Πουλακια γενικως....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.023
Απάντηση: Πουλακια γενικως....

σπουργιτομανία....

:143::135::143::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.023
Απάντηση: Πουλακια γενικως....

αγνώστου (σε μένα) είδους.

Reaction score
11.759
Σήμερα το πήρα πρέφα αυτό το θέμα.

Κώστα, δεν ήξερα ότι έχεις ένα χρόνο προϋπηρεσία με τα πουλάκια! Εγώ πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησα.

Κάτι παίζει με αυτόν τον 300άρη 2.8 της Νίκον. Δεν μπορεί να είναι αυτό μόνο ο κύριος υπαίτιος για τις καταπληκτικές φωτογραφίες του leonkoum. Τί οξύτητα! Τί χρώμα! Πες μας το μυστικό σου.

Επίσης, leonkoum, τι τρέχει με το VR του 70-200; Γιατί στα πρώτα μηνύματά σου λες ότι είναι πατάτα; Για πες μερικά πράγματα γιατί αυτός ο φακός είναι μέσα σε αυτούς που θέλω άμεσα. Άμα είναι να βάλω άλλο στόχο.

leonkoum, δε μένεις Αθήνα είπαμε, ε;

Reaction score
577
Απάντηση: Re: Πουλακια γενικως....

Σήμερα το πήρα πρέφα αυτό το θέμα.

Κώστα, δεν ήξερα ότι έχεις ένα χρόνο προϋπηρεσία με τα πουλάκια! Εγώ πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησα.

Κάτι παίζει με αυτόν τον 300άρη 2.8 της Νίκον. Δεν μπορεί να είναι αυτό μόνο ο κύριος υπαίτιος για τις καταπληκτικές φωτογραφίες του leonkoum. Τί οξύτητα! Τί χρώμα! Πες μας το μυστικό σου.

Επίσης, leonkoum, τι τρέχει με το VR του 70-200; Γιατί στα πρώτα μηνύματά σου λες ότι είναι πατάτα; Για πες μερικά πράγματα γιατί αυτός ο φακός είναι μέσα σε αυτούς που θέλω άμεσα. Άμα είναι να βάλω άλλο στόχο.

leonkoum, δε μένεις Αθήνα είπαμε, ε;
Ολα τα λεγομενα και ως super telephotos ειναι 'μαγικα'..(ολων των εταιριων)
O 70-200mm με το VR1 ειναι αυτος που χαρακτηρισα ως 'πατατα' και εξηγουμε οτι ο χαρακτιρισμος αυτος αφορα ΜΟΝΟ το VR, ως φακος ειναι εξαιρετικος βεβαια.
Στην καινουρια ομως εκδοση, τη λεγομενη και ως VR2 το συστημα σταθεροποιησης ειναι παρα-μα-παρα πολυ καλο, καμια σχεση με αυτο της προηγουμενης εκδοσης.
Και σαν φακος ειναι καλυτερος αλλα φυσικα και ακριβοτερος (παιζει ρολο και η επιστρωση "Ν").
Δεν ειμαι απο Αθηνα.

Reaction score
11.759
Re: Απάντηση: Πουλακια γενικως....

αγνώστου (σε μένα) είδους.
Καλημέρα! Η παραπάνω φωτό σου έχει όμορφα και ζωντανά χρώματα, σε αντίθεση με τις πιο πάνω των σπουργιτιών. Τι έχει γίνει; Τα σπουργίτια είναι μουντά. Δεν είχες καλό φως μάλλον. Δεν έκανες καμιά επεξεργασία μετά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.023
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πουλακια γενικως....

Motacilla cinerea . Η Σταχτοσουσουράδα
που τα ξέρεις αυτά τα λατινικά ονόματα των πουλιών? με τι ασχολείσαι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.023
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πουλακια γενικως....

Καλημέρα! Η παραπάνω φωτό σου έχει όμορφα και ζωντανά χρώματα, σε αντίθεση με τις πιο πάνω των σπουργιτιών. Τι έχει γίνει; Τα σπουργίτια είναι μουντά. Δεν είχες καλό φως μάλλον. Δεν έκανες καμιά επεξεργασία μετά;
τα σπουργίτια τα έβγαλα με την Ε-620 σε jpg κατευθείαν από τη μηχανή, ενώ τώρα βγάζω raw από την Ε-5. Μόνο και μόνο τα λέβελς που φτιάχνω πλέον, κάνουν σημαντική διαφορά. Επίσης, όταν έβγαλα τα σπουργίτια, είχα κάνει μια μικρή επεξεργασία στα jpg, αλλά ως οθόνη είχα μια ακαλιμπράριστη σαμσούνγκ των 140 ευρώ, στην οποία βέβαια φαινόντουσαν μια χαρά οι σπούργητες. Τώρα, τις φωτός τις βλέπω και τις "φτιάχνω" σε καλιμπραρισμένο μόνιτορ των 1500 ευρώ, με τεράστιο κόλορ γκαμούτ, με αποτέλεσμα να βλέπω όντως αυτό που έχει η φωτό, κι όχι μια "άποψη" κάποιου φτηνού μόνιτορ.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μέσα στον φωτογραφικό εξοπλισμό πρέπει να θεωρείται και το μόνιτορ, το οποίο μόνο φτηνό δεν είναι. Ουσιαστικά, ένα χλιαρικάκι το θες για μόνιτορ και καλιμπραριστήρι.

σόρρυ: όχι το "θες", το "χρειάζεσαι"....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis