Προβλήματα Ακοής_Εμβοές

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Εγώ πάλι δεν κατανοώ όλη αυτή την ειρωνεία και το δηλητήριο εναντίον της B&W. Η εταιρεία ξέρει ότι το πελατολόγιο της είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους σε πρεστίζ, να θυμούνται τα νιάτα τους, να ακούσουν όπως νομίζουν ότι θυμούνται πως άκουγαν όταν ήταν νέοι, να νιώθουν ότι είναι κάτοχοι ενός προιόντος που τους εκφράζει και τους δινει αυτά που έχουν ανάγκη. Εδώ και τώρα!

Έτσι και αυτή η θαυμάσια εταιρεία κατασκευάζει ηχεία με γυαλιστερές ή smooth επιφάνειες και καμπύλες, λαχταριστές υψηλές τιμές απόκτησης, και ενσωματώνει και εκουαλάιζερ που αντισταθμίζει τον μέσο όρο της απώλειας ακοής όπως αυτή αντικατοπρίζεται στα ακοογράμματα του πελατειακού κοινού της.

Με άλλα λόγια, μια εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της πολύ περισσότερο από άλλες που απλά πουλάνε ουδέτερη απόκριση συχνότητας και by the book σπινοράματα. Βρε ούστ! Μαζέψτε τη σαβούρα σας και δρόμο! Τους ρωτήσατε τους ανθρώπους τί θέλουν να ακούν και πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική τους; Πήξαμε στους επιστημονικάκηδες και τους προφέσσορες. Δεν τα θέλουμε τα μαλακιστήρια σας κύριε Voecks!
Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος πάλι λόγω φόρτου εργασίας, δώσε ένα flat ηχείο, και άσε τον πελάτη με χρήση EQ να τα φέρει όπως θέλει μέσω attenuation...

Το marketing department επίσης συχνά διαφωνούσε με την θεωρία σου, monitor ήχος, high end, as the artist intended, κλπ έλεγαν.

Reaction score
582
Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος πάλι λόγω φόρτου εργασίας, δώσε ένα flat ηχείο, και άσε τον πελάτη με χρήση EQ να τα φέρει όπως θέλει μέσω attenuation...

Το marketing department επίσης συχνά διαφωνούσε με την θεωρία σου, monitor ήχος, high end, as the artist intended, κλπ έλεγαν.
Μάλλον δεν έπιασε το χιούμορ μου τόπο, είχε πολύ τονισμένες τις υψηλές:drinks:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Εβαλα like γιατί θεώρησα το κείμενο αρκετά σοβαρό .
Ναι δεν έχει σημασία , τι θεώρησε σωστό η πλατφόρμα ,
Ναι τι λέγαμε?

Reaction score
22.935
Εγώ δεν έβαλα like γιατί κατάλαβα ότι είναι χιουμοριστικό (ειρωνικό). Αλλά δεν έβαλα και smile γιατί δεν κάνουμε αστεία με τόσο σοβαρά θέματα. :D :D

Reaction score
582
Χαιρετίζω την ομάδα,
αποφάσισα να κάνω την ανάρτηση τόσο για να πάρω παρόμοιες εμπειρίες με τη δική μου από άλλα μέλη, αλλά και να τονίσω πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το όργανο που μας κάνει και χαιρόμαστε τη μουσική, μάλιστα σε hifi επίπεδα, και που δεν είναι άλλο από τα αυτιά μας.
Προσωπικά έχω τουλάχιστον μια δεκαετία εμβοές από το αριστερό μου αυτί και που έχω συσχετήσει, μέσω ακουογραμμάτων, με μία μικρή απώλεια σε κάποιες συχνότητες ( 4,5 με 5,5 khz κυριως ). Το ακουόγραμμα ωστόσο δείχνει κανονική ακοή παρά την μικρή ασυμμετρία των δύο αυτιών, καθώς είναι πάνω από το όριο της φυσιολογικής ακρόασης και για τα δύο αυτιά. Αυτή η μικρή εμβοή ωστόσο, ενώ δεν με ενοχλεί ούτε στον ύπνο, ούτε σε άλλη δραστηριότητα της καθημερινότητάς μου, με ενοχλεί όταν ακούω μουσική με ψείρες, καθώς στα ήσυχα περάσματα ακούγεται, χάνοντας έτσι λίγη από τη μαγεία...
Όμως το τελευταίο 2μηνο αντιλήφθηκα ένα περίεργο φαινόμενο. Το αριστερό αυτί με τις εμβοές εμφανίζει παράλληλα με τους ήχους και έναν επιπρόσθετο, ένα σφύρισμα υψίσυχνο όταν το ηχητικό ερέθισμα έχει αρκετές μεσαίες συχνότητες, 1khz ως περίπου 3khz. Παράλληλα δηλ. με την μουσική ακούω και ένα χαμηλό αλλά ενοχλητικό (θα το πω απλά) βζιν βζιν, η ένταση του οποίου είναι αντίστοιχη της έντασης της μουσικής. Το έχω παρατηρήσει ακόμα και σε καθημερινές ομιλίες (κυρίως στις γυναικείες φωνές).
Μία επίσκεψη σε ΩΡΛ δεν έβγαλε πουθενά, καθώς φάνηκε να ήξερα περισσότερα εγώ από εκείνον που δεν ήθελε καν να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες και επίκειται και δεύτερη σε άλλο γιατρό τις επόμενες μέρες.
Αν υπάρχει κάποιος από το φόρουμ με παρόμοια εμπειρία θα ήταν χρήσιμο να τη μοιραστεί και να μου/μας πει τί έκανε και αν κατέληξε κάπου...

Από τα σχόλια σας στο νήμα που ανοίξατε αντιλαμβάνομαι συνολικά ότι είστε ένας άνθρωπος με αρκετή ευαισθησία στο "τι" προσλαμβάνετε από τα αυτιά σας, και αρκετή επικεντρωμένη προσοχή προς αυτά. Δείχνετε να τα προστατεύετε (και πολύ καλά κάνετε) όσο πιο πολύ μπορείτε, ενώ σας ενοχλεί η φασαρία απ' όπου και αν προέρχεται. Εξ ου και επισκεπάζετε τη φασαρία πχ με τις ψείρες και τη μουσική που θέλετε, στην ένταση που τη θέλετε.

Μπορεί όλη αυτή η εικόνα να συνηγορεί μάλιστα σε μια γενικότερη ευαισθησία, που δεν εντοπίζεται μόνο στην αίσθηση της ακοής. Και αυτό υπέροχο αν συμβαίνει, γιατί η ευαισθησία στις 5 αισθήσεις σημαίνει και μεγαλύτερες απολαύσεις, εκεί που οι άλλοι δεν νιώθουν... τίποτα.

Τι γίνεται όμως με τις εμβοές. Ενώ μπορεί να δημιουργούνται με αιτιολογία σε καθαρά σωματικό επίπεδο πχ επί τη βάσει τριχοειδών κυττάρων στο έσω ους που έχουν καταπονηθεί και δεν μπορούν να αναμεταδώσουν κανονικά το μικροηλεκτρικό φορτίο που ο εγκέφαλος θα το μετέφραζε σε ..ήχο, η διαχείρηση και η αντιληπτικότητα των εμβοών συμβαίνει σε καθαρά εγκεφαλικό επίπεδο.

Εγώ πχ έχω μία όμορφη και μόνιμη εμβοή στα 1142 Hz στο δεξί αυτί. Την ακούω ξεκάθαρα όταν ξυπνάω, ή όταν βρίσκομαι σε ψυχική ή/και σωματική κούραση. Αλλιώς "δεν υπάρχει". Αυτές οι δύο μοναδικές συνθήκες "ακρόασης" της εμβοής είναι για μένα στάνταρντ, ούτε με εκπλήσσουν, ούτε με τρομάζουν. Ίσα ίσα που γελάω καμία φορά, γιατί όταν ακούω την εμβοή αυτόματα σημαίνει ότι είμαι σε λειτουργία "on" και ότι δεν είμαι ακόμα νεκρός.

(Δηλαδή συγγνώμη, τα μηχανήματα μας που τόσο αγαπάμε δεν έχουν τις εμβοές στο σασί τους όταν ακουμπάμε το αυτάκι μας πάνω τους; Τα αγαπάμε όμως. Είναι ζωντανά και μας δίνουν τόση απόλαυση.

Έτσι και η εμβοή, όταν την ακούς μπορείς να χαρείς, γιατί είναι η μίνιμουμ (ηχητική) ένδειξη λειτουργίας ότι είσαι ζωντανός. Είσαι "on". Όταν θα πάψει για πάντα η εμβοή σημαίνει ότι είσαι στον τάφο· δεν το θέλουμε αυτό.)

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να μειώσει την πιθανότητα να αντιλαμβάνεται την εμβοή του, γιατί περί αυτού πρόκειται, για αντίληψη.

Από τη μία να δώσει στο σώμα και την ψυχή του καλή ζωή (επαρκή ύπνο, καλή διατροφή, άσκηση και ψυχικές, πνευματικές και σωματικές απολαύσεις και αποδράσεις που μακροπρόθεσμα ποτίζουν με ευτυχία τη ζωή καθενός), και ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τον γενικό τόνο στρες που έχει συσσωρευμένο το σώμα του, ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να επεμβαίνει σε αυτόν σφαιρικά.

Στο θέμα της διαχείρισης του σωματικού/ψυχικού στρες είδα πολύ μεγάλα αποτελέσματα, ειδικά μακροπρόθεσμα, αξιοποιώντας τη λεγόμενη "μυοχαλαρωτική κατά Jacobson", έναν κύκλο εύκολων ας πούμε ασκήσεων, κατά τις οποίες ο μυημένος μαθαίνει να συσπά έντονα συγκεκριμένες μυικές ομάδες του σώματός του και να της χαλαρώνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να καλυφθεί όλο το σώμα. Ενας ευφυής και διαβασμένος παθολόγος εδώ (Γερμανία) μου τις συνέστισε, και από τότε είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο χρειάζονται, γιατί έχεις κατανοήσει σε πολύ βάθος και λεπτομέρεια αν και πόσο βρίσκεσαι σε στρες και χαλαρώνεις αυτόματα, σαν τις γάτες. Αν και ακούγεται αστείο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Γίνεσαι γάτα στο θέμα του σωματικού/ψυχικού στρες.

Να, εδώ το γερμανικό λινκ για τη Jacobson, από τη Wiki. Δεν κοστίζει, δεν έχει φάρμακα, δεν έχει μάγια, ούτε προσευχές, δεν έχει ούτε καν συνδρομή. https://de.wikipedia.org/wiki/Progressive_Muskelentspannung

Όσον αφορά στη δεύτερη εμβοή σας, την ξαφνική σε πιο υψηλές συχνότητες που εμφανίζεται σαν σφύριγμα σε αρκετά αντιληπτή ένταση αν κατάλαβα σωστά, δοκιμάστε δύο πραγματάκια:

Δοκιμάστε να κυκλοφορήσετε για κάποιες μέρες με κανονικά ακουστικά on ear αν έχετε, που περικλείουν απαλά όλο το εξωτερικό αυτί. Υποψιάζομαι ότι οι ψείρες σας είναι λίγο δηκτικές στο ακουστικό τους φάσμα ακόμα και αν τις ακούτε σε χαμηλές εντάσεις. Υποψιάζομαι ότι οι ψείρες μπορεί να ενοχλούν λίγο κάποια τριχοειδή κύτταρα σε συγκεκριμένες συχνότητες, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, και τελικά να οδηγείται αυτή η συσσώρευση σε κάποιου είδους ας πούμε μικροηλεκτρική αποφόρτιση στο έσω ους, ή εν τέλει σε κάποιον μικροσπασμό στο μέσο ους, που εσείς αντιλαμβάνεστε ως οξύ ήχο.

Επίσης δοκιμάστε να χασμουριέστε έξτρα, επίτηδες, κινώντας μάλιστα την κάτω γνάθο δεξιά αριστερά κατά τη διάρκεια του χασμουρητού: Αυτό το "μασάζ" σε συνδυασμό με τον γενική "μυική άσκηση" του χασμουρητού επεμβαίνουν έμμεσα και θετικά στον μυικό τόνο που μπορεί να έχουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι ευσταχιανές σάλπιγγες ενώ ταυτόχρονα εκμηδενίζεται η τυχόν διαφορά πίεσης του αέρα μεταξύ του μέσου ωτός και του περιβάλλοντος. Έτσι εξαλείφουμε την πιθανότητα να βρίσκουν εκεί κάποιο πρόσφορο έδαφος οι έξτρα εμβοές.

Για να δούμε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Εγώ δεν έβαλα like γιατί κατάλαβα ότι είναι χιουμοριστικό (ειρωνικό). Αλλά δεν έβαλα και smile γιατί δεν κάνουμε αστεία με τόσο σοβαρά θέματα. :D :D
Δες λίγο Rickie Gervais, έχει στο νετφλιξ 2 ή 3 σόου του. Είναι φίλος μου. Πολύ τον αγαπάω, αυτόν και τον άλλον, τον άγιο Ελονα.

Reaction score
22.935
Δες λίγο Rickie Gervais, έχει στο νετφλιξ 2 ή 3 σόου του. Είναι φίλος μου. Πολύ τον αγαπάω, αυτόν και τον άλλον, τον άγιο Ελονα.
Ναι βρε τον έχω δεί εδώ και πολλά χρόνια. Πλάκα έχει. Έχει "πέσει" λίγο σε μια λίγο μανιέρα ή μου φαίνεται ;

Ο Μασκ είναι αφασία. Λέει κάποια σωστά λέει και κουφά χα χα. ¨Εχει πλάκα και αυτός αλλά επιειδή (για άλλους λόγους) .... (θέλει ανάλυση).

Reaction score
2.955
Ενδιαφέρον νήμα για κάθε φίλου του καλού ήχου, γιατί χωρίς καλή ακοή... 🖕:biggrin:

Πάντως, όχι οτι έχει καμιά σημασία η γνώμη μου, αλλά τα παρακάτω :

Όμως το τελευταίο 2μηνο αντιλήφθηκα ένα περίεργο φαινόμενο. Το αριστερό αυτί με τις εμβοές εμφανίζει παράλληλα με τους ήχους και έναν επιπρόσθετο, ένα σφύρισμα υψίσυχνο όταν το ηχητικό ερέθισμα έχει αρκετές μεσαίες συχνότητες, 1khz ως περίπου 3khz. Παράλληλα δηλ. με την μουσική ακούω και ένα χαμηλό αλλά ενοχλητικό (θα το πω απλά) βζιν βζιν, η ένταση του οποίου είναι αντίστοιχη της έντασης της μουσικής. Το έχω παρατηρήσει ακόμα και σε καθημερινές ομιλίες (κυρίως στις γυναικείες φωνές).
Αντίθετα όταν ακούω με ηχεία το φαονόμενο είναι πιο έντονο, και ακόμα περισσότερο αν ακούω από το ηχείο του κινητού, που έχει υψηλή ενέργεια κάπου στους 2kHZ και εκεί ακούω αρκετά βζιν βζιν στο αριστερο αυτί....
Ο ήχος που με ενοχλεί πολύ είναι οι γυναικείες φωνές (ε κλασικά κάθε ένδρα τον ενοχλούν :p ) και η ακρόαση με ηχεία και ακόμη περισσότερο η ακρόαση από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου (μαλλον επειδή έχει υψηλή στάθμη γύρω στους 2KHZ που ίσως έχω το θέμα...)
Παραπέμπουν κυρίως στην κατάσταση της Υπερακουσίας, με αρκετά "τυπική" περιγραφή συμπτωμάτων. Σαφώς μικρότερη πιθανότητα υπάρχει και για Recruitment , αλλά δε συμβαδίζει με τ' (αξιόπιστα;;; ) ακοογράμματα.
Έτσι για την αναφορά...

Αλήθεια τώρα ζητάς τέτοια μέτρηση ;
Κάτι που δεν γίνεται σε απλά ιατρεία .
Γίνεται πανεύκολα. Άλλο αν οι χαβαλέδες ιατροί βαριούνται και πάνε κατευθείαν στο 50αρι 💶!
:mad:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Γίνεται πανεύκολα. Άλλο αν οι χαβαλέδες ιατροί βαριούνται και πάνε κατευθείαν στο 50αρι 💶!
:mad:
Δλδ μετριέται εύκολα η κίνηση , σφύρας άκμωνος αναβολέα , σε ιατρείο ;

Reaction score
2.955
Δλδ μετριέται εύκολα η κίνηση , σφύρας άκμωνος αναβολέα , σε ιατρείο ;
Επί το ορθότερο, μετριέται η οστέινη αγωγιμότητα ή οστέινη οδός.
Ο εξεταζόμενος φορά το ειδικό ακουστικό, το οποίο ακουμπά στο μαστοειδές οστό (το στρόγγυλο πεταχτούλι πίσω απ' το πτερύγιο του αυτιού). Να, όπως η δεσποινίδα εδώ :

1693928944699.jpeg

Ο χειριστής τροφοδοτεί με τόνους διαφόρων συχνοτήτων και αυξομειούμενων εντάσεων και ο εξεταζόμενος απαντά κατά περίπτωση, όπως ακριβώς και κατά την εξέταση της αέρινης οδού (το συνηθισμένο ακοόγραμμα που ξέρει ο κόσμος).

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Ναι το γνωρίζω αυτό , το είχε και ο ακοογράφος του πατέρα μου ένας MAICO του 1980.
Ομως θυμάμαι που μου έλεγε ότι δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο ,παρά μόνον μία ένδειξη ότι τα οστάρια λειτουργούσαν απλώς.

Reaction score
582
Η ευφυΐα, το ταλέντο και η τεράστια εργατικότητα του Rickie Gervais δίνουν κουράγιο, σκέψη και πολύ γέλιο σε όλους όσους τον αντιλαμβάνονται.

Τι γίνεται όμως όταν ο άλλος τιτάνας, εξ Αμερικής αυτή τη φορά, είναι στα κέφια του;

Reaction score
159
Όσον αφορά στη δεύτερη εμβοή σας, την ξαφνική σε πιο υψηλές συχνότητες που εμφανίζεται σαν σφύριγμα σε αρκετά αντιληπτή ένταση αν κατάλαβα σωστά, δοκιμάστε δύο πραγματάκια:

Δοκιμάστε να κυκλοφορήσετε για κάποιες μέρες με κανονικά ακουστικά on ear αν έχετε, που περικλείουν απαλά όλο το εξωτερικό αυτί. Υποψιάζομαι ότι οι ψείρες σας είναι λίγο δηκτικές στο ακουστικό τους φάσμα ακόμα και αν τις ακούτε σε χαμηλές εντάσεις. Υποψιάζομαι ότι οι ψείρες μπορεί να ενοχλούν λίγο κάποια τριχοειδή κύτταρα σε συγκεκριμένες συχνότητες, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, και τελικά να οδηγείται αυτή η συσσώρευση σε κάποιου είδους ας πούμε μικροηλεκτρική αποφόρτιση στο έσω ους, ή εν τέλει σε κάποιον μικροσπασμό στο μέσο ους, που εσείς αντιλαμβάνεστε ως οξύ ήχο.

Για να δούμε!
Ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Είμαι υπερ-προστατευτικός στα αυτιά μου, όμως νομίζω ότι δεν πηγάζει αυτό από μια παραπάνω ευαισθησία που ίσως έχω, αλλά από την τάση μου να τα διατηρήσω την ακοή μου σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται για όσο μεγαλύτερο διάστημα ...αυτή η υπερπροστασία ξεκίνησε κυρίως απο το 2015 που και μετρητικά διαπιστωθηκα μια κάποια πτώση στις ψηλές συχνότητες (6Khz).
Όσον αφορά τις ψείρες, έχω διάφορα ζευγάρια και δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά είναι πιο δηκτικό σε κάποιες συχνότητες, ή αν γενικά είναι όλα τα in ear "ενοχλητικά" για τα αυτιά ακόμα και για τις χαμηλές εντάσεις που ακούω εγώ. Σίγουρα όμως με τις ψείρες και τα κανονικά ακουστικά δεν έχω τόσο έντονα το φαινόμενο αυτό, δηλ την στιγμιαία εμβοή σε ψηλές συχνότητες (συγκεκριμένα περίπου 1200hz... από τα 5Khz και πάνω ακούω και πάλι κανονικά). Όταν ακούω από ηχεία, ακόμα και από ηχειάκι φορητού ραδιοφώνου τσέπης, αν ανέβει λίγο η ένταση (και ειδικά στο μπάνιο) τότε ακούω το "επιστημονικά απεδωσμένο από μένα" σβιν σβιν :) . Αυτο που θα δοκιμάσω για ένα διάστημα είναι το να κόψω εντελώς τις ψείρες και ίσως τα ακουστικά και να ακούω μονο από ηχεία σε χαμηλές εντάσεις.
Κάτι ακόμα που δεν ανέφερα νομίζω σε κανένα post μου, είναι ότι νιώθω συνήθως μπουκωμένο το αριστερό μου (προβληματικό) αυτί. Όχι πάντα σε ενοχλητικό βαθμό, αλλά έστω και λίγο τις περισσότερες φορές είναι πιο "κλειστό" από το δεξί και φυσώντας απαλά με βουλωμένη μύτη ψιλοανοίγει και πάλι όχι οπως το δεξί. Δεν θυμάμαι όμως αν τα προηγούμενα χρόνια είχα το ίδιο "μπούκωμα" ή αν χειροτέρεψε, ώστε να συνδέσω την επιδείνωση με το "νέο φαινόμενο εμβοής".
Επίσης ένας φίλος πιο πάνω ανέφερε το φαινόμενο της υπερακουσίας. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, καθώς όλες οι πληροφορίες που έλαβα είναι διαδικτυακές, η υπερακουσία συνοδεύεται από έντονες εμβοές και μετά το πέρας της επίδρασης των ήχων. Εγώ ακούω τον συριγμό μόνο κατά τη διάρκεια που υπάρχει έντονος ήχος (και κυρίως μονότονος εκεί γύρω στους 1200 κύκλους). Αν για παράδειγμα ακούω ροκ με κρουστά κτλ΄δεν καταλαβαίνω και πολλά. Αν ακούω όμως γυναικεία φωνητικά, που υπάρχει μια σταθερότητα σε ένταση και τόνο, τότε οι ήχοι γίνονται ενοχλητικοί και πρέπει να χαμηλώσω ακόμα και αν δεν ακούω "δυνατά" .

Reaction score
1.326
Εγώ ακούω τον συριγμό μόνο κατά τη διάρκεια που υπάρχει έντονος ήχος (και κυρίως μονότονος εκεί γύρω στους 1200 κύκλους). Αν για παράδειγμα ακούω ροκ με κρουστά κτλ΄δεν καταλαβαίνω και πολλά. Αν ακούω όμως γυναικεία φωνητικά, που υπάρχει μια σταθερότητα σε ένταση και τόνο, τότε οι ήχοι γίνονται ενοχλητικοί και πρέπει να χαμηλώσω ακόμα και αν δεν ακούω "δυνατά" .
Aκριβώς το ίδιο και εγώ , απλά δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο στην περίπτωση μου.
Μπορεί να πάω γήπεδο ή σινεμά να γίνεται χαμός γύρω μου 100+ db και να ακούω μια χαρά , την επόμενη εβδομάδα να πει κάτι μια συνάδελφος σε νορμάλ ένταση και να επανέλθει το πρόβλημα.
Πλέον οι περισσότερες φορές που μου συμβαίνει είναι από την ίδια μου την φωνή. Εμβοές δεν είχα ποτέ δεν ξέρω τι είναι , ούτε θέλω να μάθω , από τις περιγραφές φαίνονται πολύ ενοχλητικές. :(

Reaction score
11.740
νιώθω συνήθως μπουκωμένο το αριστερό μου (προβληματικό) αυτί. Όχι πάντα σε ενοχλητικό βαθμό, αλλά έστω και λίγο τις περισσότερες φορές είναι πιο "κλειστό" από το δεξί και φυσώντας απαλά με βουλωμένη μύτη ψιλοανοίγει και πάλι όχι οπως το δεξί.
Αυτό ακούγεται σαν πρόβλημα της ευσταχιανής σάλπιγγας. Αν πας σε γιατρό, κάνει μια εξέταση νομίζω τυμπανογράφημα λέγεται που βρίσκει αν έχει πρόβλημα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Τα σκαμπανευάσματα της ακοής στις χαμηλές συχνότητες που κρατούν από μία μερούλα έως και μερικές, ενώ μετά η ακοή στις χαμηλές συχνότητες επανέρχεται στο προηγούμενο επίπεδο μπορεί κάλλιστα να είναι το βασικό σύμπτωμα μίας κανονικότατης ( όχι επικίνδυνης) πάθησης που στην Ελλάδα οι περισσότεροι ΩΡΛ την αγνοούν. Και γιατί είναι σπάνια, και γιατί δεν τους απασχολεί, και γιατί δεν την ..(ανα)γνωρίζουν ως τέτοια. Το μόνο της σύμπτωμα είναι αυτό της μερικής απώλειας ακοής στις χαμηλές που συνήθως επανέρχεται μετά από κάποιες μέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της απώλειας μπορούν να εμφανίζονται και εμβοές επίσης στις χαμηλές συχνότητες. Έχει μόνο αυτά τα δύο βασικά συμπτώματα, και όχι ιλίγγους! Για αυτό και δεν είναι η νόσος Menière, η οποία προϋποθέτει και τους ιλίγγους.

Η αιτιολογία της πάθησης αυτής είναι ένας ήπιος ενδολεμφικός ύδρωψ ο οποίος ακριβώς επειδή υποχωρεί μετά από λίγες μέρες, επανέρχεται και η ακοή στις χαμηλές συχνότητες. Τόσο απλό, και τόσο ..άγνωστο. Η πάθηση θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται "διακυμάνσεις του όγκου του ενδολεμφικού υγρού του έσω ωτός", αλλά.. ποιος ασχολείται.

Το είχα για 6 χρόνια. Όταν το πρωτοέπαθα ο ΩΡΛ που πήγα (Γερμανία) έκανε λάθος διάγνωση γι' αυτό και δεν με βοήθησε. Ξεσκίστηκα να ψάχνω για εβδομάδες στο διαδίκτυο, εντόπισα σιγά σιγά τελικά τι έχω, βρήκα τον μοναδικό γιατρό στη Γερμανία που έχει ξεσκιστεί στην έρευνα για αυτή την πάθηση, μου είπε πώς μπορώ να επηρρεάσω έμμεσα την πορεία της θετικά, βρήκα την ελάχιστη βιβλιογραφία που υπάρχει, την κατανόησα, κατανόησα και το σώμα μου καλύτερα, έκανα πιστά ότι μου είπε ο γιατρός και όλα καλά.

Εδώ το γερμανικό άρθρο της Wiki, αν και παλιό, μεταφράστε/διαβάστε το και αν θέλετε να εμβαθύνουμε εδώ είμαι.

Κρατήστε τις τελευταίες προτάσεις του άρθρου:

"Die Praxiserfahrung von Hals-Nasen-Ohren-Ärzten und eine Studie aus Japan zeigen, dass nur ungefähr zehn Prozent eines diagnostizierten Hydrops cochleae eine chronische Menière-Erkrankung ausbildet. Ca. 70 % der Patienten, die nicht an Morbus Menière erkranken, entwickeln wieder ein normales Hörvermögen. Nur ca. 30 % behalten ein schwankendes Hörvermögen, welches auch bei Nachuntersuchungen über zehn Jahre bestätigt werden konnte."
Πολύ ενδιαφέρον το Θέμα!!!!!
Έτσι ακριβώς όπως το αναφέρεις έχει το πρόβλημα!

Με τους γιατρούς δε, δεν βγάζεις άκρη.
Την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έτρεξα αμέσως.
Κάνει μέτρηση και μου αναφέρει ότι δεν βλέπει πρόβλημα. Ούτε που ανέφερε κάτι από τα παραπάνω.
Η μέτρηση βέβαια που έκανε ήταν από τα 250 hz έως τα 8000. Εμ που να δει διαφορά!
Ανέφερε λοιπόν ότι δεν βλέπει κάποια απόκληση από την προηγούμενη μέτρηση.... 'Αντε κατόπιν τούτου να αρχίσω να του αναφέρω ότι δεν ακούω το sub μου και τα συναφή.... Τα παράτησα και έφυγα! Μετά από κάποιες ημέρες δε έφυγε και το πρόβλημα από μόνο του, και όλα καλά....

Reaction score
159
Αυτό ακούγεται σαν πρόβλημα της ευσταχιανής σάλπιγγας. Αν πας σε γιατρό, κάνει μια εξέταση νομίζω τυμπανογράφημα λέγεται που βρίσκει αν έχει πρόβλημα.
Στην γιατρό που πήγα πρόσφατα μου έκανε τυμπανόγραμμα αλλά είπε ότι είναι φυσιολογικό, αν και κατάλαβε από αυτό ότι ήταν ελαφρώς μπουκωμένο το αυτί μου και πράγματι ήταν! Αλλα δεν μου είπε κάτι περαιτέρω. Είδε ένα εντός ορίων ακουόγραμμα, και ένα αντιστοιχα εντός ορίων τυμπανόγραμμα και δεν ασχολήθηκε άλλο... Αναρωτιέμαι οι ίδιοι δεν έχουν μικροθέματα που τους απασχολούν τους ίδιους παρότι γενικώς δεν είναι "σοβαρα" . Δυστυχώς δεν ενσκήπτουν (οι περισσότεροι) πάνω στο θέμα με τη σοβαρότητα που του δίνει ο ασθενής, αλλά με το τί νομίζουν η ίδιοι για αυτό.

Reaction score
22.935
Στην γιατρό που πήγα πρόσφατα μου έκανε τυμπανόγραμμα αλλά είπε ότι είναι φυσιολογικό, αν και κατάλαβε από αυτό ότι ήταν ελαφρώς μπουκωμένο το αυτί μου και πράγματι ήταν! Αλλα δεν μου είπε κάτι περαιτέρω. Είδε ένα εντός ορίων ακουόγραμμα, και ένα αντιστοιχα εντός ορίων τυμπανόγραμμα και δεν ασχολήθηκε άλλο... Αναρωτιέμαι οι ίδιοι δεν έχουν μικροθέματα που τους απασχολούν τους ίδιους παρότι γενικώς δεν είναι "σοβαρα" . Δυστυχώς δεν ενσκήπτουν (οι περισσότεροι) πάνω στο θέμα με τη σοβαρότητα που του δίνει ο ασθενής, αλλά με το τί νομίζουν η ίδιοι για αυτό.
Μήπως να σκεφτείς λίγο και την περίπτωση ότι είσαι μια χαρά. :D 😍

Reaction score
159
Μήπως να σκεφτείς λίγο και την περίπτωση ότι είσαι μια χαρά. :D 😍
Aaxxaaxaxaxaxxa κλαιωωω 😜😜😜😜 .
Κατι αλλο που παρατήρησα ειναι οτι αν κανω καποιους μορφασμούς αλλαζει ο τόνος της σταθερης εμβοης που εχω…

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας