Ποιον χαρακτήρα ενισχυτή προτιμάτε;

Reaction score
11.773
- εν συντομία : θεωρητικώς καλύτερη αναπαραγωγή vs pure

. . . εάν κάτι λάθος έχω καταλάβει , διορθώστε με παρακαλώ
Όχι κατ' ανάγκη καλύτερη. Απλά όπως αρέσει στον καθένα ή όπως νομίζει ότι ήθελε ο καλλιτέχνης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.083
Το πρώτο βήμα για την κατανόηση του HiFi είναι ο διαχωρισμός της παραγωγής της τέχνης απο την αναπαραγωγή της.
Πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο πριν. Τί είναι τέχνη και τί επιστήμη. Αλλιώς δεν. Απλά, δεν...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.989
Mα συμφωνα με τον φιλο Κογια, ο καλιτεχνης δεν ειχε φραγκα αρα δεν εδωσε το μυνημα που ισως ηθελε..οποτε?
μπορεί η δουλειά λόγω συνθηκών να μην γράφτηκε άρτια οπότε προσπαθούμε εκ των υστέρων να την ''φτιάξουμε'' με ότι κατέχουμε πιστεύοντας πως το ίδιο θα προσπαθούσε να κάνει ο δημιουργός του . . . από την άλλη ο Dimifoot , στέκεται στο γεγονός και το αναπαράγει ατόφιο
Αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, θα δούμε πως και ο ζωγράφος του Χ πίνακα μπορεί να μην είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει καλές μπογιές-καλά πινέλα ή να μην είχε λεφτά για ρεύμα και άρα καλό φωτισμό στο χώρο που ζωγράφιζε. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων αποτυπώθηκε στον πίνακα ζωγραφικής που αγοράσαμε. Αποτυπώθηκε στο έργο τέχνης.
Είναι το έργο τέχνης.

Το έργο τέχνης εμπεριέχει και τις συνθήκες μέσα στις οποίες παρήχθη.

Τι να κάνουμε, να το αλλάξουμε; προς τα που; να το κάνουμε πιο φωτεινό, πιο σκοτεινό, πιο κόκκινο, πιο έντονες γραμμές , πιο θολές; τι; νομίζετε πως είστε καλλιτέχνες; πως γνωρίζετε τι ήθελε ο δημιουργός και θέλετε να τον "βοηθήσετε να εκφραστεί εκ των υστέρων"; :p

Μα έτσι δεν σεβόμαστε το έργο τέχνης, το αλλάζουμε, φτιάχνουμε μια παραλλαγή του, που αρέσει σε μας.

Η δική μου γνώμη, είναι πως έχουμε ηθική υποχρέωση προς τον καλλιτέχνη να προσπαθούμε να αναπαράγουμε την (κάθε μορφής) τέχνη όσο πιστά μας επιτρέπει η δική μας τσέπη.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Υπαρχει τελικα κι ο παραγοντας, ο τελικος ισως για πολλους θα ελεγα, Απολαυση.

Κ@υλα, τρελλα, ανωμαλια. Εκφραση

Το πως οριζει ο καθενας ολα αυτα, και εν τελει την απολαυση, στους χομπιστες του ηχου, αναλογως επιπεδου, γνωσεων, γουστου, εμπειριων, χρονου, στιγμων και καταστασεων ειναι τελικα πολυ διαφορετικο.

Σκεφτειτε το λιγο μεσα σας.

Πχ τα τελευταια χρονια απολαμβανω τη μουσικη μου απαλα, σε νορμα εντασεις, με κρασακι και σβηστα φωτα, μπαλαντες, κλασσικη , soul και jazz σε χαμηλο τεμπο συνηθως, με οτι συνεπαγεται αυτο.

Θελω να με συνεπαιρνει η μουσικη, οποτε κι οι χρωματισμοι ως ενα σημειο δε μ ενοχλουν, ισως ειναι κι επιθυμητοι...

Reaction score
448

Το πως οριζει ο καθενας ολα αυτα, και εν τελει την απολαυση, στους χομπιστες του ηχου, αναλογως επιπεδου, γνωσεων, γουστου, εμπειριων, χρονου, στιγμων και καταστασεων ειναι τελικα πολυ διαφορετικο.

Πχ τα τελευταια χρονια απολαμβανω τη μουσικη μου απαλα, σε νορμα εντασεις, με κρασακι και σβηστα φωτα, μπαλαντες, κλασσικη , soul και jazz σε χαμηλο τεμπο συνηθως, με οτι συνεπαγεται αυτο.

Θελω να με συνεπαιρνει η μουσικη, οποτε κι οι χρωματισμοι ως ενα σημειο δε μ ενοχλουν, ισως ειναι κι επιθυμητοι...
Εκει θελω να καταληξω....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Η δική μου γνώμη, είναι πως έχουμε ηθική υποχρέωση προς τον καλλιτέχνη να προσπαθούμε να αναπαράγουμε την (κάθε μορφής) τέχνη όσο πιστά μας επιτρέπει η δική μας τσέπη.
- :thumbsup: . . . κάτι το οποίο δεν κάνω πάντα . . . κακώς . . . ίσως ο υποκειμενισμός , το εγώ κλπ με οδηγούν σε αυτό , έχω όμως την επίγνωση και άλλες φορές μελετάω τα έργα ατόφια αντί του να τα παραλλάζω ( μπάσα - πρίμα , eq κλπ )

Reaction score
1.550

Οόοοοχι κύριε. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις καμπύλες harman γιατί έχει γίνει έρευνα και αυτές είναι που αρέσουν στον περισσότερο κόσμο άρα έτσι πρέπει να τις φτιάξουμε όλοι τις καμπύλες απόκρισης μας.

Ή μήπως πρέπει να τις κάνουμε φλατ τελείως και με peak ψηλά λόγω ηλικίας ώστε να έχουμε επίπεδη απόκριση?

Χμμμμ....

S

sk4t4

Guest

Ομως τελικα,αυτο που σε συνεπαιρνει δεν ειναι η μουσικη αλλα το αθροισμα του κρασιου,της ατμοσφαιρας και βαλτε και ο,τι αλλο θελετε.Λειτουργει η φαντασια κι οχι η πραγματικοτητα,σε τετοιες συνθηκες.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Εκει θελω να καταληξω....
- κατανοητό , άν όμως δεν καταλήξουμε στον διαχωρισμό : ατόφιο vs έτσι μου αρέσει , δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε ποτέ ούτε & με τον εαυτό μας

- πχ : . . . θέλω να καπνίσω την μισή Κούβα , οπότε φτιάχνω το καφέ μου με 5 κουταλιές ζάχαρη . . . ok έτσι γουστάρω αλλά αυτό δεν είναι καφές , ούτε μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα αρώματά του που θα έχουν καλυφθεί από την γλυκόζη

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Ομως τελικα,αυτο που σε συνεπαιρνει δεν ειναι η μουσικη αλλα το αθροισμα του κρασιου,της ατμοσφαιρας και βαλτε και ο,τι αλλο θελετε.Λειτουργει η φαντασια κι οχι η πραγματικοτητα,σε τετοιες συνθηκες.

Κι ομως, απλα στην ουσια "υποβοηθας" την αισθηση και δεν την μειωνεις. Την ανεβαζεις στα αισθητηρια οργανα σου, την απολαυση.

Φυσικα και ειναι η μουσικη αλλα και σαν αθροισμα παραγοντων.

Προσωπικα αυτο μ αρεσει, ετσι απολαμβανω και φυσικα δε χαζεψα ακομα, ευτυχως καταλαβαινω τι μου γινεται και δεν ειναι μονο η φαντασια μου.

Δε θα κανω τη στιγμη της απολαυσης, που ομως εκανα δρομο για να την απολαυσω οπως την απολαμβανω αντικειμενο μαθηματικης- πανεπιστημιακης-φυσικης μελετης , παρα μονο προσωπικης ευχαριστησης.

;):D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.384
Το έργο τέχνης εμπεριέχει και τις συνθήκες μέσα στις οποίες παρήχθη.
Οόοοοχι κύριε. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις καμπύλες harman
Μαστα.
Για πείτε μου, ποιο είναι το πιστό και ποιο σας αρέσει;

Βεβαίως η παραμόρφωση έχει και τα όριά της...
Να:

Εδώ έπεσε χοντρό μάστερινγκ...

Τες πα. Όπως θέλει ο καθένας.

Να πως θέλει ο κοτσίδης:

Βόλτες χαλαρά. Τςςςςς

Να κι ο σιφης.

A

AKARL

Guest
Και γιατί να το κάνουμε αφτό κύριε Ντιμιφούτη από τη στιγμή που η τσέπη μάς επιτρέπει να αναπαράγουμε/απολαμβάνουμε τη ντέχνη όπως ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ε;

Πουχού, ιδού ένα "βαρετό" πρωτότυπο:

Εμείς πλερώνουμε και γουστάρουμε να το απολαμβάνουμε με δγιάφορους τρόπους:

upload_2018-10-25_14-1-40.jpeg

upload_2018-10-25_14-3-38.jpeg

upload_2018-10-25_14-9-14.jpeg

Γούστο μας και καπέλο μας! Τιδεγκαταλαβαινειςπχιά????? :headbang:

ΥΓ: Ταφτόχρονα γράφαμε κερατά ΕΑΡ!!! :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

S

sk4t4

Guest
Κι ομως, απλα στην ουσια "υποβοηθας" την αισθηση και δεν την μειωνεις. Την ανεβαζεις στα αισθητηρια οργανα σου, την απολαυση.

Φυσικα και ειναι η μουσικη αλλα και σαν αθροισμα παραγοντων.

Προσωπικα αυτο μ αρεσει, ετσι απολαμβανω και φυσικα δε χαζεψα ακομα, ευτυχως καταλαβαινω τι μου γινεται και δεν ειναι μονο η φαντασια μου.

Δε θα κανω τη στιγμη της απολαυσης, που ομως εκανα δρομο για να την απολαυσω οπως την απολαμβανω αντικειμενο μαθηματικης- πανεπιστημιακης-φυσικης μελετης , παρα μονο προσωπικης ευχαριστησης.

;):D
Το ζητουμενο ειναι να απολαμβανουμε τη μουσικη και χωρις "υποβοηθητικους" παραγοντες γιατι αυτο σημαινει οτι παιζει καλα το συστημα.:DΒεβαια,υπαρχει και ουσιαστικη "υποβοηθηση" γιατι χαμηλωμενα φωτα=νυχτα="καθαρο" ρευμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καλιτεχνης θα πει να μιλας με σιωπη
...και αν ακουμε οι αλλοι........

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Το ζητουμενο ειναι να απολαμβανουμε τη μουσικη και χωρις "υποβοηθητικους" παραγοντες γιατι αυτο σημαινει οτι παιζει καλα το συστημα.:DΒεβαια,υπαρχει και ουσιαστικη "υποβοηθηση" γιατι χαμηλωμενα φωτα=νυχτα="καθαρο" ρευμα.

Και ποιος ειπε πως δεν την απολαμβανω σε ολες η σε αλλες συνθηκες;
Απλως ειπα τι αγαπαω τι μ αρεσει περισσοτερο.
Σιγα μην κανω κ καμια ιεροτελεστια ακουστικης και να καθομαι προσοχη στο sweet spot για να κρινω και να διακρινω αντι να περασω ομορφα..

Εχουν προηγηθει πραγματα και θαματα ομως και ρυθμισεις κι αλλαγες που ποτε δεν τελειωνουν για να αλλαζει προς το καλυτερο παντα αυτη η εμπειρια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.384
Α να γειά σου, το'πιασες!

Αυτή η θαυμαστή επιστημονική δουλειά, είναι η δουλειά του επαγγελματία μαστερά.

Ούτε δικιά μου δουλειά δεν είναι, ούτε του σιφη.

Γι'αυτό τα ριμάστερντ του Φίλιπ Γκλας που ακούω από το σποτιφάι ακούγονται κλάσεις καλύτερα από τα αυθεντικά σιντί που κατέχω εδώ και πολλά χρόνια και έχω ριπάρει στο σκληρό που παίζει μια στις ...ποτέ.

Συμπέρασμα: οι σκληροί μου δίσκοι είναι άχρηστοι. Σποτιφάι και ξερό πσωμί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas