Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Reaction score
968
Για επιτραπέζια player πολλές γνωστές εταιρείες διαθέτουν εξαιρετικά μηχανήματα (oρισμένα παίζουν και SACD), πχ Cambridge Audio, NAD, Naim, Rega, Roksan, Marantz, Jolida, Tascam, Pioneer, Denon, Sony, κτλ. Δεν θέλω να διαφημίσω κάποιο ειδικά.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Για επιτραπέζια player πολλές γνωστές εταιρείες διαθέτουν εξαιρετικά μηχανήματα (oρισμένα παίζουν και SACD), πχ Cambridge Audio, NAD, Marantz, Jolida, Tascam, Pioneer, Denon, Sony, κτλ. Δεν θέλω να διαφημίσω κάποιο ειδικά.
Ασε το διαφημίζω εγώ
Εμμανουήλ αυτό το Jolida πάρε. Είναι πιό θηλυκό όνομα :116:

Reaction score
968
Λοιπόν, συνέχεια σύγκρισης:

1. Αμερικανικό CD AAD (δεκαετίας 1990)
2. Oλοκαίνουργιο διπλό LP 180 gram, ψηφιακό remaster

Λοιπόν, ακούγονται σχεδόν πανομοιότυπα (μπάσα, μεσαία, πρίμα, η φωνή του Coverdale, κτλ). Και λέω σχεδόν, καθότι ορισμένες φορές αισθάνομαι ότι μου περνάει μία υποψία "analogue warmth" για το 2, όπως και μία αντίστοιχη υποψία ψηφιακής καθαρότητας (σαν να λείπει κάτι το απροδιόριστο από το περιεχόμενο) για το 1. Γενικά πάντως και τα δύο ακούγονται εξαιρετικά ικανοποιητικά, σε δυναμικά, φασματικό εύρος, κτλ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

asus st

για να σας δώ τώρα...
.Αμα ξαναπεις παλιοκουβεντα θα σου βαψω τον γατο ..πρασινο:136::136::136:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Μενω με το παλιο Marantz 63 CD Mk II και επενδυω σε ενα καλυτερο dac απο το DacMagic που εχω τωρα αργοτερα.Προηγειται ενα καλο phono stage

Reaction score
968
Nαι.

Για τις κάρτες ASUS Xonar Essence ST/STX μπορούμε να πούμε ότι και αυτές είναι λύσεις χαμηλού κόστους, αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη PC (δεν αποτελούν stand alone επιλογές). Και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι προτιμότερες σε περίπτωση που θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί το PC του για υψηλή ηχητική απόδοση με χαμηλό πάντα κόστος. Είναι?

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Ενα πράγμα έχω να συμπληρώσω διότι έχω διαβάσει και πράγματα που να μην τα σχολιάσω......και μόνο το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά το βινύλιο βρισκεται στο στόχαστρο σημαίνει ότι έιναι κάτι που κάνει κάποιους να αισθάνοντε άβολα,για διάφορους λόγους,πώς μπορεί κάποιος να συγκρίνει το Θέατρο με τον Κινηματογράφο?Vinyl vs Digital

Reaction score
1.844

Γιατί να νιώθει κάποιος άβολα επειδή κάποιοι άλλοι δεν δίνουν μια ευκαιρία στις εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται; :121:

Reaction score
1.127

Ενα πράγμα έχω να συμπληρώσω διότι έχω διαβάσει και πράγματα που να μην τα σχολιάσω......και μόνο το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά το βινύλιο βρισκεται στο στόχαστρο σημαίνει ότι έιναι κάτι που κάνει κάποιους να αισθάνοντε άβολα,για διάφορους λόγους,πώς μπορεί κάποιος να συγκρίνει το Θέατρο με τον Κινηματογράφο?Vinyl vs Digital
Να σου πω κάτι κι εγώ που έχω διαβάσει πολλά εδώ και ακούω κυρίως βινύλιο?Σε κουβέντα να βρισκόμαστε!Από κάποιες συζητήσεις έχω μάθει αρκετά πράγματα αλλά είναι και άλλες..όλο εφέ και εγωισμό.Για αυτό που είμαι πλέον βέβαιος είναι οτί το βινύλιο είναι ΚΑΙ φετίχ, και μόνο που τον βλέπω να γυρίζει φτιάχνομαι,τώρα για τα υπόλοιπα παίζουν όλα το ρόλο τους,το θέμα είναι να ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ!Όσον αφορά τους δίσκους των 180gr οι περισσότεροι παίζουν πολύ καλά το θέμα είναι πόσο θα τους πληρώσεις,άμα ψαχτείς πάντως βρίσκεις καλές τιμές.

Reaction score
968

- Βινύλιο, μαύρο βαρύ, δεν έχω ιδέα εάν είναι 180 gram (δεν γράφει τίποτα πάνω)
- CD Καθημερινής της Κυριακής

Και τα δύο προέρχονται από 24-bit/96 kHz remastering το 2004.

Το CD μου δίνει την αίσθηση ότι έχει κάπως πιο ενισχυμένο σώμα στο χαμηλά. Κατά τα άλλα μου ακούγονται σχεδόν τα ίδια.

Reaction score
249

τα cd της καθημερινης ακουγονται καλα;
αξιζει να τα παρεις;

Reaction score
11

Nαι.

Για τις κάρτες ASUS Xonar Essence ST/STX μπορούμε να πούμε ότι και αυτές είναι λύσεις χαμηλού κόστους, αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη PC (δεν αποτελούν stand alone επιλογές). Και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι προτιμότερες σε περίπτωση που θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί το PC του για υψηλή ηχητική απόδοση με χαμηλό πάντα κόστος. Είναι?
Απάντηση:

Εξυπακούεται...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76129

:107:

Reaction score
11

Άποψη:

H απόδοση των δύο μέσων εξαρτάται από την ποιότητα εγγραφής, χωρίς να παίζουν σοβαρό ρόλο τα 180 gr..

Σε συγκρίσεις των δύο, άλλοτε υπερέχει το βινύλιο και άλλοτε το ψηφιακό.

Reaction score
11

Πρόταση:

H μόνη περίπτωση όπου μπορεί πραγματικά να υπερέχει το αναλογικό μέσο είναι οι "direct cut" δίσκοι, όπου δεν παρεμβάλλεται κανένα master tepe, και, πολύ περισσότερο, δεν παρεμβάλλεται ψηφιακό master tape, από το οποίο να γίνεται εγγραφή σε αναλογικό μέσο, δηλαδή ο κοροϊδέψας του κοροϊδέψαντος!

Αν υπάρχουν τέτοιοι δίσκοι; Κάποτε υπήρξαν!

Reaction score
11

που σε ρε καράβελε!!!ψάχναμε καράβελο στην έκθεση...καράβελος άφαντος...
Του χρόνου, καλά νάμαστε...

Reaction score
11

Nαι.

Για τις κάρτες ASUS Xonar Essence ST/STX μπορούμε να πούμε ότι και αυτές είναι λύσεις χαμηλού κόστους, αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη PC (δεν αποτελούν stand alone επιλογές). Και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι προτιμότερες σε περίπτωση που θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί το PC του για υψηλή ηχητική απόδοση με χαμηλό πάντα κόστος. Είναι?[/QUOTE]

Απάντηση # 2: (Εσωτερικού!).

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=83244&page=6

Reaction score
11

DIRECT CUΤ: ("HXOΣ", τευχ. 69, Δεκέμβριος 1978)

Διαφημιστική καταχώρηση:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo