Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Άρα είναι θέμα firmware, ότι είχαν κάνει πιο παλιά με τα CD-R/RW που σταμάτησαν να υποστηρίζουν ταχύτητες εγγραφής μικρότερες από 4Χ.

Δεν είναι περίεργο πάντως Γιώργο, που το Image Burn με άλλα Blu-ray δισκάκια «ακούει» την εντολή για την ταχύτητα εγγραφής, ενώ σε άλλα σε γράφει κανονικά και καίει με τη μέγιστη ταχύτητα;! :118:

Π.χ., με τα 25άρια της Mirror, και εάν θυμάμαι καλά και με τα 25άρια της Traxdata, το Image Burn ακούει κανονικά την εντολή και καίει τα δισκάκια με ταχύτητα 2x. Αντίθετα, συνήθως σε 50άρια δισκάκια, σε γράφει κανονικότατα :116: και κάνει τα δικά του, καίγοντας πάντα σε ταχύτητα 4x.

Το θετικό πάντως είναι ότι κανένας από εμάς δεν έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής πρόβλημα συμβατότητας που να οφείλεται αποκλειστικά στην ταχύτητα εγγραφής. Φυσικά, μένει να απαντηθεί το ερώτημα της αντοχής στον χρόνο και κατά πόσον θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ταχύτητα εγγραφής στα Blu-ray δισκάκια... :121:

Reaction score
0

Ερωτηση προς ολους οσους εχουν δοκιμασει 50ρια Verbatim και TDK.
Ποιο εχει πιο λευκη επιφανεια - καλυτερο μαυρο εκτυπωσης - λιγοτερα ορατο λογοτυπο - μεγαλυτερη επιφανεια εκτυπωσης (mm);
Το Verbatim π.χ που εχω δοκιμασει εχει 22-118mm με καλη επιφανεια και λογοτυπο (Verbatim BD-R DL for VIDEO 50GB 4X), δεν εχω ομως μετρο συγκρισης με αλλα δισκακια για να σας πω περισσοτερα.

Reaction score
1

Ερωτηση προς ολους οσους εχουν δοκιμασει 50ρια Verbatim και TDK.
Ποιο εχει πιο λευκη επιφανεια - καλυτερο μαυρο εκτυπωσης - λιγοτερα ορατο λογοτυπο - μεγαλυτερη επιφανεια εκτυπωσης (mm);
Το Verbatim π.χ που εχω δοκιμασει εχει 22-118mm με καλη επιφανεια και λογοτυπο (Verbatim BD-R DL for VIDEO 50GB 4X), δεν εχω ομως μετρο συγκρισης με αλλα δισκακια για να σας πω περισσοτερα.

Δεν έχω δοκιμάσει τα 50άρια της Verbatim, αλλά στα 50άρια της TDK έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Φοβερή τιμή μεν, από τις καλύτερες του πλανήτη αυτή τη στιγμή από τον συγκεκριμένο Ιάπωνα πωλητή, αλλά ταυτόχρονα το μαύρο τους στην εκτύπωση είναι πολύ ξεπλυμένο, με αποτέλεσμα να δίνουν μία από τις χειρότερες ποιότητες εκτύπωσης της αγοράς.

Η επιφάνεια εκτύπωσης στα 50άρια της TDK είναι επίσης 22-118 χιλιοστά, μετρημένα με την μεζούρα, αλλά εξαρτάται και από τον εκάστοτε εκτυπωτή, π.χ. εγώ τα τυπώνω με τον Epson σε 23-118 χιλιοστά, γιατί στα 22 ξεχειλίζει αρκετό μελάνι στην εσωτερική διάμετρο.

Εδώ βλέπεις το δισκάκι της TDK...

Και εδώ βλέπεις το ανάγλυφο λογότυπό τους σε μεγέθυνση...

Για να συγκρίνεις το μαύρο της εκτύπωσης ανάμεσα στα δισκάκια της Verbatim και αυτά της TDK, πρέπει να τυπώσεις δύο δισκάκια με μεγάλη επιφάνεια στο μαύρο χρώμα και να τα κοιτάξεις σε φυσικό φως ημέρας. Πάντως, παρόλο που δεν τα έχω δοκιμάσει, πιστεύω ότι τα Verbatim δύσκολα μπορεί να τυπώνουν ακόμα χειρότερο μαύρο από τα TDK, το πολύ να δίνουν το ίδιο πολύ κακό μαύρο των TDK... :121:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Π.χ., με τα 25άρια της Mirror, και εάν θυμάμαι καλά και με τα 25άρια της Traxdata, το Image Burn ακούει κανονικά την εντολή και καίει τα δισκάκια με ταχύτητα 2x. Αντίθετα, συνήθως σε 50άρια δισκάκια, σε γράφει κανονικότατα :116: και κάνει τα δικά του, καίγοντας πάντα σε ταχύτητα 4x.
Το firmware περιέχει πληροφορίες εγγραφής διαφόρων δίσκων, αν ζητήσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρει τότε πολύ απλά δεν το κάνει και δίνει αυτό στο πρόγραμμα την ταχύτητα και άλλες παραμέτρους για την εγγραφή.

Reaction score
0

Cinavia και παλι...
Ειχα γραψει λιγο παλιοτερα για τι νεα αυτη προστασια.
Εκαψα λοιπον μια ταινια η οποια εχει τετοια προστασια,το πηρα βεβαια αργοτερα ειδηση οταν ειδα στο εξωφυλλο να το αναφερει.
Λεω ας το δοκιμασω στο PS3 το οποιο βλεπει αυτη την προστασια να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε.
Το αποτελεσμα ηταν κατι απο τα αναμενομενα...
Σε εμενα σταματησε ο ηχος στο 20λεπτο με μηνυμα που πεταξε η κονσολα και ελεγε πως το αρχειο που προσπαθω να παιξω προστατευεται με Cinavia!
Απ'οτι ειδα κυκλοφορουν καμποσα δισκακια με αυτη την προστασια...και το θεμα ειναι πως απο δω και περα θα τη φορανε σιγα σιγα ολα.
Sorry αν ειμαι off topic αλλα ηθελα να το αναφερω.

Reaction score
1

Cinavia και παλι...
Ειχα γραψει λιγο παλιοτερα για τι νεα αυτη προστασια.
Εκαψα λοιπον μια ταινια η οποια εχει τετοια προστασια,το πηρα βεβαια αργοτερα ειδηση οταν ειδα στο εξωφυλλο να το αναφερει.
Λεω ας το δοκιμασω στο PS3 το οποιο βλεπει αυτη την προστασια να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε.
Το αποτελεσμα ηταν κατι απο τα αναμενομενα...
Σε εμενα σταματησε ο ηχος στο 20λεπτο με μηνυμα που πεταξε η κονσολα και ελεγε πως το αρχειο που προσπαθω να παιξω προστατευεται με Cinavia!
Απ'οτι ειδα κυκλοφορουν καμποσα δισκακια με αυτη την προστασια...και το θεμα ειναι πως απο δω και περα θα τη φορανε σιγα σιγα ολα.
Sorry αν ειμαι off topic αλλα ηθελα να το αναφερω.
Ποιο firmware έχεις στο ps3; Σε εμενα δεν έχει τυχει ακομα κατι αλλα δεν έχω δοκιμασει πολλες ταινιες ,ισως δεν είχα πεσει σε τετοια προστασια. Εγω έχω μεινει στο 3.55 firmware. Ποια ηταν η ταινια που δεν επαιξε;

Reaction score
0

Ποιο firmware έχεις στο ps3; Σε εμενα δεν έχει τυχει ακομα κατι αλλα δεν έχω δοκιμασει πολλες ταινιες ,ισως δεν είχα πεσει σε τετοια προστασια. Εγω έχω μεινει στο 3.55 firmware. Ποια ηταν η ταινια που δεν επαιξε;

Εχω το τελευταιο 3.66 αλλα αυτη η προστασια παιζει απο την 3.10 και πανω οποτε την εχουν ολα!
Αυτο ισχυει για αντιγραφα,μπορει να μην εχεις παιξει ακομα αντιγραφο με αυτη την προστασια αλλα εαν το δοκιμασεις θα εχεις και εσυ τα ιδια αποτελεσματα.
Η ταινια -tourist-

Reaction score
205

θα ηθελα να μου πειτε ενα πληρες σετ για να κανω και εγω τα δικα μου αντιγραφα απο blue-ray δισκακια

δηλαδη θελω για αγορα
1. blye-ray recorder
2. εκτυπωτη οικονομικο που να τυπονει τις επιφανιες των blueray
3. μαρκα απο δισκακια εγραφης πια να αγοραζω απο ebay των 25 και 50 gb?

και μια ερωτηση ακομα γιατι απο οσα διαβασα δεν εβγαλα ακρη ακομα, απο ενα riginal blueray δισκακι αν το ριπαρω στο πισι και κανω αντιγραφο θα παιζει σε blueray player πχ ps3? η ειναι κλειδομενα και αυτο γινεται μονο με τα blue ray rips που υπαρχουν στο internet?

ευχαρηστω πολυ προκαταβολικα!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

1.
LG BH10LS30 http://www.skroutz.gr/s/285221/LG-BH10LS30.html?keyphrase=LG+BH10LS30

Lite-On IHBS112-37 http://www.skroutz.gr/s/322733/LiteOn-iHBS112.html?keyphrase=Lite-On+IHBS112-37

Sony BWU-500S-WW http://www.skroutz.gr/s/320020/Sony-BWU-500S.html?keyphrase=Sony+BWU-500S-WW

Το φθηνότερο είναι το LG το οποίο είναι αρκετά αξιόπιστο, έχω το παλιό GGW-H20L και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

2. Σε λογική τιμή βρήκα μόνο τον Canon Pixma IP4850 http://www.skroutz.gr/s/281049/Canon-Pixma-iP4850.html

3. Από τα δεδομένα που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο guru Παναγιώτης το καλύτερο μαύρο το έχουν τα BD Mirror 25GB.
Από δισκάκια 50GB μόνο για TDK έχουμε δεδομένα τα οποία δεν έχουν καλή ποιότητα εκτύπωσης στο μαύρο.

Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα γνωστά προγράμματα (AnyDVD ή DVDFab) για το ripping, τα πιστά αντίγραφά σου θα αναπαράγονται λογικά σε οποιοδήποτε BD player εκτός και αν υπάρξει θέμα ασυμβατότητας με το δισκάκι που έκανες την εγγραφή.
Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές π.χ. το PS3 να μην αναγνωρίζει δισκάκια που αναπαράγονται κανονικά σε άλλα BD players.

Reaction score
807

Στο ggw-20l που έχεις ποιο fw έχεις πάνω?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

το YL05
μόλις είδα ότι η LG έχει δώσει το YL07
http://www.lg.com/gr/support/produc...documents&targetPage=support-product-profile#

=========================
LG Electronics GGW-H20L
Firmware Version YL07
=========================

Never update the firmware if the problem you’re having is the drive
isn't seen by windows, won't write with the included software, or other
interface related problems, unless the firmware specifically states it
fixes the problem you are having. Firmware updates normally don't fix these
types of problems. Trying to update the firmware when there are interface
address these problems can damage the drive's firmware. An error when
updating the firmware is usually caused by a problem with the drive
interface or there is more than one drive connected to that IDE channel.

------------------
Version History
------------------
YL07
- Write strategy improvement for new BD-R and BD-RE Media

YL05
- Write strategy improvement for new BD-R and BD-RE Media
(BD-R : 24kinds, BD-RE : 4kinds)

YL04
- Addition of write strategy

YL03
- Improved writing quality

YL02
- Improved writing quality

--------------------
Supported Drives
--------------------

This firmware upgrade is for LG Branded drives. This upgrade is NOT
designed for drives manufactured for HP, IBM, Compaq, Dell or any
other OEM (Original Equipment Manufacturer) customers, please contact
the OEM for all firmware updates and support for your OEM drive.

Reaction score
807

σε ευχαριστω

Reaction score
205

σκαυτομαι να αγορασω για αντιγραφικο το LG BH10LS30

μπορειτε να μου πειτε το συγκεκριμενο drive με πια δισκακια τα παει καλα και με πια οχι οσον αφορα το θεμα της συμβατοτητας?

Αυτα εδω τα Mirror θα τα διαβαζει? γιατι σκευτομαι να τα παραγγειλω
http://cgi.ebay.co.uk/Mirror-BD-R-B...ideo_DVDPlayers_Recorders&hash=item2a11b5ceb3

Να τα παρω απο αυτον? η ξερετε καποιον καλυτερο πωλητη?

Reaction score
205

σχετικα με τις ταινιες που εχουν την προστασια Cinavia θελω να ρωτησω...

Αν μια ταινια εχει την προστασια θα μπορει να γινει rip με το anydvd HD αλλα δεν θα παιζει στους players που εχουν και αυτοι προστασια Cinavia ? στους αλλους η και απο το HTPC θα μπορει να παιζει κανονικα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Σε HTPC παίζουν τα πάντα

Reaction score
205

το θεμα ειναι να μπορουν να ριπαριστουν ολα τα δισκακια για να παιχτουν

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Τα δισκάκια που έχουν την προστασία Cinavia μπορείς να τα ριπάρεις χωρίς πρόβλημα.
Το αντίγραφο που πιθανόν να κάνεις σε άδειο δισκάκι δεν θα παίξει σε BD player που έχει την προστασία Cinavia στο firmware.

Reaction score
205

Τα δισκάκια που έχουν την προστασία Cinavia μπορείς να τα ριπάρεις χωρίς πρόβλημα.
Το αντίγραφο που πιθανόν να κάνεις σε άδειο δισκάκι δεν θα παίξει σε BD player που έχει την προστασία Cinavia στο firmware.

α οκ τωρα το καταλαβα. γιατι παλια θυμαμαι στα dvd που ηταν κλειδομενα δεν μπορουσε να γινει αυτο. ισως κανω και λαθος

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

σκαυτομαι να αγορασω για αντιγραφικο το LG BH10LS30

μπορειτε να μου πειτε το συγκεκριμενο drive με πια δισκακια τα παει καλα και με πια οχι οσον αφορα το θεμα της συμβατοτητας?

Αυτα εδω τα Mirror θα τα διαβαζει? γιατι σκευτομαι να τα παραγγειλω
http://cgi.ebay.co.uk/Mirror-BD-R-B...ideo_DVDPlayers_Recorders&hash=item2a11b5ceb3

Να τα παρω απο αυτον? η ξερετε καποιον καλυτερο πωλητη?
εγω με το ιδιο αντιγραφικό, γραφω απροβλημάτιστα σε TDK 50GB & Mirror..

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75