Προτάσεις-ερωτήσεις-απορίες για αγορά ηχείων


alexis

Reticular Activating System
Φιλαράκι στο σαλόνι μην χώνεις πολλά χρήματα. Θα είναι εξειρετικά δυσανάλογο το ποσό που θα διαθέσεις με το αποτέλεσμα που θα απολαύσεις. Δεν αξίζει.
Ειδικά εφ' όσων σαν ενδιαφέρει πολύ η διακόσμηση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για το room treatment, και χωρίς αυτό ήχος δεν...

Όσο για τα array, αυτά έχουν ύψος και μεγάλους όγκους οπότε πάλι δεν θα ταιριάξουν με την διακόσμηση και θα έχεις θέματα.

Πάρε κάτι ντιζαινάτο τύπου ηχομπάρας να παίζει μουσικούλα και μην ασχολείσαι.\
Όταν με το καλό έχεις χώρο για HI-FI κάνε ότι γουστάρεις.
Έχω 5.1 passive σύστημα κατηγορίας κοντά στο πενταψήφιο στην εποχή του.
Λέω να το πάω όλο σε active. Αυτό ή το active το πολύ να πάει σε 5.2.2.
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Καθόλου φυσιολογικό είναι. Πες τον ΕΑΡ, που σε έβαλε στον ζβούρο, να σε δώσει πράμα καβλώδιο ρέβματος τση προκοπής ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να έρθουν και οι χροιές στον τόπο τους. ;) :p
Δυο καλα καλωδια ρευματος θα λυσουν το προβλημα. Τσεκαρισμενο ;-) Οσο πιο βοες, τοσο καλύτερα!
 
Last edited:

Σίγουρα, αλλά μιλάμε για σαλόνι οπότε παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως έχει λεχθεί αρκετές φορές εδώ. Και το αισθητικό αποτέλεσμα επίσης το οποίο όχι μόνο για τη σύζυγο (ψύχωση με το design), αλλά και για μένα έχει μεγάλη σημασία. Το θετικό είναι ότι έχω πάρει "έγκρισή" για Genelec. Ακόμα και άσπρα αν χρειαστεί. Τα ρημάδια τα subs όμως είναι θέμα.

Θα χτίσω άλλο χώρο στο κήπο. :gotcha:
Τα σαμπ της Genelec είναι από τα πιο ωραια της αγορας. Αλλα γενικα οι τιμες σ όλα τα τεμαχια της εταιριας αυτης είναι ανταξια της φημης και της ποιοτητας. Δηλαδη από τα πιο ακριβα.
 

alexis

Reticular Activating System
Τα σαμπ της Genelec είναι από τα πιο ωραια της αγορας. Αλλα γενικα οι τιμες σ όλα τα τεμαχια της εταιριας αυτης είναι ανταξια της φημης και της ποιοτητας. Δηλαδη από τα πιο ακριβα.
Προσωπικά τα θεωρώ χάλια. Πολύ industrial για τα γούστα μου. Μόνο κρυμμένα πίσω από οθόνη ή αλλού θα τα έβαζα.
Από θέμα απόδοσης δε υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα τους.
 

Ερώτηση κρίσεως:
Την απόσταση των ηχείων μεταξύ τους (τα ηχεία έχουν αρκετό toe in) τη μετράμε από το κέντρο του twitter, από το κέντρο της καμπίνας ή αλλού ?
Επίσης, την απόσταση ακρόασης για τα ίδια ηχεία (toe in) τη μετράμε από την επιφάνεια του twitter, του γούφερ ή της μπάφλας με το αντίστοιχο αυτί ?
 

Όλα από το κέντρο του tweeter. (Έτσι νομίζω κατά 80% τουλάχιστον...Γιατί μπορεί την απόσταση μεταξύ των ηχείων να τη μετράμε και από το μέσον της απόστασης τουίτερ-γούφερ.)
 

Μην ξεχασεις να κανεις ρυθμισεις πισω από το ηχειο. Αναλόγως απόστασης από τοιχους.
 

Μην ξεχασεις να κανεις ρυθμισεις πισω από το ηχειο. Αναλόγως απόστασης από τοιχους.
Το έχω κάνει ήδη και έχω τον καλύτερο ήχο στο flat πρίμα και μπάσα...;)
 

Προχθές, στην προσπάθειά μου να μετρήσω ακριβώς τις αποστάσεις των ηχείων (άλλαξα λίγο τη θέση ακρόασης στα 1,80 μέτρα), έκανα τη μ@λ@κί@ >:(:headbang:
Η άκρη της μετροταινίας σκάλωσε σε μία από τις πλαστικές γρίλιες του tweeter και στην προσπάθειά μου να τη βγάλω ακούμπησα την επιφάνεια του ribbon με αποτέλεσμα να χαλάσω μερικές από τις "κορυφές" του...:redface:

Να μην τα πολυλογώ, επικοινώνησα με την αντιπροσωπία (Audigys) προκειμένου να μου αντικαταστήσουν το tweeter και η απάντηση που έλαβα με εξέπληξε (ευχάριστα):
Κατόπιν επικοινωνίας με την Adam Audio, η εντολή ήταν να μου αντικαταστήσουν ολόκληρο το ηχείο (δηλαδή να μου δώσουν καινούργιο) και να πληρώσω μόνο το κόστος του tweeter !!!

Σήμερα λοιπόν, πήγα από εκεί το χαλασμένο ηχείο, πήρα ένα ολοκαίνουργιο και πλήρωσα ένα tweeter...:)
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη φορά που το ακούω σαν πρακτική αντιπροσωπείας, μπράβο λοιπόν στην Adam Audio αλλά και στην ελληνική αντιπροσωπεία για την απίστευτη και άψογη εξυπηρέτηση, πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση από μια κορυφαία εταιρία !! :thumbsup:
 

Προκειμένου να ετοιμάζομαι "ψυχολογικά" για το επόμενο βήμα, ερώτηση προς γνωρίζοντες:
Προφανώς ο Pionner πλέον μου είναι άχρηστος σαν ενισχυτής, με τι μπορώ να τον αντικαταστήσω για πολυκάναλο σύστημα ενεργών ?
Αν είναι εύκολο θα ήθελα μερικές προτάσεις σε λογικές τιμές με τα συν και τα πλην μιας και δεν το κατέχω καθόλου το θέμα, ευχαριστώ...
 Τόσα ενεργά που παίζουν στο φόρουμ άνετα μπορούμε να κανονίσουμε ένα συγκριτικό τέστ.

Όσον αφορά τα T7V δώσε μας λίγα στοιχεία. Όχι το πως παίζουν, αυτό είναι και λίγο υποκειμενικό, μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες στην εξίσωση κτλ. Πρακτικά θέματα, για παράδειγμα από ποιότητα κατασκευής πως είναι? Είναι πλαστική η πρόσοψη? είναι στιβαρή ή δείχνει φθηνή? Σε ποια απόσταση από το ηχείο, όταν το volume είναι στο max, ακούγεται βόμβος?

Respect για την αντιμετώπιση της adam και της αντιπροσωπείας απέναντι στους πελάτες της.
 

Όσον αφορά τα T7V δώσε μας λίγα στοιχεία. Όχι το πως παίζουν, αυτό είναι και λίγο υποκειμενικό, μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες στην εξίσωση κτλ. Πρακτικά θέματα, για παράδειγμα από ποιότητα κατασκευής πως είναι? Είναι πλαστική η πρόσοψη? είναι στιβαρή ή δείχνει φθηνή? Σε ποια απόσταση από το ηχείο, όταν το volume είναι στο max, ακούγεται βόμβος?
Η ποιότητα κατασκευής εμένα μου φαίνεται πολύ καλή δεδομένης της τιμής του ηχείου, σίγουρα δεν φαίνεται "πλαστικούρα" ή προχειροδουλειά πουθενά.
Η πρόσοψη είναι σκληρό και ποιοτικό πλαστικό χωρίς καθόλου βίδες ή άλλου είδους οπτικές παραφωνίες, η πλάτη είναι εξ' ολοκλήρου μεταλλική, ενώ οι διακόπτες έχουν καλή αίσθηση. Γενικά είναι στιβαρή κατασκευή, ενώ αν θέλουμε να βρούμε κάτι αρνητικό, αυτό είναι ότι το ρυθμιστικό της έντασης δεν έχει "σκάλες", με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η ίδια ρύθμιση της έντασης και στα δύο ηχεία με εξαίρεση τα 0db τα οποία έχουν σημάδι, αλλά και πάλι χωρίς "σκάλα", οπότε πρέπει να το βάλεις με το μάτι...
Όσο αφορά το βόμβο που αναφέρεις, να υποθέσω ότι εννοείς φύσημα ? αυτό μόνο ακούγεται σχετικά κοντά στο ηχείο (περίπου στο 1 μέτρο), αλλά έχε υπόψη ότι δεν είναι αμιγώς balanced η σύνδεση γιατί δεν έχει ανάλογες εξόδους ο Pioneer (έχω βάλει καλώδιο RCA male to XLR male).
 

Δεν έχει να κάνει με το καλώδιο, και χωρίς καλώδιο, χωρίς πηγή πάλι θα ακούς ένα φύσημα (κι όχι βόμβο που είπα). Είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε περίπτωση που θες nearfield τοποθέτηση ή θες μεγάλο δυναμικό εύρος (μιας και θα μεγαλώσεις το επίπεδο θορύβου άρα θα μικρύνεις το εύρος όπως είχε αναλύσει ο costas EAR σε παλιότερο κείμενο). Στη δική σου περίπτωση δεν παίζει κάποιο ρόλο. Το ποτενσιόμετρο της έντασης δεν σε ενδιαφέρει, βάλτο στο τέρμα να είσαι σίγουρος πως είναι ίδιο και για τα δύο ηχεία. Γενικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει στα studio monitors, δε βρίσκω κάποια πρακτική εφαρμογή.
 

Το ποτενσιόμετρο της έντασης το έχω τέρμα και στα δύο ηχεία ούτως ή άλλως...
 


Staff online

Forum statistics

Threads
149.706
Μηνύματα
2.224.358
Members
34.034
Νεότερο μέλος
Holotropic
Top