Ποδήλατο

Reaction score
2.324
Όσο πάει με το χέρι, ανάλογα και το μοχλό του εργαλείου βέβαια.
Γενικά θέλει αρκετή δύναμη και αφού δουλέψει και δώσει κάποια μπόσικα μαζεύεις πάλι με τη ίδια δύναμη.
Τι κασέτα έβαλες?
Μετέφερα την ίδια που είχα στους μαμίσιους τροχούς 11/30. Μην μου πεις τώρα πως θέλει καινούρια θα τα πετάξω όλα από την βεράντα. Έσφιξα τέζα κράκ δεν έκανε μπόσικα με τόσο σφίξιμο δεν παίρνει με τίποτα. Ούτως η άλλως τώρα που έχω τα εργαλεία θα λύνω την κασέτα για να καθαρίζω σωστά τα γρανάζια. Θα αλλάξω και αλυσίδα για να καθαρίσω την παλιά ψάχνω τον τρόπο που την καθαρίζεις στις πίσω σελίδες...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Τη κασέτα δεν χρειάζεται να τη βγάζεις κάθε φορά που θέλει καθάρισμα, με μια βούρτσα τη καθαρίζω σαν αυτή από ικεα
e800d156412aa2dda0395ea8ec5dc22b.jpg

Σαπουνάδα και γίνεται καινούρια!!
Έλεγα πως αγόρασες και καινούρια κασέτα γιαυτό σε ρώτηξα.
Να ξέρς πάντως πως η CS-R8000 είναι μια φοβερή κασέτα για τα λεφτά της, αλαφριά, διπλή αράχνη, αλουμινένιο παξιμάδι ασφαλείας, σχεδιαστικά είναι ότι ήταν η 7900 dura Ace χωρίς να είναι τα 3 πρώτα γρανάζια από τιτάνιο.

Reaction score
2.324
Να ξέρς πάντως πως η CS-R8000 είναι μια φοβερή κασέτα για τα λεφτά της, αλαφριά, διπλή αράχνη, αλουμινένιο παξιμάδι ασφαλείας, σχεδιαστικά είναι ότι ήταν η 7900 dura Ace χωρίς να είναι τα 3 πρώτα γρανάζια από τιτάνιο.
>:(>:(>:(:headbang:

82 έψιλον έχει... Εντελώς θεωρητική ερώτηση τώρα = θα μπορούσα αντί για την 11-30 που έχω τώρα να βάλω μια τέτοια 11-32 και να δουλέψει το σύστημα με ρύθμιση από εμένα? Αυτό το 32 το γρανάζι θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις... ή απλά να δουλέψω με το 30 και να μην ψάχνω την εύκολη λύση.
Με βούρτσα και υγρό πιάτων τα καθαρίζω και εγώ απλά κάπου διάβασα ότι μπορεί να μπεί στα ρουλεμάν από τις ρόδες και τώρα με τις έουρους όσο να ναι θα προσέχω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Για να βάλεις 11-32 κασέτα θα πρέπει και το ντεραγιέ να είναι GS & όχι SS.
Λογικά εσένα για να είχε 11-30 είναι SS, αυτό σημαίνει πως έχει μικρό βραχίονα μετατόπισης και δεν μπορείς να βάλεις πάνω από 11-30 κασέτα, μικρότερη μπορείς να βάλεις, μεγαλύτερη όχι.
Με 34 μικρό μπροστά και 30 πίσω είσαι μια χαρά, μετά από καιρό θα ψάχνεις ίσως το 28 πίσω και όχι μεγαλύτερο... 🤣
BW5EeBdF1565883149.jpg

Το ίδιο ισχύει για όλες τις σειρές των ντεραγιέ

Last edited:

Reaction score
20.850
Από τη φωτογραφία πιο πίσω νομίζω ότι το ντεραγιέ είναι GS, δεν φαίνεται να είναι το κοντό (αν και τώρα που βλέπω και τη φωτό του Χρήστου με τα δύο μαζί, μάλλον το SS είναι). To GS επίσημα χωράει μέχρι 34, αλλά εγώ στο αντίστοιχο ultegra είχα βάλει για έναν σχεδόν χρόνο 36αρι (της sram, η shimano δεν είχε τέτοιο). Λίγο στην τσίτα οι ρυθμίσεις βέβαια, αλλά δεν είχε πρόβλημα (μάλλον και στο ss κάτι αντίστοιχο θα ισχύει, επίσημα 30 αλλά θα πηγαίνει και 32). Προ καιρού έβαλα ξανά την προηγούμενη κασέτα, μία 32αρα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
SS είναι Σώτο, το μεγαλύτερο φαίνεται.
Βέβαια και αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα αφού μπορείς να βάλεις αποστατη στο SS και να γίνει GS.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Οκ κάθομαι στα αυγά μου και φτιάχνω πόδια. Πάντως ανηφόρα με 9-10% κλίση αυτή την στιγμή με τίποτα πιστεύω.
10% + ανεβαίνω με 39 μπροστά και 28 πίσω με 82 rpm cadence, 14-16km/h. :)
6% ανεβαίνω με 39 μπροστά και 23 πίσω με 20km/h+ και το ίδιο cadence.
3 φορές τη βδομάδα βάζε στο τραπέζι μπάμιες και θα μπορείς και εσύ...🤣 :roflmao::lolsign:

Reaction score
1.040
34-25 ειναι η πιο κοντη σχεση που εχω εγω..... campagnolo veloce του 2012 η σειρα... δεν υπηρχαν τετοια γραναζια οπως σημερα. Οποτε στις ανηφορες με εντονη κλιση και 100 κιλα κορμι, το λες και σεξουαλικη εμπειρια! 😂😂

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Βίτσιο... :gamer: :laugh:
Ανάλογα τον αέρα, βάζω και 19 δλδ τη 5 σχέση...
Έχει τύχει αρκετές φορές να προσπεράσω άλλους αναβάτες πάρνηθα , τους βλέπω μπροστά που πάνε με 8-10km/h και το ζαβό έρχεται από πίσω με 22+ km/h
Τι να σκέφτονται άραγε? :roflmao:
Λόγω έντονωνης αναπνοής δεν μπορώ να πω λέξεις με πολλές συλλαβές και πετάω ένα απλό '' μέρα'' και προσπερνάω...
Μπαμια μηπως;;;;;;;; 🤣
Αυτό είναι το μυστικό είπαμε... ;)

Reaction score
20.850
Βλέπω στο strava ότι έχεις pr 50 λεπτά την ανάβαση (ένα segment περίπου 16 χιλιομέτρων). Σου βγάζει 255W ισχύ, στο bikecalculator βάζοντας βάρος 70 κιλά (νομίζω κάπου τόσο έχεις γράψει σε παλιότερο μήνυμα), κλίση 5% στο segment και ταχύτητα 19Km/h (και βάρος ποδηλάτου 9 κιλά, με ό,τι μπορεί να υπάρχει πάνω), βγάζει 272W. Με αυτό το νούμερο, ανεβαίνεις και με 11αρι ίσως! :geek: 🚴‍♂️8-)

Clipboard01.jpg

ΥΓ. Εγώ πάντως μάλλον με τους "άλλους" θα ήμουν, των 8-10km/h :laugh:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
75kg είμαι, το ποδήλατο είναι 7 κιλά άδειο, 8 με τα μπουκάλια γεμάτα.
Ποιο segment λες Σώτο?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Αυτό ήταν ότι χειρότερο έχω κάνει τελευταία.
Λίγοι μπορούν να φτάσουν με αυτές τις επιδόσεις μέχρι τέλους.
Ολο το μαρτύριο βρίσκεται στα τελευταία 5 χιλιόμετρα, καρφώνει κάτι ωραίες κλίσεις 18%, κυρίως σε κάτι στροφές τύπου φουρκέτες.
Ούτε εγώ που το έκανα δεν το πιστεύω πως έγινε όλο αυτό...

IMG_20200729_224535.jpg

IMG_20200729_223629.jpg

Reaction score
20.850
To strava αδικεί τα βατ σου πάντως, στην περίπτωση αυτή το bikecalculator.com υπολογίζει 300W με τη μέση κλίση των 6% που δίνει για το συγκεκριμένο segment.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Ναι το γνωρίζω, στο βατόμετρο έχω δει κάτι τρελά νούμερα Σώτο και με διάρκεια...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης