Που να του καεί το Video του...

Reaction score
0
Απάντηση: Που να του καεί το Video του...

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.runet.edu/~shelm/acoustics/bass-traps.html
Πριν το part3 έχει κάποιες φωτογραφίες με διαγώνιες τοποθετημένες μπασοπαγίδες μπροστά από δοκάρι.
Και το άρθρο αναφέρει πως να τις κατασκευάσεις μόνος σου.
Με λίγη φαντασία μπορεί να πετύχεις και όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.
Έτσι όπως το καταλαβαίνω πάντως το πρόβλημα δεν είναι μόνο το δοκάρι...

Reaction score
1.772

τωρα ειπες τη μαγικη λεξη.

δεν φταιη φιλε μου η γυψοσανιδα αλλα η γωνια.

και τσιμεντο να ηταν το ιδιο θα γινοταν.

δεν ξερω τι να σου πω πρεπη να σπασης τις γωνιες με καποιο τροπο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Που να του καεί το Video του...

http://www.mipeco.gr/images/PDF/vibrasto.pdf

Ξέρει κανείς αυτό τι είναι??
Ηχοαπορροφητικό ύφασμα το οποίο όμως για το θέμα σου δεν κάνει κάτι.
Αν δεις στη τελευταία σελίδα με τους πίνακες η απορρόφηση του στις χαμηλές συχνότητες είναι ελάχιστη εκτός από την δεύτερη περίπτωση που το κολλάει μπροστά από πετροβάμβακα και φτιάχνει ουσιαστικά μπασοπαγίδα (κάτι ανάλογο με αυτό που θα δεις στη σελίδα που σου έγραψα πιο πάνω, το ίδιο το ύφασμα όμως στα μπάσα δεν προσφέρει κάτι.

Reaction score
0
στα μονωτικά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ενδεικνύεται για εσωτερικούς χώρους. (Για τον λόγο ότι έχει ινες)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

υπαρχει πολυουερανη ελεγχομενης διογκωσης, αλλα και παλι δεν ξερω τι θα κανει.Η απλη το πιο πιθανο ειναι να σου πεταξει την γυψοσανιδα.

Reaction score
0

Mπορεις ακομη αν θες κατι πιο ριζικο, να αφησεις πεντε ποντους εξωτερικα απο την υπαρχουσα γυψοσανιδα, να το γεμισεις πετροβαμβακα βαρους 5 Kg/m2 και να περασεις παλι γυψοσανιδα. Το δοκαρι βεβαια θα μεγαλωσει αλλα μπορεις να πρωτοτυπησεις στο βαψιμο(πχ στουκο βενετσιανο) ή να τοποθετησεις καποιο βιτρο ή να βαλεις led THX Ultra κλπ , ή....................ιδου πεδιο δοξης λαμπρο(φαντασια να υπαρχει).

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Που να του καεί το Video του...

Mπορεις ακομη αν θες κατι πιο ριζικο, να αφησεις πεντε ποντους εξωτερικα απο την υπαρχουσα γυψοσανιδα, να το γεμισεις πετροβαμβακα βαρους 5 Kg/m2 και να περασεις παλι γυψοσανιδα. Το δοκαρι βεβαια θα μεγαλωσει αλλα μπορεις να πρωτοτυπησεις στο βαψιμο(πχ στουκο βενετσιανο) ή να τοποθετησεις καποιο βιτρο ή να βαλεις led THX Ultra κλπ , ή....................ιδου πεδιο δοξης λαμπρο(φαντασια να υπαρχει).
Δεν κατάλαβες... Με τα 802D μέσα στο σπίτι, να μπει γυψοσανίδα και να στουκαριστεί και μετά να τριφτεί??? Και η σκόνη??? Εγώ μετά :623:
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση...
ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ!!!:624:

Reaction score
10
Λοιπόν, για να περιγράψω αναλυτικά την όλη κατασκευή:
Από πάνω ξύλινο πάτωμα που στηρίζεται πάνω σε παλιά ξύλινα οριζόντια δοκάρια 8 μέτρων, από κάτω πηχάκι καρφωμένο πάνω στα δοκάρια, κοτετσόσυρμα πάνω στο πηχάκι, και από κει και μετά σοβατιμένο με πεταχτό και μετά με κανονικό σοβάτισμα φτιάχτηκε το ταβάνι. Άρα ανάμεσα από το πάτωμα του από πάνω (ξύλινο) και το ταβάνι μου υπάρχει ένα κενό γύρω στους 20 πόντους. Το οποίο από μόνο του δημιουργεί αντιηχείο. Στο σημείο που βρίσκεται η γυψοσανίδα, έχει μπει κάθετος σιδηροδοκός για να στηρίξει τα οριζόντια ξύλινα δοκάρια. Εκεί λοιπόν το κενό είναι 50 εκατοστά. Δεν τρίζει αλλά μπουμάρει...
Επαναφέρω το συγκεκριμένο thread, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο... Αποφάσισα να βάλω σε όλο το ταβάνι πετροβάμβακα, και μετά γυψοσανίδα... Και ρωτάω τώρα, θα ήταν δόκιμο να ρίξω όλο το ταβάνι και να περάσω ανάμεσα από τα οριζόντια δοκάρια τον πετροβάμβακα, και μετά να καλυφθεί όλο με γυψοσανίδα, Ή
να αφήσω το ταβάνι ως έχει, και να βάλω πάνω του πετροβάμβακα και γυψοσανίδα?? Το ύψος τώρα είναι 2,76m...

Reaction score
29.781

Αν θές σοβαρή λύση ρίξε όλο το ταβάνι , πέρνα πρώτα ακρυλική βάτα χοντρή , μετά κετσέ , χοντρό, και μετά πετροβάμβακα. Δεν κάνω πλάκα , μόνο ετσι θα ησυχάσεις.
Α και μετά ξαναπερνάς την γυψοσανίδα εννοείται.
Το να βάλεις κάτι κάτω απο την γυψοσανίδα δεν θα κάνει τίποτα.Το θέμα είναι να απαλοίψεις τον θόρυβο στην πηγή του και οχι να προσπαθήσεις να τον μειώσεις.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Που να του καεί το Video του...

Αν θές σοβαρή λύση ρίξε όλο το ταβάνι , πέρνα πρώτα ακρυλική βάτα χοντρή , μετά κετσέ , χοντρό, και μετά πετροβάμβακα. Δεν κάνω πλάκα , μόνο ετσι θα ησυχάσεις.
Α και μετά ξαναπερνάς την γυψοσανίδα εννοείται.
Το να βάλεις κάτι κάτω απο την γυψοσανίδα δεν θα κάνει τίποτα.Το θέμα είναι να απαλοίψεις τον θόρυβο στην πηγή του και οχι να προσπαθήσεις να τον μειώσεις.
Δεν έχω γυψοσανίδα... Μόνο στο δοκάρι υπάρχει... Εδώ μιλάμε για ολόκληρο το ταβάνι από σοβά... Θα γένει της πουτ@ν@ς λέμε...:143:

Reaction score
2.243
Τη μία πρέπει να ξηλώσεις ταβάνια και δοκάρια. Την άλλη πρέπει να αλλάξεις ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Μήπως τελικά σου βγει οικονομικότερο το να αλλάξεις σπίτι?:143::143:

Reaction score
2.243
Με συχωρείς πατριώτη, ο σκοπός μου δεν ήταν να σε στεναχωρήσω... Είναι και οι μάστοροι στο νησί ότι να'ναι... Μόνο με χιούμορ βλέπω να την παλεύεις!

Reaction score
918

Βάλε λευκό ρικοφόν πάνω στην γυψοσανίδα.

Αν το βάλεις σωστά θα είναι όμορφο.

Ελπίζω πάντως ο σιδεράς να έκανε καλλίτερη δουλειά και να μην "αγκαλιαστείς" με τους απο πάνω σε τίποτα κανονιές!!!!!

Μπορείς ακόμα στην γωνία να βάλεις λίγο πετροβάμβακα και να δώσεις λίγο κλήση ώστε να μην κάνει γωνία.
Πιστεύω πως αν είχες κάνει το ίδιο με την ίδια την γυψοσανίδα δεν θα είχες πρόβλημα.

Reaction score
10
Μπορεί να μην έγινα κατανοητός, και ζητώ συγγνώμη γι'αυτό... Το πρόβλημα μου δεν είναι πλέον μόνο το δοκάρι αλλά όλο το ταβάνι που περπατάνε οι από πάνω και το ακούω... Και όταν βάζουν μουσική με σαμπ, τρίζουν μέχρι και τα φώτα μου! Και ξαναρωτάω, γκρεμίζω όλο το ταβάνι με ότι αυτό συνεπάγεται, ή αν τοποθετήσω πετροβάμβακα και μετά γυψοσανίδα, στο ήδη υπάρχον ταβάνι, θα έχω καλύτερα αποτελέσματα ηχομόνωσης?

Φίλε Κώστα, εκεί υπήρχε επίβλεψη σοβαρού Μηχανικού που δεν παίζει... Οπότε είμαστε καλυμμένοι!

Reaction score
918

Πολύ φοβάμαι οτι δεν γλυτώνεις το ξήλωμα.

Αφου θα πληρώσεις ενα σκασμό λεφτά να γίνει η δουλειά σου σωστά και μια και καλή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe