- Reaction score
- 10
Την λύση την ξέρω αλλά είναι λίγο φασαριόζικη... Αλλάζω σπίτι...:139::135:
Ηχοαπορροφητικό ύφασμα το οποίο όμως για το θέμα σου δεν κάνει κάτι.
Δεν κατάλαβες... Με τα 802D μέσα στο σπίτι, να μπει γυψοσανίδα και να στουκαριστεί και μετά να τριφτεί??? Και η σκόνη??? Εγώ μετά :623:Mπορεις ακομη αν θες κατι πιο ριζικο, να αφησεις πεντε ποντους εξωτερικα απο την υπαρχουσα γυψοσανιδα, να το γεμισεις πετροβαμβακα βαρους 5 Kg/m2 και να περασεις παλι γυψοσανιδα. Το δοκαρι βεβαια θα μεγαλωσει αλλα μπορεις να πρωτοτυπησεις στο βαψιμο(πχ στουκο βενετσιανο) ή να τοποθετησεις καποιο βιτρο ή να βαλεις led THX Ultra κλπ , ή....................ιδου πεδιο δοξης λαμπρο(φαντασια να υπαρχει).
Επαναφέρω το συγκεκριμένο thread, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο... Αποφάσισα να βάλω σε όλο το ταβάνι πετροβάμβακα, και μετά γυψοσανίδα... Και ρωτάω τώρα, θα ήταν δόκιμο να ρίξω όλο το ταβάνι και να περάσω ανάμεσα από τα οριζόντια δοκάρια τον πετροβάμβακα, και μετά να καλυφθεί όλο με γυψοσανίδα, ΉΛοιπόν, για να περιγράψω αναλυτικά την όλη κατασκευή:
Από πάνω ξύλινο πάτωμα που στηρίζεται πάνω σε παλιά ξύλινα οριζόντια δοκάρια 8 μέτρων, από κάτω πηχάκι καρφωμένο πάνω στα δοκάρια, κοτετσόσυρμα πάνω στο πηχάκι, και από κει και μετά σοβατιμένο με πεταχτό και μετά με κανονικό σοβάτισμα φτιάχτηκε το ταβάνι. Άρα ανάμεσα από το πάτωμα του από πάνω (ξύλινο) και το ταβάνι μου υπάρχει ένα κενό γύρω στους 20 πόντους. Το οποίο από μόνο του δημιουργεί αντιηχείο. Στο σημείο που βρίσκεται η γυψοσανίδα, έχει μπει κάθετος σιδηροδοκός για να στηρίξει τα οριζόντια ξύλινα δοκάρια. Εκεί λοιπόν το κενό είναι 50 εκατοστά. Δεν τρίζει αλλά μπουμάρει...
Δεν έχω γυψοσανίδα... Μόνο στο δοκάρι υπάρχει... Εδώ μιλάμε για ολόκληρο το ταβάνι από σοβά... Θα γένει της πουτ@ν@ς λέμε...:143:Αν θές σοβαρή λύση ρίξε όλο το ταβάνι , πέρνα πρώτα ακρυλική βάτα χοντρή , μετά κετσέ , χοντρό, και μετά πετροβάμβακα. Δεν κάνω πλάκα , μόνο ετσι θα ησυχάσεις.
Α και μετά ξαναπερνάς την γυψοσανίδα εννοείται.
Το να βάλεις κάτι κάτω απο την γυψοσανίδα δεν θα κάνει τίποτα.Το θέμα είναι να απαλοίψεις τον θόρυβο στην πηγή του και οχι να προσπαθήσεις να τον μειώσεις.