Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Μόλις παρήγγειλα 50 25άρια TDK 84 ευρώ! αυτό σημαίνει 1,68 το κάθε ένα!!!
Χμμμ, πανάκριβα τα πλήρωσες Ηλία μου, :138: γιατί δεν παίρνεις τα Mirror με 1,4 ευρώ το ένα που τυπώνουν και καλύτερο μαύρο;! :118:

Reaction score
1

Συνεχίζοντας το ψάξιμο για εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray στις καλύτερες τιμές του... πλανήτη, παράγγειλα στις 21-12 αυτά τα Mirror από το αγγλικό e-bay.

Στις 19 του Γενάρη, τα δισκάκια δεν είχαν έρθει ακόμα, οπότε έστειλα ένα e-mail στον Άγγλο και τον ενημέρωσα. Μου ζήτησε αμέσως συγνώμη και μου είπε ότι θα στείλει αμέσως άλλα δισκάκια.

Σήμερα, μόλις πέντε μέρες μετά, τα δισκάκια ήρθαν συστημένα και έπρεπε να υπογράψω στον ταχυδρόμο για να τα παραλάβω. Αν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση από όλα τα ελληνικά καταστήματα, θα είμασταν ευτυχισμένοι ως καταναλωτές.

Η ιστορία έχει και συνέχεια όμως, την οποία δεν σας είπα ποτέ. Μετά το e-mail που έστειλα στον Άγγλο λοιπόν, ότι δεν παρέλαβα τα δισκάκια, μου έστειλε αμέσως άλλα όπως σας γράφω, τα οποία παρέλαβα μέσα σε πέντε ημέρες μια και τα έστειλε με παράδοση express. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Κάπου δέκα μέρες αργότερα όμως, προς το τέλος του Γενάρη, η ταχυδρόμος μου φέρνει ένα ωραίο πρωί άλλα δέκα δισκάκια της Mirror, ήταν φυσικά αυτά που είχε στείλει πρώτα ο Άγγλος, και που προφανώς λόγω των γιορτών κάπου «χάθηκαν» μέσα στα αθάνατα ελληνικά ταχυδρομεία, αφού τα παρέλαβα 40 ολόκληρες μέρες μετά από την ημέρα που τα παράγγειλα! :111:

Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί από τη ντροπή μου παιδιά, :120: είχα πληρώσει μόνο για δέκα δισκάκια και είχα στα χέρια μου είκοσι. Αμέσως στέλνω ένα e-mail στον Άγγλο, όπου φυσικά του ζητάω συγγνώμη, και του εξηγώ ότι παρέλαβα κανονικά τα πρώτα δισκάκια που έστειλε, ρίχνοντας φυσικά το φταίξιμο στα ελληνικά ταχυδρομεία για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Έπρεπε όμως φυσικά και να πληρώσω για τα δεύτερα δισκάκια που είχα παραλάβει. Του εξηγώ λοιπόν στο e-mail ότι θα του κάνω αμέσως μια δεύτερη πληρωμή για άλλα δέκα δισκάκια, του κάνω σαφές φυσικά ότι δεν έχει υποχρέωση να μου στείλει άλλα μια και είχα ήδη στα χέρια μου είκοσι δισκάκια, και ότι θα του δώσω μάλιστα αμέσως πεντάστερο θετικό feedback.

Έτσι και έκανα παιδιά, του κάνω παραγγελία και πληρωμή αμέσως για άλλα δέκα δισκάκια, και του δίνω αμέσως και θετικό feedback πέντε αστέρων, έτσι ώστε να είναι απολύτως καλυμμένος ο άνθρωπος, είχε άλλωστε στα χέρια του δικό μου e-mail όπου του έλεγα ότι δεν χρειαζόταν να μου στείλει άλλα δισκάκια.

Όλα επίσης καλά μέχρι εδώ, ένιωσα ένα βάρος να φεύγει από επάνω μου, και την επόμενη κιόλας μέρα ο Άγγλος μου στέλνει ένα πολύ σύντομο e-mail, στο οποίο λέει: «Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου».

Ωραία όλα αυτά θα μου πείτε, ε και λοιπόν;! Λοιπόν φίλοι μου, δεν περνάνε ούτε δέκα μέρες καλά καλά, και ένα ωραίο πρωί η ταχυδρόμος μου φέρνει άλλα δέκα δισκάκια της Mirror! :111:

Ο άνθρωπος επιβράβευσε την ειλικρίνειά μου! Και πέστε μου ειλικρινά, αν υπήρχε περίπτωση ποτέ να έχετε τέτοια αντιμετώπιση από ελληνικό κατάστημα... :204:

Reaction score
0

Ρε παιδες, τι τραβιεστε με τα δισκακια?
Με 70€ παιρνετε εναν μικροσκοπικο seagate 150 γραμμαριων 500GB και συνδεετε στο usb.

Reaction score
74

Ρε παιδες, τι τραβιεστε με τα δισκακια?
Με 70€ παιρνετε εναν μικροσκοπικο seagate 150 γραμμαριων 500GB και συνδεετε στο usb.
Δεν εχεις αδικο φιλε Γεωργιε ... αλλα τα ρημαδια οι δισκοι κρασσαρουν ενιοτε...:101:
ενω τα δισκακια αν τους συμπεριφερθεις πολυ σωστα θα πανε πολλα χρονια...
Αυτος ειναι ο λογος που εγω επιλεγω δισκακια... ασε που με το δισκακι θα χρησιμοποιησω το ΟΡΡΟ BDP 83SE...
που εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα απο ενα media player κατα την ταπεινη μου γνωμη...:138:

Reaction score
5.621

Κι εγώ για να βλέπω από το Pioneer 91 προτιμώ δισκάκια, παρόλο που έχω από δίπλα να κάθεται ένα δικτυωμένο Dune Max.

Reaction score
0

Μου έβγαλε σε καποιο σημειο (πρεπει να ήταν στο 10% ή καπου εκει) ότι δεν μπορει να γραψει ή κατι παρομοιο πανω στον "πανικο μου " δε το συγκρατησα ακριβως,ενω έιχε ξεκινησει κανονικα ,πατησα retry αλλα εβγαζε συνεχεια το ιδιο μηνυμα και ετσι πατησα cancel. Μου εβγαλε το imgburn μια ερωτηση αν θελω να προσπαθησει να κανει finalize to δισκακι και πατησα οχι. Κι εγω έχοντας διαβασει εδω ότι δε χαλανε ευκολα ,πιστεψα ότι μπορει και να ήταν ενταξει αλλα το βαζω στο drive και δεν το αναγνωριζει πλεον.....
Αυτο επαθα και εγω την πρωτη φορα που πηγα να γραψω 50ρι και γενικοτερα BluRay.
Καπου στα μισα και κατι της εγγραφης μου πεταει μηνυμα οτι η αναγνωση απο το αρχειο προορισμου δεν ειναι δυνατη! Φυσικα και εγω πατησα 1000φορες Retry αλλα κανενα αποτελεσμα και ετσι μετα Cancel και Finalize.
Το δισκακι δεν επαιζε πουθενα και ετσι αποκτησα και εγω ενα σουβερ πολυτελειας :138:

Reaction score
0

Χθες παρελαβα και εγω μια δεκαδα 25ρια Traxdata.
Οφειλω να πω πως τα δισκακια ειναι φοβερα και τους δινω προσωπικα +1 γιατι δε φερουν κανενα ηλιθιο λογοτυπο στην εκτυπωσιμη επιφανεια τους.
Εκανα και μια εγγραφη και ολα καλα στα 4x.

Reaction score
1

Χθες παρελαβα και εγω μια δεκαδα 25ρια Traxdata.
Οφειλω να πω πως τα δισκακια ειναι φοβερα και τους δινω προσωπικα +1 γιατι δε φερουν κανενα ηλιθιο λογοτυπο στην εκτυπωσιμη επιφανεια τους.
Εκανα και μια εγγραφη και ολα καλα στα 4x.

Ωραία, αλλά γιατί να προτιμήσεις τα Traxdata, αφού τα Mirror είναι και φθηνότερα, αλλά το κυριότερο τυπώνουν αποδεδειγμένα πολύ βαθύτερο μαύρο από τα Traxdata; :118:

Reaction score
0

Ωραία, αλλά γιατί να προτιμήσεις τα Traxdata, αφού τα Mirror είναι και φθηνότερα, αλλά το κυριότερο τυπώνουν αποδεδειγμένα πολύ βαθύτερο μαύρο από τα Traxdata; :118:
Τα αγορασα να σου πω την αληθεια δοκιμαστικα,δεν το εψαξα πολυ.
Προτιμω να εχω ολη την ταινια σε 50ρι αλλα αφου τα Mirror ειναι δοκιμασμενα-αξιοπιστα-και με καλες εκτυπωσεις γιατι οχι, την επομενη φορα αν χρειαστω 25ρια θα τα χτυπησω.
Πες μου μονο,εχουν λογοτυπο :141: επανω στην εκτυπωσιμη; :116:

Reaction score
1

Πες μου μονο,εχουν λογοτυπο :141: επανω στην εκτυπωσιμη; :116:
Όχι, δεν έχουν. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καθόλου 25άρια δισκάκια στην αγορά με ανάγλυφο λογότυπο, είναι «προνόμιο» φαίνεται αποκλειστικό για τα 50άρια δισκάκια...

Reaction score
0

Και τα dvd χαλανε... Μετα απο 2 χρονια, απραξιας κιολας, δε μπορω να διαβασω.

Αν ο εξωτερικος usb2.0/3.0 (που εχει εγγυηση 2 ετη) προκειται να χαλασει, τα διαγνωστικα θα σε ειδοποιησουν εγκαιρως να αποσυρεις τα δεδομενα σου, σωστα?
Ενας τετοιος σκληρος χωραει στη κωλοτσεπη. Το να κρατας ομως δεκαδες dvd με το χωρο που πιανουν, ετικετες, ψαξιμο κλπ. παραπεμπει σε μαζοχα:-D

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Και τα dvd χαλανε... Μετα απο 2 χρονια, απραξιας κιολας, δε μπορω να διαβασω.

Αν ο εξωτερικος usb2.0/3.0 (που εχει εγγυηση 2 ετη) προκειται να χαλασει, τα διαγνωστικα θα σε ειδοποιησουν εγκαιρως να αποσυρεις τα δεδομενα σου, σωστα?
Ενας τετοιος σκληρος χωραει στη κωλοτσεπη. Το να κρατας ομως δεκαδες dvd με το χωρο που πιανουν, ετικετες, ψαξιμο κλπ. παραπεμπει σε μαζοχα:-D
Τίποτα δεν σε ειδοποιεί ότι θα χαλάσει ο δίσκος! και θα χάσης πολλά πάρα πολλά έργα, αντίθετα τόσα δισκάκια δεν θα χαλάσουν εάν προσέχεις λίγο, και γράφεις στην μισή από την ονομαστική ταχύτητα!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.301

...τόσα δισκάκια δεν θα χαλάσουν εάν προσέχεις λίγο, και γράφεις στην μισή από την ονομαστική ταχύτητα!!!
Αυτό είναι εξακριβωμένο, ότι δηλαδή κρατάνε πιο πολλά χρόνια έτσι τα δισκάκια;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Εγώ λέω ότι δεν ισχύει αυτό, οι παράμετροι που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής είναι, η ποιότητα των υλικών και η ποιότητα κατασκευής του δίσκου καθώς και η ποιότητα εγγραφής του recorder.
Εννοείτε βέβαια ότι παραμένουν στις θήκες τους μακρυά από ζέστη και ήλιο.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αυτό είναι εξακριβωμένο, ότι δηλαδή κρατάνε πιο πολλά χρόνια έτσι τα δισκάκια;
Τουλάχιστον από εμένα, με 420 δισκάκια blue ray, και 1645 DVD, τα πρώτα από τον Σεπτέμβριο του 2009, τα δεύτερα πολλά χρόνια!
Την συμβουλή για την εγγραφή, μου την έδωσε φίλος επαγγελματίας μέσα από την AV, και την ακολουθώ κατά γράμμα, όμως
αυτή είναι η δική μου εκδοχή, άλλοι πράττουν αλλιώς, γούστα είναι αυτά!

Reaction score
0

Τίποτα δεν σε ειδοποιεί ότι θα χαλάσει ο δίσκος! και θα χάσης πολλά πάρα πολλά έργα, αντίθετα τόσα δισκάκια δεν θα χαλάσουν εάν προσέχεις λίγο, και γράφεις στην μισή από την ονομαστική ταχύτητα!!!
Φιλε μου, δεν εχεις ακουσει ποτε για τα προγραμματα που διαγνωνουν εγκαιρως βλαβες στο σκληρο?
Δε νομιζω οτι παιζει ρολο η ταχυτητα εγγραφης αλλα η ποιοτητα υλικου του dvd.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εάν ήταν έτσι δεν θα έχανε κανένας δεδομένα από τον σκληρό του! διαγνωστικά υπάρχουν, το χτύπημα όμως
δεν το προλαβαίνουν, επίσης έχουν χαθεί δεδομένα και από ιούς ακόμα! τίποτα δεν αποκλείεται στους υπολογιστές!
Απλά λέω την γνώμη μου!

Reaction score
0

Aν δεν τα τρεχεις τα διαγνωστικα, φυσικα δεν θα ειδοποιηθεις και φυσικα θα χασεις τ αρχεια σου :)
Μεταξυ μας τωρα, οι δισκοι πολυ σπανια "χτυπανε" και χαλανε απο μονοι τους, και μαλιστα αιφνιδια.
Αυτο που συμβαινει ειναι η φυσικη φθορα του δισκου με τα χρονια, ειδικα οταν του κατεβαζεις torrents ολο το 24ωρο. O γραφων εχει ηδη σακατεψει 2 δισκους με αυτο το τροπο.

Reaction score
1

Εγώ χρησιμοποιώ και δισκάκια Blu-ray αλλά και σκληρούς δίσκους, και θεωρώ ότι είναι αδύνατον κάποιος να μπορεί να αποκλείει εντελώς τα μεν ή τα δε και να χρησιμοποιεί δηλαδή μόνο δισκάκια ή μόνο σκληρούς δίσκους, παραγνωρίζοντας εντελώς τα πλεονεκτήματα της άλλης πλευράς.

Οι σκληροί δίσκοι έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνότεροι κατά αναλογία σε χωρητικότητα και ότι είναι ελαφρά ταχύτεροι στο φόρτωμα και την αναπαραγωγή των Blu-ray ISO. Εκεί όμως τελειώνουν ουσιαστικά και τα πλεονεκτήματά τους.

Τα δισκάκια προσφέρουν κατά την ταπεινή μου άποψη άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, και τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον να αγοράζει αυτούς τους πάμφθηνους και πολύ όμορφους αισθητικά πύργους από το ΙΚΕΑ με μόλις 15 ευρώ τον ένα και να επεκτείνει συνεχώς τη συλλογή του, βάζοντάς τους απλά τον έναν δίπλα στον άλλο. Ο καθένας χωράει περίπου 120 Blu-ray δισκάκια στις θήκες τους.

Από την άλλη μεριά οι δίσκοι τι έχουν να αντιπαραθέσουν, «Κάτσε να ανοίξω το συρτάρι, να διαβάσω τα ταμπελάκια, μπας και βρω σε ποιον σκληρό δίσκο είναι η ταινία που θέλουμε να δούμε;!» :204:

Αυτή τη στιγμή εγώ έχω 10ΤΒ χωρητικότητα σκληρών δίσκων στα τέσσερα pc του σπιτιού και πάλι είναι όλοι τίγκα Blu-ray ISO, συνέχεια ξεμένω από χωρητικότητα, ενώ έχω βαρεθεί πια να αγοράζω εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Οπότε, στους σκληρούς δίσκους αποθηκεύω πλέον μόνο τις δευτεράντζες και τριτάντζες, δηλαδή τα ISO που δεν είμαι σίγουρος εάν θα τα ξαναδώ ποτέ, ενώ όλα τα υπόλοιπα ISO που είναι αρκετά καλά, καίγονται σε δισκάκια και προστίθενται στη συλλογή. Απλά πράγματα... :126:

Reaction score
11.861
Μα γιατί δε σβήνεις απλώς τις ταινίες, μόλις τις δεις; Αν θες να ξαναδείς κάποια ταινία, φροντίζεις από την προηγούμενη μέρα(*) και την ξαναβλέπεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75