Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215;

Reaction score
1.187
Έβαλα να ακούσω λίγο τα ηχεία.
Παρατήρησα τον εαυτό μου να χαμογελάει χωρίς λόγο.
Πρώτη φορά χαμηλώνω την ένταση όχι επειδή παραμορφώνει αλλά επειδή νοιώθω άσχημα για τους γείτονες.
Μα τόσο δυνατά και τόσο άνετα, χαλαρά, χωρίς να νοιώθεις οτι τα ζορίζεις, οτι πιέζονται;;!!
Τα ηχεία έχουν 10 εκ. απόσταση απο τον πίσω τοίχο και 2-3 εκ. από τον πλαϊνό.
Δεν μπουμάρουν.
Ένα 15" sub Jamo που έχω το αποσύνδεσα. Δεν χρειάζεται.
Μα προφανώς και δεν χρειάζονται sub τα Cerwin Vega!!! :dance2:
Μην κάνεις το λάθος να τα πουλήσεις, θα το μετανιώσεις...

Ασε την γυναίκα να γκρινιάζει... >:(

Το πολύ πολύ άμα σού γκρινιάζει πάνω από το κεφάλι σου τα δυναμώνεις λιγάκι και φεύγει. Πάει στα άλλο δωμάτιο, κλείνει και τις πόρτες και σε αφήνει στην ησυχία σου να απολαύσεις την μουσική σου. :smoke:

Και μετά μπορείς να τα ξαναχαμηλώσεις! :p

Reaction score
1.594
Μα προφανώς και δεν χρειάζονται sub τα Cerwin Vega!!! :dance2:
Μην κάνεις το λάθος να τα πουλήσεις, θα το μετανιώσεις...

Ασε την γυναίκα να γκρινιάζει... >:(

Το πολύ πολύ άμα σού γκρινιάζει πάνω από το κεφάλι σου τα δυναμώνεις λιγάκι και φεύγει. Πάει στα άλλο δωμάτιο, κλείνει και τις πόρτες και σε αφήνει στην ησυχία σου να απολαύσεις την μουσική σου. :smoke:

Και μετά μπορείς να τα ξαναχαμηλώσεις! :p
+1 και απο εμένα. Ειλικρινα πιστεύω οτι θα γεράσω με αυτά τα ηχεία...Θεωρώ οτι είναι ίσως το πιο τίμιο ηχείο που έχω ακούσει και είχα ποτέ στο συστημά μου. Εχω αλλάξει ηχεία 9 φορές - αναφέρομαι πάντα στα main - και τολμώ να πώ πως τα συγκεκριμένα είναι τα ηχεία με τα οποία έχω κάνει τους λιγότερους συμβιβασμούς. Είτε αυτό αναφέρεται στο χώρο, είτε αναφέρεται στα συνοδευτικά, είτε αναφέρεται στις πηγές, είτε στους ενισχυτές που τα οδηγούν. Το ηχείο παίζει καλά - στα δικά μου αυτιά - ότι και αν του σερβίρεις. Με το ίδιο σύστημα έχω ακούσει ηχεία πολύ περισσότερων ευρώ (sic) και πραγματικά γέλαγα για το πώς έπαιζαν έχοντας ακούσει τα XLS...Με λίγα λόγια φίλε Μάνο....μην τα πουλήσεις θα το μετανιώσεις...

Reaction score
62
Αρχίζω και τα συνηθίζω σαν όγκο. Πιστεύω να τα συνηθίσει και η σύζυγος.
Πως μπορώ να κάνω τον ενισχυτή να αυξάνει την ένταση πιο αργά, πιο σταδιακά;
Τώρα με ένα δυο κλικ έχει αρκετή ένταση. Θα ήθελα να ανεβαίνει πιο αργά.

Reaction score
1.187
Αρχίζω και τα συνηθίζω σαν όγκο. Πιστεύω να τα συνηθίσει και η σύζυγος.
Πως μπορώ να κάνω τον ενισχυτή να αυξάνει την ένταση πιο αργά, πιο σταδιακά;
Τώρα με ένα δυο κλικ έχει αρκετή ένταση. Θα ήθελα να ανεβαίνει πιο αργά.
Μάλλον δύσκολο να γίνει αυτό χωρίς να «κατσαβιδιάσεις» τα μηχανήματα διότι:
- Το MCD203ii δεν έχει μεταβαλλόμενη έξοδο να την χαμήλωνες λίγο. Εχει fixed έξοδο.
- Ο MAA406 δεν έχει τριμεράκια να ρυθμίζουν το gain όπως έχουν άλλοι τελικοί. (π.χ. Rotel)
Οπότε η μόνη λύση είναι «εγχείρηση» στον MPP505 για αλλαγή αντιστάσεων έτσι ώστε να μειώσεις την ευαισθησία εισόδων του.
'Η τα αφήνεις έτσι όπως είναι και απλώς προσέχεις να μην σηκώνεις πολύ απότομα το Volume....

Z

Zdimis

Guest
Δεν υπαρχει κανας νοημων ανθρωπος να πει στο παλληκαρι οτι ωραια ηχεια πηρε αλλα για 70 και τετραγωνικα χωρο με εξασφαλισμενες αποστασεις απο πισω πλαι τοιχους 1'5 μετρο τουλαχιστον.Αλλαξε ηχειο αγαπητε,δεν παιζουν αυτα μεσα στο δωμ της φωτο ,ειλικρινα δεν σε ζαλιζει το βουητο που παραγουν?

Reaction score
62
Ει
Δεν υπαρχει κανας νοημων ανθρωπος να πει στο παλληκαρι οτι ωραια ηχεια πηρε αλλα για 70 και τετραγωνικα χωρο με εξασφαλισμενες αποστασεις απο πισω πλαι τοιχους 1'5 μετρο τουλαχιστον.Αλλαξε ηχειο αγαπητε,δεν παιζουν αυτα μεσα στο δωμ της φωτο ,ειλικρινα δεν σε ζαλιζει το βουητο που παραγουν?
Ο χώρος είναι 50τμ.
Ειλικρινά δεν με ζαλίζει.
Ποιο βουητό;
Το ελάττωμα τους είναι οτι παίζουν πολύ δυνατά.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
1.594
Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική γνώμη...Ως κάτοχος των συγκεκριμένω ηχείων και έχοντας στήσει 2 διαφορετικούς χώρους, μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα οτι παίζουν εξαιρετικά τόσο στα 35τμ όσο και στα 80τμ. Σε εκείνο που θα συμφωνήσω είναι οτι χρειάζονται κατ'ελάχιστο μια απόσταση 80-100cm απο τον πίσω τοίχο και 30-40cm απο τους πλαινούς (εφόσον υπάρχουν). Τα ηχεία δεν παράγουν κανένα απολύτως βουητό ακόμα και σε ελάχιστη ένταση. Το όνομα cerwin vega παραπέμπει σε disco-μπάλες ωστόσο νομίζω ένα άκουσμα θα σας αλλάξει γνώμη τουλάχιστον για τα συγκεκριμένα ηχεία...

Z

Zdimis

Guest
σε ελαχιστες εντασεις σιγουρα ειναι ηχειαρα σε στριμωγμενους χωρους μικρους καθως το χαιδεμα του γουφερ δινει ογκο και γεμιζει .Αλλα πανω απο τα 75 ντεσιμπελ μεχρι 90 που ειναι ο συνηθης τροπος ακροασης μεσσαιες εντασεις δηλαδη το γουφερ δε χαιδευεται ,κλωτσαει -αν δεν μπουμαρει θαθελα να με κερασετε καφε και να δω τι 15αρια γουφερ ειναι αυτα που σου επιτρεπουν να ακουσεις μουσικη σε μεσαιες εντασεις στα 35 τ.μ. χωρις να καταστρεφουν το ακουσμα με την ποσοτητα μπασου που διοχετευουν στον χωρο.

Z

Zdimis

Guest
τωρα ειδα οτι εισαι 50 τ,μ δωσε ενα -1,5 μετρο αερα πισω και 70 cm -1m απο τους πλαινους ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ και μια χαρα αγορα εκανες.(φανοταν 25 30 τμ ο χωρος στην φωτο)

Reaction score
5.614
Ανανεωμένο μοντέλο πότε θα δούμε άραγε από τη C-V;

Το 2009 βγήκε η σειρά XLS.

Z

Zdimis

Guest
Αγαπητε ,δεν επαιξαντα ηχεια σωστα στονχωροσου τελικα ,επεσαν μεγαλα ηχητικά η χωροταξικά?

Reaction score
62
Έπεσαν μεγάλα χωροταξικά.
Τωρα έχω

Cerwin Vega V-12F
και νομίζω οτι παίζουν καλύτερα στο χώρο μου.
Δεν είμαι
βέβαια και το καλύτερο αυτί.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads