Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Πήγα και τη βόλτα μου από το Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Με την είσοδο ελεύθερη είναι κρίμα να έχει τόσο λίγο κόσμο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.799
Απάντηση: Ποδήλατο...

Φαντάσου ότι δεν πάνε ούτε οι συγγενείς των αθλητών. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι προπονήσεις και οι αγώνες "τρώνε" από τον αθλητή πολύ χρόνο που σε άλλη περίπτωση θα ξοδευόταν, θεωρητικά τουλάχιστον, με την οικογένεια του.
Από μια πλευρά τους καταλαβαίνω. Ένας ποδηλάτης που κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται πάνω από 20 ώρες τη βδομάδα για προπόνηση, περισσότερες ώρες ξεκούρασης και πολλά χρήματα για το ποδήλατο και τον ρουχισμό. Οικονομικές απολαβές δεν υπάρχουν εκτός 2-3 εξαιρέσεων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Πάντως ήταν παρήγορο το ότι οι παρουσίες ήταν λίγες μεν αλλά πολύ <<αξιόλογες>>!!!:126:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.799

Εκπληκτικό video!!!

O Martyn Ashton με ένα Pinarello Dogma 2 δρόμου (κόστους άνω των 12.000€) κάνει τα δικά του!

Last edited by a moderator:

Reaction score
14

Την κυριακή έχει και crosscountry ερασιτεχνικό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Θα πάω όποιος θέλει ας μου στείλει πμ να κανονίσουμε να πάμε μαζί!

Reaction score
657

παιδιά άσχετος εδώ

θέλω ποδήλατο
στα 200 το πολύ 400

που να ανεβαίνει ανηφόρα
εννοείται όσο το δυνατόν
πιο εύκολα
εννοώ 45 μοιρών για 300 μέτρα
σχετικά εύκολα
με 100 κιλά...

με πόλης αδύνατον
μόνο αν σου βγει η ψυχή.

άκουσα για ένα ΚΤΜ city
νομίζω στα 350..

καλό είναι να έχει σχάρα
κι ανακλαστήρες.

ακούω προτάσεις.

Reaction score
657

μιλαμε για πολυ ανηφορα

το ktm μάλλον δεν είναι το city

το ideal pro rider βλέπω
αλλά είναι στα 400

Reaction score
209

45 μοίρες κλίση και 100 κιλά, απλά δεν... .

Από κει και πέρα το Ideal που βλέπεις δεν είναι ακριβώς city bike. Εγώ θα το έλεγα υβριδικό trekking. Το ΚΤΜ δεν το βρίσκω, αλλά από φωτογραφίες που βλέπω πρόκειται για ποδήλατο χωρίς ταχύτητες;
Αν ισχύει το τελευταίο, απλά το ξεχνάς!

Μην αγοράσεις ποδήλατο αν δεν το δοκιμάσεις πρώτα. Πρώτα θα βρεις το σωστό μέγεθος για σένα. Αν η τιμή είναι η κατάλληλη και σου κάνει, τότε το παίρνεις. Έχει να κάνει με τη γεωμετρία του σώματός σου. Γι' αυτό και ένα κορυφαίο ποδήλατο για κάποιον μπορεί να μην είναι κορυφαίο για κάποιον άλλον.

Οι 26άρηδες τροχοί του IDEAL είναι μικροί. Θα προτιμούσα κάτι με 28άρηδες προσωπικά. Επίσης τα λάστιχα τα βλέπω οριακά για άσφαλτο. Ίσως σε κουράσουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

παιδιά άσχετος εδώ

θέλω ποδήλατο
στα 200 το πολύ 400

που να ανεβαίνει ανηφόρα
εννοείται όσο το δυνατόν
πιο εύκολα
εννοώ 45 μοιρών για 300 μέτρα
σχετικά εύκολα
με 100 κιλά...

με πόλης αδύνατον
μόνο αν σου βγει η ψυχή.

άκουσα για ένα ΚΤΜ city
νομίζω στα 350..

καλό είναι να έχει σχάρα
κι ανακλαστήρες.

ακούω προτάσεις.
Κάτι τέτοιο σου χρειάζεται...
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-road/road-hybrid-bikes/kona-dew.html

Χωρίς μπροστινή ανάρτηση που προσθέτει βάρος και στην ανηφόρα απορροφά σημαντικό μέρος της ενέργειας που καταβάλεις. Μετά απλά προπόνηση...

Reaction score
657

μέγεθος μεταξύ medium και large είμαι

το ΚΤΜ το είδα
έχει ταχύτητες
δεν θυμάμαι όνομα..

δεν ήξερα
ότι δεν χρειάζεται
η μπροστινή ανάρτηση!

Reaction score
209

μέγεθος μεταξύ medium και large είμαι

το ΚΤΜ το είδα
έχει ταχύτητες
δεν θυμάμαι όνομα..

δεν ήξερα
ότι δεν χρειάζεται
η μπροστινή ανάρτηση!
Το μέγεθος πάει με το ύψος του αναβάτη. σημαντικό επίσης και το μέγεθος στα πετάλια.
Εδώ έχει ένα εύκολο και γρήγορο μετρητή.
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer

Η μπροστινή ανάρτηση είναι μεν πιο άνετη για τα χέρια κυρίως αλλά όταν μιλάμε για ποδήλατο μιλάμε για όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Στην αρχή μπορεί να μουδιάσουν λίγο τα χέρια σου, αλλά μετά θα συνηθίσεις. Εγώ έχω βάλει χειρολαβές με gel και φοράω πάντα γάντια.

Θα βάλεις και μια σοβαρή σέλα όπως αυτές
http://www.sellesmp.com/smp4bike/en/products/saddles
Και θα είσαι jet!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.488

@abcd: Ενδιαφέρουσα εφεύρεση, να δούμε και πόσο θα στοιχίζει όταν βγει στην αγορά!:126:

Να ρωτήσω και κάτι:
1) Ηλεκτρολύτες: Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ποδηλασία;
2) Διατάσεις: Πριν την ποδηλασία ή μετά; Ή μήπως και πριν και μετά;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

@abcd: Ενδιαφέρουσα εφεύρεση, να δούμε και πόσο θα στοιχίζει όταν βγει στην αγορά!:126:

Να ρωτήσω και κάτι:
1) Ηλεκτρολύτες: Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ποδηλασία;
2) Διατάσεις: Πριν την ποδηλασία ή μετά; Ή μήπως και πριν και μετά;
Ηλεκτρολύτες, αλλά και γενικά συμπληρώματα, πάντα με μέτρο.
Πρώτα σκεφτόμαστε το συκώτι μας που θα τα καθαρίσει όλα αυτά.
Για μία ώρα ποδήλατο χρειάζεσαι μόλις μερικές γουλιές νεράκι και μόνο.

Από εκεί και πέρα, και μόνο για έντονη προπόνηση ή αγώνα, φροντίζεις να γεμίσεις τις αποθήκες πριν πίνοντας δύο ποτήρια νερό. Κατά τη διάρκεια πίνεις 2-3 γουλιές ισοτονικού (συνδυασμός ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων) ανά 20 λεπτά προλαβαίνοντας την αφυδάτωση και βέβαια αμέσως μετά την έντονη άσκηση οπωσδήποτε σε συνδυασμό με μπόλικους υδατάνθρακες.
Αυτά όταν καβαλάς για τουλάχιστον δύο ώρες.

Διατάσεις και πριν και μετά με σπουδαιότερες τις μετά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.694

Λάστιχα χωρίς αέρα!

Τα ποδηλατικά λάστιχα του μέλλοντος που δεν χρειάζονται αέρα και συνεπώς δεν θα σας αφήσουν ποτέ στα μισά του δρόμου, ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία από το Κολοράντο.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Μπράιαν Ράσελ σχεδίασε ένα ποδήλατο βουνού εξοπλισμένο με «αθάνατα» λάστιχα 29 ιντσών, τα οποία χάρη σε μια ενίσχυση νανοσωλήνων και μια σειρά από οπές κατά μήκος τους προσφέρουν στον αναβάτη το απαραίτητο «μαξιλαράκι» απορρόφησης των κραδασμών.

Όπως τονίζει ο εμπνευστής της ιδέας, οι οπές των ελαστικών έχουν ικανότητα προσαρμογής ανάλογα με τον τύπο του εδάφους ή το βάρος του αναβάτη. Μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των καινοτόμων ελαστικών, υπογραμμίζει ο ίδιος, αποτελεί το γεγονός ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις και την ταχύτητα του ποδηλάτου.

Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν τα λάστιχα πιέζονται στο έδαφος, αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που παρέχεται από την κίνηση των πεντάλ.

Το προϊόν βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο καθώς η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότες για την τελειοποίηση των ελαστικών.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τα βλέπω να έχουν αυξημένο βάρος και αμφιβάλω αν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε κούρσα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.899
Members
38.518
Νεότερο μέλος