Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.756
Αααχχχχ Χρήστο, τα ξέρω όλα αυτά τα κόστη για αυτό δεν κάνω το μεγάλο βήμα, αλλιώς κάθομαι και με το trekking που είμαι, βλέπω όμως τους άλλους να καταπίνουν χιλιόμετρα στην παραλιακή σε μικρά και μεγάλα γκρουπ και τους ζηλεύω. :(
Τότε θα πονέσει ο κ@λο σου, όχι από τα έξοδα αλλά από τη σέλα :roflmao:
Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά από το τρεκινκ στη κούρσα αλλά δεν πάει και μόνο του το ποδήλατο όπως λες.
Η πρώτη φορά που ξεκίνησα για Σούνιο έκανα μισή μέρα να πάω και να γυρίσω πίσω, τώρα χρειάζομαι 4:30 ώρες για 145km

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
@Alfee24
Υπολόγισε τα περιφερειακά +800€ χαλαρά.
Παπούτσια, gps, ρουχισμός.
Είναι ακριβό χόμπι.

Θα σου πρότεινα ένα μτχ στα 500€, ένα απλό κοντέρ να δείχνει χλμ - στροφάρισμα, κράνος και σιγά σιγά αν δεις ότι κολλάς συνεχίζεις. Το πρώτο 3μηνο αν δεν έχεις ασχοληθεί είναι ζόρικο.

Last edited:

Reaction score
126
Η Canyon οπως σωστά ειπώθηκε, μειώνει τα λειτουργικά κόστη, μη έχοντας
Για τα Canyon ποια είναι η γνώμη σας;
Οι Γερμανοί δεν έχουν αντιπροσώπους αλλά πουλάνε από το internet, σου στέλνουν σε πακέτο το ποδήλατο και το μόνο που κάνεις είναι να βάλεις τον μπροστινό τροχό και το τιμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τα πάντα υπάρχουν μέσα στο πακέτο που σου στέλνουν, πρόσφατα είχαν και κάποιες προσφορές από τη σειρά Ultimate και γενικά παίζουν ευκαιρίες στο site της αν το παρακολουθεί κανείς, το θέμα είναι ότι βγάζει εξαιρετικά ποδήλατα σε πολύ προσιτές τιμές και μάλλον το επιτυγχάνει που πουλάει αποκλειστικά από το internet και μειώνει το λειτουργικό κόστος.
Όπως ακριβώς το είπες. Η canyon μη έχοντας λοκαλ αντιπροσώπους, μπορεί και κρατάει τις τιμές σε πιο λαϊκά επίπεδα.
2500ε που διαθέτεις παίρνεις καλό ποδήλατο σε καινούργιο και πολύ καλύτερο σε μτχ.
Κυκλοφορεί ένα κλίμα πως τα κάνυον είναι πιο ευαίσθητα, πως σπάνε εύκολα κτλ. Τώρα αυτά...ελέγχονται ως φήμες!
Δεν δε το βιάζεσαι, περιμένεις τις προσφορές τους καθώς και τις προσφορές από bikediscount των Qube που είναι ΠΟΛΥ γενναίες.
Όσο για τα δισκόφρενα, εγώ πάλι με v brakes θα αγόραζα.
Λες και βγαίνουμε όλη μέρα κάθε μέρα σε λάσπες μέρα κτλ...άσε που υπάρχει πληθώρα μτχ τροχών...και φθηνότερων.
Θα αγόραζα αυτο: https://www.canyon.com/en-gb/road-b...ahmenfarbe=BK&dwvar_2182_pv_rahmengroesse=3XL

Και ένα σετ μτχ καμπανιολο ζοντα ή φουλκρουμ 3 και τελος:)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.756
Όντως, καλά κάνει και τη αναφέρει αυτή τη εκδοχή ο Σπύρος.
Το να πάρεις το ποδήλατο και να καλύψεις μια απόσταση 200km θα πρέπει να μην έχεις και πολύ σώας τας φρένας...οπότε δεν είναι για όλους και ειδικά άμα το κάνεις συχνά.
Ένα μτχ ποδήλατο να δεις πως θα πάει δεν είναι κακή περίπτωση.
Ξέρω πολλούς που το πήραν ζεστά και με πολύ ενθουσιασμό και στη πορεία βαρέθηκαν, το θεώρησαν χαζό ή δεν κατάφεραν να συνηθίσουν τα μαλακά μόρια τη σέλα.
Το πρώτο διάστημα έχει πολύ πόνο το άθλημα, πόνο σε χέρια, πόδια, ίσως αυχενικο και ο μεγάλος πόνος είναι η σέλα.
Η σέλα είναι για όλους ένα μεγάλο θέμα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε οι σελες αλλά το απαλό πωπουδάκι του αναβάτη. :)

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Βάλε ένα στόχο, μια διαδρομή που να σου αρέσει, κάτι κοντά στα 100χλμ. Όταν την καταφέρεις να πάρεις δώρο τον εαυτό σου το καλό ποδήλατο.
Για αρχή δεν βλέπω τον λόγο

Reaction score
2.803
@Alfee24
Υπολόγισε τα περιφερειακά +800€ χαλαρά.
Παπούτσια, gps, ρουχισμός.
Είναι ακριβό χόμπι.

Θα σου πρότεινα ένα μτχ στα 500€, ένα απλό κοντέρ να δείχνει χλμ - στροφάρισμα, κράνος και σιγά σιγά αν δεις ότι κολλάς συνεχίζεις. Το πρώτο 3μηνο αν δεν έχεις ασχοληθεί είναι ζόρικο.

Μιλάς σοφά και μου αρέσει!
Έτσι ακριβώς, και έχετε δίκιο όλοι.

Και χρειάζεται χρήμα, πειθαρχία, ελεύθερος χρόνος και φυσικά αρκετή προσπάθεια και προπόνηση για να πετύχεις τους στόχους που θέτεις αλλιώς βρες άλλο χόμπι όπως η μαγειρική και να φτιάχνεις μπάμιες γιαχνί :lol: (αν και ο Χρήστος τα κάνει και τα δύο)!
Βάλε ένα στόχο, μια διαδρομή που να σου αρέσει, κάτι κοντά στα 100χλμ. Όταν την καταφέρεις να πάρεις δώρο τον εαυτό σου το καλό ποδήλατο.
Για αρχή δεν βλέπω τον λόγο
Ακριβώς.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
@Alfee24: Σε παρόμοιο πνεύμα με τους υπόλοιπους, θα σου πω το εξής: Όταν αποφασίσεις να αγοράσεις κι εφόσον έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό, πάρε ποδήλατο με καλό σκελετό (=carbon) και μέτρια σειρά περιφερειακών. Τα περιφερειακά αναβαθμίζονται (σε περιόδους εκπτώσεων ή/και αλλαγής σειράς), ο σκελετός, χμμμ.... Δύσκολα.

Το παράδειγμα είναι προσωπικό. Πήρα το BMC GranFondo το 2014 με αλουμινένιο σκελετό και περιφερειακά Shimano Ultegra παντού (φρένα, ταχύτητες κτλ). Εάν είχα τότε την εμπειρία που έχω τώρα, θα έπαιρνα την έκδοση με carbon σκελετό και περιφερειακά Shimano 105. Τη διαφορά στη σειρά περιφερειακών δεν θα την καταλάβαινα - είμαι σίγουρος! :) - αλλά θα μπορούσα άνετα,σε κάποια φάση, να καβλάντιζα και να την άλλαζα σε Ultegra. Το ίδιο πράγμα (αλλαγή) με σκελετό, είναι πολύ δυσκολότερο (κυρίως από οικονομικής πλευράς).

Reaction score
5.872
Για τα Canyon ποια είναι η γνώμη σας;
Οι Γερμανοί δεν έχουν αντιπροσώπους αλλά πουλάνε από το internet, σου στέλνουν σε πακέτο το ποδήλατο και το μόνο που κάνεις είναι να βάλεις τον μπροστινό τροχό και το τιμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τα πάντα υπάρχουν μέσα στο πακέτο που σου στέλνουν, πρόσφατα είχαν και κάποιες προσφορές από τη σειρά Ultimate και γενικά παίζουν ευκαιρίες στο site της αν το παρακολουθεί κανείς, το θέμα είναι ότι βγάζει εξαιρετικά ποδήλατα σε πολύ προσιτές τιμές και μάλλον το επιτυγχάνει που πουλάει αποκλειστικά από το internet και μειώνει το λειτουργικό κόστος.
Καλά ποδήλατα είναι. Όμως έχουν ακριβήνει και αυτά τώρα τελευταία! Παράδειγμα το Endurance 7 με carbon + full 105 σειρά έχει 2000 ευρώ, ενώ πριν μερικά χρόνια με 2000 ευρώ έπαιρνες το 9 με full Ultegra! Το ίδιο κόλπο κάνουν όλοι. Αρχίζουν με χαμηλές τιμές, διεισδύουν στην αγορά, αποκτούν κοινό και μετά ακριβαίνουν.
Τα ίδια έκανε και η Cube (από προσωπική εμπειρία μιλώ). Το δικό μου Agree GTC Race με full Ultegra 6800 (11 speed) έκανε 1600!!!!!!! ευρώ πριν 5 χρόνια. Τότε για να πάρεις οποιοδήποτε άλλο carbon ποδήλατο με τα ίδια χαρακτηριστικά έπρεπε να δώσεις περίπου 3000 ευρώ.
Τώρα, για να πάρεις το αντίστοιχο Cube Agree Race με Ultegra σειρά θες 2600 ευρώ!
Άρα αν θες ποδήλατο δρόμου πας μόνο σε κούρσα. Μην ακούς κανέναν. Είναι ό,τι καλύτερο για άσφαλτο. Και το πιο άνετο-προτίμησε endurance γεωμετρία.
Για Canyon, τι να πω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να δεις το ποδήλατο από κοντά. Να καθήσεις πάνω του και ίσως να το πας καμιά βόλτα (αν και θες πολλά χιλιόμετρα και μέρες μέχρι να στρώσει το κορμί σου χα χα). Δεν έχει υποστήριξη στην Ελλάδα, οπότε αν συμβεί καμιά περίεργη επιπλοκή πρέπει να στείλεις το ποδήλατο ή το ανταλλακτικό στην Γερμανία για αλλαγή ή επισκευή.
Πάντως αν άλλαζα τώρα ποδήλατο..........θα πήγαινα σε Giant Defy Advanced
218419.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.756
Από carbon σκελετό σε carbon σκελετό υπάρχουν διαφορές.
Κατασκευαστές σε carbon σκελετό ειναι λίγες εταιρίες και μετά γίνεται μοιρασιά, αναφέρομαι στους κινεζικους σκελετούς που έχουν ανέβει αρκετά τελευταία.
Η cube δεν κατασκευάζει σκελετούς ή giant είναι κατασκευαστής και από τους καλούς.
Γενικά κάτω από το χρώμα ενός carbon σκελετού κρύβονται πολλά που δεν μπορείς να δεις με γυμνό μάτι.

Reaction score
1.566
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Τα δισκόφρενα από τη μια είναι υπερβολή στη κούρσα από την άλλη καλό να ξέρεις τι κάνεις και να έχεις ανάλογη εμπειρία. Σε μακροχρόνια χρήση προσθέτουν κόστος συντήρησης. Κάνε μια γύρα από την ελληνική αγορά Π.χ. https://www.rmcbikes.com/en/frames-framesets.html Βάλε και μια Shimano 105 ένα σετ fulcrum 5 σε τροχούς και με τα ρέστα εξοπλισμός. Κράνος, γυαλιά, γάντια, σοβαρό κολάν (1 για αρχή με τιράντες απαραίτητα) 2 jerseys, αντιανεμικό & παπούτσια. Αρχικά gps και βατόμετρα (προσωπικά δε χρησιμοποιώ) είναι περιττή πολυτέλεια δες αν θα κολήσεις με το άθλημα πρώτα. Βάλε στο budjet ένα κοντέρ με παλμογράφο, στροφόμετρο και μια επίσκεψη σε καρδιολόγο.

Reaction score
2.803
Σημαντικό επίσης εφόσον ασχοληθείς σοβαρά.
Τι ηλικία έχεις αλήθεια Φάνη?
Όταν λες σοβαρά τι εννοείς;
Εγώ δεν θέλω να κάνω αυτό που κάνεις εσύ γιατί το θεωρώ επίπονο και θέλει αρκετό χρόνο.
Είμαι 28, εσύ;
Βέβαια δεν ξέρω και πώς θα φανεί στη συνέχεια..
Αν ήμουν γύρω στα 16 θα μου άρεσε να ασχοληθώ σοβαρά, τώρα βράσε ρύζι, δεν έχω και πολύ χρόνο..

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.756
Το να πας με ένα τέμπο ας πούμε Λαγονήσι δεν είναι παίξε γέλασε, χρειάζεσαι ένα έλεγχο από γιατρό ανεξαρτήτου ηλικίας.
Τελευταία ένας στις τρύπες χαιρέτησε από ανακοπή, έχουν βάλει και ένα ποδήλατο στα βράχια ως εικονοστάσι.)
Εγώ είμαι 43 αλλά νιώθω και συμπεριφέρονται σαν 13χρονο :roflmao:

Reaction score
1.988
1. @Alfee24 Τι ύψος έχεις; (
2. Προς όλους: Για τα ARGON 18 γενικώς τι γνώμη έχετε;
3. Υπάρχει λόγος που κάνω τις ερωτήσεις.....αλλά ας μάθουμε τα 1 & 2 και βλέπουμε!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.756
1. @Alfee24 Τι ύψος έχεις; (
2. Προς όλους: Για τα ARGON 18 γενικώς τι γνώμη έχετε;
3. Υπάρχει λόγος που κάνω τις ερωτήσεις.....αλλά ας μάθουμε τα 1 & 2 και βλέπουμε!
Καλά ποδήλατα είναι Γιώργη με πολύ καλούς σκελετούς και καλές σειρές, νομίζω με 105 δεν ντύνει κάποιο ποδήλατο.
High end κατηγορία και αυτοί για να αρμέγουν παράδες.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510