Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.173
Αν σου πω ότι κρατιέμαι μέτα βίας να βγώ στον δρόμο... πρέπει να συνηθίσω όμως πρώτα λίγο το ποδήλατο και την σέλα.
Επιμένω πως πρέπει να συνηθίσεις και το κούμπωμα, πρέπει η κίνηση να περάσει στο υποσυνείδητο αλλιώς στο πανικό θα λειτουργήσεις εντελώς λάθος.
Στο πανικό όλοι προσπαθούν να πατήσουν κάτω ξεχνώντας τη κίνηση ξεκλειδώματος, έχω δει και εχω τύχει σε πολλές περιπτώσεις, και εγώ στη αρχή τη πρώτη φορά πήγα να τη πατήσω στο πρώτο φανάρι...
Σε αυτό βοηθάει αρκετά η βίδα σύσφιξης που έχουν πάνω τα πεντάλ, όσο πιο χαλαρή είναι η ρύθμιση αυτή τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει το ξεκουμπωμα σε κατάσταση πανικού.

Reaction score
2.324
Επιμένω πως πρέπει να συνηθίσεις και το κούμπωμα, πρέπει η κίνηση να περάσει στο υποσυνείδητο αλλιώς στο πανικό θα λειτουργήσεις εντελώς λάθος.
Στο πανικό όλοι προσπαθούν να πατήσουν κάτω ξεχνώντας τη κίνηση ξεκλειδώματος, έχω δει και εχω τύχει σε πολλές περιπτώσεις, και εγώ στη αρχή τη πρώτη φορά πήγα να τη πατήσω στο πρώτο φανάρι...
Σε αυτό βοηθάει αρκετά η βίδα σύσφιξης που έχουν πάνω τα πεντάλ, όσο πιο χαλαρή είναι η ρύθμιση αυτή τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει το ξεκουμπωμα σε κατάσταση πανικού.
Τέρμα χαλαρό το έχω. Δεν ξεκουμπώνει εύκολα αλλά δεν κάνω και καλά την κίνηση ακόμα. Το δεξί το πετυχαίνω καλύτερα από το αριστερό. Οκ όλα θα γίνουν χρόνος να υπάρχει...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Πλάκα πλάκα βλέπω τα τωρινά μου κατορθώματα που έχω πιάσει 65 χαω και μου φαίνονται στα όρια της καταστροφής και σκέφτομαι τι μλκς έκανα όταν ήμουν 16 και κατέβαινα την Κηφισίας με σχεδόν 3 πλήρεις περιστροφές το δευτερόλεπτο (90 φευγα και κάτι ψηλά) χωρίς να γλυστρίσουν τα πόδια μου από τα πετάλια(εννοείται χωρίς clips) σε σκελετό mtb με ακροτίμονα στριμμένα όσο μπροστά πήγαινε και να προσπαθώ να σκύψω όσο πάει .
Είχα μεγαλύτερο σκελετό από τον προτεινόμενο και ίσως αυτό να με έσωζε στην κατηφόρα γιατί το τιμόνι ήταν μακρυά και μπορούσα να σκύψω πολύ και να κρατήσω σταθερό το τιμόνι.
Και άλλο ποδήλατο να μου βρει ο @bretsos (ψήνομαι λέμε ) αμφιβάλω αν θα ξαναδοκιμάσω κάτι τέτοιο.
Εδώ προχθές κατέβαινα από τον Υμηττό και πάταγα φρένο ο χέστης.
Έπιανες 90 με ΜΤΒ? Τόσο μακρύ κίαρποξ είχες?

@wizzy καλά το είπα?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.173
Άστα αυτά και πες πως πήγε η βόλτα στο έξω κόσμο?
Πήγε καλά ή είχαμε βάσανα? :download:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.538
Άστα αυτά και πες πως πήγε η βόλτα στο έξω κόσμο?
Πήγε καλά ή είχαμε βάσανα? :download:
Η βόλτα πήγε τέλεια! Θα γράψω λεπτομέρειες αργότερα και θα αναρτήσω και το γραφικό από το Garmin.

wizzy

Reaction score
22.538
Μόνο αυτό?
Δεν έχει άλλο? :idk:
Ξεκινήσαμε νωρίς, 07:00 ήταν το ραντεβού, 07:05 φύγαμε. Είχαμε συνεννοηθεί να πάμε μια μικρή διαδρομή, χωρίς πολλές απαιτήσεις (=υψομετρικά), κυρίως επειδή θα ήταν η πρώτη μου ποδηλασία εκτός σπιτιού μετά από πολύ καιρό. Ο λόγος που ξεκινήσαμε τόσο πρωί ήταν, προφανώς, η ζέστη κι η προσπάθειά μας να την αποφύγουμε όσο προχωρούσε η μέρα.

Με τον συγκεκριμένο φίλο και συν-ποδηλάτη, είχαμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε δια ζώσης και δη εν ώρα ποδηλασίας. Οπότε, σχεδόν σε όλη τη διαδρομή συζητάγαμε. Ακόμα και στην ανηφόρα (μέσος όρος κλίσης 8%), την οποία ανέβηκα με 151 bpm μέσο όρο, συνέχισα να μιλάω χωρίς να λαχανιάσω - δείγμα καλής φυσικής κατάστασης, θεωρώ. Γενικά, ποδηλατούσαμε χαλαρά (τελείωσα τη διαδρομή με 84 στροφές/λεπτό μ.ό.) κι ακόμα και στην - συνεχόμενη - κατηφόρα που μας οδήγησε στο σημείο εκκίνησης, δεν "πατήσαμε βαριά". Συμφωνήσαμε ότι κάποια στιγμή, θα κάνουμε ξανά την ίδια διαδρομή, αλλά αυτή τη φορά θα είμαστε "στα κόκκινα" από την αρχή ως το τέλος - οπότε, τότε δεν θα έχει ψιλοκουβεντούλα. Είμαι πολύ περίεργος να δω σε πόση ώρα θα ολοκληρώσω(ουμε) τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Αυτά!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.173
Πολύ καλά, αστειεύομαι φυσικά αν και κατά βάθος περίμενα να κάνεις τη διπλάσια απόσταση...
Τη επόμενη φορά σε θέλω πιο δυνατό και με διάρκεια αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα :thumbsup:

wizzy

Reaction score
22.538
Φίλε, υπήρξε μια εποχή που για διαδρομές κάτω των 60χλμ δεν έβγαζα καν το ποδήλατο από την αποθήκη! Οπότε, ναι κι εγώ θα ήθελα να πήγαινα, σε κάποια φάση, μεγαλύτερη απόσταση, αλλά όπως έχουν τα πράγματα τώρα (=έλλειψη ελεύθερου/διαθέσιμου χρόνου), δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χρόνος, οπότε, ας είμαστε καλά, να τα λέμε εδώ και να χαιρόμαστε με τα κατορθώματά μας!:thumbsup:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.173
Πως και δεν κατέβηκες πετώντας ....το συνηθίζουν εκεί αν και τα km/h αυτο δειχνει.
Καλά τα λες, πετώντας είναι αυτό!!
Χρειάζεται τεχνική και καλό grip πάνω στο ποδήλατο για να φτάσεις σε αυτές τις ταχύτητες, δεν είναι κάτι εύκολο...
Θα έλεγα πως είναι κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί ο σκελετός-τροχοι είναι ευάλωτος σε ταλαντώσεις και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί ώστε να μη γίνεις superman :neo:

wizzy

Reaction score
22.538

Reaction score
2.324
Όλα τα "δημοφιλή" sizes (M, L, XL) είναι out of stock. Κρατάω την πρόταση για το μέλλον, όταν θα "ψαχτώ" περισσότερο για νέο/δεύτερο bib short.
Ωραία ρούχα δεν λέω αλλά οι τιμές φαρμακείο...
View attachment 170446

View attachment 170447

Gear ratio λέγεται στα ποδηλατάκια :tongue:
Και κάτι άσχετο τώρα: Πόσοι googleάρισαν το μνημείο που ποζάρει ο Χρήστος? Και μην μου πείτε ότι τα ξέρατε από το σχολείο αυτά...

Η Μελούνα είναι ορεινή διάβαση στα νοτιοδυτικά του Κάτω Ολύμπου με υψόμετρο 540 μ. και ορεινός αυχένας που σχηματίζεται από τον ορεινό όγκο του Μενεξέ (868 μ.) από τα βόρεια και του υψώματος Χασάν Μελούνα (563 μ.) από τα νότια. Από τον αυχένα αυτό επικοινωνεί η πεδιάδα της Ελασσόνας με την πεδιάδα του Πηνειού ποταμού. Η διάβαση της Μελούνας βρίσκεται σε απόσταση 17 περίπου χλμ. από τον Τύρναβο.

Ιστορία
Κατά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 η γραμμή Χασάν Μελούνας - Μελούνας - Μενεξέ αποτελούσε την οροθετική γραμμή του Βασιλείου της Ελλάδος και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η άμυνα της περιοχής αυτής είχε ανατεθεί στη 2η ταξιαρχία υπό τον συνταγματάρχη Μαστραπά. Για την άμυνα του μετώπου Χασάν Μελούνας - Μελούνας που είναι απόσταση 4 χλμ. είχε διατεθεί δύναμη μόλις 3,5 λόχων με ουλαμό ευζώνων και ουλαμό πυροβολικού, πολύ ανεπαρκής για να συγκρατήσει οργανωμένη επίθεση. Ο αγώνας άρχισε στις 5 Απριλίου του 1897 με προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάληψης του Μενεξέ. Την επομένη, την 8η πρωινή ισχυρές τουρκικές δυνάμεις με πυροβολικό άρχισαν να προσβάλουν την περιοχή Χασάν Μελούνα των ελληνικών τμημάτων που όμως με σθεναρή αντίσταση συγκράτησαν τον αγώνα μέχρι τις νυκτερινές ώρες όπου και συμπτύχθηκαν εγγύτερα στις νότιες προσβάσεις της Μελούνας παρά το χωριό Λυγαριά και του χωριού καρα τζιόλι (σημερινό Αργυροπούλι)

Στις 23.00 περίπου υποχώρησε και η μόνη που είχε απομείνει, στη στενωπό αυτή, διμοιρία πεζικού υπό τον τότε ανθυπολοχαγό Βελισσάριο.

Έτσι την επομένη το πρωί η Μελούνα είχε καταληφθεί πλήρως από τους Τούρκους με πολλές όμως απώλειες. Οι ελληνικές απώλειες ήταν: νεκροί 1 αξιωματικός και 21 οπλίτες, τραυματίες: 4 αξιωματικοί (οι 3 διοικητές λόχων) και 75 οπλίτες.

Λαογραφία
Με την έκφραση «Ελλάδα της Μελούνας» χαρακτηριζόταν η περιορισμένη εδαφική έκταση του τότε νεοελληνικού κράτους, σε αντιδιαστολή με τους πόθους που ανέπτυξαν οι τότε θιασώτες και οπαδοί της Εθνικής Εταιρείας, που πίστευαν σε νικηφόρο πόλεμο επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm