Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Προσωπικά, μου αρέσουν που είναι σκληρά, διότι θέλω να νιώθω σταθερότητα κι ένα αίσθημα "ασφάλειας" την ώρα που κάνω πετάλι. Σε πολύωρες ποδηλασίες (όπου, ΟΚ, δεν "πάταγα" με την ίδια δύναμη σε όλη τη διάρκεια), δεν με κούρασαν. Με το σύστημα σύσφιξης εξοικειώθηκα, αλλά, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να τα χαλαρώσω ενώ κάνω ποδήλατο.
Δεν είναι κακά παπούτσια, ήμουν σαφής νομίζω.
Είναι πολύ τεχνικό παπούτσι θα έλεγα και απίστευτα αποδοτικό, καλύτερο στο δυνατό πάτημα από το gearne.
Έχει όμως πολλές ιδιοτροπίες, το κούμπωμα είναι μεγάλος βραχνάς, εγώ στο ποδήλατο όταν ετοιμάζομαι για πάτημα σφίγγω πάντα καλά τα παπούτσια, μετά στο ρυθμό τα χαλαρώνω, στο sidi είναι δύσκολο να σφίξει κανείς και ακόμα πιο δύσκολο να χαλαρώσει υπό αυτές τις συνθήκες

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.230
Δεν είναι κακά παπούτσια, ήμουν σαφής νομίζω.
Είναι πολύ τεχνικό παπούτσι θα έλεγα και απίστευτα αποδοτικό, καλύτερο στο δυνατό πάτημα από το gearne.
Έχει όμως πολλές ιδιοτροπίες, το κούμπωμα είναι μεγάλος βραχνάς, εγώ στο ποδήλατο όταν ετοιμάζομαι για πάτημα σφίγγω πάντα καλά τα παπούτσια, μετά στο ρυθμό τα χαλαρώνω, στο sidi είναι δύσκολο να σφίξει κανείς και ακόμα πιο δύσκολο να χαλαρώσει υπό αυτές τις συνθήκες
Μα, δεν έγραψα ότι κακολόγησες τα παπούτσια. :) Απλώς, έχουμε διαφορετική εμπειρία με την ανάλογη, για τον καθένα μας, χρήση.

Reaction score
1.226
Sidi Shot 2 έχει ο "Βασανιστής" και μάλιστα 2 ζευγάρια (Road/MTB). Του αρέσουν και δεν τα αλλάζει με τίποτα. Επίσης αν θέλετε "σκληρό" πάτημα Simano τo κορυφαίο μοντέλο. Ίσως ο πιο σκληρός πάτος που κυκλοφορεί. Ένας Ιάπωνας τα τεστάρει αν θυμάμαι κλαλά.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.230
Boa έχς δλέψει στο παρελθόν? :rolleyes:
Ποτέ.

Edit: δουλεύω ΒΟΑ στα παπούτσια που έχω για τις προπονήσεις στο σπίτι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Sidi Shot 2 έχει ο "Βασανιστής" και μάλιστα 2 ζευγάρια (Road/MTB). Του αρέσουν και δεν τα αλλάζει με τίποτα. Επίσης αν θέλετε "σκληρό" πάτημα Simano τo κορυφαίο μοντέλο. Ίσως ο πιο σκληρός πάτος που κυκλοφορεί. Ένας Ιάπωνας τα τεστάρει αν θυμάμαι κλαλά.
Αυτή τη φορά ήμουν ανάμεσα στα s-phyre rc903 & gearne G. Jet.
Αποφάσισα όμως να πάω στα shot 2 επειδή είναι πχιο τεχνικό παπούτσι και δερμάτινο, τα συνθετικά παπούτσα στο πάτημα έχουν τη τάση να παραμορφώνουν το καλούπι όσο καλά και να τα αφίξεις.
Φαντάς ότι το shot είναι τόσο σκληρό που τα σχαράκια δεν τα έβαλα στο ενδιάμεσο (όπως συνηθίζω σε άλλα παπούτσα) μετά τη πρώτη χρήση κατάλαβα ότι κάνουν στη θέση σπρίντ, πχιο επιθετική θέση οδήγησης δλδ.
Μέχρι στιγμής η εμπειρία που έχω μαζί τους είναι αποκλειστικά και μόνο στο trainer, από βδομάδα θα έχω ολοκληρωμένη άποψη, θα βγω επιτέλους για προπονήσεις όξω!!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Ποτέ.

Edit: δουλεύω ΒΟΑ στα παπούτσια που έχω για τις προπονήσεις στο σπίτι.
Άρα έχεις εικόνα, τα boa li2 με τη μικρό ρύθμιση +/- κάνει τη διαδικασία παιχνίδι όταν είσαι κουμπωμένος πάνω στο ποδήλατο.
Τα Tecno-3 Push Flex Dials (έτσι λέγεται το κουλό σύστημα στα sidi) της sidi χρίζει εκπαίδευσης, πρέπει να περάσεις σχολείο στη Ιταλία και μετά να τα δουλέψεις στο δρόμο, και πάλι θα τα βρεις μπαστούνια.
Το απόλυτο θα ήταν τα shot 2 με boa li2 στο κέντρο του κουντουπιέ, θα πουλούσαν σαν ζεστά κουλούρια!!
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω τη εμπειρία μου από τα νέα shot 2s, είναι τα φετινά sidi, δεν κάνουν για τα περισσότερα ποδάρια εκεί έξω, το μέγεθος είναι ίδιο, έχει στενέψει όμως το άνω μέρος, αν έχεις χοντροπόδαρα σαν και τα θκάμ δεν θα κλείσουν ποτέ, είναι για λεπτεπίλεπτα πατουχάκια.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Φεύγω, θα πάρω μαζίμ το bmc και το mtb, πάω για ένα μήνα στα βουνά, στον απόλυτο παράδεισο!!
Ίσως μείνω μόνιμα στο βουνό, θα δούμε, ανάλογα...
Stay tune, έρχονται μαγευτικά τοπία ;)
1000012823.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Ευχαριστώ θείο Γιώργο, πρώτη φορά παένω στα βουνά αυτά με το scale, έχει ωραίους δασικούς δρόμους που οδηγούν σε πανέμορφα λιβάδια με γελάδια, πηγές, ποτάμια, έλατα, ελάφια, ζαρκάδια. Ένα μήνα ποδήλατο, μάμ, κακά και νάνι!! :biggrin:

Reaction score
1.226
Ευχαριστώ θείο Γιώργο, πρώτη φορά παένω στα βουνά αυτά με το scale, έχει ωραίους δασικούς δρόμους που οδηγούν σε πανέμορφα λιβάδια με γελάδια, πηγές, ποτάμια, έλατα, ελάφια, ζαρκάδια. Ένα μήνα ποδήλατο, μάμ, κακά και νάνι!! :biggrin:
Τα ποιμενικά να προσέχεις!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.897
Φεύγω, θα πάρω μαζίμ το bmc και το mtb, πάω για ένα μήνα στα βουνά, στον απόλυτο παράδεισο!!
Πρώτα μας φτιάχνεις και μετά

Stay tune, έρχονται μαγευτικά τοπία
Μας λες ότι και από το βουνό θα μπαίνεις avsite

Reaction score
5.502
Stay tune, έρχονται μαγευτικά τοπία ;) View attachment 369397
Καλή σύνταξη ρεεεε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Soon enough που λέν και στο χωριιόμ.
Τώρα κάνω δοκιμές για το πως είναι :biggrin:
Πρώτα μας φτιάχνεις και μετά

Μας λες ότι και από το βουνό θα μπαίνεις avsite
Είσαι μεγάλη πικραγγουριά εσύ εντέλει...

Reaction score
22.408
Για δες ... τα πήρες όλα ; 😍

Ευτυχώς δεν το διάβασε ακόμη ο Abe, @Abessalom θα έτρωγες μια καζούρα, ιδίως για τις αρκούδες που είναι το τελευταίο αγαπημένο του θέμα. 😍 Abe, χαιρέτησε τον Μπρέτσο, δεν θα τον ξαναδούμε. 😍

Να προσέχεις εεεεε ;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Μλκς λέει θέλει να πάει βόλτα το καινούριο αγροτικό
Πχιός στο σφύριξε μαρή?

Λοιπόν Γιώργη, τα παπούτσα είναι τέρμα αγωνιάρικα, βάλε τα σχαράκια (άμα θες) ένα κλίκ μπροστά από τα μετατάρσια, ένα κλίκ πίσω η σέλα και θα δεις τι κάνουν ;)
1000012825.jpg

Πήγαινα στα 3/4 της προπόνησης με 40km/h avg, μετά έκοψα γιατί με έπιασε η νύχτα και δεν είχα φακό μπροστά, δεν έβλεπα τη μύτημ, πάτσα και ένα φίδι, δεν το είδα ποτέ, έφτασε το τσιρλιπιπί στη κάλτσα :biggrin:

Reaction score
25.000
Αφού εσύ το ξερασες μαρή , τι πήρες τελικά; Θα το φέρεις στο χωριό τον Νοέμβρη να πάμε για ελιές

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.784
Δεν σου λέω γιατί θα μου τη πέσει ο @abcd ,θα πιάσει πάλι τα γνωστά, Πασοκτζής, και που τις βρήκα τις παράδες κλπ :lolsign:

Επανέρχομαι στο θέμα δισκόφρενα και τακάκια.
Μετά τη θκιάς προτροπή πήρα μεταλλικά τακάκια, στο mtb έχω shimano δίσκους και risen τακάκια, για έναν περίεργο λόγο λειτουργούν άψογα, έχει δύναμη το φρένο, αίσθηση και έλεγχο.
Στη κούρσα με risen τακάκια και campagnolo δίσκους είχα τεράστιο πρόβλημα, για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τριβή μεταξύ των υλικών.
Τα μεταλλικά τακάκια όμως λειτουργούν άψογα, νιώθεις και ακούς που γδέρνουν το δίσκο, έχω πληροφορία και αίσθηση στη μανέτα, έχω επιτέλους απόδοση στα φρένα.
Αρχικά τα τοποθέτησα μόνο στον εμπρός τροχό, τώρα θα τα τοποθετήσω και πίσω, πίσω έχω μείνει ακόμα με τα risen και σε σύγκριση με το εμπρός φρένο είναι χαοτική η διαφορά.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.511
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$