Προβλημα σε Klipsch RB35

Reaction score
59
Γεια και χαρα σε ολους.....
Εκανα προσφατα μια αγορα ενός Ζεύγους RB-35 ....μεταχειρισμένα ....χωρις να τα ακουσω και εφαγα το σφολι .... :(
Και τα 2 τουιτερ (αλλα ιδικα το 1 ηταν καμένα με ελάχιστο και φτωχο ηχο)
Εγινε αντικατάσταση τους από γνησια (αγορασμένα από τον αντιπρόσωπο εδώ στην Ελλαδα) και τοποθετήθηκαν από εμένα.
Ειδα τεράστια διαφορα αλλα το ένα παιζει λιγο διαφορετικα από το άλλο...σε παραπαερα ελεγχο διαπιστοσα επισης ότι και στα μεσσεα και χαμηλα,το ένα ηχειο παίζει πολύ πολύ διαφορετικά από το άλλο,και το ενα σαν να παιζει ποιο χαμηλά λιγο κατω απο τους 100 κυκλους.
Εκανα αλλαγη τα Woofer (Swap) και παιρνω την ιδια διαφορά στον ηχο από το ένα ηχειο..αρα το πρόβλημα είναι στα Crossovers?
ΝΑ τονισω πως δοκίμασα με 3 διαφορετικούς ενισχυτές και αλλαγή καλωδίων αρα δεν είναι το θεμα εκτος ηχείων!
Μπορω κάπως να ελεγξω τα cross?Εξωτερικα τα ηχεια εχουν μερικες μικρες διαφορες.... προφανος είναι το ένα νεοτερο από το άλλο??
Στα crows η στα Woofer η στην καλωδίωση δεν εχουν διαφορές μεταξύ τους.
Παραθέτω μερικες φωτο από τις διαφορες τους στην πισω πλευρα στην βαση στιριξης ,καθως το 1 εχει αυτοκολητο Monster Cable ενώ το άλλο όχι.Τα Crossovers φαινονται ιδια
Καμια ΙΔΕΑ??

Attachments

I

iason

Guest
Γιατί δεν προσπαθείς να εποικοινωνήσεις με τον ανθρωπο που τα αγόρασες ??

Reaction score
59
Γιατί δεν προσπαθείς να εποικοινωνήσεις με τον ανθρωπο που τα αγόρασες ??
Αυτό εγινε σε δεύτερο χρονο....και μετα από μερες από την αγορά....και μου ειπε πως δεν ξερει τίποτα και δεν ξερει εάν τα εκαψα εγω..κτλ κτλ..και οκ στην τελικη επρεπε να τα ακουσω πριν τα παρω.Εξωτερικά είναι αρτια σαν καινούργια .....που να πήγαινε το μυαλο μου.

Δεν τα αγορασα από το φορουμ εδώ....δεν ξερω ισως να είναι και εδώ μέλος βεβαια

Reaction score
107
πρεπει να ειναι πολυ δουλεμενα, χρονια... ειναι αδικο να πουλανε χαλασμενα μηχανηματα

Reaction score
59
πρεπει να ειναι πολυ δουλεμενα, χρονια
Σιγουρα τα ειχε σκισει ο προηγούμενος "Μαστορας" ...τωρα με καινουργια τουιτερ και τα Woofer σε καλη κατασταση....ποιος μπορει να φερει αυτά τα 2 crossover σε σχετικα αρχικη κατασταση?(μετριση-maching αλλαγη καποιου πειραγμένου εξαρτήματος?)

Reaction score
107
Σιγουρα τα ειχε σκισει ο προηγούμενος "Μαστορας" ...τωρα με καινουργια τουιτερ και τα Woofer σε καλη κατασταση....ποιος μπορει να φερει αυτά τα 2 crossover σε σχετικα αρχικη κατασταση?(μετριση-maching αλλαγη καποιου πειραγμένου εξαρτήματος?)
το σιγουρο ειναι πως αυτο που σου εμεινε να κοιταξεις ειναι τα κροσοβερ, σε τεχνικα θεματα καλυτερα να απαντησουν οι αλλοι foroumιδικοι

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια μέτρηση των δύο ηχείων και αντιπαράθεση των καμπυλών τους, απόκριση και αντίσταση.
Έτσι θα φανεί οποιαδήποτε διαφορά ή αν είναι θέμα χώρου-τοποθέτησης και αντίστοιχη ενίσχυση κάποιον συχνοτήτων.

Ρίξε μια ματιά στις αντιστάσεις (λευκά τουβλάκια) μήπως κάποια είναι σπασμένη και προφανώς αλλοιωμένη.

Reaction score
660
Μάλλον δεν ήταν ζευγάρι τα ηχεία τουλάχιστον αυτό μπορώ να παρατηρήσω από τις φωτό ,τα σειριακά έπρεπε να ταιριάζουν, τώρα αν είναι άλλη παραγωγή από ότι φαίνεται πρέπει να τσεκάρεις τα κρος και να βγάλεις και τα γούφερ να δεις τα νούμερά τους που πιθανόν να μην είναι ίδια. Αν διαφέρουν τα γούφερ τότε πρέπει να κάνεις ένα ζευγάρι ίδια

Reaction score
7.089
Δεν τα αγορασα από το φορουμ εδώ....δεν ξερω ισως να είναι και εδώ μέλος βεβαια
νομιζω πρεπει να αναφερεις απο που τα αγορασες και το ονομα του μελους,μπορει εσυ να την πατησες (ασχημα),αλλα πρεπει να προστατεψεις αλλους πιθανους αγοραστες για να μην παθουν το ιδιο.Μπορει αυτος που σου τα πουλησε να εχει και αλλες συσκευες για πουλημα,συσκευες που κατα πασα πιθανοτητα βρισκει απο διαφορες πηγες (μαλλον απο το εξωτερικο) και μετα τις πουλα σαν να ειναι σε αριστη κατασταση με προσεκτικη χρηση κλπ κλπ.
Για τα δικα σου ηχεια,επρεπε απο την αρχη να τα στειλεις αντιπροσωπεια ή σε καποιον σχετικο επισκευαστη ,για να αντικαταστησει τα οποια χαλασμενα μεγαφωνα,εξαρτηματα κροσσοβερ και φυσικα να τα μετρησει-ματσαρει (να τα κανει να παιξουν αν οχι ιδια,τουλαχιστον πολυ κοντα το ενα στο αλλο).

Reaction score
59
Μάλλον δεν ήταν ζευγάρι τα ηχεία τουλάχιστον αυτό μπορώ να παρατηρήσω από τις φωτό ,τα σειριακά έπρεπε να ταιριάζουν, τώρα αν είναι άλλη παραγωγή από ότι φαίνεται πρέπει να τσεκάρεις τα κρος και να βγάλεις και τα γούφερ να δεις τα νούμερά τους που πιθανόν να μην είναι ίδια. Αν διαφέρουν τα γούφερ τότε πρέπει να κάνεις ένα ζευγάρι ίδια
Οχι τα woofer είναι ολο ιδια σε κωδικούς από πισω και εξωτερικα.Η πλακετες είναι ολόιδιες καθως και οι τιμες των εξαρτημάτων επανω τους και στα 2 ηχεια είναι ιδιες.Σιγουρα είναι διαφορετικης παραγωγής μεταξύ τους αλλα αυτό δεν νομίζω να ειχε τοσο μεγαλο αποτέλεσμα στον ηχο.Προφανος κατι είναι καμμενο στο ένα η και στα 2 cross.
[DOUBLEPOST=1497379149][/DOUBLEPOST]
νομιζω πρεπει να αναφερεις απο που τα αγορασες και το ονομα του μελους,μπορει εσυ να την πατησες (ασχημα),αλλα πρεπει να προστατεψεις αλλους πιθανους αγοραστες για να μην παθουν το ιδιο.Μπορει αυτος που σου τα πουλησε να εχει και αλλες συσκευες για πουλημα,συσκευες που κατα πασα πιθανοτητα βρισκει απο διαφορες πηγες (μαλλον απο το εξωτερικο) και μετα τις πουλα σαν να ειναι σε αριστη κατασταση με προσεκτικη χρηση κλπ κλπ.
Για τα δικα σου ηχεια,επρεπε απο την αρχη να τα στειλεις αντιπροσωπεια ή σε καποιον σχετικο επισκευαστη ,για να αντικαταστησει τα οποια χαλασμενα μεγαφωνα,εξαρτηματα κροσσοβερ και φυσικα να τα μετρησει-ματσαρει (να τα κανει να παιξουν αν οχι ιδια,τουλαχιστον πολυ κοντα το ενα στο αλλο).
Δεν προκειτε να αναφερω το ονομα του παρολο που εχω πληρη στοιχια γιατι μου εδωσε και την επαγγελματική του καρτα ο ανθρωπος,μπορει οντος να μην ειχε παρει χαμπαρι ότι ηταν καμενα τι να πω....Σε καμια περιπτωση όμως για λογους απορητου δεν θα αναφερω ονομα.Απλος το σαιτ που είναι το "Ινσομνια.gr"

Reaction score
59
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια μέτρηση των δύο ηχείων και αντιπαράθεση των καμπυλών τους, απόκριση και αντίσταση.
Έτσι θα φανεί οποιαδήποτε διαφορά ή αν είναι θέμα χώρου-τοποθέτησης και αντίστοιχη ενίσχυση κάποιον συχνοτήτων.

Ρίξε μια ματιά στις αντιστάσεις (λευκά τουβλάκια) μήπως κάποια είναι σπασμένη και προφανώς αλλοιωμένη.
Να πω εδώ ότι εχει γινει συγκριση διπλα διπλα τα ηχεια και εγω απέναντι σε πολύ μικρη αποσταση μισο μετρο με το να παιζω με το balance (L/R) και ακούω τις διαφορές

Ξερω στο κύκλωμα ποια είναι η αντίσταση οι πυκνωτές και τα πηνία...δεν είμαι τοσο ασχετος :p
Μετρησα από περιεργεια με το πολυμετρο μου τις αντιστασεις (πανω στο κύκλωμα ) και βγαζουν 4.1Ω και οι 2 (ονομαστική 3Ω)

Reaction score
7.089
Δεν προκειται να αναφερω το ονομα του παρολο που εχω πληρη στοιχια γιατι μου εδωσε και την επαγγελματική του καρτα ο ανθρωπος,μπορει οντος να μην ειχε παρει χαμπαρι ότι ηταν καμενα τι να πω....Σε καμια περιπτωση όμως για λογους απορητου δεν θα αναφερω ονομα.Απλος το σαιτ που είναι το "Ινσομνια.gr"
Δεν ειπα να πεις το πραγματικο του ονομα,απλα ποιο μελος ειναι στο σαιτ που ανεφερες,το οποιο ομως ειναι αληθεια οτι "φιλοξενει" πολλα λαμογια.

Last edited:

Reaction score
59
Δεν ειπα να πεις το πραγματικο του ονομα,απλα ποιο μελος ειναι στο σαιτ που ανεφερες,το οποιο ομως ειναι αληθεια οτι "φιλοξενει" πολλα λαμογια.
μια αναζητηση εκει στο ποιος πούλησε Klipsch RB35 πριν 2,5 μηνες περιπου είναι αρκετη νομιζω.Τα λαμογια βεβαια μπορουν να κανουν και διαφορετικά προφιλ οποτε δεν λέει κατι ένα nickname από μονο του.

Reaction score
7.089
μια αναζητηση εκει στο ποιος πούλησε Klipsch RB35 πριν 2,5 μηνες περιπου είναι αρκετη νομιζω.Τα λαμογια βεβαια μπορουν να κανουν και διαφορετικά προφιλ οποτε δεν λέει κατι ένα nickname από μονο του.
νομιζω οτι μετα τις 90 μερες δεν ειναι προσβασιμες οι αγγελιες,εννοω με απλη αναζητηση,πρεπει να γνωριζεις το μελος.Σιγουρα εχουν πολλα ονοματα,αλλα δεν χανουμε τιποτα αν γνωριζουμε εστω το ενα απο αυτα.Απο την στιγμη ομως που δεν θελεις να το γραψεις ειναι απολυτως σεβαστο,αλλωστε ειπες οτι πιστευεις οτι δεν υπηρχε δολος.Kαλο θα ηταν ομως απο το συγκεκριμενο σαιτ να μην κανουμε καμια αγορα πριν δουμε αυτο που πουλιεται απο κοντα (και για συσκευη ηχου αν δεν ακουσουμε κιολας),εκτος των περιπτωσεων με πολλες θετικες αξιολογησεις (πραγματικες ομως,οχι εικονικες......)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Να πω εδώ ότι εχει γινει συγκριση διπλα διπλα τα ηχεια και εγω απέναντι σε πολύ μικρη αποσταση μισο μετρο με το να παιζω με το balance (L/R) και ακούω τις διαφορές

Ξερω στο κύκλωμα ποια είναι η αντίσταση οι πυκνωτές και τα πηνία...δεν είμαι τοσο ασχετος :p
Μετρησα από περιεργεια με το πολυμετρο μου τις αντιστασεις (πανω στο κύκλωμα ) και βγαζουν 4.1Ω και οι 2 (ονομαστική 3Ω)
Σωστές λοιπόν οι αντιστάσεις. Τα παραπάνω Ωμ που μετράς είναι η αντίσταση των καλωδίων και των επαφών του πολύμετρου συν ανοχή, αν και το 1,1 Ωμ είναι πολύ.

Η μέτρηση έχει μεγάλη διαφορά στην ακρίβεια σε σχέση με το αυτί και καταδεικνύει που υπάρχει πρόβλημα.
Ρίξε μια ματιά μπας και πάνω στη βιασύνη σου σύνδεσες ανάποδα κάποια μονάδα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Βλεπω διαφορετικο serial σε καθε ηχειο. Δεν ξερω αν ετσι πρεπει να ειναι.
- όντως απέχουν πολύ τα νούμερα , και τα αυτοκόλλητα γενικά διαφέρουν μεταξύ τους . . . νομίζω πως πρόκειται για παράταιρα ηχεία . . . όταν πάω σπίτι θα δώ τα δικά μου και θα ενημερώσω σχετικά

Reaction score
59
Σωστές λοιπόν οι αντιστάσεις. Τα παραπάνω Ωμ που μετράς είναι η αντίσταση των καλωδίων και των επαφών του πολύμετρου συν ανοχή, αν και το 1,1 Ωμ είναι πολύ.

Η μέτρηση έχει μεγάλη διαφορά στην ακρίβεια σε σχέση με το αυτί και καταδεικνύει που υπάρχει πρόβλημα.
Ρίξε μια ματιά μπας και πάνω στη βιασύνη σου σύνδεσες ανάποδα κάποια μονάδα.
Καλημέρα ..όχι δεν παίζει να έβαλα κατι ανάποδα μιας και τα κλιπάκια που ενώνουν τα καλώδια με τις μονάδες είναι διαφορετικά και έτσι. Αποκλείετε να βάλεις κατι ανάποδα.
Έχω δυο προτάσεις ήδη να μου τα μετρήσουν να δούμε τι γίνεται..Σας Ευχαριστω παιδιά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo