ποια ακριβως θα ειναι η διαδικασια ? Ας πουμε βλεπεις μια ταινια διαδικτυακα αλλα δεν εχεις υποτιτλους.Φυσικα καπου στο..ιντερνετ θα υπαρχει ισως καποιο αρχειο με υποτιτλους .Πως θα τα παντρεψεις ? :121:.Εννοω ωστε κατα την αναπαραγωγη να ειναι τα παντα αψογα.
Μιλάμε για ένα υποθετικό (αν και άμεσο) μέλλον. Προφανώς με τα σημερινά προγράμματα αναπαραγωγής δεν γίνεται. Αλλά, αν και προγραμματιστής δεν είμαι, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να γίνει ένα προγραμματάκι που να τρέχει το βίντεο από το δίκτυο και να εισάγει από κάποιο αρχείο srt ή κάποιο απλό κείμενο κάπου στο δίκτυο; Φαντάζομαι αστείο...

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Δεν ειμαι και γνωστης στα διαδικτυακα και δεν ξερω τι ακριβως εννοεις αλλα εγω τελικα φανταζομαι μια αλλαγη στην μορφη που θα εχει η ελληνικη διανομη.Πχ ενα τεραστιο hd film club η απο οποιαδηποτε αλλη εταιρεια θα αναμιχθει.Αλλα δεν ξερω αν θα το προλαβω..οσο ειμαι ακομα νεος..:)
Αυτό που εννοώ είναι ότι αν το στούντιο πει στους εδώ διανομείς "φτιάξτε χθες ένα δίκτυο διανομής ταινιών στο ίντερνετ με τις τάδε προδιαγραφές, αν θέλετε πάρτε και την έτοιμη παλτφόρμα μου, αλλιώς σταματάμε τη συνεργασία και διανέμω εγώ τις ταινίες άμεσα στον καταναλωτή δικτυακά" θα αρχίσουν να χοροπηδάνε για να το κάνουν. Κανείς ποτέ δεν είπε αντίστοιχα στα ελληνικά κανάλια "κάντε χθες τις εκπομπές 16/9 πολυκάναλες και φτιάξτε το σήμα να είναι καμπάνα", γιατί κανένα δεν τον νοιάζει. Αυτό θα γίνει όταν τα στούντιο αποφασίσουν ότι θέλουν να καταργήσουν την υλική υπόσταση των μέσων στην Ευρώπη, και σταματήσουν έτσι απλά να παράγουν/στέλνουν δισκάκια εδώ, ή όταν θα θέλουν να προωθήσουν αποκλειστικά τη διανομή μέσω δικτύου (που είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα). Αν αυτό γίνει σε ένα μήνα, πιστεύω ότι σε ενάμιση μήνα θα είμαστε εναρμονισμένοι με την υπόλοιπη ευρώπη. Αν γίνει σε δέκα χρόνια θα το δούμε τότε, αν γίνει σε 100 θα το δούμε σε 100. Πάντως σίγουρο είναι ότι κάποτε θα γίνει, ότι όταν γίνει έξω θα γίνει και εδώ, και ότι δεν υπάρχει περίπτωση εδώ να το δούμε νωρίτερα από όταν γίνει υποχρεωτικό.

Reaction score
1

Όνειρα θερινής νυκτός παιδιά, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη.

Δεν λέω ότι δεν θα γίνουν αλλαγές κάποια στιγμή στο μέλλον, σίγουρα θα γίνουν, αλλά θα αργήσουν πολύ και θα είναι πολύ διστακτικές, μια και οι κινηματογραφικές εταιρείες-κολοσσοί με ατμομηχανή την Sony, δεν είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν απολύτως τίποτε από τα κεκτημένα τους.

Όπως γράφτηκε σωστά πιο πριν, οι μεγάλες πληθυσμιακές μάζες δεν ακολουθούν κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις. Ακόμα και στην Αμερική, και παρόλο που κοντεύουμε να κλείσουμε τέσσερα χρόνια από την εμφάνιση των δίσκων Blu-ray και HD-DVD, η διείσδυση της υψηλής ευκρίνειας είναι πολύ μικρή όταν αναφερόμαστε στο σύνολο του πληθυσμού. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του αμερικάνικου κοινού π.χ., δεν δίνει ακόμα δεκάρα για τα δισκάκια Blu-ray και εξακολουθεί και βλέπει απλά dvd. :111:

Αυτό φαίνεται εύκολα κατά την ταπεινή μου άποψη, όταν δει κάποιος την αναλογία των custom εξωφύλλων και ετικετών που υπάρχουν σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο site, όπως είναι το Customaniacs. Στη μεγάλη πλειοψηφία των ταινιών, τα ποσοστά είναι τόσο συντριπτικά υπέρ του dvd έναντι του Blu-ray, που κάποιος μένει με ανοιχτό το στόμα κυριολεκτικά. :111:

Σε όλες τις δημοφιλείς ταινίες και τα μπλοκμπάστερς, τα ποσοστά των custom εξωφύλλων και ετικετών για τα απλά dvd είναι περίπου 90%, αφήνοντας ένα ελάχιστο 10% για τα δισκάκια Blu-ray. Αυτό αντικατοπτρίζει άμεσα κατά την άποψή μου και τις τωρινές απαιτήσεις του γενικού συνόλου του αμερικάνικου κοινού. Και μιλάμε τώρα για το αμερικάνικο κοινό που απολαμβάνει εδώ και τόσα χρόνια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας...

Φανταστείτε επίσης, πόσο πολύ θα έχει γιγαντωθεί το Us@net σε μια δεκαετία από σήμερα. Για μένα τα πάντα θα είναι θέμα στατιστικής και αναλογιών. Εάν η κρίσιμη μάζα των χρηστών που κατεβάζουν αποκλειστικά από το Us@net, που δεν πηγαίνουν δηλαδή σινεμά αλλά ούτε και νοικιάζουν dvd και Blu-ray δισκάκια γιγαντωθεί επικίνδυνα, τότε αναπόφευκτα θα ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις κινηματογραφικές εταιρείες του Hollywood και το Us@net (για να μην αναφερθώ καθόλου στα υπόλοιπα δίκτυα). :137:

Και βρείτε μου εσείς τώρα τους λόγους που θα είναι ικανοί να πείσουν τους δεκάδες εκατομμυρίων χρήστες του Us@net από όλο τον πλανήτη, να ξεκινήσουν να πληρώνουν έστω και το ελάχιστο αντίτιμο για να κατεβάσουν μια ταινία, όταν θα έχουν συνηθίσει να τις κατεβάζουν σχεδόν εντελώς δωρεάν για τόσα πολλά χρόνια. Αυτό που θα θέλω να πω, είναι ότι η νοοτροπία του δωρεάν κατεβάσματος θα έχει παγιωθεί τόσο πολύ σε μια δεκαετία από σήμερα π.χ., που θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να καταπολεμηθεί... :121:

Ισορροπίες του τρόμου παιδιά, εδώ θα είμαστε για να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων...

Reaction score
2.243
Αυτό που εννοούσα είναι ότι ακριβώς επειδή το blu-ray δεν έπιασε, ο αντικαταστάτης του πιστεύω ότι δεν θα είναι μέσο υλικής υπόστασης, αλλά κάποιο δικτυακό προϊόν, είτε σε μορφή streaming, είτε σε μορφή download.

Ήδη, παρόλο που το δωρεάν κατέβασμα μουσικής είναι δεδομένο εδώ και πάνω από 10 χρόνια στις δικτυακά ανεπτυγμένες χώρες, το itunes κάνει τρελές πωλήσεις, οδηγώντας στο δρόμο του την υπόλοιπη μουσική βιομηχανία. Παράλληλα πολλοί από αυτούς που εδώ και χρόνια είχαν κουραστεί από τις πρακτικές της μουσικής βιομηχανίας, εδώ και λίγο καιρό αγκαλιάζουν τη νέα HD τεχνολιγία αγοράζοντας μουσική από δεκάδες δικτυακά site. Η Deutsche Grammofon εδώ και λίγο καιρό έχει διαθέσιμη όλη της τη δισκογραφία σε flac. Όλα αυτά νομίζω ότι δείχνουν μια στροφή προς το δικτυακό μέλλον και με κάνουν να πιστεύω ότι η στροφή αυτή δε θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Επιπλέον αν είχα ένα αξιοπρεπές home cinema (και δεν εννοώ κάτι το εξεζητημένο, ένα φτηνό προβολέα και ένα εισαγωγικό ηχητικό σύστημα), για κάποιες ταινίες το χρόνο, (όχι όλες, μη τρελλαθούμε τελείως) θα προτιμούσα να έσκαγα 5-10 ευρώ να τις αγοράσω δικτυακά λίγο μετά την έξοδό τους στους κινηματογράφους, παρά να περιμένω 2-3 μήνες μπας και βγει κάποια αξιοπρεπή έκδοσή τους σε DVDRIp, καθώς εννοείται ότι το κατέβασμα τραγικών cam δε με ενδιαφέρει καθόλου, το ίδιο και το να την αγοράσω από κάποιον μαύρο, όπως άλλωστε κάνουν πολλοί, ακόμη και σήμερα, όσο και να καίγομαι να δω την ταινία.

Επίσης άνετα θα καταργούσα οριστικά το video club για χάρη μιας αναλόγου κόστους δικτυακής υπηρεσίας, δεδομένου ότι οι ταχύτητες θα ήταν τέτοιες ώστε να είμαι χρονικά κερδισμένος σε σχέση με το να πάω μέχρι εκεί, και με το ρίσκο να μην βρω και αυτό που θέλω.

Τέλος αν υπήρχε κάποια κατάσταση, του τύπου, με μια ετήσια συνδρομή να έχεις απεριόριστο κατέβασμα νόμιμου (και ποιοτικού εννοείται, με σωστό ήχο εικόνα και σστούς υπότιτλους) υλικού, ή απεριόριστη πρόσβαση σε μια δικτυακή βάση ταινιών, εννοείται ότι θα σταματούσα το κατέβασμα, το ψάξιμο, και τις αγορές.

Όσο για το usenet, να πω ότι ασχολούμαι με το ίντερνετ εδώ και 6 χρόνια, με τους υπολογιστές πάνω από 10 και μετά από μια γρήγορη απόπειρα κατανόησης του τι παίζει, έφυγα τρέχοντας. Και εδώ να πω, ότι αν και δεν είμαι κανένας ειδικός, δεν είμαι και τελείως άχρηστος, και μπορώ να σκεφτώ την πλειοψηφία των γύρω μου, μεγαλύτερων ή μικρότερων, να είναι λιγότερο σχετικοί και εξοικειωμένοι από μένα με το θέμα του ίντερνετ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα εκατομμύρια των χρηστών του usenet, όσο και αν είναι σε μεγάλο ποσοστό τους άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, θα είναι πάντα ένα μικρό ποσοστό των εν δυνάμει αγοραστών. Πολλοί από αυτούς που έχουν τη διάθεση να κατεβάσουν και να μην αγοράσουν, δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, ενώ πολλοί άλλοι είναι αυτοί που δεν τους φαίνεται και τόσο μεγάλη υπόθεση να σκάσουν 10-15 ευρώ για μια ταινία ή ένα δίσκο και, στο εξωτερικό ειδικά, δεν θέλουν να πάρουν και το ρίσκο της όποιας παρανομίας. Εδώ δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει πειρατεία, ή δεν αποτελεί απειλή για τα στούντιο, απλά ότι αυτό που μας φαίνεται εμάς ενδεχωμένως δεδομένο και αυτονόητο, πολλοί δεν το σκέφτονται καν, ενώ άλλοι απλά δεν μπορούν να το κάνουν.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Είναι δύσκολες οι προφειτείες κύριοι! εδώ ένας Νοστράδαμος και πάλι..........

Reaction score
150
Δημήτρη το είδα το Chenbro και κάποια στιγμή ψήθηκα αλλά τελικά θα καταλήξω σε αυτό που χωράει 20 δισκους ΑΛΛΑ!

http://www.xcase.co.uk/X-Case-RM-420-Hotswap-4u-p/case-rm420.htm

Μπορείς να προσθέτεις τέτοια κουτάκια και με πολύ μικρότερο κόστος από το Chenbro να έχεις και 80-100 Δίσκους.

Ε και αν δεν παίρνει άλλα port -replicators κια κάρτες ο Server χυτπάμε άλλο ένα server και καθαρίσαμε μέχρι και 200 δίσκους!

Ε νομίζω μετά από κάποιος αριθμό δίσκων έχεις άλλα θέματα απο ψύξη δωματίου μέχρι τροφοδοσία κτλ.....

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι με 80 θέσεις για σκληρούς είσαι οκ. Σκέψου ότι μέχρι να τους γεμίσεις θα υπαρχουν είδη διπλάσιας χωρητικότητας δίσκοι οπότε αρχίζεις και αντικαθιστάς.

Reaction score
384

Το κοιταγα κι εγω αυτο το κουτακι...Βγαζει 5 mini SAS και νομιζω οι καρτες με mini SAS ειναι λιγο ακριβες?
Δεν θυμαμαι εαν η 3ware 9650SE ειναι SAS η οχι.
Εξηγησε μου λιγο αυτο με τους port-replicators, γιατι απ'οτι γνωριζω ειναι οι βασεις που καρφωνουμε τα laptop προκειμενου να παρουμε εξτρα εξοδους.

Reaction score
150
E ναι και αυτά port replicators τα λένε αλλά δεν εννοώ αυτά φυσικά. Βασικά εννοώ SATA port multipliers που στην ουσία είναι controllers που συνδέονται σε ένα sata port και μπορείς να συνδέσεις πάνω τους μέχρι και 15 δίσκους (καλά βέβαι το bandwidth....).

Στην ουσία υπάρχουν και κάρτες PCI-E που βγάζουν από ένα port ---->περισσότερα και μπορείς έτσι να συνδέσεις σε ένα pc ένα άλλο κουτί που έχει μόνο δίσκους.

Η 3Ware δεν νομίζω ότι είναι SAS αλλά τα SAS ports είναι συμβατά με SATA.

Πάντως μπορείς να συνδέσεις κι άλλα κουτιά μόνο με δίσκους σε ένα τέτοιο κουτί.

Αντε να δούμε ποιος θα αποκτήσεις πρώτος 1 PETA (1000GB) στο forum......:604:

Reaction score
384

Eαν δεν κανω λαθος το ενα SAS βλεπει 4 SATA. Αρα εαν εχεις καρτα με SATA χρειαζεσαι 20 εισοδους και οχι 5.
http://www.tmcscsi.com/cgi-local/So...-X.html?L+scstore+jwpz8822ff426a42+1264442941
Πολυ μπερδεμα...κι ολα αυτα για να δουμε μια ταινια?

Κατι τετοιο χρειαζεται
http://www.scan.co.uk/products/Highpoint-2340LF-PCI-E-SATAII-x8-x16-Port-RAID-Card-with-Mini-SASx4

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Αντε να δούμε ποιος θα αποκτήσεις πρώτος 1 PETA (1000GB) στο forum......:604:

Μάλλον 1.000ΤΒ ήθελες να γράψεις φαντάζομαι!

Το ξέρουμε πολύ καλά φίλτατε, ότι είσαι θεόμουρλος, δεν είναι ανάγκη να το διαφημίζεις κιόλας!... :138:

Άκου εκεί 1.000ΤB χωρητικότητα! :111:

Και τι θόρυβο βρε θεοπάλαβε, θα παράγει ένα κουτί(ά) που θα περιέχει(ουν) από εκατό έως τριακόσιους δίσκους χωρητικότητας από 2 έως 10ΤΒ;! Θα πρέπει να τα «χτίσεις» έξω από το σπίτι για να μην ακούς τους δίσκους!... :142:

JL_

Reaction score
19
Yπομονή 10-15 χρόνια και το PETA θα χωράει στην τσέπη μας...

Αλλά θα έχει βγει κάτι άλλο που θα μας το γεμίζει και δεν θα μας φτάνει μέχρι τότε...

Reaction score
150
Καλά βρε Παναγιώτη δεν λέω να το βάλει κανείς ΑΥΡΙΟ! Θα πέφτουν συνέχεια οι τιμές και θα ανεβαίνει η χωριτηκότητα γιατί και να τα είχες τώρα τι σκατά θα έβαζες μέσα:138:

Μιλάμε για πολλά χιλιάρικα για τώρα. Αυτό που λέει o JL θα γίνει αλλά όχι και σε 15 χρόνια πολύ συντομότερα 5-6.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Eαν δεν κανω λαθος το ενα SAS βλεπει 4 SATA. Αρα εαν εχεις καρτα με SATA χρειαζεσαι 20 εισοδους και οχι 5.
http://www.tmcscsi.com/cgi-local/So...-X.html?L+scstore+jwpz8822ff426a42+1264442941
Πολυ μπερδεμα...κι ολα αυτα για να δουμε μια ταινια?

Κατι τετοιο χρειαζεται
http://www.scan.co.uk/products/Highpoint-2340LF-PCI-E-SATAII-x8-x16-Port-RAID-Card-with-Mini-SASx4

Δεν θες κάρτα συνδέεις τα 5 SAS/SATA plugs στα SATA port του motherboard και δουλεύει.

Στην ουσία είναι Port Multipliers αν δεν κάνω λάθος. Μετά με μια άλλη κάρτα (PM) που βγάζει 2-3-4 έξοδους με 5 δίσκους η μια, συνδέεις άλλο εξωτερικό κουτί με δίσκους και αρχίζεις και μεγαλώνεις μέχρι το motherdboard να μην χωράει άλλυς controllers!:116:

E μετά βάζεις Server 2, 3,4 μέχρι που έχεις ένα PETA! (Κάπου εδώ κατασκευάζεις dedicated server room με κλιματισμό και δικό του ηλεκτρικό πίνακα).

Τι ωραία που ακούγονται τα άτιμα:138:

Reaction score
384

Εισαι σιγουρος οτι το backplane με το sas θα δουλεψει κανονικα στο sata του motherboard και θα δουμε και τους 20 δισκους? Υπαρχει ενα τετοιο καλωδιο που φαινεται να κανει.
http://www.startech.com/item/SAS729PW18-18-SAS-29-Pin-to-SATA-with-LP4-Power-Cable.aspx

Reaction score
150
Dimitri νομίζω πως ναι αλλά κάνε μια ερώτηση γιατί δεν το έχω δουλέψει. Ξέρω ότι τα SAS Ports σε motherboard είναι συμβατά με SATA άρα γιατί να μην είναι και αυτά? Αλλά ρώτα γιατί με προβλημάτισε η ύπαρξη αυτού του καλωδίο.

Από την άλλη διάβαζα κάτι χρήστες αυτού του κουτιού (Norco λέγεται κανονικά) και δεν έχω δει πουθενά ότι απαιτείται controller SAS.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75