Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Τη έκανα και γω επίσης χωρίς πρώτα να διαβάσω το log αρχείο, σε εμένα αφαίρεσε αντίσταση με αποτέλεσμα να παίζω στη τελευταία ταχύτητα, τα πόδια να στροφάρουν σαν το χάμστερ και να μη μπορώ να κρατηθώ σε κανένα group στο rouvy. Τους έστειλα μήνυμα και τους ξέχεσα χωρίς να με απαντήσουν ποτέ, τότε είχα και το grand fondo και κυριολεκτικά με κατέστρεψαν. Ευτυχώς το πολυμήχανο μυαλό μου δούλεψε και κάνοντας μια πατέντα στους μαγνήτες κατάφερα να επαναφέρω τη αντίσταση.
Για το cog δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, άσε που δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει...

Reaction score
20.461
H Garmin, πάντα Garmin, στον κόσμο της... να φτιάχνει 1000 διαφορετικές συσκευές (GPS, ρολόγια, bike computers, κλπ), που διαφέρουν ελάχιστα στο λογισμικό κυρίως, κατακερματίζοντας τον κατάλογο της για να ψάχνεται ο υποψήφιος αγοραστής τι να πάρει, και ποτέ να μην είναι ικανοποιημένος, αφού η μια συσκευή έχει το Α που δεν έχει η Β και το ανάποδο, χωρίς να διαφέρουν και στις τιμές. Τώρα παρουσίασε το Garmin Edge MTB, ειδικά για mountain bike! Πρόσθεσε κάτι σαχλαμαρίτσες, αφαίρεσε άλλα, μόνο κουμπιά χωρίς touch screen, και η τιμή τιμή βέβαια... στα 400 δολάρια (ή και ευρώ). Τώρα γιατί να πάρει κάποιος κάτι τέτοιο... κι όχι ένα 840 ή 540, δεν ξέρω (και λογικά κάπου στο βάθος, ή και πολύ σύντομα, 850 και 550)...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Σώτο η garmin εδώ και καιρό έχει χάσει τη μπάλα, λόγο των προβλημάτων που αντιμετωπίζω επισκέπτομαι καθημερινά το επίσημο φόρουμ, καθημερινά ανοίγουν πολλά θέματα με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες , χωρίς λύση, τα οποία επιδεινώνονται από firmware σε firmware, οι τιμές στα νέα hardware έχουν ξεφύγει, νομίζω πως πυροβολάει τα ποδάρια της, δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...

Reaction score
45
Ανεβάζει ο bretsos τις διαδρομές του με μέση ταχύτητα τα 37χλμ, ας πω κι εγώ για την δική μου που τέτοια ταχύτητα έπιασα στην κατηφόρα 😆
Τις έφτιαξα τις ταχύτητες από ό,τι φαίνεται, αν και μάλλον χάλασα λιγάκι το indexing και σε 1-2 κάνει κάτι πηδηματάκια, αλλά αυτό είναι σχετικά εύκολο να το κάνω ένα fine tune τώρα. Θα του ρίξω κι ένα καλό καθάρισμα, γρασάρισμα, στοκάρισμα, ό,τι χρειάζεται τέλος πάντων και έχω σκοπό να βγαίνω για 10-15χλμ μέρα παρά μέρα, μην μου πέσει βαρύ στην αρχή.

Επειδή πριν χρόνια είχε πάρει ο αδερφός το ποδήλατο κι από τότε τα φώτα έκαναν φτερά, έχετε να προτείνετε κάτι normal; Θεωρητικά θα μπορούσα να πάρω το φως της garmin, μια που είμαι ήδη στο "οικοσύστημά" της με ένα Fenix 7X Pro, ένα HRM-Pro και κάποια στιγμή έλεγα μήπως τσιμπήσω και κάποιο edge.
Αλλά δεν έχω θέμα να δοκιμάσω και κάτι άλλο, speed/cadence sensor είναι κάτι no-name από aliexpress.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.277
1ον, δεν ξέρω το ποδήλατό σου
2ον, δεν ήξερα αν τελικά κάνεις πλάκα ή όχι
3ον, δεν ξέρω τι θέλεις γενικά (κάτι για μπροστά, κάτι για πίσω κλπ)
4ον, δεν είμαι κανας 3d designer expert guru extravagant sensei, αλλά ίσως μπορέσω να μετατρέψω το σχέδιο του άλλου για διαφορετικό είδος ποδηλάτου
5ον, πρέπει να δω τι υλικό είναι καλύτερο, γιατί σίγουρα το PLA θα τα παίξει έξω

Αυτά τα λίγα 😆
1) BMC GranFondo2 - 2014 (στρογγυλό παλουκόσελλο)
2) Δεν έκανα πλάκα. :)
3) Δεμένο στο παλουκόσελλο, όπως στη φωτογραφία που ανάρτησες
4) Θες να κάνεις μια προσπάθεια;
5) Δεν "το έχω" με τα υλικά.:)

Reaction score
25.132
Από οικονομικά φώτα , στοιχειωδώς έξυπνα και με σωστή δέσμη (δεν φλασαρουν) τα sigma aura 100 πως λέγονται.
Το ανάβεις το μπροστά, έχει αισθητήρα φωτός , ανάβει το πίσω μόνο του και έχεις και φως φρένου (με αισθητήρα επιτάχυνσης ).
Αν θυμάμαι καλά και τα δύο τα βρίσκεις και κάτω από 80 ευρώ (οξω) και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, είναι ταμαμ για κίνηση οπουδήποτε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Ανεβάζει ο bretsos τις διαδρομές του με μέση ταχύτητα τα 37χλμ, ας πω κι εγώ για την δική μου που τέτοια ταχύτητα έπιασα στην κατηφόρα 😆
Τις έφτιαξα τις ταχύτητες από ό,τι φαίνεται, αν και μάλλον χάλασα λιγάκι το indexing και σε 1-2 κάνει κάτι πηδηματάκια, αλλά αυτό είναι σχετικά εύκολο να το κάνω ένα fine tune τώρα. Θα του ρίξω κι ένα καλό καθάρισμα, γρασάρισμα, στοκάρισμα, ό,τι χρειάζεται τέλος πάντων και έχω σκοπό να βγαίνω για 10-15χλμ μέρα παρά μέρα, μην μου πέσει βαρύ στην αρχή.

Επειδή πριν χρόνια είχε πάρει ο αδερφός το ποδήλατο κι από τότε τα φώτα έκαναν φτερά, έχετε να προτείνετε κάτι normal; Θεωρητικά θα μπορούσα να πάρω το φως της garmin, μια που είμαι ήδη στο "οικοσύστημά" της με ένα Fenix 7X Pro, ένα HRM-Pro και κάποια στιγμή έλεγα μήπως τσιμπήσω και κάποιο edge.
Αλλά δεν έχω θέμα να δοκιμάσω και κάτι άλλο, speed/cadence sensor είναι κάτι no-name από aliexpress.
Στη κατηφόρα εγώ καλέ πχιάνω 80-100km/h :biggrin:

Φώτα, όντως μεγάλο ζήτημα, έχω περάσει από πολλά, έχω καταλήξει όμως στα εξής :
Garmin Varia ut 800 & magene I508 radar.
Έχω επίσης και δλέυω και φωτάκια της lezyne.
Lezyne strip drive pro για πίσω και ένα μικρούλη της ίδια εταιρεία για μπροστά.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παραπάν πακέτα και με καλύπτουν σε όλα τα ποδήλατα.
Έχω επίσης ένα 530 το οποίο έχει ξεκολλήσει η οθόνη, λειτουργεί όμως και έτσι μια χαρά, άμα ψήνεσαι να στο δώσω να κάνς τη δλειάς ή να του αλλάξεις οθόνη σχετικά φθηνά, 30-50€ κάνει μια καινούρια οθόνη.

Reaction score
45
Από οικονομικά φώτα , στοιχειωδώς έξυπνα και με σωστή δέσμη (δεν φλασαρουν) τα sigma aura 100 πως λέγονται.
@Arkanovios Αυτό είναι που προτείνει ο @pankrok.
Τα είδα πριν λίγο αυτά, κάποια review δεν μου αρέσουν βέβαια. Όχι πως δίνω τόσο μεγάλη σημασία, τόσα χρόνια τεχνικός και ΙΤ, έχω ακούσει πολλές μπαρούφες που δεν φταίγανε με τίποτα τα μηχανήματα.
Ενδιαφέρον πακετάκι όμως και δεν είναι και τρελή η τιμή.

Στη κατηφόρα εγώ καλέ πχιάνω 80-100km/h :biggrin:

Φώτα, όντως μεγάλο ζήτημα, έχω περάσει από πολλά, έχω καταλήξει όμως στα εξής :
Garmin Varia ut 800 & magene I508 radar.
Έχω επίσης και δλέυω και φωτάκια της lezyne.
Lezyne strip drive pro για πίσω και ένα μικρούλη της ίδια εταιρεία για μπροστά.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παραπάν πακέτα και με καλύπτουν σε όλα τα ποδήλατα.
Έχω επίσης ένα 530 το οποίο έχει ξεκολλήσει η οθόνη, λειτουργεί όμως και έτσι μια χαρά, άμα ψήνεσαι να στο δώσω να κάνς τη δλειάς ή να του αλλάξεις οθόνη σχετικά φθηνά, 30-50€ κάνει μια καινούρια οθόνη.
Εσύ δεν μετράς. Τζάμπα ονομάσανε έτσι το ποδήλατό σου, εσύ είσαι το roadmachine!
Πως και δεν είσαι με το radar της garmin να είναι όλα πακετάκι; Θα τα κοιτάξω κι όλα αυτά που λες και βλέπουμε.
Όσο για το 530, αν όντως δεν το θες, να μου πεις ποσό και να το κανονίσουμε. Προς το παρόν είμαι couchmachine, έχω δρόμο ακόμη για να πω πως θα χρειαστώ ο,τιδήποτε πιο τούμπανο...

Reaction score
25.132
Τα είδα πριν λίγο αυτά, κάποια review δεν μου αρέσουν βέβαια. Όχι πως δίνω τόσο μεγάλη σημασία, τόσα χρόνια τεχνικός και ΙΤ, έχω ακούσει πολλές μπαρούφες που δεν φταίγανε με τίποτα τα μηχανήματα.
έχω ψυχικά τραύματα με τον φωτισμό , από την εποχή που το 205 του 91 που είχα φορούσε λάμπες 40W στρογγυλές και δεν έβλεπα τίποτα το βράδυ.
λονγκστορυσορτ, ψάχνω πάντα ποιοτικά χαρακτηριστικά δέσμης στον φωτισμό και όχι ισχύος.
τα sigma έχουν εξαιρετική χρησιμη δέσμη ακόμα και για νυχτερινές καταβάσεις από τον (ασφάλτινο) Υμηττό, παλιότερα είχα τα 80άρια που είχαν εξίσου σωστή δέσμη αλλά αδύναμη.
μεσολάβησε το βαρύ lezyne 500HB με street legal δέσμη , τρομερή δύναμη και στη μεγάλη σκάλα κατέβαινες χωρίς αύριο σαν να ήταν μέρα.
έχω πάρει κινεζιές Fenix και κάτι άλλα (ευτυχώς από Ελλάδα) με το που τα δοκίμασα στο ποδήλατο τα έβγαλα στα 5 λετπά, πολύ δυνατό φως, οπουδήποτε αλλού απο κει που το χρειάζεσαι, τα στοιχεία κυκλοφορίας που έπρεπε να διακρίνεις άμεσα έπαιρνε ώρα για να τα καταλάβεις, για MTB μπορεί να ήταν άψογο , για δρόμο σε καμία περίπτωση.
δεν βολεύει βέβαια για κάθε μέρα, είναι βαρύ, δεν έχει οικονομική λειτουργία κλπ.
με το 100άρι δεν μου λείπει τίποτα (που είμαι πολύ περίεργος στο θέμα)
τα φωτάκια του χρήστου είναι άριστα, αλλά έχουν έναν κουβά παράδες, ντάξει αυτός είναι παραδοσιακός πασόκος, νομίζει ακόμα οτί είμαστε στο 85.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061

Εσύ δεν μετράς. Τζάμπα ονομάσανε έτσι το ποδήλατό σου, εσύ είσαι το roadmachine!
Πως και δεν είσαι με το radar της garmin να είναι όλα πακετάκι; Θα τα κοιτάξω κι όλα αυτά που λες και βλέπουμε.
Όσο για το 530, αν όντως δεν το θες, να μου πεις ποσό και να το κανονίσουμε. Προς το παρόν είμαι couchmachine, έχω δρόμο ακόμη για να πω πως θα χρειαστώ ο,τιδήποτε πιο τούμπανο...
Το magene radar κάνει τη ίδια ακριβώς δλειά με το radar της garmin, είχα πετύχει μια καλή τιμή αγοράς και έτσι κατέληξα στο magene.
Για το 530 δεν θέλω παράδες, θα στο στείλω με box now και θα πληρώσεις τα μεταφορικά, άμα θες μου αγοράζεις 1kg φρέσκιες μπάμιες :biggrin:
Έχω άμα θες και ένα κράνος, σχετικά καινούριο, το εχω φορέσει 3-4 φορές.
Met rivale M (56-58) κόκκινο.
Καλό κράνος αλλά δεν γουστάρω τη τεχνολογία mips, κάνει θόρυβο και μου τη έσπασε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Μια φορά να με στείλουν mail και να με πουν ότι πέφτουν οι τιμές, όλοι και παντού ανεβάζουν τις τιμές...
Μάγκεψε και το rouvy
1000012956.jpg

Reaction score
45
Μπάμιες να σου πάρω αν θες, αλλά να μου πεις κι από που, δεν έχω ιδέα από τέτοια ζαρζαβατικά και σαν μαιτρ του είδους μη σου πάρω τίποτα της πλάκας και με καταραστείς να μου γίνει σαν μαραμένη μπάμια 😆

Κράνος έχω αυτό προς το παρόν, το έκλεψα από τον αναρριχητικό μου εξοπλισμό, γιατί έχω να πιάσω βράχο κάτι αιώνες επίσης... Κάποια στιγμή θα δω και για κανονικό φυσικά.
https://www.mammut.com/us/en/products/2030-00250-0243/wall-rider-mips

Όσο για τις αυξήσεις, τι να πω... Δεν είναι και λίγο. 30%+ έτσι απλά. Θα αλλάξουν και τίποτα ή απλώς μόνο την τιμή;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Όσο για τις αυξήσεις, τι να πω... Δεν είναι και λίγο. 30%+ έτσι απλά. Θα αλλάξουν και τίποτα ή απλώς μόνο την τιμή;
Το rouvy είναι εξαιρετική προπονητική πλατφόρμα, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις βελτιώνοντας αρκετά τη εμπειρία.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν με ενοχλεί και τόσο η αύξηση της συνδρομής.
Όταν ήμουν στο zwift και έκανε αύξηση της συνδρομής, έφυγα τρέχοντας, απευθύνεται σε ανταγωνιστά παιδάκια, καμία προπονητική αξία σύμφωνα με τα θκάμ θέλω.

Reaction score
45
Να σου πω την αλήθεια, δεν του είχα δώσει πολλή σημασία γιατί δεν έχω πάρει ακόμη trainer. Από σένα πιο πολύ το έβλεπα και σκεφτόμουν πως όταν έρθει η ώρα θα το δοκιμάσω.

Reaction score
20.461
Μια φορά να με στείλουν mail και να με πουν ότι πέφτουν οι τιμές, όλοι και παντού ανεβάζουν τις τιμές...
Μάγκεψε και το rouvy
View attachment 370497
Πότε τελειώνει η τωρινή σου συνδρομή; Νομίζω ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου μπορείς να κάνεις ανανέωση με την παλιά τιμή, και να αρχίσει να μετράει μετά το τέλος της τωρινής, δηλαδή δεν χάνεις μήνες. Μου έχει έρθει κι εμένα, αλλά εγώ το έχω παγώσει, αλλά αν κάνω ανανέωση θα πάει με την παλιά τιμή μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ έχω και κάποια έκπτωση 18% που δεν έχω χρησιμοποιήσει. Όπως μου γράφουν στο email ακόμα κι αν κάνω τώρα την ανανέωση, θα μετρήσει μετά το ξεπάγωμα της προηγούμενης συνδρομής, κάπου τέλη Νοεμβρίου. Θα δω (πρέπει να πάρω κατ' αρχήν νέο trainer, όπως έχω γράψει το Wahoo... με πρόδωσε! ), έτσι κι αλλιώς δεν κάνω τώρα μέσα... :geek:

ΥΓ. Πάντως τις αυξήσεις τις έχουν σαν να είναι... τίποτα! 30% εντάξει, δεν έγινε και κάτι σα να λέμε! Πάνε φαίνεται με τις... ταρίφες του Τραμπ! :roflmao: :party:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Σώτο τώρα ψώνισες από σβέρκο, δεν ασχολούμαι ντίπ με τη συνδρομή, τους έχω δώσει το ελεύθερο και κάθε μήνα τραβάνε τις παράδες από το λογαριασμόμ, και τώρα που κάνω προπονήσεις όξω έχω αφήσει σε ισχύει τη συνδρομή, δεν τη πάγωσα.
Τέσπα, όπως και να έχει, επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από το rouvy θα τους δώσω τις παραπάν παράδες που ζητάει, αν όμως το συνεχίσει θα έχουμε πρόβλημα...
Για μένα πάντως κακός που μπήκε στη διαδικασία αύξησης, όσο βαρούσε μύγες παρέμενε στα ίδια, το τελευταίο διάστημα παρατηρώ αύξηση του κοζμου και των συνδρομών, και αμέσως τσούπ αύξηση της συνδρομής, δεν γουστάρω τέτοιες πολιτικές...

Reaction score
20.461
Κατ' αρχήν... πληρώνεις με τον μήνα; ήδη πληρώνεις αρκετά παραπάνω από όσο αν έπαιρνες ετήσια συνδρομή (και με την αύξηση θα είναι ακόμα περισσότερα). Επίσης με την ετήσια μπορείς να την παγώσεις πριν λήξει, και να έχεις το υπόλοιπο όποτε την ξεπαγώσεις. Δηλαδή αν για 1, 2 μέχρι και 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος, δεν χρησιμοποιείς το trainer και την συνδρομή, μπορείς να την παγώσεις χωρίς να χάσεις τους μήνες, και συνεχίζεις μετά το ξεπάγωμα! Τσάμπα λεφτά δίνεις Χρήστο με την μηνιαία επιλογή.

Αυτό είναι το email που έστειλαν σε μένα (βλέπεις ότι έχω παγώσει μέχρι τέλη Νοεμβρίου, και μόνο από τότε θα αρχίσει να μετράει η αύξηση αν δεν κάνω ανανέωση μέχρι τις 16 Ιουλίου).

Clipboard_06-19-2025_01.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.061
Σε αυτό έχεις δίκιο, επειδή όμως "Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα, δεν θα με χάσει καμιά πατρίδα" δεν έκανα ετήσια συνδρομή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.600
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas