Προβλημα!Απο που αγοραζω?

Απο που αγοραζω?

• Απο καταστημα αποθηκη-αλυσιδα για να γλυτωσω 50-100 ευρω αλλα εις γνωση μου χανω τα...μετα

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    50

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού είναι ότι ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Αυτό τον κάνει διαφορετικό από τις άλλες πηγές. Και όποιος μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, αυτός επιβιώνει γιατί θα έχει και το καλύτερο όνομα.
Συμφωνώ απόλυτα... γι' αυτό είτε internet που δεν έχεις καμία απαίτηση, είτε εξειδικευμένο κατάστημα που θα έχεις άμεση εξυπηρέτηση...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Και άντε στην Αθήνα υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα...

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τι κάνουμε???

Προσωπικά θεωρώ πιο αξιόπιστα τα μεγάλα internet-based καταστήματα παρά τις ελληνικές αλυσίδες, ορισμένες εκ των οποίων είναι απλώς απαράδεκτες. Και δεν το λέω για να αναθεματίσω απλά έχω εργασθεί για 3 χρονάκια σε αλυσίδα και ξέρω τα πράγματα από μέσα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Για να φαντασθείτε ασχετοσύνη υπαλλήλων σε αλυσίδες πρόσφατα πήγα να ρωτήσω για ένα ηχείο και ρώτησα τον υπάλληλο αν γνωρίζει την ευαισθησία του ηχείου. Και αυτός ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ τι είναι η ευαισθησία και μου μίλαγε για ηλεκτρονική προστασία!!!

Και αυτό δεν είναι τίποτε... Απ' ότι έμαθα μετά ο συγκεκριμένος ήταν ο "τεχνικός" του καταστήματος και αναλάμβανε το στήσιμο και την επίδειξη των συσκευών...

Με τέτοιες λογικές, και με τις τιμές που έχουν δεν τους βλέπω να επιβιώνουν για πολύ ακόμα...

Reaction score
51
Οι περισσότεροι πωλητές στις αλυσίδες ασχολούνται μόνο με τα watt και τις τιμές.
Αν τους ρωτήσεις κάτι παραπάνω δεν ξέρουν, και κυρίως δεν το παραδέχονται (και δεν κοιτούν ούτε κάποιο προσπέκτους ή στο internet για να μάθουν....)
Και βέβαια προτείνουν πάντα αυτά που τους έχουν πει (σχολιάζοντας αρνητικά τα υπόλοιπα)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Οι περισσότεροι πωλητές στις αλυσίδες ασχολούνται μόνο με τα watt και τις τιμές.
Αν τους ρωτήσεις κάτι παραπάνω δεν ξέρουν, και κυρίως δεν το παραδέχονται (και δεν κοιτούν ούτε κάποιο προσπέκτους ή στο internet για να μάθουν....)
Και βέβαια προτείνουν πάντα αυτά που τους έχουν πει (σχολιάζοντας αρνητικά τα υπόλοιπα)
το να προτείνουν αυτά που προωθεί η εταιρία είναι η δουλειά τους...

το να είναι άσχετοι όμως δεν τους τιμά ιδιαίτερα, ούτε αυτούς ούτε τις εταιρίες τους...

Reaction score
7
Σε ποιές εταιρίες γίνεται αυτό που λέτε; Ίσως στις πολύ μεγάλες, ή για ογκώδεις συσκευές όπου τελικά μπορεί να σου χρεώνουν και μεταφορικά...

Για όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά, οι αλυσίδες σου λένε πάρε τηλ. εκεί, παίρνεις εσύ τηλ. (ναι δεν είναι κόπος για μένα...) και από το service σου λένε πρέπει να το φέρετε εδώ να το δούμε... Όχι δεν θα το πάω εγώ στην άκρη της Αθήνας... Σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι το 90% θέλω να το πάω στο κατάστημα που το αγόρασα... αυτό είναι after sales... αλλιώς τι after sales έχει π.χ. ο Κωτσόβολος ή η Ηλεκτρονική;

Υπάρχει περίπτωση εξειδικευμένο κατάστημα να σου πει πήγαινέ το εσύ στο service? Δεν νομίζω...

Δεν θέλω σώνει και καλά να έρθουν σπίτι μου να πάρουν μια χαλασμένη συσκευή. Το θεωρώ υπερβολικό εκτός αν μιλάμε για τηλεόραση... όμως αν αγόρασα κάτι από την Ηλεκτρονική της γειτονιάς μου π.χ. θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει να πάω ΕΓΩ μέχρι την Καλλιθέα για το service...

Γιατι βρε? Φερτο Καλλιθεα και παμε και για κανα καφε μετα....
(δε θα πω στον Ανδρεα ομως, γιατι...
α) θα μας φαει ολες τις γκομενες και
β) μπορει να φερει και το Ζερβ. )

Προσωπικα προτιμω να το παω ΕΓΩ στο service για να ξερω οτι δε θα το βαρεσει πουθενα κανενας φορτηγατζης-μεταφορεας και να τρεχω μετα να αποδειξω οτι ΔΕΝ ειμαι Γενικος....

Reaction score
7
Υπάρχει και η άλλη άποψη.
Προκειμένου να το πάρω σε λιώμα, να πάω και στην άλλη άκρη της πόλης ρε Χρήστο.

Όσο για ποιές εταιρείες το κάνουν...?
Εγώ δουλεύω σε εταιρεία που κάνει χονδρική πώληση ειδών πληροφορικής, σωστά?.
Σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχει ούτε μια οθόνη που να επισκευάζω εγώ. Όλες πάνε σε εξωτερικά service με ευθύνη του ΤΕΛΙΚΟΥ πελάτη και όχι φυσικά του μεταπωλητή, ο οποίος πουλάει με πολύ χαμηλό κέρδος για να αναλάβει τέτοια κόστη. Φυσικά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το εξηγήσεις στον τελικό καταναλωτή, αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει γιατί δεν μπορεί μια εταιρία που είναι αναγκασμένη για να πουλήσει, να πουλάει με μικτά του κ@λου και να συντηρεί και 1000 εργαζόμενους... Και όποιος το κάνει ή είναι εκτός αγοράς γιατί θέλει δεν θέλει πουλάει ακριβά για να βγει ή πολύ απλά κλείνει λόγω μεγάλων λειτουργικών.

Πως αλλιώς όμως θα πουλούσα με 4% margin και η 17' TFT σήμερα έχουν 170 ευρώ + ΦΠΑ????

Θα προτιμούσες να έχω 10 τεχνικούς και να πουλάω 270+ΦΠΑ?

- Το παράδειγμα στην πληροφορική ίσως δεν είναι το πιο σωστό μιας και η εν λόγω αγορά είναι από τις χειρότερες αλλά δείχνει κάποια καλά δείγματα, τουλάχιστον από τότε που οι παχουλές αγελάδες στο χρηματηστήριο φαγώθηκαν σε μυστικά δείπνα...

Το ίδιο να περιμένεις και σε άλλα είδη τεχνολογίας όμως. Αυτά πουπερνάμε εμείς εδώ, στο εξωτερικό τα περάσανε 20 χρόνια πριν....

Συμφωνω... για ολα
και ...επαυξανω για το λιωμα...
και για το Όλες πάνε σε εξωτερικά service με ευθύνη του ΤΕΛΙΚΟΥ πελάτη και όχι φυσικά του μεταπωλητή , αλλωστε το αναφερει ΡΗΤΩΣ στα εντυπα εγγυησεων...
Και γιατι να παρει την ευθυνη της μεταφορας το καταστημα για μια ...λακια του κουριερ που θα πεταξει το κουτι κλπ...

( το avatar γιατι το αλλαξες? φαινοντουσαν οι μελανιες απ την πτωση?)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Προτιμώ να πάμε για καφέ στην Καλλιθέα ή σε κανένα Φλοίσβο χωρίς να έχω πάρε-δώσε με service.

Πιστεύω πάντως ότι ο Ζερβ. υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης των media! Media στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Αντρέας...

Εκτός και αν οι παρέες που κάνει με τους άλλους κριτικούς κινηματογράφου τον χάλασαν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιωργος Ανδρεαδης said:
( το avatar γιατι το αλλαξες? φαινοντουσαν οι μελανιες απ την πτωση?)
Γιατί εγώ ήμουν στη φωτογραφία βρε?

p.s. Οι μελανιές ακόμα καλά κρατούν :cry:

Reaction score
1
Στα service στα οποία αναφέρεστε, σε χρεώνουν σε περίπτωση που δεν είναι χαλασμένο το προιόν; Γιατί στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου είχε συμβεί αυτό. Αγόρα γραφικών των 450ευρώ . Κατά την αλλαγή της κάρτας, πρέπει να χτυπήθηκε το καλώδιο της οθόνης, χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Έτσι νόμισα ότι είχε πρόβλημα η κάρτα γραφικών . Την πήγα την ίδια μέρα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και την κράτησαν για έλεγχο.
Μου είπαν να πάω την άλλη μέρα. Πήγα. Είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Είχαν δίκιο, στο μεταξύ είχα διαπιστώσει ότι είχα χαλάσει το βύσμα vga της οθόνης. Επειδή όμως την πήγα στο service χωρίς να είναι χαλασμένη, έπρεπε να πληρώσω 15ευρώ για να μου την επιστρέψουν.Υποθέτω ότι σε περίπτωση που δεν τα είχα, θα μου κρατούσαν την κάρτα των 450 ευρώ ...
Εννοείται ότι δεν ξαναψωνίζω από εκεί ακόμη κι αν μου τα χαρίζουν ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Rick, όσο παράξενο να σου φαίνεται εγώ νομίζω ότι η χρέωση είναι λογική...

Reaction score
1
Τσαρουχάς Νίκος said:
Rick, όσο παράξενο να σου φαίνεται εγώ νομίζω ότι η χρέωση είναι λογική...
Με την ίδια λογική, μπορείς να μου εξηγήσεις τι θα γινόταν, αν εγώ είχα π.χ. σκοπο να ξοδέψω όλα μου τα χρήματα για εκείνη την εβδομάδα σε κάρτα γραφικών; Τους είχα πληρώσει 450 ευρώ για μια κάρτα, η οποία δεν μου δούλεψε και θεώρησα ότι έφταιγε αυτή. Λανθασμένη η εκτίμησή μου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αλλά η αντίδραση να την πάω πίσω για έλεγχο θεωρώ ότι ήταν λογική.
Επειδή όμως η κάρτα δεν είχε πρόβλημα, θα έπρεπε να μου κρατήσουν μια κάρτα των 450 ευρώ , αν δεν τους πλήρωνα 15 ευρώ για να επιβεβαιώσουν ότι λειτουργεί σωστά;
Η απόφασή μου να μην ξαναπατήσω ποτέ στη συγκεκριμένη αλυσίδα, μου φαίνεται κι εμένα απόλυτα λογική και δεν πρόκειται να αλλάξει ...

Υ.Γ. Το περιστατικό είχε συμβεί το 2002 ...

Reaction score
50
Φίλε Rick υποθέτω ότι τα 15 ευρώ τα κράτησαν γιατί θεωρούν ότι χρειάστηκε να απασχολήσουν κάποιο τεχνικό τους για να διαπιστώσει ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει βλάβη. Κι εμένα λογική μου φαίνεται η χρέωση γιατί είναι γεγονός ότι κάποιος απασχολήθηκε. Τώρα βέβαια αν αυτός ο κάποιος απλά την κοίταξε και του φάνηκε ok... εμφανησιακά, χωρίς να κάνει τίποτα παραπάνω, τότε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, δεν έχουμε όμως ενδείξεις για κάτι τέτοιο...

Reaction score
5
Δηλαδή δεν κατάλαβα γιατί είναι λογική η χρέωση των 15 ευρώ επειδή απασχολήθηκε ένας υπάλληλος για 10 λεπτά το πολύ για να την δοκιμάσει σε έλα άλλο pc για να δει αν δουλεύει?
Το ρίσκο που παίρνουν πουλώντας εξαρτήματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που από μια απροσεξία μπορεί να καεί και να το αλλάξουν δίχως δεύτερη κουβέντα ποιος το πληρώνει, ο πωλητής η ο καταναλωτής?

Reaction score
7
(αν και ξεφευγουμε απο το θεμα αγορας)

Το ΠΛΑΙΣΙΟ και το καθε ''πλαισιο'' ειναι μια κερδοσκοπικη επιχειρηση.

Αν εχει πουλησει κατι που εχει προβλημα θα ταο αλλαξει-επισκευασει χωρις χρεωση.
Αλλα αν παει για ελεγχο ενω λειτουργει θα πρεπει να χρεωθει ο ελεγχος ή σε περιπτωση εκτος εγγυησης θα πρεπει να χρεωθει και η ΜΗ αποδοχη του κοστους επισκευης, για τον ελεγχο μεχρι να βρεθει η βλαβη.

Ειναι απολυτα λογικο.
Για φαντασου να πηγαινουν καθε μερα για ελεγχο διαφορες συσκευες (εντος ή εκτος εγγυησης) σε καποιο service και να τρωει ο τεχνικος χχ χρονο και στο τελος ΟΛΟΙ να λενε οτι ΔΕΝ θελουν να τις επισκευασουν.
Πως θα βγει το service? Δεν ειναι και ο Ερυθρος Σταυρος.

Σωστα χρεωνεται λοιπον ο ελεγχος. Καποιος πρεπει να πληρωσει το χρονο που εφαγε ο τεχνικος...

Εγω παντως ειχα παει στο Πλαισιο μια καρτα γραφικων που ΔΕΝ την ειχα αγορασει απο εκει (βασικα την ειχα βρει), για ελεγχο επειδη δεν ειχα AGP θυρα στο pc τοτε για να τη δοκιμασουν και ΔΕ μου πηραν λεφτα. Μεταξυ συναδελφων (και φιλων) βεβαια... :oops:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Για φαντασου να πηγαινουν καθε μερα για ελεγχο διαφορες συσκευες (εντος ή εκτος εγγυησης) σε καποιο service και να τρωει ο τεχνικος χχ χρονο και στο τελος ΟΛΟΙ να λενε οτι ΔΕΝ θελουν να τις επισκευασουν.
Πως θα βγει το service? Δεν ειναι και ο Ερυθρος Σταυρος.

Σωστα χρεωνεται λοιπον ο ελεγχος. Καποιος πρεπει να πληρωσει το χρονο που εφαγε ο τεχνικος...
Μιας κι έχω δουλέψει 3 χρόνια σε παρόμοιο πόστο ξέρω ότι οι περισσότερες χρεώσεις που βάζουν οι εταιρείες σε τέτοια θέματα είναι "αέρας". Από την στιγμή που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαπιστώσεις ή όχι την βλάβη (μιας που δεν είσαι εξουσιοδοτημένο service για να επισκευάσεις κάτι) δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης της χρέωσης. Είναι όμως τακτική όλων των εταιριών του είδους....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πραγματική Ιστορία service καταστήματος λιανικής Η/Υ:

Μια μέρα πάει μια μπουμπού η οποία είχε αγοράσει ένα PC μόλις πριν από καμιά βδομάδα. Μπαίνει έξαλλη και αρχίζει και βρίζει γιατί δεν της δώσανε καλό πληκτρολόγιο και ότι την κοροϊδέψανε.
Η ώρα ήταν 12:00.

Κατά τις 12:10, αφού ηρέμησε μας είπε σε απλά ελληνικά ότι το keyboard δεν βγάζει το γράμμα Z (ζήτα).

- OK λένε. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία, ευχαρίστως να σας το αντικαταστήσουμε και εννοείται δωρεάν, αλλά θα πρέπει πρώτα να το ρίξουμε τυπικά και μια ματιά γιατί ποιός ξέρει... Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει αυτή τη στιγμή, μιας και ο εν λόγω τεχνικός, πρέπει οπωσδήποτε να φύγει για μια εγκατάσταση ενός server σε επιχείρηση που εδρεύει στην Σίνδο. Ελάτε σε 3-4 ωρίτσες να το πάρετε.
(Το μαγαζί ήταν στην Αγ. Δημητρίου ήτοι απόσταση 30 λεπτά και ο πελάτης - μεγάλη εταιρεία, είχε σοβαρό πρόβλημα μιας και είχε κρασάρει το σύμπαν και δεν μπορούσε να κόψει τιμολόγια).

- Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ θέλω να το δείτε τώρα και να μου δώσετε ένα άλλο και θα θα θα θα σας κάνω μήνυση και θα σας κόψω το νερό και θα ξεραθούν τα λάχανα και άλλα ωραία τέτοια.
Η ώρα έχει πάει ήδη 12:30.

- ΟΚ να μην σκοτωθούμε στο ξύλο μέρα μεσημέρι, πάμε να το δούμε τώρα.

Να μην τα πολυλογώ πάει ο τεχνικός στην υπόγα, το μπριζώνει και βλέπει ότι το γράμμα Ζ παίζει μια χαρά. Μέσα στα νεύρα αλλά με γερή δόση υπομονής ανεβαίνει επάνω και λέει ότι έτσι κι έτσι.

- Αποκλείεται, λέει η μπουμπού. Άντε πάμε όλοι μαζί κάτω να το δούμε.
Η ώρα είναι ήδη 12:40.

Πάνε κάτω, κάθονται στο πληκτρολόγιο πατάνε το Ζ και βγαίνει κανονικότατα.
Η απάντηση της μπουμπούς:

[highlight=red]- ΑΑΑΑΑΑ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΑ?![/highlight]

Αγαπητέ Rick.
Η εν λόγω εταιρία έγινε ρόμπα γιατί έπρεπε να εξυπηρετήσει έναν πολύ καλό της πελάτη και δεν το έκανε εγκαίρως αφού ασχολήθηκε με την βλακεία μιας ηλίθιας που έπαιζε με τον πόνο τους.

Πες μου αν εσύ ήσουν ο επιχειρηματίας τι θα της έκανες. Υπόψιν ότι η ώρα τεχνικού στην αγορά πληροφορικής κοστίζει σήμερα περίπου 65 ευρώ.
................................................................

Αυτό που λέω είναι ότι όλοι οι πελάτες δεν είναι ίδιοι. Το ίδιο και οι βλάβες. Ο χρόνος όμως είναι πάντα χρήμα και κάποιος πρέπει να το πληρώνει, ειδικά όταν σπαταλιέται αδίκως. Αν ο φίλος Rick ξέρει τι του γίνεται, υπάρχουν άλλοι χίλιοι πελάτες που δεν ξέρουν.
Φταίει σε κάτι ο προσφέρων την υπηρεσία?. Φυσικά όχι. Πρέπει να φιλτράρει τον κόσμο ανάλογα με το πόσο ram διαβάζει ή αν έχει βγάλει το ΜΙΤ? Φυσικά και όχι. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει λεφτά για να ζήσουν οι εργαζόμενοι στο μαγαζί και να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες σε αυτούς που πραγματικα τις χρειάζονται.

Με αυτήν την λογική η χρέωση των 15 ευρώ είναι παραπάνω από λογική. Απλά δεν μπήκε κανένας στην θέση του τεχνικού ή του εργοδότη για να το καταλάβει. Είναι εύκολο να αμφισβητούμε και να αφορίζουμε αλλά δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα...

Και τελικά αν προκύψει και ένας δυσαρεστημένος πελάτης ή αν τρώνε και μερικά τζάμπα λεφτά για δουλειά που δεν έκαναν, χαλάλι ρε παιδιά στις κωλοαλυσίδες, που ταϊζουν και περίπου 4000 στόματα (ΝΑΙ πολλές φορές χαζοβιόλιδων υπαλλήλων) πανελλαδικά.
Εγώ πόσα ταϊζω με την αγοραστική μου δύναμη και συμπεριφορά?

Reaction score
1
Τσαρουχάς Νίκος @ 16/4/2005 said:
Υπόψιν ότι η ώρα τεχνικού στην αγορά πληροφορικής κοστίζει σήμερα περίπου 65 ευρώ.[/b]

Και τελικά αν προκύψει και ένας δυσαρεστημένος πελάτης ή αν τρώνε και μερικά τζάμπα λεφτά για δουλειά που δεν έκαναν, χαλάλι ρε παιδιά στις κωλοαλυσίδες, που ταϊζουν και περίπου 4000 στόματα (ΝΑΙ πολλές φορές χαζοβιόλιδων υπαλλήλων) πανελλαδικά.
Εγώ πόσα ταϊζω με την αγοραστική μου δύναμη και συμπεριφορά?
Η κουβέντα ξεφεύγει από το χαρακτήρα και τη θεματολογία του συγκεκριμένου φόρουμ. Ωστόσο θα κάνω ένα (τελευταίο) σχόλιο σε όσα γράφεις παραπάνω.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το 65/ευρώ την ώρα. Υπονοείς ότι η αμοιβή του ανθρώπου που τσέκαρε την κάρτα, πλησίαζε τα 65 ευρώ όχι την ώρα, αλλά την ημέρα το 2002;; Πιστεύεις ότι έχει πολλούς καλά αμοιβόμενους η κάθε αλυσίδα ; Μην απαντάς , ξέρουμε την απάντηση ...
Για το πόσους ταίζουν οι αλυσίδες γενικά και πόσο καλά, ξέρουμε επίσης την απάντηση. Οι απασχολούμενοι σε αλυσίδες, είναι μειοψηφία στο Ελλάντα, σε σχέση με τους απασχολούμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βέβαια είναι και πολύ χειρότερα αμοιβόμενοι.
Για σένα δεν ξέρω. Εγώ πάντως , ως μικρομεσαίος , απασχολώ 15 άτομα. Και τους πληρώνω πολύ καλύτερα από τα 600-700 ευρώ το μήνa που τους δίνουν διάφορες αλυσίδες ...

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
...ΤΟ VOTE MOY HTAN ΣΤΟ 1...ΑΛΛΑ...

...Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ....
(TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ)
..ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ...ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ...ΚΑΙ ΠΙΕΖΩ ΑΝΑΛΟΓΑ.
ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ SUPER MARKET ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ..(ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΑΘΜΟ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ή ΟΛΟΤΕΛΑ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΟΥ....

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ..."ΠΑΤΑΤΕΣ" ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ, "ΠΑΤΑΤΕΣ" ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ!..........ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΣΕΙΣ .....ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ(ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ) ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ...ΤΟΥ TESTING ....ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΤΟ PROJECTOR KAI THN OΘΩΝΗ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΕ BEST ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΔΕΙΞΑΝ) ΚΑΙ ΜEΤΑ ΣΠAΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΛΟΥΠΑ...KAI OTI TO ΠΑΝΙ ΔΕΝ ΦΑΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΑΒΑΝΙΟΥ... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ Η΄ ΤΑΒΑΝΙ .....ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΤΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓIA ΤΟΝ PROJECTOR ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΦΩΤΟ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ !!!!!!

...ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ....ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ..ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΗΣΗ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ,ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΜΩΣ Η΄ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΕΤΑ) Η΄ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΑΜ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΟΦΑΤΖΙΔΕΣ ,ΓΥΨΑΔΟΡΟΙ ,ΜΠΌΓΙΑΤΖΙΔΕΣ ...ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ dvd ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ 3 ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΑ....ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ(ΑΦΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ) Η΄ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

...ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ "BEFORE SALE" ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ/ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ
(ME THN BOHΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ,PHOTOS ,ΜΕΤΡΑ ,etc)..ακομα και με επισκεψη αρμοδιου απο το μαγαζι στο χωρο ...εστω και με μια μικρη χρηματικη δεσμευση (σαν προκαταβολη)...για να υπαρχει μια μελετη χωρου ...βλεποντας ετσι τις δυσκολιες και επιλεγοντας το καταληλο πλεον για το xωρο set home cinema. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΕΧΤΡΑ 100 ,200 ΕΥΡΩ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!!

ps..(σε πολλα επαγελματα που εχουν να κανουν με το σπιτι/οικια... για την προσφορα καποιας εργασιας ή υλικων αγαθων γινεται πρωτα επισκεψη στον χωρο για την σχετικη μελετη και συζητηση, χωρις καμια δεσμευση...και για αγορες ή υπηρεσιες που το κοστος τους ειναι πολυ μικροτερο απο την αγορα ενος HOME CINEMA SET)

...thank you :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για χρέωση εταιριών μιλάω rick.
65 ευρώ/ώρα χρεώνει και ένας υδραυλικός....
Ένας καλός μηχανικός δικτύων χρεώνει περίπου 120/ώρα. Ένας καλός προγραμματιστής χρεώνει μέχρι και 250.

Το θέμα είναι ποιός θα πληρώσει την χαμένη ώρα.
Δεν το σκέφτηκες καλά... Να σου πω κι άλλο παράδειγμα. Ξέρεις ποιός είναι ο μέσος χρόνος διαπίστωσης και αποκατάστασης βλαβών σε προσωπικούς υπολογιστές? 45 λεπτά (εξακριβωμένο). Μιλάμε για οποιαδήποτε βλάβη.
- Ποιός θα αποφασίσει πόσο χρόνο πληρώνει ο καταναλωτής και πόσο όχι? Εγώ ή εσύ? Όταν έρχεται ο υδραυλικός στο σπίτι και κάνει μια δουλειά που τελικά είναι του κ@λου, αρνείσαι να πληρώσεις? Ή επειδή όλος ο κόσμος πλέον διαβάζει ram, καταλαβαίνει τι έγινε και θεωρεί εαυτόν ειδήμων και δεν δέχεται ειδικούς? Γιατί κι αυτό είναι πρόβλημα στην Ελλάδα... Γενικώς όλοι τα ξέρουμε όλα. :lol:

Και σε τελική ανάλυση ΕΣΥ του έφαγες χρόνο βρε rick, όχι αυτός. Μην τον δείρεις κιόλας :lol:

Φυσικά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν περισσότερο κόσμος από μεγάλες εταιρείς. ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ και ανά επιχείρηση όμως είναι μέρα με νύχτα. Οι 4000 εργαζόμενοι που ανέφερα σε πόσες εταιρίες δουλεύουν?, όχι πάνω από 15-20. Πως θέλεις να τους ζήσει αφού πουλάει με 4-5% για να αγοράζεις εσύ φθηνά? :wink:

Ξέφυγα πάλι. sorry.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.185
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907