Προβολέας+οθόνη

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Προβολέας+οθόνη

Παναγιωτη,οπως εσενα δεν σου αρεσει οταν ανοικτα ή εμμεσως σε κατηγορουν για μεροληψια ή δολο ετσι δεν αρεσει και σε μενα.Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν σου αρεσει να σου κανουν.

Ημουν σαφης: "Επιπλεον με την Grayhawk G3 εισαι σιγουρος πως δεν θα εχεις προβλημα hotspot..."

Δεν υπαρχει επιφανεια που να μην δημιουργει hotspot,ειναι αδυνατο.Εφοσον προβαλουμε σε επιπεδη τεντωμενη επιφανεια εχουμε hotspot.Ομως πρακτικα με τον ορο hotspot εννουμε την προβληματικη κατασταση οπου το σημειο απενταντι απο εμας φωτοβολει αισθητα περισσοτερο σε σχεση με το υπολοιπο καδρο.

Θα σου κανω την εξης ερωτηση.Εαν σε δεδομενο χωρο/εγκατασταση καναμε τεστ τριων πανιων΄Ενα με αρνητικο κερδος,ενα με καθολου κερδος,ενα με κερδος 1.30.Πιο θα ειχε το μικροτερο hotspot?

Σχετικα με το θεμα του TW1000 πρεπει να ευθυνεται η απουσια αντανακλασεων του χωρου.Μαλλον μας επιτρεπει να αντιληφθουμε καποια πραγματα σε μεγαλυτερο βαθμο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Από την εμπειρία μου:
Η Grayhawk ΔΕΝ δημιουργεί hotspot.
Εχω βάλει 5 και είναι η ΠΙΟ ουδέτερη οθόνη.
Όμως ρίχνει τη φωτεινότητα αισθητά.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Παναγιώτη μου λείπεις,
οταν δεν διαβαζω τα κατεβατά παθαίνω ψυχικό τραλαλα.
Δώσε σεντόνι στο λαό.

To all;
Join Voyatzakis fan club TODAY :142::142::142:

Reaction score
15.548

Δεν υπαρχει επιφανεια που να μην δημιουργει hotspot,ειναι αδυνατο.
Ακριβως ετσι ειναι....

Τωρα οσον αφορα τα 3 πανια....

η studio tek 130 ειναι πολυ καλη και η συμπεριφορα της ειναι σαν να εχεις οθονη με κερδος 1 δλδ το λιγοτερο προβλημα hot spot...απλα θα παρεις ενα 10% περισοτερο φως σε ολη την οθονη απο μια με 1 κερδος....

η firehawk ειναι πολυ καλη και θα παρεις on/off και ansi contrast,ιδιαιτερα ansi contrast....
H οποια συστηνετε για ολους τους προβολεις με νορμαλ φωτεινοτητα...εχωντας την δυνατοτητα να μπορεις να δεις και με ελαφρη φωτιζμο....

η Grayhawk ειναι οθονη για φωτεινους προβολεις,δεν την συνιστω μιας και οι δυνατοι προβολεις ειναι ειτε για πολλες ιντσες,ειτε για παρουσιασεις......θα ελεγα οτι ειναι μια αστοχια της stewart στην γκαμα οθονων της.....:112:

Η ποιο καλη απο τις τρεις ειναι η studio tek 130,απλα ακομα δεν εχει βγει προβολεας για να μπορει να αποδωσει αυτο που προσφερει...:116:
δλδ ακομα εχουμε μελλον στους προβολεις...

Προσωπικα θεωρω την καλυτερη αγορα την firehawk μιας και καλυπτη το μεγαλυτερο μερος των προβολεων δινωντας καποια συν σε ολους τους προβολεις....

Εαν δειτε τον jvc 750 θα νομιζετε οτι βλεπετε αλλο προβολεα...
Γινετε αυτοματα dlp ....:116:

Reaction score
62

Τελικά, ποια είναι η καλύτερη οθόνη για το τώρα αλλά και για μελλοντικούς προβολείς? Έχω μπερδευτεί.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262

Αφού διαβάζεις τόση ώρα, θα πρέπει να έχεις καταλάβει κι εσύ ότι δεν υπάρχει καλύτερη οθόνη, τελεία και παύλα.
Υπάρχει καλύτερη οθόνη για συγκεκριμένο προβολέα, με συγκεκριμένη διάσταση και σε συγκεκριμένο χώρο. Και για συγκεκριμένα βαλάντια, βεβαίως...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.831

εγω συμφωνώ με τον κ.κ. σε όλο το κείμενό του...

α, παρήγγειλα την 130. άσχετο...

Reaction score
62

Αφού διαβάζεις τόση ώρα, θα πρέπει να έχεις καταλάβει κι εσύ ότι δεν υπάρχει καλύτερη οθόνη, τελεία και παύλα.
Υπάρχει καλύτερη οθόνη για συγκεκριμένο προβολέα, με συγκεκριμένη διάσταση και σε συγκεκριμένο χώρο. Και για συγκεκριμένα βαλάντια, βεβαίως...
Η απόσταση του βιντεοπροβολέα (φακού) από την οθόνη θα είναι περίπου 3.40 μετρα . Η απόσταση θέασης περίπου 3,5 μέτρα, ο χώρος έχει ελεγχόμενο φωτισμό τώρα για προβολέα δεν ξέρω ακομα πάντως Θα είναι της τάξεως των 2500 ευρώ( αλλά αργότερα θέλω κάτι πολύ καλύτερο οπότε μην το λαμβάνετε πολύ υπ' όψιν δεδομένου ότι η οθόνη θα είναι επένδυση για μια ζωή ενώ ο προβολέας θ' αλλάξει). Το χρηματικό πόσο για την σταθερή οθόνη είναι όχι πάνω από 2500 ευρώ. Ποια είναι η μέγιστη διάσταση της οθόνης προβολής για την οποία θα έχω το μέγιστο οπτικό αποτέλεσμα και ποιο μοντέλο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.831
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβολέας+οθόνη

Αυτό το θέμα θα κανονίσω να το διαβάσει πάντως. :135:
τι κα(β)λώδια είπαμε ότι χρειάζεσαι εσύ?:137:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262

Η απόσταση του βιντεοπροβολέα (φακού) από την οθόνη θα είναι περίπου 3.40 μετρα . Η απόσταση θέασης περίπου 3,5 μέτρα, ο χώρος έχει ελεγχόμενο φωτισμό τώρα για προβολέα δεν ξέρω ακομα πάντως Θα είναι της τάξεως των 2500 ευρώ( αλλά αργότερα θέλω κάτι πολύ καλύτερο οπότε μην το λαμβάνετε πολύ υπ' όψιν δεδομένου ότι η οθόνη θα είναι επένδυση για μια ζωή ενώ ο προβολέας θ' αλλάξει). Το χρηματικό πόσο για την σταθερή οθόνη είναι όχι πάνω από 2500 ευρώ. Ποια είναι η μέγιστη διάσταση της οθόνης προβολής για την οποία θα έχω το μέγιστο οπτικό αποτέλεσμα και ποιο μοντέλο?
Στα Κυριότερα Άρθρα της Κατηγορίας θα βρεις τον Screen Calculator του zoglair, που θα σου υπολογίσει τις βέλτιστες αποστάσεις θέασης βάση διαφόρων προτύπων.
Για παράδειγμα βάση του HD Acuity (που ορίζει την απόσταση στην οποία τα μάτια ενός ανθρώπου με όραση 20/20 διακρίνουν όλη την HD πληροφορία), στα 3,6μ προτείνεται οθόνη 92". Αυτή είναι μια διάσταση που μπορούν να φωτίσουν ικανοποιητικά όλοι οι προβολείς, άρα εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα αν έχεις να διαλέξεις μεταξύ των Firehawk και Studiotek (τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά -τη Grayhawk δεν την έχω δει) θα σου (ξανα-)έλεγα τα εξής:
  • αν ο χώρος σου έχει έλεγχο ανακλάσεων και δεν είναι βαμένος στ'άσπρα, πήγαινε για την Studiotek.
  • αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε για τη Firehawk. Έχε όμως υπόψη ότι όσο μικραίνει η οθόνη κι οι αποστάσεις, τόσο μικραίνει και ο χώρος του sweet-spot της Firehawk. Σε τέτοιες συνθήκες, πρακτικά έχεις δυο μόνο θέσεις στο κέντρο πλήρως απαλλαγμένες από roll-off.

Reaction score
62

Στα Κυριότερα Άρθρα της Κατηγορίας θα βρεις τον Screen Calculator του zoglair, που θα σου υπολογίσει τις βέλτιστες αποστάσεις θέασης βάση διαφόρων προτύπων.
Για παράδειγμα βάση του HD Acuity (που ορίζει την απόσταση στην οποία τα μάτια ενός ανθρώπου με όραση 20/20 διακρίνουν όλη την HD πληροφορία), στα 3,6μ προτείνεται οθόνη 92". Αυτή είναι μια διάσταση που μπορούν να φωτίσουν ικανοποιητικά όλοι οι προβολείς, άρα εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα αν έχεις να διαλέξεις μεταξύ των Firehawk και Studiotek (τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά -τη Grayhawk δεν την έχω δει) θα σου (ξανα-)έλεγα τα εξής:
  • αν ο χώρος σου έχει έλεγχο ανακλάσεων και δεν είναι βαμένος στ'άσπρα, πήγαινε για την Studiotek.
  • αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε για τη Firehawk. Έχε όμως υπόψη ότι όσο μικραίνει η οθόνη κι οι αποστάσεις, τόσο μικραίνει και ο χώρος του sweet-spot της Firehawk. Σε τέτοιες συνθήκες, πρακτικά έχεις δυο μόνο θέσεις στο κέντρο πλήρως απαλλαγμένες από roll-off.
Σ' ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
0

Τα πάντα σε σχέση με το hot spot είναι θέμα εγκατάστασης και του offset που έχει (ή δεν έχει) ο κάθε προβολέας. Όσο μεγαλύτερο είναι το offset του προβολέα, τόσο πιο έντονα αντιληπτό γίνεται το hot spot στην ίδια οθόνη.
Ακριβώς.
Η οθόνη δεν είναι τηλεόραση. Είναι κομάτι μιας αλυσίδας κι αυτή η αλυσίδα θα πρέπει να μελετηθεί σωστά για μπορέσεις να κάνεις τη σωστή επιλογή.
Τα είπαν πολύ σωστά και ο Παναγιώτης και ο Nix και MaxHeadroom.
Δεν υπάρχει "καλή" και "καλύτερη" οθόνη γενικώς και αορίστως, ούτε ο ελεγχόμενος ή μη φωτισμός είναι η μοναδική παράμετρος που θα μας οδηγήσει στη σωστή επιλογή.
Κι εγώ είμαι σε αναζήτηση νέας οθόνης, κι επειδή ο χώρος μου δεν είναι ελεγχόμενος κι έχω αντανακλάσεις η "λογική" επιλογή θα ήταν Firehawk. Δέν είναι όμως γιατί το σπίτι είναι ψηλοτάβανο και ο προβολέας τοποθετημένος πολύ ψηλά, που σημαίνει οτι θα μου λύσει ένα πρόβλημα (αντανακλάσεις) και θα μου δημιουργήσει μεγαλύτερο (Hotspot και διαφορά φωτεινότητας στο πάνω μέρος της οθόνης σε σχέση με το κάτω).
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της οθόνης. Είπαμε, δεν είναι τηλεόραση να πείς "μάστορα, πιάσε την καλύτερη". Θέλη σωστή μελέτη.
Βέβαια, θα μου πείτε, με τέτοια τοποθέτηση η Studiotek δεν θα σου δημιουργεί προβλήματα; Εντάξει, τι να κάνουμε, δυστυχώς κάποιες στιγμές θα πρέπει να αποδεχτείς το "μεταξύ δυο κακών το μη χείρον βέλτιστον".

Reaction score
1

Κι εγώ είμαι σε αναζήτηση νέας οθόνης,...

Στρατηγέ μου, ήρθε αυτό που περιμένεις για τον Planar;! :118:

Μακάρι να σου βγει βέβαια η επιλογή αυτή, αλλά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα... :121:

Όταν έρθει, ειδοποίησέ με. Κι αν θέλεις... να έρθουμε μαζί με τον Κεφάλα! :137: :204:

Reaction score
0

Όχι ακόμα Παναγιώτη, περιμένω. Ελπίζω οτι δεν θα μου κάνει και ιδιαίτερη διαφορά γιατί αυτή τη στιγμή έχω ανοιχτό τελείως το zoom στο φακό κι όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ότι καλύτερο.
Αν όμως έχεις δίκιο (μαυρόγατα :138:)... ξαναβάζουμε τον παλιό... :116:

exs

Reaction score
3
Δηλαδή στο χώρο μου, αν βάλω τον προβολέα στον πίσω τοίχο(6,5m distance) και να βλέπει ακριβώς στη μέση του πανιού θα έχω-κατά κάποιο τρόπο-περιορισμένο ή και καθόλου hot spot effect;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: Re: Προβολέας+οθόνη

Δηλαδή στο χώρο μου, αν βάλω τον προβολέα στον πίσω τοίχο(6,5m distance) και να βλέπει ακριβώς στη μέση του πανιού θα έχω-κατά κάποιο τρόπο-περιορισμένο ή και καθόλου hot spot effect;
Εάν η απόσταση θέασης είναι αντίστοιχη, τότε προφανώς χρειάζεσαι μεγαλύτερη οθόνη. Το μεγαλύτερο πλάτος που θα έχει αυτή, συνεπάγεται και γωνίες θέασης που στα άκρα της θα προσεγγίζουν αυτές της εμφάνισης roll-off.
Ποιο είναι λοιπόν το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου χώρου και οθόνης; Το ότι έχεις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις απαλλαγμένες από roll-off. Υπό αυτή την έννοια, η Firehawk είναι μια οθόνη που θέλει χώρο.

Αυτά όσον αφορά τον οριζόντιο άξονα. Όσον αφορά τον κατακόρυφο, σημαντική είναι η παρατήρηση περί offset που έγινε από άλλα μέλη: φαντάσου ότι το ιδανικό είναι το φως να πέφτει στην οθόνη με τέτοια γωνία ώστε η γωνία ανάκλασής του να καταλήγει στο ύψος των ματιών των θεατών (σκέψου το γαλλικό μπιλιάρδο). Αν το πετύχεις αυτό, τότε και το roll-off μειώνεις πολύ και παίρνεις άφθονο φως από την οθόνη (το 1,25 gain είναι ρεαλιστικό).

Βάσει των παραπάνω -και για να πάω ένα βήμα παραπέρα τον παραλληλισμό με τα υπεραυτοκίνητα- η Studiotek είναι Porsche, ενώ η Firehawk είναι Lamborghini, if you know what I mean. :126:

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Προβολέας+οθόνη

Εάν η απόσταση θέασης είναι αντίστοιχη, τότε προφανώς χρειάζεσαι μεγαλύτερη οθόνη. Το μεγαλύτερο πλάτος που θα έχει αυτή, συνεπάγεται και γωνίες θέασης που στα άκρα της θα προσεγγίζουν αυτές της εμφάνισης roll-off.
Ποιο είναι λοιπόν το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου χώρου και οθόνης; Το ότι έχεις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις απαλλαγμένες από roll-off. Υπό αυτή την έννοια, η Firehawk είναι μια οθόνη που θέλει χώρο.

Αυτά όσον αφορά τον οριζόντιο άξονα. Όσον αφορά τον κατακόρυφο, σημαντική είναι η παρατήρηση περί offset που έγινε από άλλα μέλη: φαντάσου ότι το ιδανικό είναι το φως να πέφτει στην οθόνη με τέτοια γωνία ώστε η γωνία ανάκλασής του να καταλήγει στο ύψος των ματιών των θεατών (σκέψου το γαλλικό μπιλιάρδο). Αν το πετύχεις αυτό, τότε και το roll-off μειώνεις πολύ και παίρνεις άφθονο φως από την οθόνη (το 1,25 gain είναι ρεαλιστικό).

Βάσει των παραπάνω -και για να πάω ένα βήμα παραπέρα τον παραλληλισμό με τα υπεραυτοκίνητα- η Studiotek είναι Porsche, ενώ η Firehawk είναι Lamborghini, if you know what I mean. :126:
Θα χρειαστείς ένα καθρέφτη και μια συσκευή με δέσμη λέιζερ(σαν και αυτές που χρησιμοποιούν στις παρουσιάσεις). Το καθρέφτη τον τοποθετείς στο κατακόρυφο άξονα του κέντρου της οθόνης και τη δέσμη του λέιζερ από το κέντρο του φακού προς το κέντρο του καθρέφτη. Μετακινείς το καθρέφτη (στο κατακόρυφο άξονα μέχρι η ανακλώμενη δέσμη να καταλήξει στα μάτια σου. Σε αυτή τη θέση του καθρέφτη (στο κέντρο του)θα βρίσκεται το κέντρο της οθόνης που θα χρησιμοποιήσεις .Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναλλακτικά αν έχεις την οθόνη σε μια συγκεκριμένη θέση και ψάχνεις την κατάλληλη θέση για να βλέπεις ταινία. Εννοείται ότι για την παραπάνω διαδικασία χρειάζονται παραπάνω του ενός άτομα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.626
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale