Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.582
Δεν έχω χρόνο για ντόλτσε βίτα Γιώργο μου, για τη κακούργα όμως που διαπράττει έγκλημα θα βρω...
Άσε μας superυπερbusy κουκλίτσα μου, που δεν έχεις χρόνο για dolce vita!:biggrin:

Έλα εσύ στο νησί και θα τα βρούμε. :)

Reaction score
20.906
Ναι, την ίδια ακριβώς αίσθηση είχα κι εγώ στις πρώτες βόλτες με το δικό μου... μετά στρώνει η αίσθηση! Βέβαια έχει να κανει και με την πίεση των ελαστικών, αλλά και πόσα psi έχει η ανάρτηση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.348
Καλά πατήματα στα άγρια μονοπάτια Χρήστο!! 🍻🚲😎

Με φλατ πετάλι, ή προσωρινά;
Προσωρινά, είχα κάτι ωραία xtr πεταλάκια και τα πούλησα το χαϊβάνι πριν καιρό, υπέθεσα πως δεν θα τα χρειαστώ ξανά.
Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει στα εδώ μαγαζιά xt, xtr ούτε για δείγμα...
Οι πλατφόρμες που με έβαλε για να έρθω σπίτι Σώτο με το χέρι δεν γυρνάνε, μόνο με τα πόδια, ντίπ σάπια, γιαυτό δεν με πήρε και λεφτά :roflmao:

Reaction score
20.906
Οι πλατφόρμες είναι καλές για τα πολύ απότομα και δύσκολα μονοπάτια, με τις ταχύτητες τις μεγάλες (ή και πολύ μικρές, σε τεχνικές διαδρομές) και απότομες στροφές, που δεν προλαβαίνεις να ξεκλιπάρεις από τα spd. Κατά τα άλλα, μόνο spd και για μένα (XT, το δεύτερο ζευγάρι, το πρώτο είναι στο road).

ΥΓ. Άσχετο με αυτό το θέμα, πολύ καλή φάση η βάση ακτινολόγησης! Πρώτη φορά ασχολήθηκα, και μετά το πέρασμα των νέων καψουλιών (και των 24 που έχει η ρόδα) που πήραν αρκετή ώρα, σε 30-40 λεπτά την είχα φτιάξει και τη μπροστινή ρόδα που είχε φάει το χτύπημα!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.348
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
Στο χώμα είμαι τέρμα νουμπάς, επειδή είναι αχαρτογράφητο τερέν θα το πάω αρχικά λάου λάου και στη πορεία βλέπουμε.
Σίγουρα αυτός ο σουμιές που αγόρασα θα βοηθήσει, το πήρα πρωί πρωί και πετάχτηκα σε κάτι δλειές, ανεβαίνει, κατεβαίνει πετώντας χωρίς να περνάει τίποτα σχεδόν στον αναβάτη, κατέβηκα και κάτι σκαλιά, μια χαρά!!
Το ρημάδι λόγο γεωμετρίας σκελετού σε τοποθετεί σε επιθετική θέση και έχεις ωραία πληροφορία, η μπροστά ανάρτηση είναι φουλ ρυθμιζόμενη με αέρα, διπλό κλείδωμα και ρύθμιση επαναφοράς.
Τα φρένα είναι σάπια αλλά λειτουργούν πολύ καλά, έχουν ωραία αίσθηση και αρκετή δύναμη (δεν το περίμενα)
Οι τροχοι επίσης είναι αρκετά καλοί, είναι τεχνολογίας boost που τους καθιστά ισχυρούς, στο μέλλον όμως θα αλλαχτούν επειδή έχουν στενά στεφάνια και τα λάστιχα κάθονται σαν μπαλόνια και έχουν αρκετή ελαστικότητα στο πάτημα.
Σε γενικές γραμμές από μαμά είναι αρκετά προικισμένο και ready to race, ο σκελετός τούμπανο, παχύ παχύ υλικό με τη αναμενόμενη ακαμψία, οι τροχοι δίνουν ελαστικότητα, ο σκελετός ντίπ!!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.727
Δεν φτάνει που βογκάει η άσφαλτος κάθε φορά που βγαίνεις έξω, τώρα θα βογκάνε και τα χώματα... :roflmao:

Καλές διαδρομές, φίλε, με πολύ χώμα, λάσπη και βρωμιά!:roflmao:

- Γιατί, αχ δόλια μάνα μου, βογκάνε τα λιθάρια;
- Παιδίμ' ο Μπάμιας έρχεται, με φόρα στα ποδάρια.

Reaction score
25.587
το βγαλες βόλτα αρε;

τι έγινε πως πάει, τι κάη δώσε πόνο
1χ12 με 10-51 πίσω με αρέσειν πολλάν

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.348
Ότι έγραψα παραπάν από τη πρωινή τσάρκα, όσο για τη κλιμάκωση με κόβω σε βάθος χρόνου να βάζω μεγαλύτερο δίσκο μπροστά.
Θα δω πως θα εξελιχθεί στη πράξει και θα αποφασίσω.
Τώρα φοράει 32-10/51.
Σίγουρα θέλω παραπάν, 34 ή 36.
Ετσι όπως είναι ανεβαίνει άνετα σε κλίση τύπου γκρεμός...
Επίσης κάπου πήρε το μάτιμ ότι η κασέτα είναι μισό κιλό, έλεος!!
IMG_20220727_141551.jpg
IMG_20220727_142816.jpg

Παραπάν και από μισό κιλό...

Last edited:

Reaction score
20.906
Και κοστίζει πάνω από κατοστάρικο, έτσι και πας σε xt, είναι πάνω από 150€, και xtr φτάνει τα 300€!

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.171
όσο για τη κλιμάκωση με κόβω σε βάθος χρόνου να βάζω μεγαλύτερο δίσκο μπροστά.
Θα δω πως θα εξελιχθεί στη πράξει και θα αποφασίσω.
Τώρα φοράει 32-10/51.
Σίγουρα θέλω παραπάν, 34 ή 36.
Ετσι όπως είναι ανεβαίνει άνετα σε κλίση τύπου γκρεμός...
Κι εγώ έτσι σε κόβω.

Στο δικό μου η πιο κοντή σχέση είναι 30-36 και πρώτα χάνει πρόσφυση το ποδήλατο (λόγω ελαστικών, κλίσης κλπ.) παρά κολλάς λόγω δυσκολίας στο πάτημα.

ΟΚ, το XC σίγουρα έχει μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης (άρα μπορεί να ανέβει και μεγαλύτερες κλίσεις από το δικό μου) αλλά αντίστοιχα κι εσύ πατάς παραπάνω από μένα, οπότε το 32-51 είναι μεγάλη υπερβολή θεωρώ.

Μόνο για κάποιον περιστασιακό ή αδύναμο αναβάτη έχει νόημα μια τέτοια σχέση. Εξαίρεση ίσως αποτελούν παντελώς τεχνικές αναβάσεις (κυριολεκτικά γκρεμοί) που εκεί οκ, δεν έχω εμπειρία τι απαιτείται.

Reaction score
20.906
Σε κλιση 25-30%, δεν θα με πείραζε να είχα κι πιο κοντή σχέση... (έχει το ίδιο και το δικό μου, 32-51)! Τώρα βέβαια, από ένα σημείο και κάτω, δεν έχει νόημα να πηγαίνεις με το ποδήλατο, όταν πέφτει τόσο και η ταχύτητα... κατεβαίνεις και πας και με τα πόδια πιο άνετα (δηλαδή λέμε τώρα, αφού και με τα πόδια, ζόρι είναι κάτι τέτοια).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos