Ποιο τα παιζει ΟΛΑ????

Reaction score
384
Αν ο Router ειναι διπλα στα μηχανηματα τελειωσες. Αν δεν εχει αρκετες πορτες οπως σωστα ειπες βαλε ενα Gigabit Switch ωστε να καλωδιωθουν ολα και να μην εχεις προβληματα ποτε.

Στο switch βαζεις τα παντα που εχουν ethernet. Ολο το traffic θα διαχειριζεται εκει. Οι υπολοιπες συνδεσεις των μηχανηματων ειναι οι κλασσικες μεσω HDMI.

Με το NAS μπορεις να δωσεις προσβαση σε φιλο σου σε συγκεκριμενο αρχειο και να κατεβασει μια ταινια, μπορεις απο αποσταση να παιζεις μουσικη στο κινητο σου μεσω του Application DSAudio, να βλεπεις τις φωτογραφιες σου, κλπ. Εχει δικο του application για Torrents που κατεβαζει τις ταινιες κατευθειαν χωρις να εχεις υπολογιστη ανοικτο. Με το κινητο σου και με το DSdownloads παρακολουθεις τη διαδικασια, κλπ.
[DOUBLEPOST=1452372857][/DOUBLEPOST]Ριξε μια ματια στο 5ο ποστ να δεις πως τα εχω εγω.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Πρόβλημα-με-yadis-και-yamj.148086/#post-2021730

Reaction score
1.469
Αν ο Router ειναι διπλα στα μηχανηματα τελειωσες. Αν δεν εχει αρκετες πορτες οπως σωστα ειπες βαλε ενα Gigabit Switch ωστε να καλωδιωθουν ολα και να μην εχεις προβληματα ποτε.

Στο switch βαζεις τα παντα που εχουν ethernet. Ολο το traffic θα διαχειριζεται εκει. Οι υπολοιπες συνδεσεις των μηχανηματων ειναι οι κλασσικες μεσω HDMI.

Με το NAS μπορεις να δωσεις προσβαση σε φιλο σου σε συγκεκριμενο αρχειο και να κατεβασει μια ταινια, μπορεις απο αποσταση να παιζεις μουσικη στο κινητο σου μεσω του Application DSAudio, να βλεπεις τις φωτογραφιες σου, κλπ. Εχει δικο του application για Torrents που κατεβαζει τις ταινιες κατευθειαν χωρις να εχεις υπολογιστη ανοικτο. Με το κινητο σου και με το DSdownloads παρακολουθεις τη διαδικασια, κλπ.
[DOUBLEPOST=1452372857][/DOUBLEPOST]Ριξε μια ματια στο 5ο ποστ να δεις πως τα εχω εγω.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Πρόβλημα-με-yadis-και-yamj.148086/#post-2021730
Δημητρη ειδα οτι ασχολεισαι επαγγελματικα με αυτο
επειδη θα αρχισω τις αγορες σιγα σιγα ανακεφαλαιωνω
παιρνω
1)gigabit switch
2)synology nas 216play με τους σκληρους του κτλ
3)media player εδω δεν εχω αποφασισει ακομα (dune 3d base,popcorn a-410,mede8er 800 ή 100)
λοιπον τα συνδεω ολα με ethernet ομως δεν εχω ακομα καταλαβει το εξης
το οποιο media player θα παιρνει το υλικο (ταινιες) απο το nas οντας συνδεδεμενο με καλωδιο?πχ usb 3?
και μετα το media player θα το δινει στον ενισχυτη με hdmi για να το μοιρασει στα ηχεια και στον προβολεα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.943
το οποιο media player θα παιρνει το υλικο (ταινιες) απο το nas οντας συνδεδεμενο με καλωδιο?πχ usb 3?
Θα παίρνει υλικό από το δικτυακά συνδεδεμένο nas μέσα από το καλώδιο δικτύου (cat5-6).
και μετα το media player θα το δινει στον ενισχυτη με hdmi για να το μοιρασει στα ηχεια και στον προβολεα?
Σωστά.

Στο σπίτι έχω την εξής εγκατάσταση:
  • 5 NAS με 4-8 bays το καθένα στο γραφείο που συνδέονται με switch και καλώδιο δικτύου στο router που είναι στο σαλόνι.
  • Στο σαλόνι υπάρχει media player (Dune) που παίζει τα αρχεία μέσω ενισχυτή AV στην τηλεόραση. Το Dune συνδέεται στο δίκτυο με καλώδιο δικτύου.
  • Στο υπόγειο υπάρχει άλλο ένα Dune που μέσω άλλου AV παίζει αρχεία στον προβολέα. Και εδώ το Dune συνδέεται στο δίκτυο με καλώδιο δικτύου.
Μην σε τρομάζει όλο αυτό. Όλη την καλωδίωση και τις συνδέσεις τις έχω κάνει μόνος μου. Ευτυχώς, από τα windows 7 και μετά, το στήσιμο και η διαχείριση ενός δικτύου είναι πανεύκολη.

Reaction score
1.469
συγνωμη αλλα μου ναι δυσκολο να το αντιληφθω αυτο το συγκεκριμενο
αντικαθιστουμε δηλαδη την over the air μεταδοση των αρχειων (WiFi) με μεταφορα μεσω των καλωδιων δικτυου (εννοεις καλωδιο ethernet σωστα?γιατι κολλησα λιγο :) με προδιαγραφες cat5-6)

Reaction score
6.609
Eπελεξε cat6 μπορει με cat 5 (ενα απο τα προβληματα) να εχεις θεμα με καποιο player σε βαρια αρχεια,ενω να μην εχεις με αλλο. εγω σε med εχω θεμα , στο wd οχι !!

Reaction score
1.469
Eπελεξε cat6 μπορει με cat 5 (ενα απο τα προβληματα) να εχεις θεμα με καποιο player σε βαρια αρχεια,ενω να μην εχεις με αλλο. εγω σε med εχω θεμα , στο wd οχι !!
οκ ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Αποκλείεται να υπάρχει θέμα και να ευθύνεται το CAT5 καλώδιο για τέτοιες ταχύτητες.

Reaction score
1.469
Αποκλείεται να υπάρχει θέμα και να ευθύνεται το CAT5 καλώδιο για τέτοιες ταχύτητες..
επειδη δεν γνωριζω
εχει τοση σημασια αν το καλωδιο θα ναι cat 5 η 6?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Όχι για μεταφορά αυτού του όγκου. Με παρόμοια τιμή βέβαια, βάζεις CAT6.

Reaction score
1.469
το cat6 ειναι καλυτερο δηλαδη απ το cat5 η τελοςπαντων μεταφερει με περισσοτερη ταχυτητα τα δεδομενα?

Reaction score
6.609
δε αμφισβητω αυτο που λες αλλα, οι κατοχοι med 500 που δεν ειχαν θεμα αποκτησαν στην ιδια καλωδιωση με το 600, εγω προειχα το wd με cat5 στο med εχω θεμα σε καποια , οχι ομως οταν τα εχω αμεσα στη usb.
να μην το ψαχνω , στα players των med600 οσοι ειχαν cat6 δεν ειχαν θεμα η το ελυσαν με τοποθετηση αυτου, δε θυμαμαι, θα μου πεις πρεπει να τα εχεις ολα 1000αρια, κανονικα για να εχει νοημα...αλλα μια που περνα τη γραμμη ας σιγουρεψει την καλωδιωση.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.645
Με mede8er 1000άρι, καλώδιο cat5 σε gigabit δίκτυο δεν έχω θέμα. Δε θα ήταν και λογικό να έχω. Όχι ότι πολύχρησιμοποιώ το med, όταν υπάρχει το oppo που παίζει τα πάντα.

Reaction score
1.469
Με mede8er 1000άρι, καλώδιο cat5 σε gigabit δίκτυο δεν έχω θέμα. Δε θα ήταν και λογικό να έχω. Όχι ότι πολύχρησιμοποιώ το med, όταν υπάρχει το oppo που παίζει τα πάντα.
Συγνωμη ρε παιδια επειδη μπερδευτηκα
Τωρα ημουν media markt να δω το med 800
Οταννλες το oppo παιζει τα παντα τι εννοεις;
Παιζει ταινιες iso κατεβασμενα;
Mkv;xvid κτλ;
Γιατι να ειναι ετσι να παρω oppo

Reaction score
1.469
Μα κοστίζει τα τριπλά.
Σωστο ομως θα τα δω στην οθονη μου τα τριπλα που κοστιζει;
Επισης πηρα το sony 7200 240€
Θα παρω αλλα 240€ το mede8er συνολο 500
Αν με 970 που χει στο σκρουτζ το oppo
Δω εικονα που αξιζει αυτα τα λεφτα αξιζει
Αρκει να παιζει τα αρχεια iso των 40-50 gb που αλλαξα μεχρι τη συνδεση μου vdsl 50 για να τα κατεβαζω κ να τα βλεπω

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.645
Δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεσαι Αμερικάνικο oppo 103/105 με custom firmware.
Δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά mkv αρχεία, αλλά τα λίγα που χρησιμοποίησα έπαιξαν 1 χαρά.
Κατά τ' άλλα το player είναι region free και μπορεί να παίξει iso αρχεία και bdmv folders μέσω δικτύου ακόμα και με εξωτερικούς υπότιτλους.
Εννοείται πως τα menu στα bluray iso παίζουν κανονικά σε αντίθεση με τα media players.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Καλέ μην του λες για πράγματα που δεν μπορεί να αγοράσει.

Το μόνο που θα μπορούσε ίσως να βρει και να δώσει μέχρι 350€, είναι BDP93 με παλιό firmware σαν τα δικά μου. Για παραπάνω δεν αξίζει και θα προτιμούσα την ευελιξία των Med.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON