Προτάσεις για ολοκληρωμένο

Reaction score
1.380
Ο ενισχυτής πρέπει απλά να έχει την κατάλληλη ισχύ ώστε να οδηγεί σωστά το ηχείο...μην ψάχνεσαι πολύ!! Η σωστή οδήγηση σε συνδυασμό με την σωστή τοποθέτηση θα κάνει τα ηχεία σου να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους....
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι καλύτερα περισσότερα (απ' όσα χρειάζεσαι) watt παρά λιγότερα. Εγώ έχω έναν ταπεινό Rotel με 80 watt/8ohm που οδηγεί και τα δύο ζευγάρια ηχείων που έχω σε μεγάλες στάθμες. Όταν όμως άκουσα ενισχυτή 300 watt κατάλαβα γρήγορα πόσο καλύτερο ήταν το άκουσμα. Όχι μέρα με τη νύχτα οι διαφορές αλλά ήταν προφανές πόσο καλύτερα τα οδηγούσε. Φυσικά ήταν πολύ εκτός του budget μου και η ακρόαση ήταν για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Επειδή ποτέ δε το ξέχασα σύντομα θα πάω σε επαγγελματικό τελικό, για μένα προέχει η σοβαρή οδήγηση μιας και δύσκολα ακούω διαφορές σε ενισχυτικά. Δε μπορώ να μιλήσω για αραχνοΰφαντα ψιλά και γρανιτένια χαμηλά αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση στο χώρο μου με το σύστημα μου άκουσα διαφορές που δεν είχα ακούσει σε άλλες αλλαγές ενισχυτικών.

...***Ααααα, κι άμα δεις καναν ενισχυτή με τρία tape loop και δυο vcr loop, εν έτει 2017-18, βάλ' το στα πόδια! :laugh::roflmao: Είναι σχέδιο του '79 και πλακέτα του '81...
Mπορεί να μη χρειαζόμαστε τρία tape loop αλλά έχουν βγει ενισχυτάρες στο παρελθόν που στέκονται άνετα δίπλα σε σημερινούς. Αναφέρομαι κυρίως σε Γιαπωνέζικες 80'ς - 90'ς κατασκευές από γνωστές εταιρείες που τότε ήταν μεγαθήρια. Me 300 - 500 ευρώ που κοστίζουν σήμερα και με ένα recap αν δεν έχει ήδη γίνει είναι μια προσιτή και ποιοτική λύση. Προσωπικά ποτέ δε κατάλαβα γιατί ένας Krell κοστίζει 10 φορές όσο ένας Sony.

Ο harman hk 990? Τον είχα βέβαια μια περίοδο με τα monitor audio και σε σχέση με τον παλιό technics τα απογείωνε τα ηχεία πραγματικά. Μετάνιωσα τελικά που τον έδωσα...
Χωρίς να τον έχω ακούσει με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι στη τιμή που κόστιζε τότε δύσκολα θα βρεις αντίστοιχο σήμερα. Είναι ενισχυτής που κρατάς για να οδηγήσει απροβλημάτιστα ότι ηχεία έχεις και θα έχεις αργότερα.

Ακουσα τον yamaha s 2000 ενδιαφερομουν για την αγορα του δεν μου εκανε κλικ...
Αν δεν τον άκουσες σπίτι σου με το σύστημα σου ασφαλές συμπέρασμα δε μπορείς να βγάλεις. Ειδκά ο χώρος επηρεάζει πολύ, ακούμε και τον χώρο μας. Το αναφέρω γιατί οι Yamaha είναι ποιοτικά μηχανήματα και μπορείς να τα αγοράσεις και με αρκετές δόσεις από Νάκα και άλλους.

Reaction score
523
Βρες τελικο ενισχυτη κοντα στα 100βατ στα 4ωμ...
Να εχει s/n πανω απο 100
Να εχει, αν γινεται, παραμορφωση με 2 τουλαχιστο δεκαδικα μηδενικα....

Reaction score
1.064
kostas, ο ενισχυτης 300w ηταν τελικος που ακουσες? Η οδηγηση ενος ηχειου πρεπει ν συνοδευεται και απο μια ποιοτητα ηχου . Στο ηχειο μου με απαιτουμενη ισχυ 120w εχω ενισχυτη με 100w , 80w 50w
Ο ενισχυτης μου με τα 50W δεν υστερει σε οδηγηση καθολου με το μεγαλο εφοσον η εντασεις δεν ειναι εξωπραγματικες και η ποιοτητα ειναι σε αλλο επιπεδο.
Μηπως ειναι καλυτερα τελικα εφοσον δεν απαιτω μεγαλες σταθμες ηχου να επενδυσω στην ποιοτητα ?
Μηπως επειδη "ακουω το χωρο " να παρουμε ολοι ενα crown με ενα προ 100 € και να φροντισω το χωρο? Σιγουρα οχι
Θα μπορουσαμε με βαση τη μεγιστη σταθμη εντασης ηχου που ακουει να βρουμε ποσα watt ποιοτηκα θα χρειαστει ? Δεν ειναι μια σωστη σκεψη αυτη?

Reaction score
1.380
kostas, ο ενισχυτης 300w ηταν τελικος που ακουσες? Η οδηγηση ενος ηχειου πρεπει ν συνοδευεται και απο μια ποιοτητα ηχου . Στο ηχειο μου με απαιτουμενη ισχυ 120w εχω ενισχυτη με 100w , 80w 50w
Ο ενισχυτης μου με τα 50W δεν υστερει σε οδηγηση καθολου με το μεγαλο εφοσον η εντασεις δεν ειναι εξωπραγματικες και η ποιοτητα ειναι σε αλλο επιπεδο.
Μηπως ειναι καλυτερα τελικα εφοσον δεν απαιτω μεγαλες σταθμες ηχου να επενδυσω στην ποιοτητα ?
Μηπως επειδη "ακουω το χωρο " να παρουμε ολοι ενα crown με ενα προ 100 € και να φροντισω το χωρο? Σιγουρα οχι
Θα μπορουσαμε με βαση τη μεγιστη σταθμη εντασης ηχου που ακουει να βρουμε ποσα watt ποιοτηκα θα χρειαστει ? Δεν ειναι μια σωστη σκεψη αυτη?
Ήταν ολοκληρωμένος Omega κατασκευής Γιάννη Παπασπύρου ο οποίος είναι μέλος του avsite και πολύ ευγενικά μου τον δάνεισε όταν δεν είχα ενισχυτή. Αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει περίπου επτά χρόνια) ήταν 280 watt/8 ohm, class D. Χωρίς η τιμή του να είναι εξωφρενική ήταν πάνω από αυτά που μπορούσα να διαθέσω, αν είχα τα χρήματα δεν θα τον είχε πάρει πίσω.

Όσο και αν ζηλεύω μηχανήματα που τα ανοίγεις και έχουν τα ακριβότερα υλικά εγώ περιμένω πρώτα από έναν ενισχυτή να οδηγεί σωστά τα ηχεία. Έχω δουλέψει σε live και είμαι εξοικειωμένος με επαγγελματικά μηχανήματα, δε τα διαχωρίζω που αυτά που προορίζονται για οικιακή χρήση. Ένα τεράστιο ηχείο PA είναι ακατάλληλο για το σπίτι αλλά αν ένας studio/PA ενισχυτής μπορεί να μου κάνει τη δουλειά και στο σπίτι, και μάλιστα πολύ φθηνότερα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μιας και ανέφερες τους Crown, θεωρώ τη συγκεκριμένη εταιρεία κολοσσό που βάζει κάτω σε θέματα τεχνογνωσίας πολλές high end βιοτεχνίες με μοντέλα που κοστίζουν 20 φορές όσο ένας Crown. Έχω δει αρκετές από αυτές να κλείνουν μετά από 10-20 χρόνια λειτουργίας. Αν θα δουλέψει στο σύστημα μου θα μπορώ να το πω τον άλλο μήνα μιας και παρήγγειλα τον Crown XLS 1502.

Ο χώρος είναι ίδιας σημασίας με το σύστημα και συμμετέχει στο τελικό αποτέλεσμα. Από εκεί ξεκινάμε όλοι, ακόμα και αν κόστιζαν 100 ευρώ πόσοι θα έβαζαν σε 10 τ.μ. ηχεία ύψους 2 μέτρων με τρία 12αρια woofer; Κάτι ξέρουν αυτοί που πληρώνουν για μελέτη και φτιάξιμο του χώρου τους. Αν δεν ήταν τόσο σημαντικός οι μετρήσεις θα γίνονταν στα γραφεία των υπαλλήλων και όχι στον ανηχοϊκό θάλαμο.

Τα watt δεν είναι ποιοτικά και μη ποιοτικά, είναι μονάδα μέτρησης. Συνήθως δε χρειαζόμαστε πολλά, στα peaks χρειάζονται τα περισσότερα ώστε η οδήγηση να παραμείνει ίδια. Υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα στο site που μπορούν να αναλύσουν το θέμα οδήγησης.

Reaction score
12
Ο yamaha a-s701 και ο a-s801 εκτός του dac εχουν καποια διαφορά ως προενισχυτής-τελικός;
Είμαι ανάμεσα σε αυτούς, τον advance aduio x-i75 και cambrige audio azur651a.
Τα ηχεία μου έχουν ευαισθησία 90db και αντίσταση 7ohm. Ο χώρος είναι 60τ.μ. Το θέμα είναι οτι η 2 τελευταίοι έχουν λιγότερα watt άλλα εχουν preouts κάτι που λείπει απο τον yamaha. Σαν χροιές, μουσικότητα, ποιότητα ήχου έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους;

Reaction score
7.100
Ο yamaha a-s701 και ο a-s801 εκτός του dac εχουν καποια διαφορά ως προενισχυτής-τελικός;
οχι,απλα ο 801 εκτος φυσικα απο το καλυτερο dac και την δυνατοτητα usb dac ,εχει διπλο πατο στο σασσι για καλυτερη αντικραδασμικη προστασια.Τα υπολοιπα που ρωτας εχει σημασια ποια ειναι τα ηχεια σου (ευκολια οδηγησης,ευαισθησια αλλα και ηχητικος χαρακτηρας).Τα 60 τετραγωνικα παντως ειναι αρκετα μεγαλος χωρος,αρα πρεπει να προτιμησεις τον πιο ισχυρο (αρχικα).

Reaction score
12
Τα ηχεία είναι Υδραμα, αποτελούμενα απο 2 peerless 8 ίντσα μεγάφωνα και Fountek neocd3.5h ribbon tweeter. 90db ευαισθησία 7ohm αντίσταση. Τα ηχεία είναι γλυκά και flat. Οδηγούνται τώρα απο έναν yamaha Rx-v465 avr και φυσικά νιώθω οτι τα αδικεί ιδιαίτερα οχι σε ένταση άλλα σε ποιότητα ήχου.

Reaction score
7.100
με τον ενισχυτη που εχεις τωρα,οτι και να παρεις θα ακουσεις μεγαλη διαφορα.Θα προτιμουσα τον 801 λογω usb dac και σαν τον πιο ισχυρο.

Reaction score
11
Επειδή έχω και εγώ τα ίδια ηχεία (Focal Aria 906), σκέφτομαι τον Yamaha R-N803D ή Onkyo TX-8270, τους έχει δοκιμάσει κάποιος? Ποιά η γνώμη σας? Μουσική ακούω κυρίως σε mp3/flac μορφή και σε stick/hdd.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Για κάτι το εξαιρετικό με δύναμη, χροιές και ροή απαράμιλλη να ακούσεις τον Exposure 2010s2D , made in England, από κατασκευαστή που γνωρίζει τι εστί σοβαρός ήχος!

Reaction score
11
dcure, σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου! Φαίνεται πολύ καλό μηχάνημα/κατασκευαστής. Θα ήθελα να έχει toslink, κατά προτίμηση δυο (για σύνδεση με TV και media player).

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Απλά θα πας λίγο πιό πάνω στήν νέα σειρά Exposure XM 5 πολύ καλή κατασκευή , εντυπωσίασε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Σε καλύπτει πλήρως!
Δικαναλος τηλεχειριζομενος στερεοφωνικος ενισχυτης 2x60 wrms / 8ohms . Με ενσωματωμενο DAC και Phono Stage MM . Διαθετει 1 USB asynchronus , 2 coaxial και 2 optical εισοδους καθως και εξοδο προενισχυσης !! Κατασκευασμενος με υλικα (πυκνωτες ΕLNA , μετασχηματιστη Noratel UK made , ποτενσιομετρο blue Alps) που συναντα καποιος σε 3πλασιας/4πλασιας τιμης ενσχυτες . Ηχος επισης 4πλασιας τιμης . Made in England . Εγγυηση 3 χρονια !

Reaction score
27
Και να προσθέσω πέραν του XTZ και τον Roksan Kandy K2 αν έχει κάποιος εμπειρία και άποψη με αυτούς τους 2!

Reaction score
584
Καλησπέρα.

Πρόσφατα απέκτησα τα focal aria 906 τα οποία μου αρέσουν πολύ. Τα ηχεία παίζουν με έναν παλιό technics su 7700. To αποτέλεσμα είναι ήδη ωραίο. Φαντάζομαι με έναν καλύτερο ενισχυτή θα αξιοποιήσω και τις δυνατότητες του ηχείου.

Θα παρακαλούσα να ακούσω γνώμες για ολοκληρωμένο με μπατζετ 700-800 (καινούριο ή μεταχειρισμένο) από άτομα που γνωρίζουν ενισχυτές που μπορεί να ματσαρουν ηχητικά. Καταλαβαίνω ότι μόνο με δοκιμές και ακροάσεις θα διαπιστώσω ο ίδιος απλά θα ήθελα κάποιες κατευθύνσεις για το ποιοι ενισχυτές ταιριάζουν.

Ευχαριστώ.
Ωραίο και τίμιο ηχείο πήρες,και εγώ συμφωνώ prima l ,η naim .

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Έχει κάποιος εικόνα για τον XTZ Α100 D3 αν αξίζει;
Tον ειχα μου φαινοταν το μπασο του ασθενικο και οχι τοσο κρυσταλινος οπως εγω θελω τα μηχανηματα μου να ειναι, Η διαφορετικη λειτουργεια που εχει απο ταξη Α σε ΑΒ οσες φορες και αν το αλλαξα δεν ειδα διαφορα εκτος του οτι σε ταξη Α ζεματαγε ακομα και σε μικρες εντασεις.

Φιλος που τον ακουσε σπιτι μου του αρεσε και τον ψαχνει καταλαβαινεις λοιπον οτι τελικος κριτης ειναι τα αυτια σου!

Reaction score
3
Καλησπέρα, διαβάζω χρόνια το forum αλλά τώρα μου ήρθε η ανάγκη να γράψω κάτι.
Δεν ανοίγω νέο θέμα, αν απαιτείτε ας το κάνει κάποιος διαχειριστής.

Είμαι σε αναζήτηση σύγχρονου ολοκληρωμένου ενισχυτή. Γράφοντας σύγχρονου θα ήθελα να υποστηρίζει τις νέες ψηφιακές ευκολίες (optical, Internet, DAB κτλ).

Εως τώρα χρησιμοποιούσα έναν Grundig Fine Arts A-905 (120w RMS @ 8Ω ανα κανάλι) τον οποίο πρέπει να αφήσω. Αρκετά δυνατός. Ποτέ δε τον ανέβασα πάνω από τα 7/10, καθώς έκλεινε για λόγους ασφαλείας, στο χώρο ο ήχος ήταν γεμάτος και δυνατός, αυτό που άκουγα μου άρεζε. Συνήθως έπαιζα στο 4 – 6 /10.

Από ηχεία όλα αυτά τα χρόνια έχω ένα ζευγάρι 3δρομα Sterling point 7s / 130W 35hz -45Khz 89db ,45 λίτρα , είναι αρκετά παλιά τα οποία όμως έχω επισκευάσει πρόσφατα. Έκανα καινούργια καμπίνα, άλλαξα το midrange, έδωσα σε ειδικό το crossover όπου μου μέτρησε τους πυκνωτές κτλ. Μετά από όλα αυτά άκουσα μεγάλη βελτίωση στον ήχο μπορώ να πω κ΄ όλας.

Η πηγή μου είναι ο Η/Υ με κάρτα ήχου μία Asus Xonar DS και αναβαθμισμένο το OP AMP με το LM4562NA. Τα αρχεία ήχου είναι MP3 και Flac ή live από DVD και Blu-Ray. Το είδος μουσικής ποικίλει αλλά όχι Rock και Hip Hop. Σχεδόν ποτέ.

Τα τετραγωνικά του δωματίου τώρα είναι 20 αλλα ίσως μεταφερω τον εξοπλισμό σε μεγαλύτερο 35-40 αργότερα.

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες κατέληξα στον Yamaha R-N803D. Βλέπω πως είναι πλήρης σε αυτά που χρειάζομαι και η τιμή του είναι οριακά λίγο επάνω από αυτό που σκέφτομαι να διαθέσω αλλά μπορώ να τα δώσω.

Μου άρεσε το Optical input μιας και το υποστηρίζει και η κάρτα ήχου μου καθώς και το pre-out για sub , έλεγα να συνδέσω ένα yamaha sw-p130 που μου είχε ξεμείνει από παλιά.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την επιλογή μου. Αν έχετε να μου προτείνατε κάτι άλλο όπου θα με καλύπτει σε αυτά τα χρήματα και αν έχει ακούσει κάποιος το συγκεκριμένο σύστημα.

Ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv