Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
Απάντηση: Ποδήλατο...

Πέτρο, το κράνος σου! (Για τους άλλους δεν με νοιάζει...:116:)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.604

Καλά τα λες, αλλά να πω την αμαρτία μου, ενώ γενικώς φορώ κράνος, τέλευταίως με τα κρύα το έχω γυρίσει σε σκούφο. Ειδικά αυτή την εβδομάδα έχουμε αρχίσει και τον δαγκώνουμε κανονικά εδώ πάνω, τουλάχιστον το πρωί που πηγαίνουμε στο γραφείο. Εάν πέσει άλλους 2-3 βαθμούς με βλέπω να προτιμώ τη ζέστη του αυτοκινήτου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Πέτρο, το κράνος σου! (Για τους άλλους δεν με νοιάζει...:116:)
Λοιπόν Αλέξανδρε άκου να γελάσεις...
Για πρώτη φορά δεν φορούσα κράνος αλλά το είχα στο σακίδιο.
Βλέπεις έβρεχε και έκανε κρύο οπότε προτίμησα το καπελάκι που φαίνεται.
Ε λοιπόν για πρώτη φορά έπεσα...
Πάτησα τη λευκή διαχωριστική γραμμή σε διάβαση πεζών κατεβάζοντας ταυτόχρονα ταχύτητα και το πίσω μέρος του ποδηλάτου βρέθηκε εμπρός. Τρομερή γλίτσα βλέπεις.
Ευτυχώς έσπασε μόνο το πετάλι και εγώ δεν έπαθα κάτι!!!
Συμπέρασμα... ΠΑΝΤΑ κράνος.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Καλά τα λες, αλλά να πω την αμαρτία μου, ενώ γενικώς φορώ κράνος, τέλευταίως με τα κρύα το έχω γυρίσει σε σκούφο. Ειδικά αυτή την εβδομάδα έχουμε αρχίσει και τον δαγκώνουμε κανονικά εδώ πάνω, τουλάχιστον το πρωί που πηγαίνουμε στο γραφείο. Εάν πέσει άλλους 2-3 βαθμούς με βλέπω να προτιμώ τη ζέστη του αυτοκινήτου.
Μπορείς να φορέσεις κάποιον χειμωνιάτικο (under-helmet) σκούφο και από πάνω το κράνος.
Τυχαία δείγματα: 1 , 2.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812

Λοιπόν Αλέξανδρε άκου να γελάσεις...
Για πρώτη φορά δεν φορούσα κράνος αλλά το είχα στο σακίδιο.
Βλέπεις έβρεχε και έκανε κρύο οπότε προτίμησα το καπελάκι που φαίνεται.
Πάτησα τη λευκή διαχωριστική γραμμή σε διάβαση πεζών κατεβάζοντας ταυτόχρονα ταχύτητα και το πίσω μέρος του ποδηλάτου βρέθηκε εμπρός. Τρομερή γλίτσα βλέπεις.
Ευτυχώς έσπασε μόνο το πετάλι και εγώ δεν έπαθα κάτι!!!
Συμπέρασμα... ΠΑΝΤΑ κράνος.
Οι λευκές γραμμές είναι "θάνατος" όταν είναι υγρές. Προσπαθούμε πάντα να τις αποφεύγουμε ή να τις περνάμε χωρίς να πλαγιάζουμε.
Πράγματι δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί το κράνος. Γι' αυτό το φοράς πάντα.
Όταν έκανα πρωταθλητισμό στα 80s κανένας δεν φορούσε κράνος στην προπόνηση και στους αγώνες (όταν δεν ήταν υποχρεωτικό). Ήταν "ντροπή" να σε δουν να προπονείσαι με κράνος. Βλακεία που μας έδερνε (παγκοσμίως)...
Έχω αμέτρητα ράμματα στο κεφάλι και δύο διασείσεις να μου θυμίζουν τη "μαγκιά" της εποχής εκείνης.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Φίλε αυτό με τις λευκές γραμμές το έμαθα για τα καλά πλέον...
Πριν ανέβεις σε ποδήλατο, έστω και για το γύρο του τετραγώνου, δυο πράγματα χρειάζονται...
Κράνος και ασφάλιση ποδηλάτου.
Η ασφάλιση κοστίζει μόλις 17-25 ευρώ το χρόνο και μπορεί να σε γλυτώσει από τρελούς μπελάδες.
Φίλος φίλου έσκασε 8000 ευρώ από τη τσέπη του για ζημιά που προκάλεσε σε αμάξι.
Του πετάχτηκε από STOP ένας και για να τον αποφύγει έστριψε απότομα και βγήκε αντίθετο ρεύμα.
Έπεσε επάνω σε αμάξι και έσπασε χέρια και πόδι (για το ποδήλατο ούτε κουβέντα) και το αμάξι βγήκε εκτός δρόμου και έπαθε χοντρή ζημιά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.721

:444:

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.187

Αυτό με τις λευκές διαχωριστικές γραμμές του οδοστρώματος το ξέρουν όλοι όσοι οδηγούν μηχανή. Από μικρό παπάκι μέχρι 1000άρα street.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Αυτό με τις λευκές διαχωριστικές γραμμές του οδοστρώματος το ξέρουν όλοι όσοι οδηγούν μηχανή. Από μικρό παπάκι μέχρι 1000άρα street.
Ένας φίλος, που οδηγούσε παλαιότερα μοτοσυκλέτα, και είμαστε παρέα μου είπε ακριβώς το ίδιο... αλλά αφού είχα πέσει.:107:

Reaction score
1.187

Κάλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο "σοφός" λαός μας.

Αλλά εδώ μάλλον δεν ισχύει αυτό...

Reaction score
8

Σκέφτομαι να το εξασκήσω το άθλημα και επέιδή βλέπω και ακούω πολλά, έψαξα για ασφάλεια ποδηλάτου.
Η μόνη εταιρεία που βρήκα είναι η Allianz....

Στην Ελλάδα, η ασφάλιση ποδηλάτου εντάσσεται μέσα στις ασφαλίσεις περιουσίας για τις περισσότερες εταιρείες και αντιμετωπίζεται σε περίπτωση κλοπής ως κλοπή οικοσυσκευής. Σε ό,τι αφορά τις ασφαλίσεις κατά ατυχημάτων του ποδηλάτη αυτή συνήθως καλύπτεται από την ασφάλιση αστικής ευθύνης του άλλου αυτοκινήτου ή μηχανής που προξένησε το ατύχημα. O ποδηλάτης μπορεί να πάρει μικρή κάλυψη μέσω της ασφάλισης «Προσωπικό Ατύχημα» που δίνουν σε μεγάλο βαθμό όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Ωστόσο, υπάρχει εξειδικευμένη ασφάλιση αστικής ευθύνης ποδηλάτου για σωματικές βλάβες ή φθορές προς τρίτους και την προσφέρει η ALLIANZ μέσω του πράκτορά της κ. Γ. Στέφα. Πρόκειται για 3 σχέδια κάλυψης που κοστίζουν 14-17-22 ευρώ ετησίως. Στα 14 ευρώ καλύπτονται 10.000 σωματικές βλάβες και 3.000 υλικές ζημιές, στα 17 ευρώ 15.000 σωματικές βλάβες και 10.000 υλικές ζημιές και 22 ευρώ που καλύπτουν 30.000 σωματικές βλάβες και 15.000 υλικές ζημιές. Για να συναφθεί η ασφάλιση αυτή, απαιτείται δήλωση στην οποία θα καταγράφεται επίσης η μάρκα του ποδηλάτου, ο τύπος του ποδηλάτου (mountain, trekking, κά), ο αριθμός πλαισίου και το χρώμα.

http://www.nextdeal.gr/index.php?op...:πώς-ασφαλίζεται-το-ποδήλατο-update&Itemid=79

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι άλλο περί ασφάλισης ποδηλάτου?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.604

Υπάρχει κάποιο ιστορικό για ζημίες που έχουν προξενήσει ποδήλατα, ώστε να πάει να κάνει κανείς ασφάλιση αστικής ευθύνης; Υπερβολικό μου φαίνεται.

Άλλο η ασφάλεια κλοπής, εκεί μάλιστα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Υπάρχει κάποιο ιστορικό για ζημίες που έχουν προξενήσει ποδήλατα, ώστε να πάει να κάνει κανείς ασφάλιση αστικής ευθύνης; Υπερβολικό μου φαίνεται.

Άλλο η ασφάλεια κλοπής, εκεί μάλιστα.
Από τη στιγμή που το πλέγμα ποδηλατολωρίδων δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καλύπτει όλους τους δρόμους, αν π.χ. ως ποδηλάτης χάσεις την ισορροπία σου και πέσεις πάνω σε νόμιμα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ζημιά δεν θα του προκαλέσεις; Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά ποιος θα την επιβαρυνθεί;

Reaction score
8

Και για ασφάλεια κλοπής και για αστική ευθύνη, το περασμένο Σάββατο στο Ζάππειο χτύπησε ένας ένα παιδάκι που πετάχτηκε μπροστά του....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προσωπικά θεωρώ απαραίτητη τη ασφάλεια ποδηλάτου μαζί με το κράνος.
Ακόμα και ένα απλό βούλιαγμα σε μια πόρτα αυτοκινήτου, που είναι πολύ εύκολο να συμβεί, θα φτωχύνει τη τσέπη του αναβάτη κατά 250-300 ευρώ.
Και βέβαια υπάρχουν πολύ σοβαρότερα περιστατικά.
Πριν μερικούς μήνες πετάχτηκε από Stop ένα αυτοκίνητο μπροστά σε έναν ποδηλάτη.
Προκειμένου ο ποδηλάτης να το αποφύγει έκανε απότομο ελιγμό αριστερά, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω σε διερχόμενο αμάξι στο αντίθετο ρεύμα.
Ο ποδηλάτης πέρασε πάνω από το αμάξι και έσπασε χέρι και τα δύο πόδια αν θυμάμαι καλά. Το ποδήλατο βέβαια καταστράφηκε.
Ο οδηγός του αμαξιού τώρα μετά τη σύγκρουση έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου.
Η ζημιά του αμαξιού ήταν 9000 ευρώ που βέβαια πλήρωσε από τη τσέπη του ο ποδηλάτης ως υπαίτιος του ατυχήματος μιας και ο οδηγός που παραβίασε το Stop δεν βρέθηκε ποτέ.
Με 17 έως 25 ευρώ ετησίως θα γλύτωνε τα 9000!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.604
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Η ζημιά του αμαξιού ήταν 9000 ευρώ που βέβαια πλήρωσε από τη τσέπη του ο ποδηλάτης ως υπαίτιος του ατυχήματος μιας και ο οδηγός που παραβίασε το Stop δεν βρέθηκε ποτέ.
Με 17 έως 25 ευρώ ετησίως θα γλύτωνε τα 9000!
Από τη στιγμή που δεν έφταιγε ο ποδηλάτης, έπρεπε να αρνηθεί να πληρώσει και να άφηνε τον άλλο να πάει δικαστικώς. Να τραβιέται στην τακτική διαδικασία, να παίρνει δικάσιμο μετά από 1 χρόνο + (η ειδική διαδικασία είναι για ζημίες ΑΠΟ αυτόκίνητο). Δεν είχε ευθύνη ούτε 1%: ως ποδηλάτης ευλόγως νοιάζεται για τη ζωή του και ασφαλώς δικαιολογείται τέτοιος ελιγμός. Εάν οδηγούσε αυτοκίνητο εννοείται πως θα υπήρχε μερίδιο ευθύνης. Το γαϊδούρι πάνω στο οποίο έπεσε θα έπρεπε να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Από τη στιγμή που δεν έφταιγε ο ποδηλάτης, έπρεπε να αρνηθεί να πληρώσει και να άφηνε τον άλλο να πάει δικαστικώς. Να τραβιέται στην τακτική διαδικασία, να παίρνει δικάσιμο μετά από 1 χρόνο + (η ειδική διαδικασία είναι για ζημίες ΑΠΟ αυτόκίνητο). Δεν είχε ευθύνη ούτε 1%: ως ποδηλάτης ευλόγως νοιάζεται για τη ζωή του και ασφαλώς δικαιολογείται τέτοιος ελιγμός. Εάν οδηγούσε αυτοκίνητο εννοείται πως θα υπήρχε μερίδιο ευθύνης. Το γαϊδούρι πάνω στο οποίο έπεσε θα έπρεπε να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Νομίζω ότι για να σε αποζημιώσει το Επικουρικό πρέπει να έχεις πληρώσει στο δικό σου συμβόλαιο ένα συγκεκριμένο επασφάλιστρο, που είναι για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα. Ισχύει για ζημιές από αυτοκίνητο ή μηχανή, δεν ξέρω αν εξαιρείται το ποδήλατο. Το επασφάλιστρο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, επομένως πιθανόν ο οδηγός του ανυπαίτιου οχήματος να μην ήταν καλυμμένος, και στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν μπορεί να κατηγορηθεί ούτε νομικά ούτε ηθικά γιατί δεν έχει κάτι που ο νόμος δεν τον υποχρεώνει να έχει. Και όπως και να έχουν τα πράγματα, ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω κάθετα με το χαρακτηρισμό "γαϊδούρι" για κάποιον που χωρίς να κάνει κάποια παράβαση ή κάπαια λάθος κίνηση βρέθηκε με κατεστραμμένο το αυτοκίνητο... για να μην αναφερθώ και στην πιθανότητα ο ανυπαίτιος να οδηγούσε μηχανή, οπότε σε ένα τέτοιο σκηνικό με απώλεια του ελέγχου πιθανόν να είχε χάσει και τη ζωή του..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv