Προτάσεις για Hi END CD from AVSITE....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σε αυτό το thread θα βάζουν όλοι τις προτάσεις τους για τα μουσικά θέματα που θα συγκροτήσουν το (ή τα) εν λόγω CD.

Ορισμένες διευκρινήσεις:

To project θα μας πάρει αρκετό καιρό οπότε δεν θέλει άγχος, για να κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλή δουλειά, επιλέγοντας τα σωστά κομάτια, με σωστές ηχογραφήσεις και κάνοντας σωστή μεταφορά αυτών σε ένα CD. Αυτοί που θα προτείνουν κάποιο κομάτι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σίγουροι ότι αφενός το έχουν στην συλλογή τους αλλά το σημαντικότερο ότι το έχουν σε καλή ηχογράφηση.

Μετά την τελική επιλογή τραγουδιών, θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα κομάτια για να γραφτούν στα εν λόγω CD. Σίγουρα δεν υπάρχει κανένας που να τα έχει όλα και μάλιστα σε σωστές ηχογραφήσεις. Για τον λόγο αυτό, όποιος προτείνει κομάτι, μετά την τελική επιλογή θα πρέπει να είναι σε θέση να μου το στείλει σε CD - αρχείο wav, (πολύ απλά σε έναν φάκελο ταχυδρομικώς). Εγώ θα κάνω το τελικό προϊόν τσεκάρωντας ταυτόχρονα όσο μπορώ και την ηχογράφηση για την οποία θα σας λέω και την δική μου άποψη. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχει σημασία να έχουμε κάποιο κομάτι από αυτά στην συλογή μας αν δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι και σε πολύ καλή ηχογράφηση. πχ το τραγούδι που θα επιλέξει ο Μπλάτσιος μπορεί να το έχω κι εγώ αλλά σε μάπα ηχογράφηση, οπότε θα μου το στείλει αυτός. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε αυτήν την διαδικασία μιας και δεν θέλουμε να φιάξουμε ένα απλό CD.

Η όλη ιστορία καλό είναι να γίνει με σωστά εργαλεία audio extraction, προτείνω ανεπιφύλακτα το Exact Audio Copy. Πολύ απλά διαλέγουμε το κομάτι που μας ενδιαφέρει, το περνάμε στον δίσκο μας και στην συνέχεια γράφουμε (μόνο αυτό) σε ένα cd στην χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα εγγραφής. Φυσικά και άλλα εργαλεία εκτός του EAC δουλεύουν πολύ καλά.

Σκέφτηκα αυτήν την διαδικασία ως την λογικότερη λύση. Με λίγα λόγια θα χρειαστεί συλογική δουλειά γι αυτό και θα καμαρώνουμε παραπάνω στο τέλος. :wink:

- Δεν χρειάζεται να μας απασχολήσει από τώρα το θέμα κόστους...

- Παρακαλώ για τις προτάσεις σας σε μουσικά θέματα αλλά και επί της διαδικασίας αν έχετε καμιά ιδέα.

Reaction score
3
Mπράβο Νίκο με πρόλαβες.

Ακόμη και εάν καταφέρουμε να φτιάξουμε το δικό μας βινύλιο,το οποίο φυσικά θέλει περισσότερο χρόνο από το να φτιάξουμε cd από κομμάτια που είδη υπάρχουν,ας ξεκινήσουμε προτείνοντας ο καθένας κάποιο κομμάτι,το οποίο όμως να υπάρχει και να έχει καλή και προσεγμένη ηχογράφηση.

Δεν γνωρίζω ακόμη εάν η τεχνική της ηχογράφισης μέσω υπολογιστή,μας ρίξει την ποιότητα.
Αυτό ας το προσέξουμε,καθώς και τα δισκάκια που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιγραφή,πόσο ποιοτικά θα είναι.

Γιώργο Σαμπάλη,σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σου,εφ'όσον όμως ξεκινήσουμε το project,βλέποντας την ζήτηση και το κοστολόγιο,ας το ξανα συζητήσουμε.

Reaction score
1
ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΣ REASON VERSION2,CUBASE OΛΑ AN ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΧ.ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ STAGE ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΤΛ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΓΙΑ MASTERING ΣΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ STUDIO ΑΝ ΒΟΗΘΑΕΙ?????

Reaction score
0
Το ripping με Exact Audio Copy είναι υπέρ-υψηλής ποιότητας. Σε συνδυασμό με χαμηλή ταχύτητα εγγραφής και καλό media φέρνει άριστο αποτέλεσμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΣ REASON VERSION2,CUBASE OΛΑ  AN ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΧ.ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ STAGE ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΤΛ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΓΙΑ MASTERING ΣΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ STUDIO ΑΝ ΒΟΗΘΑΕΙ?????
Δημήτρη καλή η ιδέα αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το μπλέξουμε με studio και τέτοια. Μια προσεγμένη δουλειά από εμάς με τα ήδη υπάρχοντα μέσα νομίζω ότι αρκεί.
Δεν θα βγάλουμε δα και καμιά έκδοση της chesky. Για τα προγράμματα που αναφέρεις ενδιαφέρομαι. Ούτως ή άλλως εγώ θα κάνω την τελική σύνθεση. Θα συννενοηθούμε.

Απλά θα χρειαστεί ο καθένας να κάνει κι από μόνος του ένα κομάτι δουλειάς, μεταφέροντας στον σκληρό του και κατόπιν στο cd το κομάτι που προτείνει. Το EAC το πρότεινα σαν ένα καλό εργαλείο και είμαι σίγουρος ότι πιθανώς γνωρίζετε κι άλλα. Ο καθένας με ότι έχει και βλέπουμε.

Ας ξεκινήσουμε με προτάσεις μουσικών θεμάτων για να αποφασίσουμε τι θέλουμε και βλέπουμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ...

Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκινήσουμε το εξής:

Η παραγωγή και η διάθεση στα μέλη του AVSite του εν λόγω CD, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, αν δεν ξεκαθαρίσουμε το υπάρχον νομικό πλαίσιο περί διακίνησης πνευματικής ιδιοκτησίας, έστω κι αν πρόκειται για ένα απλό CD που γίνεται από φίλο προς φίλο. Είμαστε ήδη σε μια τέτοια διαδικασία και σύντομα θα ενημερωθείτε.

Παρόλα αυτά, στο υπάρχον thread θα κάνουμε ακριβώς αυτό που λέμε στο θέμα μας, ήτοι να προτείνουμε μουσικά κομάτια κατάλληλα για ακροάσεις μηχανημάτων Hi End. :wink:

Πάμε!

Reaction score
51
Τέλεια!
Λοιπόν εγώ προτείνω:
1. Breath-Dark Side of the moon-Pink Floyd (Εκδοση CD ή και SACD-υπάρχουν και οι δύο).
2. Money από το ίδιο έργο.
3. Anybody seen my babe- Rolling stones.
4. Toccata et Fuga D-minor-J.S.Bach.

Και υπάρχει μέλλον.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εμένα θα μου επιτρέψετε να βάλω ολίγον από ΚΡΟΤΑΛΑ και κάτι κουβανέζικο όπωσδήποτε :wink:

Reaction score
5
Έχω ένα CD που έδινε η TagMclaren Audio μαζί με τα CD transports/Audio Processors κλπ πριν 1-2 χρόνια, που είναι reference για system test. Πολλά ωραία κομμάτια, jazz, latin, electronic κλπ σε reference recordings. Μπορώ να το αντιγράψω με το Plextor μου (με jitter correction), και να το στείλω στον Νίκο. Θα σας πω μόλις το βρω.

Reaction score
0
Να βάζαμε κάτι από Mapleshade recordings?

Το κουβανέζικο κομμάτι με τα congas (που εναλλασόντουσταν στα ηχεία αριστερά-δεξιά ) που ακούγαμε στην ακρόαση του Yamaha.

Το κομμάτι ήταν το Fiesta De Montunos - Potato and the Enriquilo Winds.

Νίκο, στο Mapleshade's Music Festival είναι το νο.11

Επίσης. το κομμάτι της Jacintha "In The Wee Small Hours Of Morning" από το Here's to Ben που έπαιξε εκείνη τη μέρα νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό... Δεν θυμάμαι ποιός το είχε φέρει όμως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
λοιπόν μόλις τελείωσα...

Χρησιμοποίηση 3 cd αναφοράς αλλά και 2 ακόμα cd από την δισκοθήκη μου. Η λογική ήταν τα κομμάτια να είναι χαρακτηριστικά της απόδοσης ενός μηχανήματος...

Έχουμε λοιπόν

α) ένα sample των Reference recordings που είχε δώσει πριν καμμιά 10ετία το Hifi Choice. Από εδώ διάλεξα ηχογραφήσεις κυρίως Jazz μουσικής

β) ένα sample της NAIM music όπου επικρατούν τα ακουστικά όργανα

γ) ηχογραφήση της Royal Philarmonic Orchestra να παίζει Tσαιόφσκι

δ) από REM και τον δίσκο New adventures in HiFi το κομμάτι "How the west was won and where it got us". Για όσους θυμούνται το είχαμε χρησιμοποιήσει στην ακρόαση του Yamaha με τα 802D

ε) από Led Zeppelin και τον δίσκο Coda μια live ηχογράφηση κατά την διάρκεια ενός sound check του "I can't quit you baby". Ο χώρος είναι άδειος και μιλάμε για φυσική αντήχηση, αλλά εκτός αυτού και μια τεράστια σκηνή στην οποία αναπτύσονται τα 4 μέλη του γκρουπ.

Αυτά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προσωπικά θα προτιμούσα το εν λόγω CD να ΜΗΝ έχει θέματα κλασσικής μουσικής, εννοώντας τα μεγάλα ορχηστρικά. Ούτως ή άλλως είναι ελάχιστα τα setup (κατά την ταπεινή μου άποψη), που μπορούν να αποδώσουν σωστά τέτοιου είδους έργα οπότε θεωρώ λίγο άνιση την μάχη ενός συστήματος με τέτοια μουσική...

Η κατηγορία αυτή είναι ειδική και νομίζω ότι ένα CD θα μπορούσε να γεμίσει μόνο με αυτήν. Οπότε προτείνω το πρώτο CD να μην έχει τέτοια κομάτια. Σίγουρα όμως το δεύτερο θα είναι εξ ολοκλήρου τέτοιο.

Τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι εγώ. Αλλά εγώ δεν αποφασίζω. Όταν τελικά συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις, θα αποφασίσουμε all together :wink:

Reaction score
5
Τελικά αυτά περί 'δανεισμού' και πνευματικής ιδιοκτησίας ξεκαθαρίστηκαν;
Συμφωνώ με την άποψη του Νίκου για το περιεχόμενο του 1ου CD. Το 2o ας έχει κλασσική μόνο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis