Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Ναι στο χουριό, θα πάω για γιορτές και να ιδώ τη μανούλαμ. Να μη κάμω και καμιά πχιοτική προπόνηση, όχι τίποτα το ιδιαίτερο, ελπίζω σε 1000χλμ~, θα κάνει και κρύο άλλωστε :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Οσο ζω τους ανθρώπους, αγαπώ όλο και περισσότερο τα ζώα συνονόματε, αυτά τα γαμένα εκεί σαπάν τρώνε γάμπες όμως, είναι και τσοπάνες και δεν κάνουν σαματά, έρχονται ύπουλα και βγάζουν κομμάτι κρέας.
Θα έχω το νούμ :thumbsup:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Ο έχων υπομονή κερδίζει στα ποδηλατικά, πάντα!!
Το mtb άρχισα να το χρησιμοποιώ με τα παλιά μου παπούτσια (δεκαετίας), ως οπαδός της gaerne ήθελα φυσικά τη ναυαρχίδα για spd, έχω τα ίδια για τη κούρσα και είναι απλά ότι καλύτερο υπάρχει για το ποδάριμ. Δεν έδινα όμως με τίποτα τις παράδες που ζητάνε, μια στο τόσο έκανα βόλτα στα διάφορα μαγαζά και έριχνα μια ματιά. Τώρα ιάς μπήκα μια στο wiggle και έκλεψα εκκλησία.
Screenshot_2022-12-24-13-01-25-546-edit_com.google.android.gm.jpg

Από τη ταραχή να προλάβω με έπεφταν κάτ τα πορτοφόλια... :roflmao:
Πρόλαβα το ένα τελευταίο :biggrin:

Reaction score
25.458
Χάζεψα το deda σήμερα δεν το είχα δει από κοντά τόσο καιρό.
Τρομερά απλό στη όψη αλλά πολύ ψαγμένο συνολικά.
Ο σκελετός έχει διαφορετική γεωμετρία σουληνας σε κάθε σημείο , προφανώς γιατί έτσι πρέπει ασχέτως αν οδηγεί σε πιο πολύπλοκη διαδικασία κατασκευής.
Εκεί που μπήκα σε σκέψεις είναι το τιμόνι. Ντεφινιτελι θέλω το 40αρι πλάτος έχει σοβαρή διαφορά από το 42 που έχω, απλά το έπιασα στα χέρια μου και ήταν αυτό που πρέπει. Δεν βλέπω να βγάζω Πάσχα με αυτό που έχω, θα ξεκινήσει το ψάξιμο σύντομα. Δεν ξέρω μαναχα αν θέλω 40αρι ίσιο ή 38αρι flared (που γίνεται 40 στα drops).
Τεσπά στα άλλα νέα , έβαλα το expander να γίνω άνθρωπος, επ ευκαιρία άλλαξα γωνία και ύψος στο τιμόνι καθώς παρατήρησα ότι σφίγγω τους ώμους ψηλά , το πήγα πιο χαμηλά και σήκωσα 2 μοίρες τα hoods απάνω, έδειξε πιο εύκολο να κρατήσω χαλαρούς τους ώμους.
Ίσως πρέπει να πάει εκδρομή και η τελευταία προσθήκη κάτω από το λαιμό και να πάει στις 7 μοίρες η κλίση.
Θέλει δουλειά και η σέλα ,μάλλον προς τα μπρος και μόλις καταλήξω θα πάω για τιμόνι.
Ααα μπα δε Γουέι το expander ήταν μικρό, όπως έκλαιγε ο Γερμανός στο review το καπάκι σωστό στη διάμετρο αλλά διορθώνεται με μια αλουμινενια προσθήκη.
Καλους δρόμους Χρήστου , βάλτο να γράψει 42χαω μέση να στρώσει!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Το τιμόνι δεν είναι μια απλή υπόθεση, ειδικά στα carbon υπάρχουν πολλές και διαφορετικές διαστάσεις, ανοίγματα, πιασίματα, σχέδια, με ή χωρίς cable routing, με στενό το ενώ μέρος στα hoods και αρκετά πχιο ανοιχτό στα drops. Γίνετε γενικώς ένας μικρός χαμουλης!!
Αυτό που έπιασες σήμερα έχει γενικώς διαστάσεις του compact, είναι όμως aero σε όλα τα πιασίματα, ακόμα και στα drops ο σωλήνας είναι αέρο και έχει τελείως διαφορετική αίσθηση στο πιάσιμο.
Επειδή μια τέτοια αγορά συνήθως στοιχίζει, θέλουν όλα τα παραπάνω αρκετό ψάξιμο και έρευνα, ακόμα και όταν καταλήξει κάποιος, όλο και κάποια έκπληξη θα αντιμετωπίσει στη πορεία. Ένα τιμόνι κρίνεται στις πολύωρες προπονήσεις, όχι στατικά όπως έκανες σήμερα Παναγιώτ.
Μία καλή λύση για όλους είναι τα εργονομικά τιμόνια, πολύ δύσκολα δεν θα ικανοποιήσουν κάποιον, αυτό που είδες σήμερα δεν είναι ντίπ εργονομικό, αντιθέτως έχει φουλ επιθετικό grip.
Για να μπορεί επίσης να είναι άνετο και να απορροφά κραδασμούς είναι πολύ ενισχυμένο στο σημείο του πιάνει ο λαιμός και στο πλατύ μέρος, όσο προχωράμε σακάτ γίνεται πολύ λεπτός ο σωλήνας με αποκορύφωση στο σημείο που μπαίνουν οι τάπες, εκεί είναι ελάχιστα πχιο χοντρό από ένα τσιγαρόχαρτο. Ξέρς τι σημαίνει αυτό?
Σημαίνει ότι ακόμα και στατικά να πέσει το ποδήλατο ίσως σπάσει σε εκείνο το σημείο...
Τις κάθετες δυνάμεις μπορεί να τις διαχειριστεί δίνοντας μια ελαστικότητα, στις εγκάρσιες όμως θα πάθει ζημιά...
Ασχολήσου λίγο με Τούτο, πιστεύω πως αξίζει προσοχής.

Reaction score
25.458
Με τη σειρά, κάτσε να παίξω λίγο με αυτό που έχω να ξέρω τι ψάχνω γιατί στο θκομ είναι όλα λίγο στο περίπου.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Ασχετο, αυτοί οι κοκορόμυαλοι εκεί στη γάρμιν έχουν εγκατεστημένη τη μπαταρία στο speed sensor, γιαυτό οι άλλοι γκρινιάζουν ότι η μπαταρία είναι νεκρή όταν πάνε να το χρησιμοποιήσουν. Συνήθως βάζουν ένα αυτοκόλλητο στη μπαταρία, το ξεκολλάς και το χρησιμοποιείς

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Ντίπ γιωτάδες, το πρώτο που πήρα δεν θυμάμαι αν ήταν ετσά (λογικά έτσι θα ήταν).
Αυτό το πράμα ενεργοποιείται με τη κίνηση, θα έπρεπε να έχει εκτός τη μπαταρία.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Το expander και τους αποστάτες δεν τους λες και αναβάθμιση καλέ :roflmao:
Είπαμε καλοί οι carbon τροχοί αλλά πολύ επιρρεπείς, για μένα καλά έκανε ο Σάκης και πήρε αλουμινενιους τροχούς, έχς το κεφάλις ήσυχο.
Τους θκούσμ carbon τους χαιρέτησα, έτρωγα πολύ σφαλιάρα από το αέρα με το μεγάλο προφίλ... Με τους 26mm προφίλ scribe βγαίνω και με απαγορευτικό :biggrin:

Reaction score
2.324
Το expander και τους αποστάτες δεν τους λες και αναβάθμιση καλέ :roflmao:
Είπαμε καλοί οι carbon τροχοί αλλά πολύ επιρρεπείς, για μένα καλά έκανε ο Σάκης και πήρε αλουμινενιους τροχούς, έχς το κεφάλις ήσυχο
Ευχαριστώ παιδιά, έχω να γράψω στόρυ καλό αλλά τώρα δεν προλαβαίνω αύριο θα τα πούμε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.771
Κέντημα εψές

Screenshot_2022-12-26-16-26-25-864-edit_com.strava.jpg

Σήμερα πήγαινα πάλι για κέντημα αλλά προς το τέλος ένιωσα να με εγκαταλειπουν οι δυνάμεις και έκοψα
Screenshot_2022-12-26-16-26-00-795-edit_com.strava.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv