Ποδήλατο

Reaction score
1.040
Πόσο να παει μια κασέτα για campagnolo veloce (2012); Έχω μια 11-25 και η αλήθεια είναι ότι ένα μεγαλύτερο πίσω γρανάζι θα με βοηθούσε πολύ. Νομίζω το ντεραγιε μου υποστηρίζει μέχρι 29αρι η 30αρι...

Reaction score
1.566
Λογικά για 32 και 36 πίσω με standard μπροστα δισκοβραχίωνα θέλει και medium cage πίσω ντεραγιέ.

Πόσο να παει μια κασέτα για campagnolo veloce (2012); Έχω μια 11-25 και η αλήθεια είναι ότι ένα μεγαλύτερο πίσω γρανάζι θα με βοηθούσε πολύ. Νομίζω το ντεραγιε μου υποστηρίζει μέχρι 29αρι η 30αρι...
Υπολόγιζε κάτι σε 45€ για Veloce και φθάνει μέχρι 29 με short cage πίσω ντεραγιέ έχει 13-29 η συγκεκριμένη σειρά.
Στην Centaur 10sp έχει και 12-27 ποιο λογική κλιμάκωση. Αμφότερες δεν έχουν το 16

Reaction score
20.839
Με τι φύλα μπροστά Σώτο?
Το ίδιο από την αρχή (διαφορετικό μόνο groupset, από 105 σε ultegra) 50-34.
Λογικά για 32 και 36 πίσω με standard μπροστα δισκοβραχίωνα θέλει και medium cage πίσω ντεραγιέ.
Για ντεραγιέ είχα επιλέξει όντως το Μ όταν άλλαξα groupset, η 105 είχε το S.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
Το ίδιο από την αρχή (διαφορετικό μόνο groupset, από 105 σε ultegra) 50-34.

Για ντεραγιέ είχα επιλέξει όντως το Μ όταν άλλαξα groupset, η 105 είχε το S.
Δεν το σκέφτηκες ποτέ για 36-52?
Σε endurance θεωρώ είναι μια χαρά η κλιμάκωση αυτή, σε επιθετικό σκελετό το έχω στάνταρ το 36/52 με 11-28 κασέτα αντε με το ζόρι 11-32

Reaction score
20.839
Ίσως σε επόμενη αλλαγή, απλά δεν μου καθόταν και πολύ καλά μία αλλαγή σε μεγαλύτερο "μικρό" δίσκο! Κάποιες φορές με ζορίζουν αρκετά οι ανηφόρες, και δεν έχουμε και λίγες και εδώ, και με αρκετή κλίση και διαρκείας, οπότε μία μεγαλύτερη σχέση θα με δυσκόλευε περισσότερο. Ίσως πάλι να μην έχει και μεγάλη διαφορά τελικά. Το 52αρι σίγουρα θα ήταν ευπρόσδεκτο, κάποιες φορές φαίνεται η ανάγκη του...

ΥΓ. Τώρα που το βλέπω στο κομπιουτεράκι, η σχέση 36-32 πέφτει κάπου στη μέση από την 34-32 και 34-28, οπότε όντως δεν φαίνεται και μεγάλη διαφορά. Ίσως κάνω τη δοκιμή με 52-36.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
Όλα στο μυαλό είναι Σώτο, σίγουρα το έχεις με 36 μπροστα και 32 κασέτα στις ανηφόρες, δεν πιστεύω πως θα σε ζορίσει.
Το 52 επίσης θα βοηθήσει, προσωπικά όταν το είχα με 12-27 κασέτα πήγαινα Σούνιο και πίσω χωρίς να κατεβασω μικρό δίσκο.
Δεν έχει γενικώς πολλά υψομετρικά.

Reaction score
20.839
Έτσι κι αλλιώς στην αρχή το ποδήλατο ήταν με κασέτα 11-28, και έβγαζα τις ανηφόρες και με πολύ λιγότερη προπόνηση (ή άσκηση, όπως το δούμε) από όσο τώρα, και με αρκετά κιλά παραπάνω. Απλά κοίταξα την "ευκολία" μου με το 32αρι (και με το 36αρι για όσο διάστημα)! :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
Εσύ ξέρεις, κατά τα άλλα κουβέντα να γίνεται :thumbsup:

Έβγαλε το wiggle προσφορές μαύρης Παρασκευής, μαλλιά από τσόνια οι προσφορές, κλασικά και αυτό έχει το 1030 σε χαμηλή τιμή, κάποιες ενδιαφέρον τιμές σε dhb και κάποια πράματα σε 3Τ.
Κάθε χρόνο και χειρότερα...

Reaction score
5.502
Μίλησα πριν λίγο με Loukas Bikes σχετικά με το αν θα μπορούσε να μου βάλει τα σχαράκια.
Με παρέπεμψε στο Αέρας και Νερό, μίλησα με κάποιον κ. Γιώργο ο οποίος μου πρότεινε fitting με 120 ευρώ (περίπου 3 ώρες) αλλά μετά την καραντίνα. Επίσης μου είπε να μην κάνω καθόλου ποδήλατο με τα καινούρια παπουτσοσχαράκια γιατί αν δεν είναι σωστά βαλμένα θα βγάλω 100% τραυματισμό.
Επίσης, ο Loukas μου είπε πως δεν έχει kask κράνη αλλά MET...
Έχουμε άποψη για δαυτα?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
Ναι έχουμε, μια χαρά είναι τα μετ.
Κοίτα το manta ή το rivale, το manta ως προτεραιότητα.
Μήτσο ο κεφαλάς θα είναι κλειστός ως φυσικό κατάστημα μέχρι νεοτέρας...

Έχω να δηλώσω πως το πείραμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Στροφάρω όπως παλιά, ένα δόντι μας έλειπε :)

Reaction score
20.839

Εμένα που λείπουν μερικά...

...κανονικά δόντια! :geek: :gamer:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
θες να σου δώσω ενα τηλ. να ρωτήσεις για ελαφρώς μτχ φύλα 9100 36/52
λογικά μπαίνουν στο 8000 δισκοβραχιονα.
Τα εχω δει απο κοντα, φαίνονται να εχουν κανει καπου στα 1000 χλμ

Reaction score
20.839
Thanks Χρήστο, αλλά άστο για την ώρα, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία σκαλισματος και αλλαγών αυτή τη στιγμή. 8-)

Παρεμπιπτόντως, δεν είχα σκεφτεί αυτήν την περίπτωση, δηλαδή να μπορούν να χρησιμοποιηθούν φύλλα από 9100 ή και 7000 ίσως, στην ultegra 8000. Αλλά γιατί όχι, οπτικά τουλάχιστον είναι ίδιες, ίσως και σχεδιαστικά...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
έτσι πληροφοριακά πάντως μπαίνουν, παρόλο μιας μικρής διαφοροποιησης στο μικρο δίσκο.

Παρεμπιπτόντως, δεν είχα σκεφτεί αυτήν την περίπτωση, δηλαδή να μπορούν να χρησιμοποιηθούν φύλλα από 9100 ή και 7000 ίσως, στην ultegra 8000. Αλλά γιατί όχι, οπτικά τουλάχιστον είναι ίδιες, ίσως και σχεδιαστικά...
Στον 6700 ειχα 39 δισκο απο 7900, μια χαρα ταιριαζε και ο μεγαλος αλλα δεν τον εβαλα ποτε, με προλαβε η αλλαγη σε 8000

Last edited:

Reaction score
5.502

Χρηστάρα ευχαριστώ για την πληροφορία περί Κεφαλά. Θα περιμένω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Στα άλλα νέα της ημέρας, πίσω φουιτ στην απογευματινή βόλτα εδώ γύρω με τον μικρό.
Στο lapierre που έχω ένα vittoria rubino χίλια χρόνια επάνω.
Έλεγα, μιας και το όχημα είναι περισσότερο εδώ γύρω κάνα super market καμία τράπεζα, να πάω από 23 σε κανένα οικονομικό 28 η και 32 λάστιχο αφού όλο και κάνα πεζοδρόμιο καβαλαω. Έλεγα να πάω σε αυτά https://www.wiggle.com/schwalbe-lugano-ii-k-guard-wire-tire

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.871
εχω 25 ελαχιστα χρησιμοποιημενα, conti ultra sport.
ειμαι πολυ γρηγορος γιαυτό το λάστιχο ιγω και μη ειναι άχρηστα...
Ελατε να τα πάρετε!!

MVIMG_20201113_180600.jpg

Reaction score
4.587
Το θέμα των ελαστικών με απασχολεί κι εμένα, διότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αλλάξω τα μαμά 700/38 με νέα. Με προβληματίζει τόσο το πάχος όσο και ο τύπος των αυλακώσεων. Η χρήση θα είναι σχεδόν αποκλειστικά στην αθήνα. Να πάω σε στενά με μικρές αυλακώσεις ελαστικά πχ https://www.wiggle.com/schwalbe-marathon-racer-road-tire ή να ακολουθήσω τη νέα μόδα και να κοιτάξω τούμπανα του τύπου https://www.wiggle.com/schwalbe-marathon-plus-touring-tire-smartguard.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut