- Reaction score
- 1.380
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι καλύτερα περισσότερα (απ' όσα χρειάζεσαι) watt παρά λιγότερα. Εγώ έχω έναν ταπεινό Rotel με 80 watt/8ohm που οδηγεί και τα δύο ζευγάρια ηχείων που έχω σε μεγάλες στάθμες. Όταν όμως άκουσα ενισχυτή 300 watt κατάλαβα γρήγορα πόσο καλύτερο ήταν το άκουσμα. Όχι μέρα με τη νύχτα οι διαφορές αλλά ήταν προφανές πόσο καλύτερα τα οδηγούσε. Φυσικά ήταν πολύ εκτός του budget μου και η ακρόαση ήταν για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Επειδή ποτέ δε το ξέχασα σύντομα θα πάω σε επαγγελματικό τελικό, για μένα προέχει η σοβαρή οδήγηση μιας και δύσκολα ακούω διαφορές σε ενισχυτικά. Δε μπορώ να μιλήσω για αραχνοΰφαντα ψιλά και γρανιτένια χαμηλά αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση στο χώρο μου με το σύστημα μου άκουσα διαφορές που δεν είχα ακούσει σε άλλες αλλαγές ενισχυτικών.Ο ενισχυτής πρέπει απλά να έχει την κατάλληλη ισχύ ώστε να οδηγεί σωστά το ηχείο...μην ψάχνεσαι πολύ!! Η σωστή οδήγηση σε συνδυασμό με την σωστή τοποθέτηση θα κάνει τα ηχεία σου να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους....
Mπορεί να μη χρειαζόμαστε τρία tape loop αλλά έχουν βγει ενισχυτάρες στο παρελθόν που στέκονται άνετα δίπλα σε σημερινούς. Αναφέρομαι κυρίως σε Γιαπωνέζικες 80'ς - 90'ς κατασκευές από γνωστές εταιρείες που τότε ήταν μεγαθήρια. Me 300 - 500 ευρώ που κοστίζουν σήμερα και με ένα recap αν δεν έχει ήδη γίνει είναι μια προσιτή και ποιοτική λύση. Προσωπικά ποτέ δε κατάλαβα γιατί ένας Krell κοστίζει 10 φορές όσο ένας Sony....***Ααααα, κι άμα δεις καναν ενισχυτή με τρία tape loop και δυο vcr loop, εν έτει 2017-18, βάλ' το στα πόδια!Είναι σχέδιο του '79 και πλακέτα του '81...
Χωρίς να τον έχω ακούσει με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι στη τιμή που κόστιζε τότε δύσκολα θα βρεις αντίστοιχο σήμερα. Είναι ενισχυτής που κρατάς για να οδηγήσει απροβλημάτιστα ότι ηχεία έχεις και θα έχεις αργότερα.Ο harman hk 990? Τον είχα βέβαια μια περίοδο με τα monitor audio και σε σχέση με τον παλιό technics τα απογείωνε τα ηχεία πραγματικά. Μετάνιωσα τελικά που τον έδωσα...
Αν δεν τον άκουσες σπίτι σου με το σύστημα σου ασφαλές συμπέρασμα δε μπορείς να βγάλεις. Ειδκά ο χώρος επηρεάζει πολύ, ακούμε και τον χώρο μας. Το αναφέρω γιατί οι Yamaha είναι ποιοτικά μηχανήματα και μπορείς να τα αγοράσεις και με αρκετές δόσεις από Νάκα και άλλους.Ακουσα τον yamaha s 2000 ενδιαφερομουν για την αγορα του δεν μου εκανε κλικ...