Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

• Total voters
    74
Reaction score
50
Re: Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

έχω μεγαλώσει κι εγώ για αρκετά χρόνια με ντονέρ.Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι είχε γίνει με τα ντονέρ τέλη 70'ς αρχές 80'ς.Ειχαν βουήξει οι εφημερίδες της εποχής!Μέχρι που βγήκε νόμος που απαγόρευε τον γύρο από κιμά,το ντονέρ δηλαδή.Νομίζω τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται πάλι η παρασκευή του ντονέρ.
Εννοείτε ότι το λάτρευα το ντονέρ,μου είχε λείψει πολλά χρόνια και όταν το βρίσκω και τώρα αλλά σε καλό μαγαζί είμαι φανατικός οπαδός!
Τρελαίνομαι για ντονέρ αλλά δεν έχω βρει κανένα της προκοπής στην Αθήνα. Βασικά άρχισα να τα μαθαίνω από στέκια Τούρκων εις τας... Ευρώπας και μετά άρχισα να τα ψάχνω κι εδώ. Δυστυχώς έχω απογοητευτεί. Τα ελάχιστα που έχω δοκιμάσει είναι επιοικώς απαράδεκτα (βέβαια κάνα δυο έχω φάει).

Έχεις να προτείνεις κανένα;

Σχετικά με τα σουβλάκια: εντελώς αλάδωτη πίτα δεν την παλεύω. Δεν έχει καθόλου γεύση. Προσωπικά τη θέλω ξεροψημένη και σχετικά στεγνή, με την προϋπόθεση όμως ότι ψήθηκε (λίγο) λαδωμένη και... στέγνωσε στο ψήσιμο. Προφανώς όμως το λαδάκι μένει.

Περιέργως προτιμώ τις πίτες από delivery σε σχέση με το επιτόπου σερβίρισμα. Το έχω τσεκάρει επανειλειμμένα να τρώω πχ. πιτόγυρο στο μαγαζί και πιτόγυρο delivery απ' τον ίδιο και προτιμώ (μακράν...) το delivery. Ο λόγος είναι ο ίδιος που οι περισσότεροι προτιμούν το... αντίθετο: στο delivery πιέζονται όλες οι παραγγελίες και το σουβλάκι σου φτάνει... καταπατημένο. Έλα όμως που έτσι οι γεύσεις δένουν καλύτερα (καλά αυτό προσωπική εξήγηση, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλιώς). Όταν το τρώω στο μαγαζί μου παραφαίνονται διαχωρισμένες οι γεύσεις. Ξέρετε τώρα, περί ορέξεως :)

Σχετικά με τα burger είμαι μεγάλος fun (αν και ψήφισα σουβλάκι, οριακά) αλλά δύσκολα βρίσκεις της προκοπής (για τα γούστα μου τουλάχιστον). Εννοείται τα Wendy's ήταν κορυφαία και τα τιμούσα με κάθε ευκαιρία (προσωπικό αγαπημένο: big bacon classic και εννοείται πατάτες με μπέικον και τυρί - το mushroom melt δε μ' ενθουσίαζε). Από τότε πολλοί έχουν βγάλει πατάτες με μπέικον και τυρί αλλά συνήθως είναι χάλια, το τυρί στεγνώνει ή έχει άλλη γεύση κτλ. Προφανώς μιλάω καθαρά από άποψη γεύσης, από θέμα υγιεινής διατροφής δε νομίζω ότι είναι εδώ το σωστό thread :)

Πάντως δεν πάω μία τα burger που σερβίρουν σε διάφορα restaurant, όπου βλέπεις δυο ξεχωριστά ψωμιά, στο ένα το μπιφτέκι (που είναι τεράστιο) και μια φέτα ντομάτα ενώ στο άλλο παίζει ένα φύλλο μαρούλι, άντε και λίγη σως. Τι να πω, αυτό το πράγμα δεν είναι burger αλλά μερίδα μπιφτέκι με ψωμί. Τι να το κάνω το burger αν είναι αδύνατον να κλείσεις τα ψωμιά και να φας μια μπουκιά με... απ' όλα; Άσε που το μπιφτέκι είναι τόσο μεγάλο, που παραμερίζει όλες τις άλλες γεύσεις.

Για μένα στο burger απαράβατος κανόνας είναι 1ον σε μια δαγκωνιά να μπορούν να στριμωχτούν και τα δυο ψωμιά, το μπιφτέκι και τα υλικά και 2ον το μπιφτέκι να είναι όσο μεγάλο χρειάζεται για να μπορείς ν' απολαύσεις και τα υπόλοιπα συστατικά. Εννοείται αυτό δε σημαίνει ότι μ' αρέσουν τα μικρά burger - το αντίθετο! Αλλά σίγουρα όχι αυτά τα πιάτα που βλέπουμε πολύ συχνά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.103
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Σχετικά με τα σουβλάκια: εντελώς αλάδωτη πίτα δεν την παλεύω. Δεν έχει καθόλου γεύση. Προσωπικά τη θέλω ξεροψημένη και σχετικά στεγνή, με την προϋπόθεση όμως ότι ψήθηκε (λίγο) λαδωμένη και... στέγνωσε στο ψήσιμο. Προφανώς όμως το λαδάκι μένει.

Περιέργως προτιμώ τις πίτες από delivery σε σχέση με το επιτόπου σερβίρισμα. Το έχω τσεκάρει επανειλειμμένα να τρώω πχ. πιτόγυρο στο μαγαζί και πιτόγυρο delivery απ' τον ίδιο και προτιμώ (μακράν...) το delivery. Ο λόγος είναι ο ίδιος που οι περισσότεροι προτιμούν το... αντίθετο: στο delivery πιέζονται όλες οι παραγγελίες και το σουβλάκι σου φτάνει... καταπατημένο. Έλα όμως που έτσι οι γεύσεις δένουν καλύτερα (καλά αυτό προσωπική εξήγηση, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλιώς). Όταν το τρώω στο μαγαζί μου παραφαίνονται διαχωρισμένες οι γεύσεις. Ξέρετε τώρα, περί ορέξεως :)
Έχουν πλάκα οι διαφορές στα γούστα. :smile:

Με το λάδι στη πίτα συμβιβάζομαι μόνο υπό προϋποθέσεις:

1) Να είναι ψημένες στα κάρβουνα, ποτέ στην πλάκα.
2) Να έχουν λαδωθεί με πινέλο (όπως κάνω και σπίτι μου), ώστε να έχουν κρατήσει το ελάχιστο δυνατό λάδι και μόνο στην επιφάνεια.
3) Να έχουν ξεροψηθεί (κι όχι μαυρίσει).
4) Εννοείται η πίτα να είναι φρέσκια από παρασκευαστήριο. Του πακέτου από το Super Market απαγορεύονται!

Επειδή λοιπόν είναι πολύ δύσκολο να συντρέχουν οι παραπάνω περιορισμοί σε σουβλατζίδικο, προτιμώ την εντελώς αλάδωτη.

Σε αυτά που γράφεις παρακάτω, ακόμα γελάω (με μένα), γιατί με σκέφτομαι να βγάζω χλιαρά και στραπατσαρισμένα σουβλάκια από σακούλες... :laugh: Θα τα πετάξω κατευθείαν.
Αν ένα φαγητό δεν μου αρέσει οπτικά δεν πρόκειται να το πλησιάσω. Κι αν έχει ζουμιά αηδιάζω απίστευτα. Στο τυλιχτό βάζω μόνο κρεμμύδι και ελάχιστη λεπτοκομμένη ντομάτα. Η υγρασία πρέπει να είναι στα χαηλότερα δυνατά επίπεδα.
Βέβαια, την ίδια παραξενιά την έχω σε όλα τα φαγητά. Στα μακαρόνια η σάλτσα πρέπει να είναι παχύρευστη και ως κριτήριο έχω να μη δω ζουμιά/λάδι στο πιάτο όταν τελειώσουν. Κάτι ελληνικού τύπου "καρμπονάρες", που είναι σούπα κρέμας γάλακτος με μακαρόνια, με αναγουλιάζουν και μόνο που τις βλέπω.

Για μένα στο burger απαράβατος κανόνας είναι 1ον σε μια δαγκωνιά να μπορούν να στριμωχτούν και τα δυο ψωμιά, το μπιφτέκι και τα υλικά και 2ον το μπιφτέκι να είναι όσο μεγάλο χρειάζεται για να μπορείς ν' απολαύσεις και τα υπόλοιπα συστατικά. Εννοείται αυτό δε σημαίνει ότι μ' αρέσουν τα μικρά burger - το αντίθετο! Αλλά σίγουρα όχι αυτά τα πιάτα που βλέπουμε πολύ συχνά.
Πριν φτάσουμε στο προσωπικό μας γούστο, το μέγεθος/πάχος του μπιφτεκιού έχει κάποιο ελάχιστο "κατώφλι" για να μπορεί να είναι μέσα ζουμερό κι έξω με κρούστα. Τα flat μπιφτέκια τύπου fast food είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

Reaction score
50
Χεχε... Όντως έχουν πλάκα τα διάφορα γούστα. Για τα σουβλάκια το καταλαβαίνω ότι δύσκολα θα βρω... συμπαραστάτη στα γούστα μου, αλλά τι να κάνω, αυτά είναι. Πάντως για το λάδωμα συμφωνώ μ' αυτά που λες, με τη διαφορά ότι προτιμώ το έστω και - ας πούμε - μη ιδανικό λάδωμα από μια τελείως στεγνή πίτα.

Όσο για τα υπόλοιπα φαγητά κι εμένα τα πολλά λάδια μου προκαλούν το λιγότερο αποστροφή. Γενικά και στο σπιτικό φαγητό χρησιμοποιώ το λιγότερο δυνατό λάδι (βούτυρα και κρέμες γάλακτος αποκλείονται) και εκτός σπιτιού μακριά από ζουμιά και λιγωτικές συνταγές. Ειδικά για την καρμπονάρα που αναφέρεις, την ελληνική συνταγή την έχω βγάλει εκτός διατροφής καιρό τώρα. Η ιταλική συνταγή με πανσέτα και αυγό είναι σε άλλο επίπεδο (αρκεί να ξέρεις να τη φτιάχνεις).

Σχετικά με τα burger επικεντρώθηκα στα υπερβολικά μεγάλα - για τα γούστα μου - μπιφτέκια, επειδή ο κόσμος τείνει να θεωρεί καλύτερο το μεγαλύτερο. Αντιστοίχως όμως δεν την παλεύω και με τα flat μπιφτέκια - δεν το συζητάμε για τα τυπικά cheesburger-μισή μπουκιά στα περισσότερα φαστφουντάδικα. Όπως είπα και πριν θέλω σε μια δαγκωνιά να μπορούν να στριμωχτούν τα υλικά - με έμφαση στο να στριμωχτούν. Τουτέστιν, σαφώς μεγάλο burger και αρκετά υλικά, αλλά όχι τόσο τεράστιο που να νιώθεις ότι τρως μόνο μπιφτέκι με ψωμί. Ή να χρειάζεσαι μαχαιροπήρουνο για να το φας - έλεος για burger μιλάμε!! Αν δε νιώθεις όλες τις γεύσεις μαζί τότε γίνεται μπιφτέκι με σαλάτα και ψωμί :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.103
Απάντηση: Re: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Όσο για τα υπόλοιπα φαγητά κι εμένα τα πολλά λάδια μου προκαλούν το λιγότερο αποστροφή. Γενικά και στο σπιτικό φαγητό χρησιμοποιώ το λιγότερο δυνατό λάδι (βούτυρα και κρέμες γάλακτος αποκλείονται) και εκτός σπιτιού μακριά από ζουμιά και λιγωτικές συνταγές. Ειδικά για την καρμπονάρα που αναφέρεις, την ελληνική συνταγή την έχω βγάλει εκτός διατροφής καιρό τώρα. Η ιταλική συνταγή με πανσέτα και αυγό είναι σε άλλο επίπεδο (αρκεί να ξέρεις να τη φτιάχνεις).
Τα έξτρα λιπαρά (βούτυρα, κρέμες γάλακτος κλπ) είναι αποκλεισμένα και στο δικό μου σπίτι. Και γενικά έχω μία αποστροφή προς τη μέση Ελληνίδα μαγείρισσα (συμπεριλαμβάνονται και οι μαμάδες:cool:), που βασίζει τη μαγειρική της στα έξτρα λιπαρά. Αν πρέπει να πνίξω το φαγητό με κρέμες, φυτίνες και παχιά τυριά για να πάρει "νοστιμιά", μάλλον δεν ξέρω να μαγειρεύω... Σαν τη πεθερά μου που φτιάχνει γίγαντες και βάζει φρέσκο βούτυρο και ...μπέικον! Εννοείται ότι τρώω όσπρια ως υγιεινή εναλλακτική. Αν είναι να τα φορτώσω στις λιπαρές θερμίδες τρώω πανσέτες.

Το μεγάλο ατού του σπιτικού φαγητού είναι ότι επιλέγουμε τι βάζουμε. Αν ξέρουμε (να επιλέγουμε και να μαγειρεύουμε)! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα υγιεινό.
Όταν μας καλούν σε φιλικά σπίτια για φαγητό παθαίνω πανικό. Είτε τρώω από πριν και τους πάω ένα καλό γλυκό για να έχω κάτι να περιμένω, είτε τους πείθω να παραγγείλουμε φαγητό απ' έξω (για να μην κουραστεί η νοικοκυρά τάχα μου-τάχα μου) και προσφέρομαι να πάω να το πάρω ο ίδιος... :biggrin:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Όταν μας καλούν σε φιλικά σπίτια για φαγητό παθαίνω πανικό. Είτε τρώω από πριν και τους πάω ένα καλό γλυκό για να έχω κάτι να περιμένω, είτε τους πείθω να παραγγείλουμε φαγητό απ' έξω (για να μην κουραστεί η νοικοκυρά τάχα μου-τάχα μου) και προσφέρομαι να πάω να το πάρω ο ίδιος... :biggrin:
Πότε θα έρθετε να φάμε?:roflmao:

Reaction score
31.696
Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

πίτσα κόρνερ με έξτρα καυτερή πιπεριά ! και μετά μια coca cola light

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Γιαπωνεζικο φαγητο,για το δρομο!

Reaction score
433

Πιροσκί βέβαια έχουμε και πολύ καλά στην Καλλιθέα,μιας και υπάρχουν αρκετοί Ρωσοπόντιοι στην περιοχή και έχουν ανοίξει τα δικά τους μαγαζιά.
Ωστόσο είμαι όλος αυτιά,για αξιόλογες προτάσεις και στα βόρεια!
Τελικα δοκιμασες την συνταγή για την πίτσα?

Reaction score
1.458

Οχι,γιατί είχαμε άλλο φαγητό.Θα την φτιάξω όμως σύντομα,έχω σημειώσει την συνταγή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εγω δεν χρειαζεται να πω τι ψηφισα, ε?:whistling: ...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.226

Άσε τα φαγητά τώρα!

Υπάρχει φωτιά κοντά στο σπίτι σου, στην οδό Ιωάννου Μίχα.

Reaction score
1.458

Το είδαμε είναι φανερή η ψηφοφορία.
Εγώ ήμουν σίγουρος πάντως για την επιλογή σου!

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Τελικά ποιοι άλλοι ψήφισαν sushi?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.226