Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Το συγκεκριμένο ποδήλατο βγαίνει σε ασημί χρώμα που προσωπικά δεν μου αρέσει.
Προτιμώ ένα λευκό με κόκκινες και μαύρες πινελιές όπως το crossmo.

Βλέπεις το <<να μας αρέσει αυτό που καβαλάμε>>, στις χαμηλές κατηγορίες ποδηλάτων, <<έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία>>, και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια.:126:

Reaction score
457
Απάντηση: Ποδήλατο...

:D εκτός από το χρώμα (που δε με χαλάει και καθόλου) εκτιμάς ότι αξίζει τα λεφτά του..??

Reaction score
457
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Το συγκεκριμένο ποδήλατο βγαίνει σε ασημί χρώμα που προσωπικά δεν μου αρέσει.
Προτιμώ ένα λευκό με κόκκινες και μαύρες πινελιές όπως το crossmo.

Βλέπεις το <<να μας αρέσει αυτό που καβαλάμε>>, στις χαμηλές κατηγορίες ποδηλάτων, <<έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία>>, και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια.:126:
btw, το crossmo έχει ανάρτηση , που δεν την θέλω...και δεν είναι από 7005-T4/T6 αλουμίνιο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το αλουμίνιο του φετινού crossmo είναι από αλουμίνιο 7005.
Βλέπεις έκανα δώρο ένα στη σύζυγο πριν τρεις βδομάδες.

Όπως και να έχει, θέλω να σου πω πως σε αυτές τις κατηγορίες οι διαφορές των ποδηλάτων είναι μικρές και πίστεψε με στις <<πίστες>> τις Αθήνας η ανάρτηση χρειάζεται.

Αλλά βέβαια η επιλογή είναι δική σου...

Reaction score
457

σύμφωνα με το site της ideal, το μοντέλο του 2011 είναι φτιαγμένο από 6061, ενώ αυτό του 2010 από 7005...περίεργο...
όσο για την ανάρτηση είναι τι θέλει ο καθένας...προσωπικά το προτιμώ άνευ..;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Προφανώς η σελίδα της Ideal έχει κάποιο λάθος και ιδού η απόδειξη.
Το ολοκαίνουριο Crossmo.
Στο αριστερό τμήμα του οριζόντιου σωλήνα φαίνεται το 7005.

Reaction score
777
Νταξ βρε παιδιά.Αφού θα το αγοράσετε δείτε το απο κοντά.
Συστήνω για τα λεφτά που κοιτάτε...
ideal megisto
ktm manhatan

Τώρα όπως είπε και ο petermeni...δείτε τί σας αρέσει.

Reaction score
457

Petermeni σε ευχαριστώ για την φώτο...προφανώς τότε και έχουν κάνει λάθος στην σελίδα τους..;)
teachertza το megisto και το manhattan τα γλυκοκοίταζα, ειδικά το 2ο που είναι περίπου και στα ίδια λεφτά με το indigo, αλλά τελικά προτίμησα το ανευ ανάρτησης. BTW, χτες πέρασα από τον Κασιμάτη και είδα το indigo και μου άρεσε.
Παρατήρηση: Οι ποδηλατάδες, λόγω μόδας, είναι ανένδοτοι στις τιμές...359 μου λέει, 323 του λέω ότι το έχω βρει στο δίκτυο...''άλλο'' μου λέει στο δίκτυο...''δηλαδή να στο παραγγείλω από την ιστοσελίδα''?...''εεε,,,άντε 323''...''δηλαδή ούτε 320, για να μην πω 300,πάντα μετρητά?''...''όχι όχι, 323''....και εννοείται χωρίς δωράκια, αξεσουάρ, τίποτα...ότι ρώταγα από περιφερειακά, απλά μου έλεγε τιμές....σημειωτέον, ότι μαζί ήταν και η κοπέλα μου και ουσιαστικά συζητάγαμε για αγορά 2 ποδηλάτων! (είχε σε προσφορά ένα γυναικείο megisto του 2010 στα 330 ευρώ)
Ερώτηση: το indigo που μου έδειξε και καβάλησα, μου είπε ότι ήταν νούμερο 50. Με έβαλε να σταθώ όρθιος κυριολεκτικά πάνω από τον οριζόντια σωλήνα του ποδηλάτου, ακουμπώντας με την βάση της πλάτης μου την μύτη της σέλας και έπρεπε λέει να έχει απόσταση ο σωλήνας από τα @@ μου 2-3 πόντους...εμένα είχε περίπου 2-3 δάχτυλα και μου είπε ότι είναι καλό...έτσι είναι όντως..? ή να το ψάξω παραπάνω με το μέγεθος?
thanks..:)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Νταξ βρε παιδιά.Αφού θα το αγοράσετε δείτε το απο κοντά.
Συστήνω για τα λεφτά που κοιτάτε...
ideal megisto
ktm manhatan

Τώρα όπως είπε και ο petermeni...δείτε τί σας αρέσει.
Κατά τη γνώμη μου η Ideal είναι μια εταιρία με πολύ υψηλή σχέση <<τιμής προς ποιότητα>> όταν η ΚΤΜ είμαι μια High-End εταιρία που απλά έχει ένα μοντέλο και σε αυτή τη κατηγορία.
Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.
Το Megisto δεν είναι απλά <<καλύτερο>> ποδήλατο αλλά <<πολύ καλύτερο>> ποδήλατο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Ερώτηση: το indigo που μου έδειξε και καβάλησα, μου είπε ότι ήταν νούμερο 50. Με έβαλε να σταθώ όρθιος κυριολεκτικά πάνω από τον οριζόντια σωλήνα του ποδηλάτου, ακουμπώντας με την βάση της πλάτης μου την μύτη της σέλας και έπρεπε λέει να έχει απόσταση ο σωλήνας από τα @@ μου 2-3 πόντους...εμένα είχε περίπου 2-3 δάχτυλα και μου είπε ότι είναι καλό...έτσι είναι όντως..? ή να το ψάξω παραπάνω με το μέγεθος?
thanks..:)
Μια χαρά ακούγεται το μέγεθος για το ύψος σου.
Η Ideal έχει σχετικό πίνακα στη σελίδα της.
Και για το megisto του 2010 είναι πολύ καλή η τιμή αν το μέγεθος είναι εντάξει.

Reaction score
457

thanks...κάπου είχα δει ότι από 180-185 τα σωστά μεγέθη είναι τα 46-50...εγώ είμαι 183 οπότε υπολόγιζα 48άρι, αλλά μάλλον τελικά στο 50 είμαι...
για το γυναικείο πρέπει να το δω λίγο μιας και δε παίζει το ίδιο κόλπο μετρήματος, αφού ο ''οριζόντιος σωλήνας'' είναι επικλινής..
κατά τ'άλλα, θα κοιτάξω την πιο συμφέρουσα τιμή/ αξεσουάρ/ εξυπηρέτηση και λογικά το χτυπάω..:)

Reaction score
777
Κατά τη γνώμη μου η Ideal είναι μια εταιρία με πολύ υψηλή σχέση <<τιμής προς ποιότητα>> όταν η ΚΤΜ είμαι μια High-End εταιρία που απλά έχει ένα μοντέλο και σε αυτή τη κατηγορία.
Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.
Το Megisto δεν είναι απλά <<καλύτερο>> ποδήλατο αλλά <<πολύ καλύτερο>> ποδήλατο.
Δέν συμφωνώ απολύτως.Η ideal γενικότερα (είχα γύρω στα 4) δέν έχει καθόλου καλή ποιότητα κύλισης στα ποδήλατα της.Απλά είναι άκρως ανθεκτικά.
Αυτό φυσικά οφείλεται στο οτι δέν έχει δικό της r&d τμήμα αλλα αναλώνεται στο να αντιγράφει σκελετούς και να πετάει πάνω καλά εξαρτήματα.
Κατα δεύτερον οι τύποι είναι τόσο "πρόχειροι" που καμια φορά βάζουν υλικά που δέν ταιριάζουν μεταξύ τους.Σε αυτό που έχω τώρα(ideal zig zag) έχουν βάλει μανέτες απο vbrake και δισκοφρενα.
Με τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο φρενάρισμα φυσικά...
Το ktm manhatan κατα πρώτον έχει απίστευτη ποιότητα κύλισης, κατα δεύτερον ο σκελετός του δέν είναι στρογγυλός αλλα κάνει μία κούρμπα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο μοίρασμα των τάσεων και άρα ψηλότερη αντοχή.Αν δείς ένα βιβλίο αντοχής των υλικών τα γράφει αναλυτικά...
Το κατά του μανχάταν είναι οτι έχει φτηνά περιφερειακά.Προσωπικά όμως πιστεύω οτι κάποιος που κάνει τη βόλτα του δέν θα καταλάβει διαφορά μεταξύ shimano alivio και shimano deore όπως δέν κατάλαβα και εγώ ποτέ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κατα δεύτερον οι τύποι είναι τόσο "πρόχειροι" που καμια φορά βάζουν υλικά που δέν ταιριάζουν μεταξύ τους.Σε αυτό που έχω τώρα(ideal zig zag) έχουν βάλει μανέτες απο vbrake και δισκοφρενα.
Με τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο φρενάρισμα φυσικά...
Το ktm manhatan κατα πρώτον έχει απίστευτη ποιότητα κύλισης, κατα δεύτερον ο σκελετός του δέν είναι στρογγυλός αλλα κάνει μία κούρμπα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο μοίρασμα των τάσεων και άρα ψηλότερη αντοχή.Αν δείς ένα βιβλίο αντοχής των υλικών τα γράφει αναλυτικά...
Το κατά του μανχάταν είναι οτι έχει φτηνά περιφερειακά.Προσωπικά όμως πιστεύω οτι κάποιος που κάνει τη βόλτα του δέν θα καταλάβει διαφορά μεταξύ shimano alivio και shimano deore όπως δέν κατάλαβα και εγώ ποτέ...
Αν θέλεις εξήγησε πως γίνεται με φτηνά περιφερειακά και τριβές ένα ποδήλατο να έχει καλή ποιότητα κύλισης.
Επιπλέον ο σκελετός του ΚΤΜ είναι από αλουμίνιο 6061.
Δες τι σημαίνει αυτό σε σχέση με το 7005 που χρησιμοποιεί η Ideal στα ποδήλατα της ίδιας τιμής.

Reaction score
457

πετάγομαι σφήνα εγώ και λέω ότι αγόρασα το indigo σήμερα και ελπίζω να το χαρώ..:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.959

Αν και θεωρητικά το αλουμίνιο 7005 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το 6061, στην πράξη, και ιδιαίτερα στις χαμηλές κατηγορίες τιμών, δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά.
Η θερμική επεξεργασία (τα αναγραφόμενα Τ4/Τ6) κάνει και τα δύο κράματα πολύ ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση ενός ερασιτέχνη ποδηλάτη.

Το 7005 μπορεί να μας "μπερδέψει" λίγο, γιατί το συναντάμε σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Ο λόγος είναι απλός. Ακόμα και χωρίς θερμική επεξεργασία πληροί τις προδιαγραφές ενός φτηνού ποδηλάτου, αρκεί να κάνουμε πιο παχιά τα τοιχώματα στους σωλήνες. Το μειονέκτημα; Αυξημένο βάρος.
Αν "επέμβουμε" θερμικά, αυξάνεται το κόστος, μπορούμε όμως να μειώσουμε το πάχος, άρα και το βάρος, χωρίς να συμβιβαστούμε στην αντοχή.

Με λίγα λόγια, τα δύο κράματα είναι (πρακτικά) σχεδόν ισάξια, απλώς το 7005 με θερμική κατεργασία μας δίνει την ίδια αντοχή με μικρότερο βάρος.

Αυτά όσον αφορά το υλικό. Οι κολλήσεις, η γεωμετρία, η χρήση σωλήνων μεταβλητού πάχους (double butted) κλπ είναι άλλοι σοβαροί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Συμφωνώ πάντως με τον Πέτρο στο ότι τα Ideal, στις τιμές κάτω των 1000€, είναι από τα πιο "τίμια" ποδήλατα που μπορεί να αγοράσει κανείς στη χώρα μας.

Reaction score
777
Αν θέλεις εξήγησε πως γίνεται με φτηνά περιφερειακά και τριβές ένα ποδήλατο να έχει καλή ποιότητα κύλισης.
Επιπλέον ο σκελετός του ΚΤΜ είναι από αλουμίνιο 6061.
Δες τι σημαίνει αυτό σε σχέση με το 7005 που χρησιμοποιεί η Ideal στα ποδήλατα της ίδιας τιμής.
Φυσικά και γίνεται.Το μεγαλύτερο ατού ενός καλού ποδηλάτου είναι η κινηματική μελέτη κάτι που φυσικά ο Έλληνας αδυνατεί να το αναπτύξει και γι αυτό αντιγράφει τους ξένους.Φυσικά οι σύγχρονες εταιρείες δέν μοντελοποιούν τα ποδήλατα με υπαρκτά πρόσωπα αλλα μέσω προγραμμάτων 3d animation εξειδικευμένα για αυτές τις περιστάσεις π.χ.(ds catia).
Έτσι μία επώνυμη εταιρεία όπως π.χ. η ktm και η specialized ή ακόμα και η cube και η ghost έχουν καλύτερα μελετημένο σκελετό απο έναν αντιγραμένο-μή μελετημένο Ελληνικό.
Παρ όλ αυτά επειδή ο αντιγραμένος Ελληνικός είναι σε χαμηλή τιμή γι αυτό που προσφέρει αποτελεί μία εξαίρετη επιλογή.Αλλα ας μήν μπλέκουμε το κακοφτιαγμένο χαι έντ με κάποιες εταιρείες που προσφέρουν σοβαρές και οικονομικές λύσεις βασισμένες απλά στην φιλοσοφία "good enough" ανα περίσταση.
Αυτά...
Το αβαντάζ του κράματος 7005 για το θέμα των στρεπτικών τάσεων δέν λέει και πολλά μιας και σε μία μέση μηχανολογική κατασκευή οι στρεπτικές τάσεις αποτελούν ποσοστό των καμπτικών κ.τ.λ.

Reaction score
777

πετάγομαι σφήνα εγώ και λέω ότι αγόρασα το indigo σήμερα και ελπίζω να το χαρώ..:)
Ωραίος!!!Άντε και με όρεξη για ποδηλασία!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm