Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
I am back! 89.32χλμ σήμερα, μοιρασμένη διαδρομή (ανήφορα: 44,97χλμ, κατήφορα: 44,34χλμ), κλίσεις 7-8%, μέση ταχύτητα 22,7χλμ/ώρα. Μια χαρά!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.636
Πολύ γελάω όταν ακούω για απαραβίαστες κλειδαριές. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε την κλοπή είναι να μην αφήνουμε το ποδήλατο μόνο του σε δημόσια μέρη.

Εδώ, η πολλά υποσχόμενη κλειδαριά “Forever Lock” και η ...λύση:

Reaction score
1.988
Για να μην ψάχνω 50 σελίδες....μήπως έχετε να μου προτείνετε τρόμπα με ένδειξη πίεσης, αξιόπιστη και με κόστος κάτω των 40 ευρώ;
Δεν την θέλω για πάνω στο ποδήλατο....έχω μια μικρή να κάνω δουλειά...την θέλω για το σπίτι να τσεκάρω πίεση πριν βγώ βόλτα μιας και τα κοντινά βενζινάδικα δεν έχουν παροχή αέρα που να ανεβάζει πάνω απο 80-90 psi....
ΓΙα 40 ευρω και πάνω έχω βρεί....κάτι πιο οικονομικό θέλω....

Reaction score
50
Για να μην ψάχνω 50 σελίδες....μήπως έχετε να μου προτείνετε τρόμπα με ένδειξη πίεσης, αξιόπιστη και με κόστος κάτω των 40 ευρώ;
Δεν την θέλω για πάνω στο ποδήλατο....έχω μια μικρή να κάνω δουλειά...την θέλω για το σπίτι να τσεκάρω πίεση πριν βγώ βόλτα μιας και τα κοντινά βενζινάδικα δεν έχουν παροχή αέρα που να ανεβάζει πάνω απο 80-90 psi....
ΓΙα 40 ευρω και πάνω έχω βρεί....κάτι πιο οικονομικό θέλω....
έχω αυτή εδώ και κανα χρόνο, πολύ καλή σε ποιότητα κατασκευής και αξιόπιστη σε ένδειξη. δες την.
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=BNT13426585

wizzy

Reaction score
22.478
Βγάζει και το LIDL κατά καιρούς μια τρόμπα ποδιού με ένδειξη πίεσης - απλά πρέπει να την πετύχεις την εβδομάδα που την διαθέτουν. Συνήθως, την διαθέτουν εβδομάδες που διαθέτουν κι άλλα ποδηλατικά accessories. Την έχω 3 χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

Πάντως, αυτή που σου πρότεινε ο KostasLC φαίνεται μια χαρά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.636
Και οι δύο που σου πρότεινε ο φίλος Κώστας είναι πολύ καλές. Τη Zefal την έχω εδώ και 6 χρόνια και δεν έχει χρειαστεί τίποτα. Η Bontrager είναι πολύ καλή, είχα παλιότερο αντίστοιχο μοντέλο και ήμουν ευχαριστημένος. Θα σου πρότεινα και την Topeak Joe Blow Sport II που είναι οριακά ακριβότερη από το ποσό που διαθέτεις, αλλά είναι πολύ ποιοτική και αξίζει τα λεφτά της.

Όσον αφορά την ακρίβεια των πιεσόμετρων υπάρχουν διακυμάνσεις ακόμα και στα ίδια μοντέλα. Για πιο αξιόπιστες ενδείξεις υπάρχουν οι ψηφιακοί μετρητές της BBB ( 1, 2 ).

wizzy

Reaction score
22.478
Αυτό που μπορώ να πω για τις τρόμπες της Topeak είναι ότι είναι πολύ ποιοτικές κατασκευές. Έχω την Topeak Hybridocket HP και είμαι ευχαριστημένος.

wizzy

Reaction score
22.478
Εμένα με έπιασε ίλλιγος...

Κατάβαση πλαγιάς των Άλπεων με... ποδήλατο!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
δες και αυτή τη Michelin... με ψηφιακό μετρητή τοποθετημένο ψηλά που σε διευκολύνει. Λέει πως δίνει maximum 8 bar αλλά βάζω συνεχώς 8,3 (120 psi) χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ αντέχει και 9.
Πολύ δυνατή κατασκευή...
http://www.impexhellas.eu/view-product.asp?productID=1634069&family=MICHELIN

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

wizzy

Reaction score
22.478
Φαντάζομαι, χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, ότι τα μοναστήρια τα οποία βρίσκονται "σκαρφαλωμένα" σε κορυφές λόφων/βουνών, χτίστηκαν εκεί έτσι ώστε να καταστούν δυσπρόσιτα σε όσους επιβουλεύονταν την περιουσία τους, τον καιρό που χτίστηκαν. Το φαινόμενο αυτό, απαντάται και στην Κύπρο (βλ. διαδρομές προς τα μοναστήρια του Σταυροβουνίου και του Μαχαιρά, που περιέγραψα στο παρελθόν) και το εκμεταλλεύομαι δεόντως!:)

Τελευταία "ανακάλυψη", το μοναναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι από βατή έως εύκολη - ευθεία με ελάχιστες ανηφόρες μικρής διάρκειας και κλίσης (4-5%). Η ανάβαση στο μοναστήρι όμως είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία... Γιατί; Διότι από το σημείο που κάποιος παίρνει τη στροφή με κατεύθυνση στο μοναστήρι, μεσολαβούν 1100 μέτρα, εκ των οποίων τα 400 είναι ΟΚ και στα υπόλοιπα 700........ χμ, ναι, ΟΚ, ο δρόμος έχει 18% κλίση!:o

Αυτά είναι! Έκανα 17 χιλιόμετρα μέχρις εκεί, μόνο και μόνο για αυτή την κλίση! Πλέον, έχω να λέω ότι κατέκτησα κι αυτήν την "κορυφή"! Πίστευα ότι δεν θα τα κατάφερνα, μετά από δύο εβδομάδες αποχής από ποδηλασίες, αλλά τελικά τα κατάφερα! Συνολική διαδρομή 36χλμ και μείον 1238 θερμίδες, μέσα σε 1,5 ώρα - φαντάζει ιδανική και για πρωινή προπόνηση πριν να πάω στη δουλειά.

wizzy

Reaction score
22.478
Η ερώτηση απευθύνεται σε κατόχους bike computer της Bryton, αλλά εάν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικό, είναι ευπρόσδεκτος να απαντήσει:

Δεν ξέρω εάν ισχύει και στα "μεγάλα αδερφάκια" του Bryton Rider 21Τ που χρησιμοποιώ, αλλά παρατήρησα το εξής: Ενώ υπάρχει ένδειξη/παράμετρος της κλίσης του δρόμου (slope), η οποία εμφανίζει την κλίση την ώρα της ποδηλασίας (real time), όταν "ανεβάζω" τη διαδρομή στο site της Bryton, στην ένδειξη slope εμφανίζεται μόνο ο μέσος όρος των κλίσεων των δρόμων που ανέβηκα/κατέβηκα. Για παράδειγμα, έκανα χτες το πρωί τη διαδρομή προς το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, η οποία σε κάποιο σημείο είχε 18% ανηφορική κλίση και στο site της Bryton, στην ένδειξη slope εμφανίστηκε μέτρηση 3% uphill/downhill.

Υπάρχει τρόπος έτσι ώστε στο αρχείο καταγραφής της διαδρομής να καταγράφονται min/max slope και να εμφανίζονται στο site της Bryton;

Υ.Γ.: Έναρξη ποδηλασίας 05:20, λήξη 06:40. Μπανάκι, πρωινό και βουρ για δουλειά! Η πρωινή ποδηλασία είναι κ@ύλα, λέμε!:neo::thumbsup:

Reaction score
1.988
Παίδες θα δώ διαφορά αν περάσω απο συμβατικό παπούτσι-πετάλι σε spd;
Εννοώ διαφορά αισθητή και όχι μικροπράγματα....

Έλεγα να δώσω μέχρι 80 ευρω ταβάνι για παπούτσια και μου έχει κάνει θετική εντύπωση η κατηγορία παπουτσιών που έχουν προσανατολισμό σε MTB αλλά με πιο συμβατικό/καθημερινό ύφος....για πολλαπλές χρήσεις.
Έχουν όλες οι εταιρείες με τιμές απο 40 εώς 100 περίπου.....φαντάζομαι ότι ότι πληρώνεις παίρνεις.....

wizzy

Reaction score
22.478
Σωστά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Διαφορά θα δεις και σημαντική μάλιστα. Μετρήσεις (δεν έχω κάποια εύκαιρη) μιλάνε για περίπου 30% αύξηση της απόδοσης. Προφανώς, για τον απλό, ερασιτέχνη ποδηλάτη είναι δύσκολο να εκτιμήσει το ποσοστό βελτίωσης, αλλά, προσωπικά, αυτό που διαπίστωσα ως βελτίωση είναι το γεγονός ότι με τα πετάλια SPD μπορείς να ποδηλατείς όχι μόνο σπρώχνοντας αλλά και τραβώντας το πόδι σου.

Απλά, κάτι που θα σου πει οποιοσδήποτε έχει εμπειρία χρήσης πεταλιών SPD είναι να αναμένεις πτώσεις - μέχρι να συνηθίσεις να "ξεκλειδώνεις" τα πόδια σου σε κάθε στάση, προγραμματισμένη και μη - και να εύχεσαι οι πτώσεις να είναι "αναίμακτες".

Reaction score
1.988
Τις πτώσεις δεν τις είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια....αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή την ζωη....!!!
Φαντάζομαι ότι δεν θα μου πάρει πολύ να το συνηθίσω....και με λίγη προσοχή θα είμαι οκ!
Ο τρόπος που κουμπώνει το παπούτσι στο πετάλι αλλάζει απο παπούτσι mtb σε παπούτσι δρόμου...;;

wizzy

Reaction score
22.478
Ναι, εξ όσων γνωρίζω. Δες για παράδειγμα εδώ τα πετάλια ΜΤΒ και τα πετάλια για road της Shimano. Φυσικά, κανείς δεν σου απαγορεύει να "φορέσεις" τα πετάλια του ΜΤΒ στο road, απλά δεν ενδείκνυται.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Παίδες θα δώ διαφορά αν περάσω απο συμβατικό παπούτσι-πετάλι σε spd;
Εννοώ διαφορά αισθητή και όχι μικροπράγματα....

Έλεγα να δώσω μέχρι 80 ευρω ταβάνι για παπούτσια και μου έχει κάνει θετική εντύπωση η κατηγορία παπουτσιών που έχουν προσανατολισμό σε MTB αλλά με πιο συμβατικό/καθημερινό ύφος....για πολλαπλές χρήσεις.
Έχουν όλες οι εταιρείες με τιμές απο 40 εώς 100 περίπου.....φαντάζομαι ότι ότι πληρώνεις παίρνεις.....
Με τα παπούτσια που σκέφτεσαι η διαφορά θα είναι από πολύ μικρή έως αμελητέα.
Το σημαντικό σε ένα ποδηλατικό παπούτσι είναι η ακαμψία και η σωστή εφαρμογή.
Ακόμα και αμιγώς ποδηλατικά παπούτσια έχουν αρκετές διαφορές, που έχουν να κάνουν με τη σκληρότητα τις σόλας, αλλά και το βάρος, με τις σόλες carbon να έχουν σαφέστατο πλεονέκτημα.
Τα παπούτσια που σκέφτεσαι δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Βέβαια έχουν το πλεονέκτημα να φοριούνται όλες τις ώρες, αλλά για να το πετύχουν αυτά έχουν μαλακή και σχετικά άνετη σόλα.
Πιστεύω ότι σύντομα θα πας σε κανονικό ποδηλατικό παπούτσι οπότε... για ποιο λόγο να ακολουθείς μεσοβέζικες λύσεις?

Όσο για τις πτώσεις, και μιλώντας προσωπικά, δεν έχω πέσει ποτέ εξ αιτίας των παπουτσιών, ούτε όταν πρωτο-έβαλα spd.
Αρκεί να το δουλέψεις λίγο εγκεφαλικά και να κάνεις λίγη προπόνηση, στηριζόμενος σε ένα τοίχο, πριν βγεις στο δρόμο.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514