Ποδήλατο

Reaction score
152
Απάντηση: Ποδήλατο...

παιδες να μην ξεχνατε να φορατε ΠΑΝΤΑ κρανος.
προσωπικα μου εχει σωσει τη ζωη μετα απο πλαγιομετωπικη με αυτοκινητο σε διασταυρωση και κατακορυφη προσγειωση με το κεφαλι στο ρειθρο του πεζοδρομιου....
το κρανος ανοιξε στα δυο,το κεφαλι μου ομως εμεινε ανεπαφο....

Reaction score
457

ποιο καλό παιδάκι θα μου προτείνει ποδήλατο τύπου manhattan ή megisto, χωρίς μπροστά αμορτισέρ..??
Τα 14+ κιλά μου φαίνονται αρκετά..

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

ποιο καλό παιδάκι θα μου προτείνει ποδήλατο τύπου manhattan ή megisto, χωρίς μπροστά αμορτισέρ..??
Τα 14+ κιλά μου φαίνονται αρκετά..
Mongoose?scott?πού μένεις γενικότερα?

να ξέρεις οτι συνήθως αυτά που έχουν μπροστά πιρούνι και όχι αμορτισέρ είναι λίγο πιο επιθετικά.Ο πάνω σωλήνας είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος κανοντας σε να σκύβεις.Αυτό βελτιώνει αεροδυναμική και έλεγχο αλλα χάνεις απο άνεση.Είναι ας πούμε πιο road φάση...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

προσωπικα μου εχει σωσει τη ζωη μετα απο πλαγιομετωπικη με αυτοκινητο σε διασταυρωση και κατακορυφη προσγειωση με το κεφαλι στο ρειθρο του πεζοδρομιου....
+1000
Θεωρώ πλέον αδιανόητη τη χρήση ποδηλάτου χωρίς κράνος.
Αυτά τα δύο θα πρέπει να αγοράζονται μαζί, για να μην πω πρώτα το κράνος.
Το κράνος δεν είναι αξεσουάρ αλλά ανάγκη.

Επίσης τα ποδηλατικά γυαλιά θα πρέπει να φοριούνται ακόμα και το βράδυ με τους ειδικούς φακούς.
Αν σου μπει στο μάτι ένα μυγάκι την ώρα που ποδηλατείς σε κίνηση είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον έλεγχο και να συγκρουστείς.

Reaction score
777
Λοιπόν το freeday θα ξεκινήσει αύριο απο Θησείο και θα καταλήξει Διόνυσο.Κάνουν και κανα κυκλάκι παραπάνω υπολογίστε χιλιόμετρα...

Εγώ θα είμαι θησείο κατα τις 9:30.Αφήστε τα αλουμίνια, τα δισκόφρενα και τις λοιπές καταναλωτικές μανίες και ελάτε για βόλτα.Η ποδηλατική μηχανική βρίσκεται σε ακραία επίπεδα.Δέν χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός.

Όρεξη χρειάζεται!!!Άντε!!!Περιμένω απάντηση για αύριο!!!Θα χει λαό!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.809
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Λοιπόν το freeday θα ξεκινήσει αύριο απο Θησείο και θα καταλήξει Διόνυσο.Κάνουν και κανα κυκλάκι παραπάνω υπολογίστε χιλιόμετρα...
27 km είναι η παρακάτω διαδρομή:

Reaction score
777
Κοίτα βαράνε και κανα κυκλάκι στο κέντρο.Μετά κάνουν και κανα κυκλάκι παραπάνω...Χοντρά χοντρά πήγαινε έλα θα βγούν χιλιόμετρα...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Πάνε με χαμηλές ταχύτητες...Δέν κουράζει η διαδρομή...

Reaction score
457

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...θα τις μελετήσω δεόντως..;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.537

Μια γενική παρατήρηση: Διάβασα τις απόψεις που καθιστούν την μπροστά ανάρτηση ολίγον τι άχρηστη για διαδρομές στην πόλη. Αυτό που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι στο Ghost που έχω (την προηγούμενη έκδοση αυτού που απεικονίζεται στο link με semi-road λάστιχα), η ανάρτηση έχει έναν περιστροφικό μοχλό που ανά πάσα στιγμή, ο ποδηλάτης μπορεί να "κλειδώσει" την ανάρτηση στο μέγιστο ύψος και να την καταστήσει ανενεργή. Δεν ξέρω τι γίνεται σε ποδήλατα άλλων κατασκευαστών, αλλά αν με ρωτούσε κάποιος, θα προτιμούσα ένα ποδήλατο με αντίστοιχο σύστημα στην εμπρός ανάρτηση παρά ένα χωρίς καθόλου ανάρτηση.

Reaction score
777
Κατα πρώτον αυτό που έχεις είναι mountain.Λογικό είναι η ανάρτηση να είναι αναγκαία.Εμείς μιλάμε για πόλη.
Κατα δεύτερον η ghost είναι πάρα πολύ σοβαρή εταιρεία...Απλά εμπιστέψου τη με κλειστά μάτια...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κατα πρώτον αυτό που έχεις είναι mountain.Λογικό είναι η ανάρτηση να είναι αναγκαία.Εμείς μιλάμε για πόλη.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Μιλάμε για κάποια Ευρωπαϊκή πόλη ή για την Αθήνα?
Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στη ποιότητα των δρόμων.
Η μπροστινή ανάρτηση λοιπόν το θέμα μας.
Κάποια λίγα πραγματάκια που γνωρίζω.

Σίγουρα προσθέτει βάρος, και αυτό είναι περίπου 1,5 κιλό, καθώς και κάποιο μέρος της δύναμης μας καταναλώνεται σε αυτή (την ανάρτηση) ιδίως σε ανηφορικά τμήματα.

Από την άλλη τώρα. Έχουμε φτάσει σε τόσο υψηλό ποδηλατικό επίπεδο που ψειρίζουμε τη μαϊμού σε θέματα βάρους?
Το θέμα της σωματικής καταπόνησης μακροχρόνια πως αντιμετωπίζεται?

Σκοπός της μπροστινής είναι να μειώσει τους κραδασμούς στα χέρια και κατά συνέπεια και στο σύνολο του κορμού.
Αν είμαστε πολύ γυμνασμένοι, με ανεπτυγμένο μυικό σύστημα και αρθρώσεις, κανένα πρόβλημα με την απουσία της.
Αν όχι αρχίζουν τα προβλήματα, και ιδίως στους καρπούς που είναι και τα ποιο ευαίσθητα σημεία.

Δεύτερη ένσταση μου.
Οι Ελληνικοί αστικοί δρόμοι σίγουρα δεν την χρειάζονται?
Εγώ πιστεύω πως μάλλον χρειάζεται. Είναι τόσο κακή η ποιότητα των δρόμων που συνεχώς πέφτεις σε λακκούβες και σαμαράκια.
Με το ποδήλατο σε κάποια λεωφόρο και τα αυτοκίνητα να περνάνε δίπλα σου ο οποιοσδήποτε ελιγμός είναι απαγορευτικός.
Το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές.
Αν δεν θέλεις να είναι με τον ακτινολόγο στο χέρι ή με σπασμένους τροχούς καλύτερα να την έχεις.

Reaction score
777
peter.Του ανθρώπου του απάντησα σύντομα και περιεκτικά.

Η σωστή απάντηση φυσικά είναι οτι η ανάρτηση χρειάζεται εφ όσον είναι καλή.Αλλιώς όχι.
Η ανάρτηση του ghost κλειδώνει ετσι ώστε όταν δέν χρειάζεται να μήν δουλεύει..Και δέν είναι μόνο ένα ελατήριο όπως οι φτηνές.
Το θέμα του βάρους πραγματικά και εγώ δέν το καταλαβαίνω.
Ένα ελαφρύ ποδήλατο αλουμινίου στην κατηγορία εώς χιλιάρικο ζυγίζει περι τα 11(?) κιλά.Ένα βαρύ 13.Το 11 το βάζω σε ερωτηματικό διοτι αυτά που βλέπω ξεκινάν απο 12.
Ντάξει...2 κιλά.Δηλαδή ένα μέσο καλό ποδήλατο με ανάρητη και φούλ δισκόφρενα θα είναι 12.5 κιλά.Σιγά τα λάχανα.Εγώ είμαι 20 κιλά υπέρβαρος...

Φυσικά λοιπόν και είναι έτσι.Το ποδήλατο έχει φτάσει σε φοβερό βαθμό αξιοπιστίας και specs.Δέν χρειάζεται να σκαλίζουμε την μύγα.Ένα καλό επώνυμο ποδήλατο με σωστά αξεσουάρ, και σίγουρα όχι τα φτηνότερα, είναι φοβερό.

Τα κατά του mountain ως σκελετική διάταξη τα παμε.Το mountain είναι για το βουνό.Για δύσκολη πόλη όπως η Αθήνα είναι ένα trekking.Για τη Γερμανία city απευθείας.

Reaction score
777
Εγώ πάντως περιμένω να μου φέρουν το
cube ltd cls pro να το δοκιμάσω.ΑΝ μου κάνει στο μέγεθος θα το τσιμπήσω...

νούμερο 58.Όμως έχει άλλη μέτρηση.Στην πράξη είναι 56.

Αν κανείς έχει καμια άλλη πρόταση μου τη σφουράει

Reaction score
0
Αναρτηση εμπρός?
Νομίζω χρειάζεται... Ιδιαίτερα για χομπίστες, "αγύμναστους". Καλύτερα να κλειδώνει ή να είναι ρυθμιζόμενη.
2 κιλά παραπάνω? ε και? για τι επίπεδο ενασχόλησης μιλάμε? προσωπικά δεν καταλαβαίνω διαφορα...

Εαν το ποδήλατο το θέλουμε για να ξεσκουριάσουμε (σώμα και μυαλό) κατά την ταπεινη μου άποψη δύο πράγματα μετράνε:
1. το σωστό μέγεθος και το σωστό ζύγισμα (για να μην πονάμε, για να μην επιβαρύνουμε το μυοσκελετικό μας)
2. τα καλύτερα περιφερειακά που αντέχει η τσέπη μας

ΥΓ τα mountain είναι για το βουνό, στην πόλη δεν...
ΥΓ2 κράνος και φώτα είναι απαραίτητα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

peter.Του ανθρώπου του απάντησα σύντομα και περιεκτικά.

Η σωστή απάντηση φυσικά είναι οτι η ανάρτηση χρειάζεται εφ όσον είναι καλή.Αλλιώς όχι.
Η ανάρτηση του ghost κλειδώνει ετσι ώστε όταν δέν χρειάζεται να μήν δουλεύει..Και δέν είναι μόνο ένα ελατήριο όπως οι φτηνές.
Το θέμα του βάρους πραγματικά και εγώ δέν το καταλαβαίνω.
Ένα ελαφρύ ποδήλατο αλουμινίου στην κατηγορία εώς χιλιάρικο ζυγίζει περι τα 11(?) κιλά.Ένα βαρύ 13.Το 11 το βάζω σε ερωτηματικό διοτι αυτά που βλέπω ξεκινάν απο 12.
Ντάξει...2 κιλά.Δηλαδή ένα μέσο καλό ποδήλατο με ανάρητη και φούλ δισκόφρενα θα είναι 12.5 κιλά.Σιγά τα λάχανα.Εγώ είμαι 20 κιλά υπέρβαρος...

Φυσικά λοιπόν και είναι έτσι.Το ποδήλατο έχει φτάσει σε φοβερό βαθμό αξιοπιστίας και specs.Δέν χρειάζεται να σκαλίζουμε την μύγα.Ένα καλό επώνυμο ποδήλατο με σωστά αξεσουάρ, και σίγουρα όχι τα φτηνότερα, είναι φοβερό.

Τα κατά του mountain ως σκελετική διάταξη τα παμε.Το mountain είναι για το βουνό.Για δύσκολη πόλη όπως η Αθήνα είναι ένα trekking.Για τη Γερμανία city απευθείας.
Σε ποιο ποστ?
Νομιζω οτι ειναι καλο για εκγυμναση ολου του σωματος εστω και στην πολη.

Reaction score
0

+10000000000000000
Επι τη ευκαιρια εισαγονται εδω τα κρανη Giro?

Reaction score
777

Σε ποιο ποστ?
Νομιζω οτι ειναι καλο για εκγυμναση ολου του σωματος εστω και στην πολη.
Α...Δέν θυμάμαι...

Η διάταξη του mountain είναι σχεδιασμένη ετσι ώστε να κρατάει σκυμένο το σώμα.Το υπέρ είναι οτι έχεις έλεγχο, το κατά είναι οτι δέν είσαι άνετα.
Κάθε εργαλείο σχεδιάζεται έτσι.Ένα τζίπ είναι για το βουνό.Μπαίνει και στην πόλη αλλα θα έχει προβλήματα σε σχέση με ένα απλό αυτοκίνητο.

Για να μήν πολυλογούμε...Μου είχε δημιουργηθεί η απορία γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουν τέτοια ποδήλατα

Ενώ στην Ελλάδα είχαμε τα γνωστά mountain με τις 45 ταχύτητες.
Είμαστε εμείς οι έξυπνοι και οι Ευρωπαίοι βλάκες?
Φυσικά και όχι.
Και μήν μου απαντήσετε για τους δρόμους.Το μountain είναι για το βουνό.Είναι για άγριο χωματόδρομο, κατάβαση με ταχύτητα.
Το city ποδήλατο σου κρατάει όρθια τη μέση.Είναι άνετο.Έχει άνετη σέλα.Έχει λασπωτήρες.κ.τ.λ.
Το trekking είναι το ίδιο απλά έχει κάποια στοιχεία mountain.
Δηλαδή με λίγα λόγια είναι για την Αθήνα που θα ανέβεις κανα πεζοδρόμιο.

+10000000000000000
Επι τη ευκαιρια εισαγονται εδω τα κρανη Giro?
Έχει στο internet πάντως σε λογικές τιμές.
Εγώ πήρα ένα specialized στα 40 ευρώ απο Ελλάδα και ξεμπέρδεψα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.937
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm