Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Reaction score
228
Για τα φτερουγίσματα δεν ξέρω.
Όσον αφορά την αίσθηση του μπάσου επειδή και εγώ έχω το idio sub με σένα (yamaha YST-515) που πρόσφατα αντικατέστησα με ένα crystal audio tx-12 (12'', 200 Watt RMS), η πρώτη αίσθησή μου ήταν ότι με το volume του crystal audio στη μέση, το μπάσο που άκουγα σε σχέση με το yamaha, όταν και αυτού το volume ήταν στη μέση, ήταν λιγότερο!
Άκουσα, ξανάκουσα τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Yamaha μάλλον υπερτόνιζε κάποιες συχνότητες για να δείξει ότι υπάρχει, χωρίς όμως να κατεβαίνει το ίδιο χαμηλά με το CA. Έτσι με το CA αυτό που ακούω είναι καθαρότερο το μουσικό κομμάτι χωρίς ένα μόνιμο φούσκωμα χαμηλά, και όταν πραγματικά υπάρχουν χαμηλές συχνότητες τότε δείχνει τα δόντια του αφού κατεβαίνει πιο χαμηλά από το Yamaha και τις αποδίδει με καλύτερο έλεγχο.

Τώρα τί να σου πω, μπορεί και τα παραπάνω να είναι απλά αποτέλεσμα της προσαρμογής του αυτιού μου στον ήχο του νέου sub ή αυθυποβολή και το YST-515 να είναι ένας καλά κρυμμένος φονέας γιγάντων:D

Reaction score
228
Βάλτο και σε καμιά ταινία.
Εκεί πιστεύω θα δεις καλύτερα τη διαφορά.
Εγώ αυτό που εισέπραξα είναι ότι ενώ με το Yamaha είχα μονίμως ένα επίπεδο μπάσου που λίγο ανέβαινε σε ένταση τη στιγμή της κορύφωσης της σκηνής (έκρηξη κτλ) με το CA είχα καθαρότερο και πιό ξεκούραστο ήχο overall, χωρίς φουσκώματα, και τη στιγμή της έκρηξης ένιωθα τη διαφορά, αυτά τα +10 db που έχει το LFΕ.

Reaction score
1.042
Εγω παλι εχοντας το 515 και τωρα το κλιπς sw115 με το volume sto 9.30 ωρα καταλαβα οτι το yamaha ηταν παιδικο !! Εννοω σε ταινιες !

Reaction score
6.624
Μόλις παρέλαβα το sub στη δουλεια και δυστυχως υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να με βοηθήσετε.

ΠΩ
Λοιπον, ειναι κατω στη πιλοτη και το εστησα το sub, προσωρινα στη θέση του προηγουμενου... Εκανα και ενα auto-calibration με τον Yamaha που έχω ήδη RX-V2500...

1ον) Σας παραθέτω το εξης βιντεο που ανέβασα στο YouTube να μου πείτε τι ειναι αυτο...Εβαλα ένα τραγουδι με μπολικο μπάσο (δεν ειναι του στυλ μου, αλλα για να δω τι συμβαίνει) και παρατηρησα ότι σε μια συγκεκριμένη νότα, το subwoofer κανει σαν τα περιστέρια στο Συνταγμα! Εκλεισα και τα ηχεια να ακουγεται μονο το sub για να σιγουρευτω. Φυσικα απο κινητο δεν γραφονται οι χαμηλες, αλλα επειδη ακριβως αυτο το πραγμα ΔΕΝ ειναι νοτες χαμηλες, ακουγεται μια χαρα στο βιντεο του κινητου! Τι ειναι πάλι τουτο;

2ον) Δεν το ακουω το μπάσο όπως ακουγα το Yamaha sub. Η αληθεια έιναι πως ότι ρυθμισεις εκανε ο ενισχυτής Yamaha δεν τις πειραξα, αλλα εκ πρωτης όψεως δεν ακουγεται. Αλλα σιγουρα αυτο θελει ακομα πειραματισμο.

Ενταξει, σιγουρα δεν ειναι στρωμένο το sub, αλλα με τρομάζουν τα φτερουγίσματα. Παω να παιξω μεχρι να ανεβει η γυναικα σπιτι

μηπως το εγκαινιασε το μικρο με κανα παιχνιδακι παλι? αυτα παθαινεις αμα αφηνεις ανοιχτες τρυπες:D:D

βγαλε φωτο ολων των συνδεσεων ξανα συγκεντρωτικα και απο τον ενισχυτη και πες και ολες τις ρυθμισεις σου ξανα.

Reaction score
2.482
μηπως το εγκαινιασε το μικρο με κανα παιχνιδακι παλι? αυτα παθαινεις αμα αφηνεις ανοιχτες τρυπες:D:D

βγαλε φωτο ολων των συνδεσεων ξανα συγκεντρωτικα και απο τον ενισχυτη και πες και ολες τις ρυθμισεις σου ξανα.
Ειμαι προς το τελος του War of the Worlds, τωρα.

Σιγουρα, ή τουλαχιστον το placebo effect ειναι ενεργό, το ακουω πολυ καλυτερα το sub τωρα.

Για τις συνδεσεις δεν εχει νοημα τωρα, διοτι σε 2-3 μερες παραλαμβανω νέο ενισχυτη, οποτε θα ξηλωθουν και θα ξανασεταριστουν.

Το μονο που με απασχολει ειναι το πραμα εκεινο που ανεβασα στο YouTube, αλλα θα το ξαναδοκιμασω αυριο, γιατι τωρα ειναι αργα.

Το track έιναι απο Spotify που παιζει μεσω airplay στον ενισχυτη. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο.

Αν το ξανακανει και με τον νεο ενισχυτη, που θα εχω και ξανατσεκαρει συνδεσεις, θα στειλω email στην svs

ryk

Reaction score
925
Αν δεις στο youtube και άλλα ηχεία/sub να παίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι (Bass I love you), θα δεις ότι κάπως έτσι συμπεριφέρονται (το έχω δοκιμάσει και εγώ στα δικά μου, αλλά σε 6'' είναι μικρότερη η ταλάντωση, όμως η συμπεριφορά είναι η ίδια). Μάλλον έχει να κάνει με το κομμάτι. Πρέπει να έχει φτιαχτεί για crash-test.....:wink:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
θα σου προτεινα να μην παιζεις το συγκεκριμμενο κομματι σε υψηλες εντασεις.
εχει καψει πολλους ενισχυτες και ηχεια το συγκεκριμμενο , κατεβαινει μεχρι 5hz νομιζω , οπου πολλα sub δεν μπορουν να ακολουθησουν και για αυτο παραμορφωνουν.

Reaction score
2.209
Έκανα και εγώ τεστ με το κομμάτι αυτό στο PB-12 NSD που έχω.
Όντως το κομμάτι πρέπει να κατεβαίνει πολύ χαμηλά. Έναν παρόμοιο θόρυβο έκανε και σε μένα το sub όταν ανέβασα την ένταση. Παρατήρησα ότι ήταν από τον αέρα από την οπή ανάκλασης που έβγαινε σαν τυφώνας σχεδόν σε ένα σημείο του κομματιού και δημιουργούσε αυτόν το θόρυβο. Οπότε μάλλον είναι το κομμάτι, μην ανησυχείς.
Στο κάτω κάτω ένα καλό 12" οικιακό sub είναι το συγκεκριμένο. Τόσο χαμηλά μάλλον μόνο ακριβά συστήματα μπορούν να κατέβουν. Ίσως να το δοκίμαζε και ο flash να μας πει.

Reaction score
5.619
Hold your horses ρε παίδες! Bass I love you σε τρελές εντάσεις στο PB-2000 και θέλετε το μεγάφωνο να μην κάνει κιχ;

Το φτερούγισμα είναι φυσιολογικό για σαμπ με bass-reflex, όταν καλείται να αποδώσει σε υψηλή ένταση συχνότητες κάτω από τη συχνότητα συντονισμού της οπής. Υπεροδηγείται, βγάζει παραμόρφωση και σε συνδυασμό με τους αεροδυναμικούς θορύβους από την εκτόνωση του αέρα από την οπή, προκύπτει το φτερούγισμα.

Σε sealed σαμπ έχουμε θορύβους από την υπερβολική ταλάντωση του λάστιχου και μηχανικούς θορύβους.

Δεν είναι τίποτα αυτά. Το θέμα είναι να μην ακουστεί "τοκ", ήχος που σημαίνει ότι ξύνει το πηνίο.

Η λύση για όλα τα παραπάνω είναι να παίζεις σε ένταση που το σαμπ να καταπονείται λιγότερο. Αν θέλεις τα 5 και τα 10Hz πας σε κατασκευή με θηριώδες μεγάφωνο και καμπίνα. Και από κει πέρα παίζεις με τον αριθμό των σαμπ.

Ένα ίσον κανένα
Δύο ίσον κάτι
Τέσσερα ίσον χαρά

Last edited:

Reaction score
5.619
Για του λόγου το αληθές, στο βίντεο φαίνεται τι διαδρομές κάνει το μεγάφωνο εκτός καμπίνας για να αποδώσει το Bass I love you.
Αν σβήναμε τους δορυφόρους και παίζαμε μόνο μπάσο, το κινητό δεν θα θα συλλάμβανε τίποτε άλλο από μηχανικούς θορύβους του μεγαφώνου. Μεγάφωνο είναι και κάνει τρελή διαδρομή, σαν πιστόνι.

Αν θέλουμε απόλυτη σιγή από το σαμπ, χωρίς μηχανικούς θορύβους πιστονιού, η λύση είναι να μην υπάρχει καν μεγάφωνο, αλλά rotary woofer.

Reaction score
6.624
εχει υλοποιηθει κατι τετοιο σε hc ? επικουρικα με τα κλασσικα σαμπ με μεγαφωνα?

Reaction score
2.482
Παιδια, ρώτησα διοτι δεν ξέρω. Η ενταση που το έπαιξα δεν ήταν τρομερή. -7.0dB εγραφε στον ενισχυτη, αλλά αν είναι θεμα του συγκεκριμένου κομματιού, ΟΚ, τοτε δεν ασχολουμαι καθόλου. Να ξέρω αν είναι θεμα ελαττωματικού sub ή όχι!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.015
εχει υλοποιηθει κατι τετοιο σε hc ? επικουρικα με τα κλασσικα σαμπ με μεγαφωνα?
Αρκετά, αλλά η τιμή είναι ελαφρά αποτρεπτική. :D

Reaction score
5.619
-7 ένταση σε bass test tracks όπως το Bass I love you είναι τρελή ένταση και σκέτη καταπόνηση για σαμπ του εμπορίου.
Αντίστοιχα και το War of Worlds. Κοινώς δεν πλακωνόμαστε στα τεστ αναφοράς, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή και για ελάχιστο χρόνο. Τα bass τεστ γίνονται όσο για να δούμε τα όρια του σαμπ, ώστε να μην τα ξαναπλησιάσουμε ποτέ.

Φτερούγισμα από το bass-reflex μπορεί να προκύψει και σε χαμηλή ένταση, σε κάποια περίεργη συχνότητα σε συγκεκριμένο σημείο ταινίας. Το σημαντικό είναι να μην κάνει "πρρρ" το ίδιο το μεγάφωνο, ένδειξη ότι υπεροδηγείται.

Reaction score
2.482
-7 ένταση σε bass test tracks όπως το Bass I love you είναι τρελή ένταση και σκέτη καταπόνηση για σαμπ του εμπορίου.
Αντίστοιχα και το War of Worlds. Κοινώς δεν πλακωνόμαστε στα τεστ αναφοράς, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή και για ελάχιστο χρόνο. Τα bass τεστ γίνονται όσο για να δούμε τα όρια του σαμπ, ώστε να μην τα ξαναπλησιάσουμε ποτέ.

Φτερούγισμα από το bass-reflex μπορεί να προκύψει και σε χαμηλή ένταση, σε κάποια περίεργη συχνότητα σε συγκεκριμένο σημείο ταινίας. Το σημαντικό είναι να μην κάνει "πρρρ" το ίδιο το μεγάφωνο, ένδειξη ότι υπεροδηγείται.
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις, ειναι κατατοπιστικές.

Αρα θέλω μεγαλύτερο sub! (Τα λέγα εγωωω!) 45 b&t here I come! :D

Πάντως είχα σιγά την ταινια, από -30 έως -25 λόγω ώρας, αλλα νομίζω ότι το άκουγα αρκετά καθαρό το μπάσο σε σχέση με το προηγούμενο sub.

Reaction score
767
...Αρα θέλω μεγαλύτερο sub! (Τα λέγα εγωωω!) 45 b&t here I come! :D
flash, με την αδεια σου, παραθετω...

φιλε surfDrifter, οπως λεει και το μοτο "go big or go home"...
δυστυχως, οταν παιζεις σε διαμερισμα, οπως οι περισσοτεροι απο εμας. το σαμπ ή τα σαμπ, εχουν συγκεκριμενη αποδοση...
αλλα, αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορουμε να ευχαριστηθουμε χαμηλο...

οποτε, δωσε του να καταλαβει και ευχαριστησου οσες πιο πολλες ταινιες μπορεις:thumbsup:

Reaction score
5.619
Όχι μεγαλύτερο, μια χαρά είναι το σαμπ, εννοείται. Απλά θέλει λίγο λάου-λάου με τα bass test. Ειδικά σε bass-reflex sub εγώ προσωπικά τα αποφεύγω δια ροπάλου τα bass test tracks, αφού δεν έχει νόημα να καταπονείται το μεγάφωνο σε συχνότητες που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αποδώσει. Κι αν αποκοπούν οι συχνότητες κάτω από 20Hz ακόμη καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια θα παίξει σε υψηλές στάθμες.

Reaction score
2.482
ΟΚ, καταλαβαίνω. Σας ευχαριστώ! Αυριο ερχεται κι ο ενισχυτης, οπότε έχει παιχνιδι αυριο με ρυθμίσεις κλπ, και μετα ματσάκι στις 23.00!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.331
Members
38.542
Νεότερο μέλος
takis-g