Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Τι να πούμε?
Πόσες παράδες διαθέτεις για κράνος :biggrin:
Οκ βγαίνει ο καθρέφτης, τώρα έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα, πηδάει η καδένα και αλλάζει ταχύτητα από μόνο του... το έκανε αρκετές φορές εχθές.

Δώσε περισσότερες πληροφορίες, κάνει θόρυβο όταν πεταλάς σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες?
Πηδαει όταν βάζεις δύναμη?

Reaction score
1.040
Μια ρύθμιση στον ποδήλατα θέλει πιστεύω και όλα θα είναι οκ. Λογικά τα καινούρια σύρματα δουλευτηκαν, ίσως να πήραν λίγο τις ανοχές τους και να χαλάρωσαν.. ένα μικρό μαζεματακι και είσαι έτοιμος . Nothing to worry about! Για το κράνος τώρα,νταξει, αν δεν ενοχλεί αγνοείς ότι σου είπα!

Reaction score
2.324
Τι να πούμε?
Πόσες παράδες διαθέτεις για κράνος :biggrin:

Δώσε περισσότερες πληροφορίες, κάνει θόρυβο όταν πεταλάς σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες?
Πηδαει όταν βάζεις δύναμη?
Καινούριο κράνος στο black friday ξέρω ποιό. Μιά χαρά είναι και αυτό που έχω.

Λοιπόν δεν κάνει θόρυβο η μετάδοση γενικά πλήν της περίπτωσης που έχω μικρό δίσκο μπροστά = 34 και μικρό πίσω = 11 γρανάζι. Έχω 50/34 μπροστά και 11-30 πίσω. Κάνει θόρυβο με αυτό τον συνδυασμό (34-11) σαν να βρίσκει η αλυσίδα σε κάτι μεταλλικό. Λιγότερο ακούγεται με το αμέσως μεγαλύτερο γρανάζι. Στους άλλους συνδυασμούς δεν έχω θέμα γενικά. Όμως:
Η αλυσίδα πηδάει στην αυξημένη πίεση στο πεταλάρισμα και μπαίνει στην αμέσως μεγαλύτερη σχέση, δηλαδή πέφτει πίσω στο αμέσως μικρότερο γρανάζι, μου το έκανε τις τελευταίες βόλτες 1-2 φορές σύνολο αλλά εχθές μου το έκανε 8-10 φορές και προς το τέλος της βόλτας όλες τις φορές, ας πούμε στα τελευταία 7-8 χιλιόμετρα.
Έχω πάρει καινούρια αλυσίδα με quick link και θα περαστεί άμεσα.
Μια ρύθμιση στον ποδήλατα θέλει πιστεύω και όλα θα είναι οκ. Λογικά τα καινούρια σύρματα δουλευτηκαν, ίσως να πήραν λίγο τις ανοχές τους και να χαλάρωσαν.. ένα μικρό μαζεματακι και είσαι έτοιμος . Nothing to worry about! Για το κράνος τώρα,νταξει, αν δεν ενοχλεί αγνοείς ότι σου είπα!
Δεν έχω πρόσβαση σε ποδηλατά που να ξέρει από αυτά Γιώργο, αυτό είναι το πρόβλημα, μόνος μου είμαι. Έχω εσάς βέβαια και το νέτ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Ο μεταλλικος ήχος που ακούς είναι φυσιολογικός και παράγεται από το μπροστά ντεραγιέ, βρίσκει επειδή ο συνδυασμός αυτός δεν ενδείκνυται, μέχρι 9 ταχύτητα πίσω με μικρό δίσκο μπροστά.
Όσο για τις ταχύτητες πρέπει να μαζέψεις λίγο το σύρμα, βασικά τώρα που το εργαλείο δούλεψε θέλει μάζεμα γενικώς.
Ρύθμισε ταχύτητες, σφίξιμο κασέτας, σφίξιμο δαγκάνες και ρύθμιση , έλεγχο ρουλεμάν τροχών για πιθανό τζόγο και σύσφιξη, σύσφιξη λαιμό τιμονιού και τιμόνι, το ίδιο και σε μανέτες.
Ρυθμιστικό για τις ταχύτητες έχεις στο πίσω ντεραγιέ, πάνω στα καλώδια ίσως?

Reaction score
20.852
Κι μένα κάνει θόρυβο στην ίδια επιλογή, 34-11, το συζητούσαμε νομίζω Χρήστο πριν μερικές ημέρες... Δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς αυτός ο συνδυασμός.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Κι μένα κάνει θόρυβο στην ίδια επιλογή, 34-11, το συζητούσαμε νομίζω Χρήστο πριν μερικές ημέρες... Δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς αυτός ο συνδυασμός.
Ναι Σώτο, στη ηλεκτρονική 11 speed σου απαγορεύει να πας κάτω από τη 9 speed πίσω με μικρό δίσκο μπροστά.
Στη προηγούμενη σειρά di2 10 speed που είχα σου το επέτρεπε χωρίς πρόβλημα αλλά και πάλι δεν είχε νόημα.
Επίσης άμα έχεις μεγάλο δίσκο μπροστά και μικρό πίσω και πας να κατεβασεις δίσκο, πρώτα ανεβάζει 2 ταχύτητες πίσω και μετά σου κατεβάζει δίσκο.
Γενικά το σύστημα δουλεύει για εσένα, όπως θα πρέπει να κάνεις σε μηχανικές ταχύτητες χειροκίνητα.

Reaction score
2.324
Ο μεταλλικος ήχος που ακούς είναι φυσιολογικός και παράγεται από το μπροστά ντεραγιέ, βρίσκει επειδή ο συνδυασμός αυτός δεν ενδείκνυται, μέχρι 9 ταχύτητα πίσω με μικρό δίσκο μπροστά.
Όσο για τις ταχύτητες πρέπει να μαζέψεις λίγο το σύρμα, βασικά τώρα που το εργαλείο δούλεψε θέλει μάζεμα γενικώς.
Ρύθμισε ταχύτητες, σφίξιμο κασέτας, σφίξιμο δαγκάνες και ρύθμιση , έλεγχο ρουλεμάν τροχών για πιθανό τζόγο και σύσφιξη, σύσφιξη λαιμό τιμονιού και τιμόνι, το ίδιο και σε μανέτες.
Ρυθμιστικό για τις ταχύτητες έχεις στο πίσω ντεραγιέ, πάνω στα καλώδια ίσως?
Ωχ πολλά μου έβαλες μαζί θα ξεκινήσω διάβασμα για την ρύθμιση της 105 r7000 και μάλλον θα χρειαστώ και άλλα εργαλεία... θα επανέλθω με νέες απορίες...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Σε όλες τις σειρές της σχιμάνο ρυθμίζεις με ένα τρόπο, ψάξε βινδεάκια στο νετ, είναι πολύ διαφωτιστικα και η διαδικασία πολύ εύκολη.

Reaction score
20.852
Ψάξε gear indexing στο youtube... Θα βρεις πολλά και πολύ καλά κάποια από αυτά...

View attachment 174323
View attachment 174324

Δεν έχω ιδέα... οι φώτο βοηθάνε?
Δεν βλέπω να έχει ρυθμιστικό στο ντεραγιέ, απευθείας πάει η ντίζα μόνο με το προστατευτικό της...

Ουπς! Λάθος! Με μπέρδεψε η γωνία της φωτογραφίας! Έχει ρυθμιστικό και στο πίσω ντεραγιέ!

Μάλλον όμως θα έχει μπροστά, κοντά στους λεβιέδες, ένα βαρελάκι για ρύθμιση inline...

Στο μπροστινό ντεραγιέ είναι πιθανό να μην έχει καν βαρελάκι, εφόσον η σειρά 7000 είναι ίδια σε σχεδιασμό με την ultegra 8000, που η ρύθμιση γίνεται στο ίδιο το ντεραγιέ.
293107_53a16d221581a0a0e3e83b08e77d535d.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Αυτό είναι το ρυθμιστικό
IMG_20200728_221942.jpg

Στο πρώτο βίντεο που θα δεις θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις με αυτό

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Το xxl που πηρα λιγο καιρο πριν εχει αρχισει και εχει μποσικα... Λογικα μου κανει. Γιατι;
Γιατί το βρήκα τελευταία στη ντουλάπα και θυμήθηκα που συζητούσαμε για κολάν.
Είναι άνετο για XL με σχετικά καλό pad και φορεμένο μόνο μια φορά, σου κάνει σίγουρα.
Δεν έχω τι να το κάνω, άρα άμα το θες στο Χαρίζω.

Last edited:

Reaction score
1.040
Γιατί το βρήκα τελευταία στη ντουλάπα και θυμήθηκα που συζητούσαμε για κολάν.
Είναι άνετο για XL με σχετικά καλό pad και φορεμένο μόνο μια φορά, σου κάνει σίγουρα.
Δεν έχω τι να το κάνω, άρα άμα το θες στο Χαρίζω.

Αληθεια;;; Αυτες ειναι εκπληξεις!!! Τι να πω, ευχαριστω πολυ!!! Ναι φυσικα και το θελω αν περισσευει! Αν μπεις Κουλουρη καμια μερα και μπορεις να το κουβαλησεις, ριξε μια ειδοποιηση με πμ για να κανονισουμε να βρεθουμε και να εχω κανονισει και το δικο σου δωρο!!!

Reaction score
2.324
Ξενύχτησα εχθές από την ώρα που σταμάτησα να γράφω έως τις 2:30 - μεταξύ άλλων καθαρίστηκε, μπήκαν οι ζάντες με τα καινούρια λάστιχα. ρυθμίσεις διάφορες έγιναν, μπήκε σέλα και παλουκόσελο καινούρια (όχι ακριβά) και εκεί που το είχα έτοιμο για σημερινή βόλτα λαδωμένο περιποιημένο κλπ μου ήρθε να ανεβάσω 5χιλ το ύωος της σέλας για να δω κάτι και την ώρα που έσφιγγα το κολάρο μπαμ... μου κόπηκαν τα πόδια λέω πάει ο λαιμός έσπασε το carbon. Έιχα βάλει για άγνωστο λόγο (βγήκε η κούραση της ημέρας προφανώς) στο ροπόκλειδο 12νμ ροπή και ευτυχώς τελικά αυτό που έσπασε ήταν το βιδάκι από το κολάρο - που σφίγγει το παλουκόσελο στον λαιμό του ποδηλάτου. Έκανα έρευνα με φακό ευτυχώς δεν ράγισε πουθενά ο σκελετός. Η ροπή έπρεπε φυσικά να είναι 6-8νμ ενώ με παρέσυρε κάτι που έγραφε το καινούριο παλουκόσελο. Το προηγούμενο που αντικατέστησα εν τω μεταξύ γράφει 16,5νμ.
Τέλος πάντων μικρό το κακό παράγγειλα πρωί πρωί κολάρο αλλά χάνω 2-3 ημέρες μέχρι να παραλάβω...

Ερώτηση: Η βίδα που σφίγγει και συγκρατεί τα γρανάζια στην καινούρια ζάντα ζητά ροπή 40-60νμ σύμφωνα με την Campagnolo και 30-50νμ σύμφωνα με Shimano. Εγώ που δεν έχω ροπόκλειδο για αυτές τις ροπές αποφάσισα να σφίξω όσο πάει - και έχω σφίξει πραγματικά πολύ. Σωστό ή λάθος? Όταν ξέσφιξα την προηγούμενη ζάντα δεν είχε και πολύ δυσκολία και με προβληματίζει αυτό.

Reaction score
2.324
Ευχαριστώ δημόσια τον @wizzy για την χειρονομία να μου χαρίσει την τρόμπα του (την μικρή :D) το κέρασμα ισχύει όταν αυτό προκύψει, αλλά αγαπητέ Γιώργο γιατί πλήρωσες τα μεταφορικά? Το περίμενα κρίνοντας από τον χαρακτήρα σου αλλά δεν το βρίσκω σωστό - μου χαρίζεις κάτι, δεν θα πληρώσεις και τα ταχυδρομικά δεν πάει έτσι... Σε ευχαριστώ και πάλι και περιμένω πμ σου με λογαριασμό paypal να σου στείλω τα χρήματα.

Η τρόμπα είναι κάτι που θα αγόραζα αν το έβρισκά, πολύ μικρή, με διπλή λειτουργία και βάση στήριξης. Θα μπεί ποδήλατο άμεσα. Με 2 τρόμπες μαζί μου αν κλατάρω λογικά θα φουσκώσω...
20200729_140714.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.915
Ερώτηση: Η βίδα που σφίγγει και συγκρατεί τα γρανάζια στην καινούρια ζάντα ζητά ροπή 40-60νμ σύμφωνα με την Campagnolo και 30-50νμ σύμφωνα με Shimano. Εγώ που δεν έχω ροπόκλειδο για αυτές τις ροπές αποφάσισα να σφίξω όσο πάει - και έχω σφίξει πραγματικά πολύ. Σωστό ή λάθος? Όταν ξέσφιξα την προηγούμενη ζάντα δεν είχε και πολύ δυσκολία και με προβληματίζει αυτό.
Όσο πάει με το χέρι, ανάλογα και το μοχλό του εργαλείου βέβαια.
Γενικά θέλει αρκετή δύναμη και αφού δουλέψει και δώσει κάποια μπόσικα μαζεύεις πάλι με τη ίδια δύναμη.
Τι κασέτα έβαλες?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος