Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
205
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

εχω ενα προβλημα με την εκυπωση στα δισκακια... ο εκτυπωτης μου ειναι ενας epson PX820FW και το προγραμμα ειναι το easy print cd της epson , το προβλημα ειναι οτι στα δισκακια που αγορασα η τρυπα τους ειναι πιο μικρη και δεν γινεται σωστα η εκτυπωση με αποτελεσμα να αφηνει μεγαλο κενο ανεκτυπωτο στο κεντρο. τα δισκακια μου ειναι τα TDK 50GB

δειτε στην φωτο τι ακριβως εγινε.... ξερετε τι ρυθμισεις να βαλω σε αυτο το προγραμμα για να πιανει ολη την επιφανεια του δισκου? η καποιο αλο προγραμμα για να χρησημοποιησω με ετοιμες ρυθμισεις?

Uploaded with ImageShack.us
Τελος με ποιο προγραμμα να εκτυπωσω τα εξωφυλλα για τα bluray case στις σωστες διαστασεις?

ευχαρηστω πολυ

Reaction score
205

εχω ενα προβλημα με την εκυπωση στα δισκακια... ο εκτυπωτης μου ειναι ενας epson PX820FW και το προγραμμα ειναι το easy print cd της epson , το προβλημα ειναι οτι στα δισκακια που αγορασα η τρυπα τους ειναι πιο μικρη και δεν γινεται σωστα η εκτυπωση με αποτελεσμα να αφηνει μεγαλο κενο ανεκτυπωτο στο κεντρο. τα δισκακια μου ειναι τα TDK 50GB

δειτε στην φωτο τι ακριβως εγινε.... ξερετε τι ρυθμισεις να βαλω σε αυτο το προγραμμα για να πιανει ολη την επιφανεια του δισκου? η καποιο αλο προγραμμα για να χρησημοποιησω με ετοιμες ρυθμισεις?

Uploaded with ImageShack.us
Τελος με ποιο προγραμμα να εκτυπωσω τα εξωφυλλα για τα bluray case στις σωστες διαστασεις?

ευχαρηστω πολυ
μια βοηθεια καποιος βρε παιδια να εκτυπωσω εστω τα εξωφυλα , πως να φτιαξω τις διαστασεις῞

Reaction score
0

Για epson δεν ξερω αλλα σε ΗΡ οταν ειναι ετοιμα ολα για εκτυπωση στο τελικο σταδιο εχει να επιλεξεις ποσα mm θες να εκτυπωσεις πανω στο δισκακι σου,λογικα κατι τετοιο θα εχει και το δικο σου προγραμμα οποτε για κοιταξε λιγο πιο προσεκτικα τις ρυθμισεις γιατι δεν παιζει να μην μπορεις να ρυθμισεις τα χιλιοστα εκτυπωσης.

Reaction score
205

και αν το βρω, ποσα χιλιοστα πρεπει να βαλω?

Reaction score
0

και αν το βρω, ποσα χιλιοστα πρεπει να βαλω?
Οσα αναγραφει ο κατασκευαστης του δισκου στη συσκευασια, πιο συνηθισμενη διασταση για full print εκτυπωση ειναι τα 22-118mm

Reaction score
205

ξερει κανεις πως μπορουμε να ρυθμισουμε στην εκτθπωση απο τα δισκακια, ποσο θελουμε να ειναι η διαμετρος της τρυπας? γιατι στα bluray που εχω αγορασει εχουν μικροτερη τρυπα στο κεντρο και στην εκτυπωση μου αφηνει κενο.

Reaction score
0

ξερει κανεις πως μπορουμε να ρυθμισουμε στην εκτθπωση απο τα δισκακια, ποσο θελουμε να ειναι η διαμετρος της τρυπας? γιατι στα bluray που εχω αγορασει εχουν μικροτερη τρυπα στο κεντρο και στην εκτυπωση μου αφηνει κενο.
Σου απαντησα πιο πανω,με το προγραμμα του εκτυπωτη σου και για διαστασεις δοκιμασε 22mm εσωτερικη διαμετρο και 118mm εξωτερικη.

Reaction score
205

ευχαριστω τελικα δουλεψε αψογα με τις ρυθμισεις που μου εδοσες. πληροφοριακα οταν εχω αλλο δισκακι που εχει μεγαλυτερη διαμετρο τρυπας ποιες διαστασεις βαζω? γενικα αυτες ειναι στανταρ αναμεσα στις μαρκες απο τα δισκακια η μπορει οσο θελει να ειναι το καθενα?

Reaction score
205

Στη συνεχή αναζήτηση όλο και φθηνότερων αλλά και ποιοτικότερων Blu-ray, και εφόσον είχα ξεμείνει από 50άρια δισκάκια, είπα να δοκιμάσω τα Verbatim των 50GB, που παίζουν το τελευταίο διάστημα στο ebay σε πολύ καλή τιμή.

Τα παράγγειλα το Σάββατο 16/7 και την Δευτέρα 18/7 ο Ιάπωνας πωλητής μου έστειλε e-mail ότι είχε ταχυδρομήσει τα δισκάκια. Το απίστευτο φίλοι μου είναι ότι την Παρασκευή 22/7 είχα παραλάβει κιόλας τα δισκάκια, μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες! :111: Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω παραλάβει πακέτο από την Ιαπωνία μέσα σε μόλις τέσσερις εργάσιμες μέρες!

Τα Verbatim των 50GB έρχονται από τον συγκεκριμένο Ιάπωνα πωλητή βγαλμένα από την αρχική συσκευασία τους και τοποθετημένα σε ένα απλό κέικ των δέκα τεμαχίων, όπως ακριβώς το συνηθίζουν και άλλοι Ιάπωνες πωλητές για να μειώσουν το κόστος. Τα δέκα δισκάκια κόστισαν 37 ευρώ, δηλαδή 3,7 ευρώ το ένα, όσο δηλαδή κοστίζουν από τους φθηνότερους Ιάπωνες πωλητές στο ebay τα γνωστά σε όλους μας TDK.

Οι πρώτες οπτικές εντυπώσεις από τα Verbatim των 50GB είναι πολύ θετικές. Η επιφάνεια εκτύπωσης είναι πιο λεία και στιλπνή από αυτή των TDK, που είναι περισσότερο σαγρέ και πιο «χάρτινη». Το λευκό επίσης των Verbatim δεν κιτρινίζει ελαφρά, όπως αυτό των TDK. Το λογότυπο των Verbatim είναι μικρότερο σε μέγεθος και δεν είναι ανάγλυφο, είναι απλά τυπωμένο στην επιφάνεια εκτύπωσης, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτό...

Έχω κάψει ήδη τα πέντε από τα δέκα Verbatim σε ταχύτητα 4,1x χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και τα δισκάκια παίζουν άψογα παντού. Έχουμε λοιπόν φοβερή τιμή στα 3,7 ευρώ το ένα, καίγονται και παίζουν άψογα τα Verbatim, άρα τι μας μένει να ελέγξουμε; Μα φυσικά την «αχίλλειο πτέρνα» των Blu-ray των 50 GB που έχουμε δει μέχρι στιγμής, δηλαδή την χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης λόγω ξεπλυμένου και φωτεινού μαύρου.

Στην παρακάτω φωτό μπορείτε να κάνετε άμεση σύγκριση της ποιότητας εκτύπωσης ανάμεσα στα TDK των 50GB (αριστερά) και τα Verbatim των 50GB (δεξιά). Οι ρυθμίσεις τόσο στο Photoshop όσο και στον εκτυπωτή είναι ακριβώς οι ίδιες. Η ετικέτα και στα δύο δισκάκια είναι ακριβώς η ίδια, έχω αλλάξει μόνο τον αριθμό 1 Disc σε 2 Disc στο Verbatim.

Η φωτό είναι τραβηγμένη σε φυσικό φως ημέρας με την Sony A100, για να μην επηρεαστεί από τον εσωτερικό φωτισμό ενός δωματίου. Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω κατά πόσο φαίνεται η διαφορά στα δικά σας μόνιτορ, αλλά πιστεύω ότι είναι εμφανές ότι τα Verbatim υπερέχουν και προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης. Τόσο το μαύρο τους είναι ελαφρά καλύτερο, όσο και το κοντράστ, προσέξτε ότι το κίτρινο χρώμα στα Verbatim είναι πιο έντονα τυπωμένο, προσφέροντας πιο κοντραστάτη και τρισδιάστατη εκτύπωση σε σχέση με τα TDK. Οι κατασκευαστές φαίνεται ότι έχουν πάρει επιτέλους το μήνυμα, προσπαθώντας να μας προσφέρουν δισκάκια Blu-ray με ολοένα και ποιοτικότερη επιφάνεια εκτύπωσης.

Έχουμε λοιπόν φίλοι μου μπροστά μας μια εξαιρετική επιλογή στα 50GB, τα φρέσκα δισκάκια της Verbatim. Συστήνονται ανεπιφύλακτα... :615:
επεσε και αλλο η τιμη τους. τα ιδια τα βρικα απο ποιο αξιοπιστο ιαπωνα πωλητη με τιμη μολις 29.90 ευρω την 10αδα.
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290538133604&ssPageName=ADME:L:OC:GB:1123
αρα μας βγαινει 2.90 λεπτα το δισκακι 50gb! Καθολου ασχημα

Reaction score
0

ευχαριστω τελικα δουλεψε αψογα με τις ρυθμισεις που μου εδοσες. πληροφοριακα οταν εχω αλλο δισκακι που εχει μεγαλυτερη διαμετρο τρυπας ποιες διαστασεις βαζω? γενικα αυτες ειναι στανταρ αναμεσα στις μαρκες απο τα δισκακια η μπορει οσο θελει να ειναι το καθενα?
Αν η συσκευασια ειναι ολοκληρη (εργοστασιου-cake) και οχι σπασμενη (για αποστολη ταχυδρομειου-ebay) τοτε ο κατασκευαστης αναγραφει πανω διαστασεις εκτυπωσης (καποιοι δισκοι μπορει να εχουν ακομα μικροτερες-μεγαλυτερες διαστασεις εκτυπωσης).
Οχι δεν ειναι στανταρ.

Reaction score
205

για φθηνα BD-R 25GB εχετε καμια προταση?

Reaction score
7

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα στο φορουμ.
Με αφορμη το θεμα που εχει ηδη ανοιξει θελω να σας μεταφερω την εμπειρια μου με την εγγραφη δισκων Blu Ray (Αντιγραφο ασφαλειας).
Καιρο ηθελα να παρω ενα Blu Ray Writer και βρισκοντας το LG BH10LS30 στα 72 ευρω το πηρα.
Το εγκατεστησα στο pc μου (Intel 4 3,2 hz με XP SP3 και μνημη 1,5GB).
To LG ηταν συσκευασια κουτιου με λογισμικο Cyberlink Power dvd9 & Power 2go μαζι τα οποια και εγκατεστησα.
Εκανε και αναβαθμιση Firmware σε 1,01 και ολα τελεια.
Εκανα αναβαθμιση και το any dvdhd και ολα καλα.
Απο συσταση φιλου εκανα ριπαρισμα ενος τιτλου σε Image μεσω του any dvd ripper.
Μετα το εκαψα σε 25GB (Verbatim) δισκακι που παρειχε το LG ως δωρο μεσω του παρεχομενου προγραμματος και ολα καλα.
Τελειωσε σε περιπου 45 λεπτα με απολυτη επιτυχια.
Το εβαλα σε ενα Blu Ray Player Pioneer (BD 51 FD) που εχω και επαιζε κανονικα.
Τελεια σαν το πρωτοτυπο.
Επισης να πω πως επαιζε τελεια και ως αρχειο ISO στα Media Players που εχω (Xtreamer & WD TV LIVE)
Μετα ειπα να παραγγειλω δισκακια απο εξω γιατι εδω δεν πλησιαζονται σε τιμες.
Πηρα απο E-BAY αυτα:

http://www.ebay.com/itm/160566550356?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Εφοσον ηρθαν και ειχα ριπαρει με τον παραπανω τροπο και αλλους τιτλους ειπα να τα γραψω σε BD-R
Απενεργοποιησα το NOD 32 και δεν εκανα και τιποτα αλλο στο PC ωστε να μενει αταραχο.
Εβαλα να γραψω το δισκακι με το Power to Go και ενα με το Nero 9 σαν Image burn.
To πρωτο εκανε 45 min σε ταχυτητα (αναγραφομενη) 4 και το αλλο με το Nero 6 ωρες!!!
Αποτελεσμα επιτυχες μεν αλλα στο Pioneer επιτραπεζιο Blu Ray Player δεν παιζουν.
Τα βλεπει το μηχανημα οτι ειναι BD-R αλλα μεχρι εκει.
Το ενα μονο επαιξε κατι trailers ταινιων που ειχε ο πρωτοτυπος δισκος.
Τι κανω λαθος?
Να υπενθυμισω πως τα παραπανω αρχεια ολα παιζουν στα media players.
Επισης σας λεω πως στο Any dvdhd σαν ρυθμιση εχω την Default απλα εχω επιλεξει ως Region το B και επισης εχω επιλεξει να απενεργοποιειται το BD Live γιατι το player μου δεν εχει BD Live.
Ολα τα αλλα ειναι οπως προτεινει η SlySoft.
Τι κανω λαθος?
Σορυ αλλα 4-5 δισκακια πανε χαραμι.
Τι λετε να φταιει?
Τα δισκακια?
Το Pc? Αν και δεν νομιζω γιατι στο verbatim 25GB ολα πηγαν καλα.
Ο τροπος εγγραφης και το προγραμμα?
Εχω διαβασει ολο το νημα αλλα μπερδευτηκα.
Αν καποιος μπορει να με βοηθησει θα μου λυνατε τα χερια.
Καλο θα ηταν καποιος με ιδιο BD Writer να μου πει αν χει κατι αντιστοιχο αντιμετωπισει.
Καποια λυση θα υπαρχει.
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα προσπαθω να δωσω οσα περισσοτερα στοιχεια μπορω.
Thanks!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.702

Δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι πολλά δισκάκια παρουσιάζουν ασυμβατότητα. Τα τελευταία που δοκίμασε ο Παναγιώτης Βογιατζάκης, που ξεκίνησε και το χρησιμότατο αυτό νήμα, είναι αυτά:

http://www.avsite.gr/vb/showthread....%DC%EA%E9%E1-Blu-ray...&p=1360883#post1360883

Reaction score
7

Το θεμα λετε ειναι τα δισκακια δηλαδη?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Για εγγραφές BD-R/RE το καλύτερο πρόγραμμα είναι το imgburn, κατά τη διάρκεια της εγγραφής το AnyDVD HD πρέπει να είναι κλειστό και να έχεις επιλέξει UDF 2.5.
Στο AnyDVD HD επέλεξε να αφαιρείται το region κατά το ripping.
Τα δισκάκια παίζουν στο PC με κλειστό το AnyDVD HD;

Reaction score
7
Δεν μπορω να τα τσεκαρω στο PC γιατι εχω μη ικανή κάρτα γραφικών. Θα δοκιμάσω το image burn

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cris Donopoulos

Reaction score
7
Ως προς το ριπαρισμα να τα κανω Οπως περιέγραψα αρχικώς μέσω Any DvdHd σε μορφή ISO;
Πολυ θα ήθελα μια λίστα πως τα κανω βήμα βημα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Blind Guardian

Reaction score
205

Εχουμε κανενα νεο με τα full bluray 3D , που δεν εχουν απο την μανα τους Ελληνικους υποτιτλους αν γινεται να προσθεσουμε εμεις αντικαθιστωντας καποιον απο τους αλλους? και μετα να καψουμε το δισκακι και να τους αναπαραγει κανονικα? μεχρι και πριν εναν μηνα που ειχα δοκιμασει κατι τετοιο δεν γινονταν στις 3D ταινιες παρα μονο στις απλες

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.702

Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με 3D bluray για να σε βοηθήσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75