Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Κι εγώ καλά πάω σχετικά με την κατάστασή μου. Με ~4 ώρες τη βδομάδα, 96 κιλά και 52 χρόνια, έχω μικρή σταδιακή πρόοδο.

View attachment 191141
Με αυτά τα δεδομένα είσαι μια χαρά!!

Το θκόμ είναι για να κρεμάνε σαγόνια...

πάρε μια βαθιά ανάσα...
ξανά πάρε μια ακόμα, ακουμε που σε λεω :biggrin:
είσαι έτοιμος?
σίγουρα?
IMG_20201213_153829.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Οκ ο xfader μας πατάει χαλαρά και ο Χρήστος είναι για αγώνες...
Δεν είχα να καλύψω ποτέ τετχιου είδους ανάγκες, ούτε υπήρξα ποτέ τόσο ενθουσιώδης που με τις πρώτες καλές επιδόσεις να τρέχω να βρω ομάδα, σύλλογο κλπ.
Συνεχίζω τη καλή δουλειά για μένα και για προσωπικό όφελος, τη τελευταία φορά είχα 380ftp, με τις νέες επιδόσεις σημαίνει πως αυτή η δουλειά αποδίδει Σάκη!
Η ανηφόρα και η διαλλειματικές μπορούν να κάνουν θαύματα όσο το πολεμάς, εσύ έχς μπόλικες εκεί σαπάν, εγώ ο δόλιος το παλεύω ανάμεσα στις διαθέσεις κάθε ΙΧ και νταλικέρη...

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Δεν ήταν όλα μουσκεμα bre?
Υμηττό χαμός, καφεδάκι στο χέρι οι περισσότεροι, παπούτσι αθλητικό και περπάτημα. Κάνα δυο τρεις είδα να πέφτουνε.... Αει που θέτε και μονοπάτια μετά από βροχή με αθλητικό παπούτσι και καφέ στο χέρι....
τι ώρα ήσανε απάνου;

εμείς πήγαμε ολίγον πεζοπορία στο μονοπάτι 7
Σήμερα που ψιχαλιζε ο Υμηττός ήταν σούπερ. Το καταχάρηκα. Το καφεδάκι το αφηνουμε για τους γυαλιστερους! (Οι παρόντες ίσως εξαιρούνται :tongue: )

Υπάρχουν και μονοπάτια που υπο ψιλόβροχο είναι βατά. Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε 25% κλήση με βράχια όταν γλιστράει, έχει επιλογές.
Πηγαίνετε και εσείς για πεζοπορία έτσι Σαββατοκύριακο σε Υμηττο? Να μιλάτε τέκνα μου, να μιλάτε!

E28CE5A8-491D-4589-A303-0C8503CB9E93.jpeg

Reaction score
5.505
Σήμερα που ψιχαλιζε ο Υμηττός ήταν σούπερ. Το καταχάρηκα. Το καφεδάκι το αφηνουμε για τους γυαλιστερους! (Οι παρόντες ίσως εξαιρούνται :tongue: )

Υπάρχουν και μονοπάτια που υπο ψιλόβροχο είναι βατά. Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε 25% κλήση με βράχια όταν γλιστράει, έχει επιλογές.
Πηγαίνετε και εσείς για πεζοπορία έτσι Σαββατοκύριακο σε Υμηττο? Να μιλάτε τέκνα μου, να μιλάτε!

View attachment 191171
Με τα καμάρια μου πηγαίνω πολλά χρόνια...τον μικρό τον έβαζα στο μάρσιπο θυμάμαι, θα ήταν έξι μηνών όταν ξεκινήσαμε...τώρα δεν τους προλαβαίνω...
Συνήθως πάμε κάθε Κυριακή πρωί. Σάββατο θα ήθελα αλλά έχουν μαθήματα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.100
Δεν είχα να καλύψω ποτέ τετχιου είδους ανάγκες, ούτε υπήρξα ποτέ τόσο ενθουσιώδης που με τις πρώτες καλές επιδόσεις να τρέχω να βρω ομάδα, σύλλογο κλπ.
Συνεχίζω τη καλή δουλειά για μένα και για προσωπικό όφελος, τη τελευταία φορά είχα 380ftp, με τις νέες επιδόσεις σημαίνει πως αυτή η δουλειά αποδίδει Σάκη!
Η ανηφόρα και η διαλλειματικές μπορούν να κάνουν θαύματα όσο το πολεμάς, εσύ έχς μπόλικες εκεί σαπάν, εγώ ο δόλιος το παλεύω ανάμεσα στις διαθέσεις κάθε ΙΧ και νταλικέρη...
Χρήστο, από τις πρώτες φορές που είχες βάλει χρόνους, κατάλαβα ότι παίζεις πάνω από τα 300W FTP. Με την προπόνηση βελτιώθηκες και άλλαξες ...εκατοντάδα. :)

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι έχεις τη φυσιολογία ποδηλάτη πρωταθλητισμού. Αν είχες αρχίσει από μικρός σίγουρα θα ήσουν Εθνική Ομάδα με πολλές διακρίσεις. Όχι ότι δεν θα μπορούσες τώρα να "παίξεις" πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες.

Μαντεύω πολύ καλό νούμερο σε VO2 max. Αυτό το χαρακτηριστικό που δείχνει το εκ γενετής ταλέντο. Σε υπολογίζω γύρω στο 75 mL/kg/min.

vo2-max-norms-MEN-1.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Άλεξ οπως τα λες είναι, κατάγομαι όπως έχω ξανά πει από αθλητική οικογένεια, όταν άρχισα τη ποδηλασία για πρώτη φορά είχα πατήσει ήδη τα τριάντα, χτύπησε καμπανάκι τότε ο αργανισμος διότι ήμουν ήδη υπερβαρος με πολλές καταχρήσεις.
Το πάλεψα πολύ στη αρχή αλλά με νίκησε, μετά από 2-3 χρόνια το ξανά άρχισα με τελείως διαφορετική ψυχολογία και αυτό βοήθησε πολύ, οι καταχρήσεις όμως ξανά με έκαναν να το αφήσω...
Για να μη μακρυγορω, τα τελευταία 5 χρόνια κατάλαβα πως υπάρχει χάρισμα, έχω τα ποδάρια του μακαρίτη αθλητή μπαμπά και το βλάχικο πείσμα.
Όταν βγαίνουν αβίαστα τετχιες επιδόσεις απλά από μια προπόνηση, φαντάσου τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια ανταγωνισμού...
Δεν με απασχολεί, τα έχω ζήσει ελάχιστα σε αυτό που κάνω και πολλάκις με συμμετοχές του αδερφού, είναι άρρωστο στο ελλαδικό χώρο.
Το τελευταίο χρόνο και ειδικά μετά το σοκ του ατυχήματος έχω εστιάσει πολύ σοβαρά σε αυτό που κάνω γιατί τα καταφέρνω χωρίς να ζορίζομαι και επειδή βοηθάει τη ψυχολογία μου σε μεγάλο βαθμό!!

Σημερινό.

IMG_20201213_162654.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.100
Άλεξ οπως τα λες είναι, κατάγομαι όπως έχω ξανά πει από αθλητική οικογένεια, όταν άρχισα τη ποδηλασία για πρώτη φορά είχα πατήσει ήδη τα τριάντα, χτύπησε καμπανάκι τότε ο αργανισμος διότι ήμουν ήδη υπερβαρος με πολλές καταχρήσεις.
Το πάλεψα πολύ στη αρχή αλλά με νίκησε, μετά από 2-3 χρόνια το ξανά άρχισα με τελείως διαφορετική ψυχολογία και αυτό βοήθησε πολύ, οι καταχρήσεις όμως ξανά με έκαναν να το αφήσω...
Για να μη μακρυγορω, τα τελευταία 5 χρόνια κατάλαβα πως υπάρχει χάρισμα, έχω τα ποδάρια του μακαρίτη αθλητή μπαμπά και το βλάχικο πείσμα.
Όταν βγαίνουν αβίαστα τετχιες επιδόσεις απλά από μια προπόνηση, φαντάσου τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια ανταγωνισμού...
Δεν με απασχολεί, τα έχω ζήσει ελάχιστα σε αυτό που κάνω και πολλάκις με συμμετοχές του αδερφού, είναι άρρωστο στο ελλαδικό χώρο.
Το τελευταίο χρόνο και ειδικά μετά το σοκ του ατυχήματος έχω εστιάσει πολύ σοβαρά σε αυτό που κάνω γιατί τα καταφέρνω χωρίς να ζορίζομαι και επειδή βοηθάει τη ψυχολογία μου σε μεγάλο βαθμό!!

Σημερινό.

View attachment 191190
Αυτά τα 49 είναι για τους καναπεδόφιλους. Είσαι πολύ πιο πάνω και μόνο με μία εργομέτρηση θα μάθεις την αλήθεια.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Αυτά τα 49 είναι για τους καναπεδόφιλους. Είσαι πολύ πιο πάνω και μόνο με μία εργομέτρηση θα μάθεις την αλήθεια.
Ναι, όπως καταλαβαίνεις δεν θα πάω, το παραπάνω νούμερο είναι από τη πρώτη δοκιμή με το edge 530, πιστεύω πως στη πορεία θα αλλάξει.

Reaction score
25.548
μπουυυ εμένα δε με γράφει, θέλει κωλοβατόμετρο λέει.
μόνο στο τρέξιμο με ψευτοϋπολογίζει στο 45
ο πίνακας είναι λίγο αισιόδοξος, καναπεδάτος ίσως
η χρήστους είναι σιγουράκι κει κοντά που λέει ο κροςφέιντερ αλλίως δεν εξηγούνται οι διαφορές μας

Reaction score
5.505
Ρε συ, τον μπρέτσους τον ετοιμάζει ο άλλος για να κατέβει σε πρωτάθλημα, γιαυτό και θέλει να του κάνει μετρήσεις vo2 max πωςδιαλατολενε.
Εμείς καναπεο

Reaction score
20.883
Ναι, όπως καταλαβαίνεις δεν θα πάω, το παραπάνω νούμερο είναι από τη πρώτη δοκιμή με το edge 530, πιστεύω πως στη πορεία θα αλλάξει.
Και νομίζω ότι έτσι είναι, μάλλον δρα σωρευτικά στους υπολογισμούς... από τη στιγμή δηλαδή που ξεκινάς ανεβαίνει σιγά σιγά στις επόμενες δραστηριότητες. Αν σταματήσεις (να φοράς ζώνη καρδιακών παλμών πχ) ξανακατεβαίνει όταν ξαναρχίσεις... αυτό έχω καταλάβει (επειδή κάνω αυτό ακριβώς, δεν φορώ πάντα τέτοια ζώνη, για μεγάλα διαστήματα).

Εμένα ας πούμε μου έδινε 41 ή 42 αν θυμάμαι καλά την πρώτη φορά πριν δύο μήνες περίπου που άρχισα να βάζω ξανά ζώνη (όταν πήρα καινούρια, αφού την παλιά την έκανα μ...ι στο πλυντήριο το καλοκαίρι)! Και έχει πάει στο 48...

Reaction score
25.548
φαντάζομαι έχει να κάνει και με το πόσο πίεσες εκείνη τη μέρα , σε τι κατάσταση ήσουν γενικά.
το άλλο που υποψιάζομαι επίσης είναι οτι δεν έχει τους σφυγμούς ηρεμίας σου καταγεγραμένους στο garmin connect που είμαι σχεδόν σίγουρος οτι τους χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό.
αν πχ τον έχει με 60 σφυγμούς αντί 40 λίγο που έχει βγάζει μεγάλη διαφορά. από την άλλη πιστεύω ότι το διορθώνει σιγά σιγά με χρήση κάποιου αλγόρυθμου.
πάρε και ένα fenix να κλείσεις το σετάκι.

βέβαια σαν εφαρμογή το garmin connect είναι λίγο γτπ
φοράω ρολόι πχ και το 530 και βγαίνω βόλτα. δεν συγχρονίζουν οι δραστηριότητες στις συσκευές.
το 530 βλέπει 100χλμ και 2500 θερμίδες , το ρολόι καταγράφει στο background μια δραστηριότητα αλλά με λειψή ακρίβεια και βλέπει 1700 (γιατί δεν καταγράφει σωστά τους παλμούς). θα περίμενα (=απαιτούσα) όταν το 530 συγχρονίσει , να διορθώσει τα δεδομένα του το ρολόι αλλά που...
ένα άλλο κουλό , ενώ ο λογαριασμός έχει όλες τι διαδρομές σωσμένες δεν αναγνωρίζει ούτε την μακρύτερη ούτε την ψηλότερη - αυτό δεν έχω καταλάβει γιατί. επίσης δε με δείχνει vo2max στην web εφαρμογή
άκυρο το βρήκα είναι στα reports
1607886881137.png

1607886917589.png

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Και νομίζω ότι έτσι είναι, μάλλον δρα σωρευτικά στους υπολογισμούς... από τη στιγμή δηλαδή που ξεκινάς ανεβαίνει σιγά σιγά στις επόμενες δραστηριότητες. Αν σταματήσεις (να φοράς ζώνη καρδιακών παλμών πχ) ξανακατεβαίνει όταν ξαναρχίσεις... αυτό έχω καταλάβει (επειδή κάνω αυτό ακριβώς, δεν φορώ πάντα τέτοια ζώνη, για μεγάλα διαστήματα).

Εμένα ας πούμε μου έδινε 41 ή 42 αν θυμάμαι καλά την πρώτη φορά πριν δύο μήνες περίπου που άρχισα να βάζω ξανά ζώνη (όταν πήρα καινούρια, αφού την παλιά την έκανα μ...ι στο πλυντήριο το καλοκαίρι)! Και έχει πάει στο 48...
Το ξέρω και από άλλους ότι έτσι λειτουργεί, θα δούμε σε βάθος χρόνου και τις θκιέσμ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas