Ποδήλατο

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Ποδήλατο...

Το τσεκαρα....εκανα ενα μικρο λαθακι.....7,3 κιλα......Carbon φυσικα.....

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Τα trekking είναι περισσότερο για ασφάλτινη χρήση αλλά δεν σε εμποδίζει κάτι να κάνεις και μια χωμάτινη διαδρομή. Κάτι σαν 80-20 θα λέγαμε.
Βέβαια θεωρητικά έχουν έναν περιορισμό στα πολλά χιλιόμετρα, πάνω από 30, αλλά για τους Ελληνικούς δρόμους είναι μια χαρά.
Δέν νομίζω οτι ποτέ θα ξεφύγω απο τα 40 χιλιόμετρα.Αν το κάνω θα είναι στιγμιαίο "λάθος".

Reaction score
777
Παιδιά?Δέ με λέτε?
Τα cube που φλερτάρω λένε τίποτα ή πουλάνε μόνο αέρα?Τσ ktm λένε τίποτα ή απλά πλερώνεις το αυτοκόλητο απο τα μηχανάκια?

γενικότερα petermeni ρίξε μου κανα λίνκ αν έχεις εύκαιρο...

Reaction score
777
Πάντως μιας και θεωρώ οτι οφείλουμε να τα λέμε τα πράματα με το όνομα τους...

Έχουν αγοράσει 2 φίλοι μου ποδήλατα πρόσφατα και εγώ αυτή τη στιγμή σαρώνω(sic) την Αθήνα.
Θα κάνω μία μικρή κριτική για τα καταστήματα...

1ον...Υπάρχουν αποκλίσεις σε τιμές.Έχω δεί ποδήλατο στο μοναστηράκι να μου το πουλάει 460 απο αρχική 560 και αλλού να το βρίσκω 360.Το ideal megisto το βρίσκω απο 450 εώς 380...Και που σαι ακόμα...
2ον...
_gatsoulis=μέτριο κατάστημα.Προωθεί έντονα δικές του εταιρείες με μπρός πίσω ανάρτηση στα 2 κατοστάρικα.Πούλησε πρόσφατα σε γείτονα μου ύψος 1.98 και 120 κιλά(μπορεί και παραπάνω) ένα ποδήλατο που με το ζόρι χώραγα εγώ που είμαι 1.86.
_cyclist=πουλάει τα δικά του και αυτό κατα βάση.Κάτι orbea και τα γνωστά trek.Με ενοχλεί έντονα που πουλάει κινεζοφωτάκια σε τιμές επωνυμων και φυσικά με ενοχλεί η φιλοσοφία του service."Ρόδα στραβώσει-ρόδα αλλάξει" στην Ελληνικήν...καταλαβαίνετε...
_τα καταστήματα του κέντρου.Υπάρχει ένα καλό του Τσιπίδη το οποίο παρ όλ αυτά δέν είχε την ποικιλία και τις τιμές που έψαχνα.Τα καταστήματα στην 3η Σεπτεμβρίου είναι ψιλοκαλά με ένα προβληματάκι.Προωθούν έντονα τα ideal.Φυσικά μερικά μοντέλα της ideal δείχνουν κελεπούρια δέ λέω.Αλλα ντάξ..Μόνο ideal????
_tsirikos bikes=έχει ποικιλία.Είναι ακριβούτσικος.Το service του μέτριο με εξαίρεση ένα τύπο ο οποίος δείχνει ψαγμένος.Γενικότερα με ενοχλεί η αδιαφορία προς τον πελάτη...
_μοναστηράκι...Καλά...Ας μήν αναφέρω.Τύπος μου έδειξε ποδήλατο.Αφού έγινε εμφανές οτι δέν χώραγα πήρε το μέτρο.Μου μέτρησε εκεί τον καβάλο και πιάνει ένα ποδήλατο...σηκώνει τη σέλα στο θεό...και μου κάνει "μεγειά!!!".Έλεος ρε φίλε!!Νταξ το ξέρουμε οτι γουστάρεις να πουλήσεις...

Τα καλά τώρα....
_pirancha...στο Μαρούσι.Μου τον γνώρισε ένας τύπος στη γειτονιά που κάνει downhill.Παιδιά.Το παιδί που έχει το μαγαζί είναι πάρα πολύ σοβαρός.Αν έμενα εκεί κοντά θα γούσταρα να αράζω στο μαγαζί του.Έχει ψαγμένα ποδήλατα, είναι τίμιος και παρότι φέρνει όπως όλοι κινεζοαξεσουάρ την ψάχνει.Το φωτάκι που θα σου δώσει θα είναι καλό.Πώς το λένε..Οι εταιρείες που φέρνει είναι πολύ καλές αν και είναι για καναν τρελό ποδηλάτη...Κάνει συζήτηση, εξηγεί πράγματα, αναλύει και δέν λέει εμπειρο-μηχανολογικές αηδίες όπως ατάκες του τύπου "όλα σίδερα είναι".
_malateskas στην Αγία Παρασκευή.Ακριβός αλλα έχει ποικιλία και είναι ειλικρινής.

επόμενες στάσεις...kassimatis και ένας τύπος στην Ηλιούπολη.Dynobikes κάπως έτσι...

Αν κάποιος moderator θεωρεί επικίνδυνα τα γραφόμενα μου ως προς τους επαγγελματίες του χώρου μπορεί ελεύθερα να σβήσει τα πόστ μου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.735

@teachertza: (απλά για σκοπούς αναφοράς) Ο τύπος στην Αγ. Παρασκευή ονομάζεται Μαλατέστας και είναι τουλάχιστον 20 χρόνια στην πιάτσα. Όπως τον είπες, ακριβός αλλά δεν θα σε κοροϊδέψει.

Επίσης, υπάρχει και ένα μαγαζί στην Πατησίων (Πατησίων 35β & Σολωμού) λίγο μετά την Σχολή Ξυνή, Μεϊμάρογλου ονομάζεται. Όσα ποδήλατα (4-5) έχουμε πάρει οικογενειακώς, από εκεί είναι. Ο τύπος (αν θυμάμαι καλά, τον λένε Γιάννη) έχει ποικιλία, καλές τιμές και ξέρει τη δουλειά του. Τίμιος, δεν θα σου πλασάρει ποδήλατο που θα σε βάλει σε αχρείαστα έξοδα.

Επίσης, για κάποιον που ρώτησε για τα Ghost, έχω ένα των €400 εδώ και 4 χρόνια με semi-road λάστιχα το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αντοχή σε δύσκολες διαδρομές, πέραν του τακτικού service δεν έβγαλε καμία ζημιά. Άξιζε τα λεφτά του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439

Εγω με αυτο κολλησα βρε Πετροmeni μου αλλα................τα εχει τα ευρα του.........1150 μονον....
6.5 κιλα βεβαια το χρυσο μου....

Καταρχάς αυτό είναι χωμάτινο ποδήλατο και για ειδική χρήση.
Είναι εντελώς ανούσιο να πάρεις κάτι τέτοιο και να του βάλεις ασφάλτινα λάστιχα και τα σχετικά.
Σαν κάτι τζιπάρες που βλέπω χαμηλωμένες και με λάστιχα για πίστα!!!
Είναι για χρήση σε χώμα και μάλιστα απαιτητική.

Κατά δεύτερον μην ενθουσιάζεσαι από τον ελαφρύ σκελετό.
Τα ποδήλατα αυτά είναι άκαμπτα και πολύ απαιτητικά από την πλευρά του αναβάτη όσον αφορά τη φυσική κατάσταση.
Δεν είναι για καθημερινή χρήση και 10-15 χιλιόμετρα.
Απαιτούν κλειδώσεις γερές και άριστη φυσική κατάσταση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Παιδιά?Δέ με λέτε?
Τα cube που φλερτάρω λένε τίποτα ή πουλάνε μόνο αέρα?Τσ ktm λένε τίποτα ή απλά πλερώνεις το αυτοκόλητο απο τα μηχανάκια?

http://www.podilates.gr/?q=node/11916

Reaction score
458

έτσι έτσι..δώστε πληροφορίες οι ''ψαγμένοι'' και οι ''κατέχοντες εμπειρία''...:)

Reaction score
0
Παιδιά?Δέ με λέτε?

Cube, ενας χρόνος κοντά...
Πολύ ικανοποιημένος...

Για άσφαλτο όμως με λίγο χώμα...
Δεν είμαι επαγγελματίας, χαλαρή οδήγηση για ξέπιασμα (μυαλού και σωματος...)

Reaction score
0

Για το κατάστημα του Φρειδερικου στην Αλεξάνδρας υπάρχει κάποια εμπεριστατωμένη άποψη;

Reaction score
0

Για το κατάστημα του Φρειδερικου στην Αλεξάνδρας υπάρχει κάποια εμπεριστατωμένη άποψη;
Edit:παρακαλώ μια άποψη για το ideal zig zag.Ευχαριστώ

Reaction score
777

Edit:παρακαλώ μια άποψη για το ideal zig zag.Ευχαριστώ
έχω εγώ του 2009.Γενικότερα τα ideal είναι πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους.Οπότε ότι και να πάρεις είναι καλό.Φυσικά το zig zag είναι mountain.Δέν κάνει ας πούμε για την πόλη.
Κοίτα προς trekking αν θέλεις κάτι για την πόλη...

Reaction score
777
Cube, ενας χρόνος κοντά...
Πολύ ικανοποιημένος...

Για άσφαλτο όμως με λίγο χώμα...
Δεν είμαι επαγγελματίας, χαλαρή οδήγηση για ξέπιασμα (μυαλού και σωματος...)
Πω πω φίλε!!!Είναι απο αυτά που σκέφτομαι να αγοράσω!!!Μάλλον θα πάω να το οδηγήσω σύντομα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Επι της ουσιας εχεις δικιο για το trekking οσον αφορα τη χρηση στην πολη.Ομως, λογω του 1.92 μ και των 105 κιλων μου , προσανατολιστηκα σε mountain λογω αυξημενης ακαμψιας πλαισιου και καλυτερης απορροφησης κραδασμων (λογω χωματινων λαστιχων) για ανεβοκατεβασματα σε πεζοδρομια.
Το αγορασα τελη Μαρτιου και στην εκτη βολτα την 5η Απριλιου με χτυπησε απο πισω ΙΧ στην Ιερα Οδο.Ηταν τοσο σφοδρη η συγκρουση που με το σωμα μου του εσπασα παρμπριζ και του βαθουλωσα ουρανο και καπω.Εννοειται βεβαια οτι εσπασε ο μπροστινος προφυλακτηρας του.
Ευτυχως φορουσα κρανος και τη γλυτωσα με επτα ραμματα στο φρυδι και κακωση δεξιου ωμου περαν καποιων θλαστικων τραυματων στο θωρακα.Συμπερασματικα 1) το ποδηλατο αντεξε καλα με μονη απωλεια τη πισω ζαντα που κοπηκε(αργοτερα ισως ανεβασω φωτο), 2) το κρανος σωζει και 3) ολοι οι οδηγοι πρεπει να επισκεφθουμε ψυχιατρο!

Reaction score
0
Αποψή μου είναι ότι το mountain είναι για βουνίσιες διαδρομές και στην άσφαλτο κουράζει.
ΑΛΛΑ ο καθένας ότι του ταιριάζει καλύτερα...

Μην σου πω ότι τώρα θα πήγαινα σε 29' τροχό...:121:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Επι της ουσιας εχεις δικιο για το trekking οσον αφορα τη χρηση στην πολη.Ομως, λογω του 1.92 μ και των 105 κιλων μου , προσανατολιστηκα σε mountain λογω αυξημενης ακαμψιας πλαισιου και καλυτερης απορροφησης κραδασμων (λογω χωματινων λαστιχων) για ανεβοκατεβασματα σε πεζοδρομια.
Το αγορασα τελη Μαρτιου και στην εκτη βολτα την 5η Απριλιου με χτυπησε απο πισω ΙΧ στην Ιερα Οδο.Ηταν τοσο σφοδρη η συγκρουση που με το σωμα μου του εσπασα παρμπριζ και του βαθουλωσα ουρανο και καπω.Εννοειται βεβαια οτι εσπασε ο μπροστινος προφυλακτηρας του.
Ευτυχως φορουσα κρανος και τη γλυτωσα με επτα ραμματα στο φρυδι και κακωση δεξιου ωμου περαν καποιων θλαστικων τραυματων στο θωρακα.Συμπερασματικα 1) το ποδηλατο αντεξε καλα με μονη απωλεια τη πισω ζαντα που κοπηκε(αργοτερα ισως ανεβασω φωτο), 2) το κρανος σωζει και 3) ολοι οι οδηγοι πρεπει να επισκεφθουμε ψυχιατρο!
Οι Έλληνες οδηγοί αυτοκινήτων γενικά είμαστε ακοινώνητοι αλλά στη συμπεριφορά μας με τα ποδήλατα το κάτι παραπάνω.
Πες μας κάτι.
Έγινε μέρα ή νύχτα το ατύχημα?

Reaction score
0

Μέρα ηλιόλουστη. 4:40 το απόγευμα.Είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ,το μόνο που θυμάμαι ΕΙΝΑΙ ένα έντονο φρενάρισμα πίσω μου....γύρισα και είδα μια ασημι μάσκα....και Μετά τον εαυτό μου να κάθεται στο πεζοδρόμιο.Αποτι μου είπε ο οδηγός έμεινα κανά πενταλεπτο αναισθητος στην άσφαλτο μπρουμυτα.

Edit:Εκινουμην στην δεξιά λωριδα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Αποψή μου είναι ότι το mountain είναι για βουνίσιες διαδρομές και στην άσφαλτο κουράζει.
ΑΛΛΑ ο καθένας ότι του ταιριάζει καλύτερα...

Μην σου πω ότι τώρα θα πήγαινα σε 29' τροχό...:121:
Οκ... Σκέφτομαι να συνηθισω λιγάκι την ποδηλασία και Μετά δοκιμάζω και βλέπω αν ταιριάζει καλύτερα το trekking.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.098

Μέρα ηλιόλουστη. 4:40 το απόγευμα.Είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ,το μόνο που θυμάμαι ΕΙΝΑΙ ένα έντονο φρενάρισμα πίσω μου....γύρισα και είδα μια ασημι μάσκα....και Μετά τον εαυτό μου να κάθεται στο πεζοδρόμιο.Αποτι μου είπε ο οδηγός έμεινα κανά πενταλεπτο αναισθητος στην άσφαλτο μπρουμυτα.

Edit:Εκινουμην στην δεξιά λωριδα
Αφού δεν έγινε τπτ χειρότερο... χτύπα ξύλο.
Επειδή γνωρίζω ακριβώς τι εστί οδηγός αυτοκινήτου στη χώρα μας, και τι πράμα κυκλοφορεί, έχω μάθει να προσέχω: θεωρώ πως πουθενά δεν έχω προτεραιότητα (παρά μόνο στα χαρτιά), κοιτώ παντού δύο και τρεις φορές, πάω άκρη-άκρη, θεωρώ δεδομένο ότι ο οδηγός θα κάνει τη βλακεία του. Αλλά στην περίπτωσή σου αυτά δεν θα με προφύλασσαν, από πίσω τι να προβλέψεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007