Πρόβλημα ήχου και εικόνας από pc σε ενισχυτή.

TGD

Reaction score
10.352
Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας -> Ρυθμίσες οθόνης.
Σου βγάζει δύο οθόνες ή μία;
Στις "Σύνθετες ρυθμίσεις" σου βγάζει λογικά νούμερα;
Στις "Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης" έχει επίσης λογικές επιλογές;
Σκέφτομαι μήπως κάπως έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις και στέλνει στην οθόνη σήμα εκτός προδιαγραφών. Λογικά θα πρέπει να στέλνει στην HDMI 1920x1080 @ 60Hz.

Reaction score
122
Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας -> Ρυθμίσες οθόνης.
Σου βγάζει δύο οθόνες ή μία;
Στις "Σύνθετες ρυθμίσεις" σου βγάζει λογικά νούμερα;
Στις "Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης" έχει επίσης λογικές επιλογές;
Σκέφτομαι μήπως κάπως έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις και στέλνει στην οθόνη σήμα εκτός προδιαγραφών. Λογικά θα πρέπει να στέλνει στην HDMI 1920x1080 @ 60Hz.
Στο post 18 εχω ανεβασει φωτογραφιες απο τις οθονες. Κοιτα αυτες και αν θελεις καποια διευκρινιση πες μου.

TGD

Reaction score
10.352
Η ανάλυση hdmi είναι σωστή.
Οι ιδιότητες προσαρμογέα που λέω είναι πιο κάτω. Κάνε κλικ εκεί και δες αν αυτά που λέει συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά της οθόνης.

Αν και αυτό το πρόβλημα συμβαίνει σε αναλογικές συνδέσεις, ας το αποκλείσουμε.

Reaction score
180
Την λειτουργια "κλωνος" την δοκιμασες? Εγω εχω αυτο το σεταρισμα με VGA στην Lg και HDMI στο μονιτορ, και δεν χρειαζεται να ρυθμισω τιποτα οταν θελω να δω κατι απο το PC στην TV.

Reaction score
122
Η ανάλυση hdmi είναι σωστή.
Οι ιδιότητες προσαρμογέα που λέω είναι πιο κάτω. Κάνε κλικ εκεί και δες αν αυτά που λέει συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά της οθόνης.

Αν και αυτό το πρόβλημα συμβαίνει σε αναλογικές συνδέσεις, ας το αποκλείσουμε.
Νομιζω οτι ειναι ολα σωστα, οπως θα δεις και στις φωτο.
Την λειτουργια "κλωνος" την δοκιμασες? Εγω εχω αυτο το σεταρισμα με VGA στην Lg και HDMI στο μονιτορ, και δεν χρειαζεται να ρυθμισω τιποτα οταν θελω να δω κατι απο το PC στην TV.
Ναι το εχω κανει χωρις αποτελεσμα.

Attachments

TGD

Reaction score
10.352
Κάτι δεν μου πάει καλά...
Σε εμένα και στις δύο οθόνες οι ενδείξεις "Ανάλυση επιφάνειας εργασίας" και "Ανάλυση ενεργού σήματος" ταυτίζονται. Δηλαδή στη μία οθόνη είναι και οι δύο 1600x900 και στην άλλη οθόνη είναι και οι δύο 1024x768.
Έχω "επέκταση οθονών" με την πρώτη ως 1 και τη δεύτερη ως 2.

Reaction score
122
Κάτι δεν μου πάει καλά...
Σε εμένα και στις δύο οθόνες οι ενδείξεις "Ανάλυση επιφάνειας εργασίας" και "Ανάλυση ενεργού σήματος" ταυτίζονται. Δηλαδή στη μία οθόνη είναι και οι δύο 1600x900 και στην άλλη οθόνη είναι και οι δύο 1024x768.
Έχω "επέκταση οθονών" με την πρώτη ως 1 και τη δεύτερη ως 2.
Λοιπον το εφτιαξα αυτο που λες, αλλα δεν αλλαξε τιποτα.
Επισης θυμαμαι οτι οταν ειχα τα win 8.1 και πριν δυο μηνες που εβαλα τα win 10, ως πρωτη οθονη εμφανιζοταν η τηλεοραση. Δηλ. παταγα προβολη και για να δω εικονα απο την τηλεοραση, παταγα μονο στην οθονη του υπολογιστη και για να γυρισω στην οθονη υπολογιστη παταγα μονο στην δευτερη οθονη. Καπου ειχα διαβασει οτι τα windows αναγνωριζουν ως πρωτη οθονη την οθονη με την καλυτερη αναλυση. Αλλα προβλημα δεν υπηρχε, σημα εδινε κανονικα.

Attachments

Last edited:

TGD

Reaction score
10.352
Οπότε...
Ψάξε στις αναβαθμίσεις πότε έγινε αναβάθμιση των οδηγών της κάρτας γραφικών. Αν αυτό δεν ταυτίζεται με την εποχή που άρχισαν τα προβλήματα...
Έχεις άλλη κάρτα γραφικών για δοκιμή;

Reaction score
122
Οπότε...
Ψάξε στις αναβαθμίσεις πότε έγινε αναβάθμιση των οδηγών της κάρτας γραφικών. Αν αυτό δεν ταυτίζεται με την εποχή που άρχισαν τα προβλήματα...
Έχεις άλλη κάρτα γραφικών για δοκιμή;
Καταρχην δεν εχω καρτα γραφικων, εχω ενσωματωμενα γραφικα στην μητρικη (intel HD4600). Εχω κανει πολλες φορες απεγκατασταση και επαναγκατασταση των drivers των γραφικων με κανενα αποτελεσμα. Το προβλημα ξεκινησε οταν βιαστηκα να αλλαξω οθονες ενω ακομα η τηλεοραση δεν ειχε προλαβει να ανοιξει πληρως. Μαλλον τα windows δεν βρηκαν δευτερη οθονη να στειλουν σημα? Απο τοτε παντως ξεκινησε το προβλημα!!!! Και μεχρι ο Symos να μου πει για να διαγραψω κατι απο το registry δεν ειχα καθολου εικονα στην οθονη του υπολογιστη οταν ανοιγα την ενισχυτη ή την τηλεοραση. Τωρα εχω εικονα στην οθονη του υπολογιστη αλλα δεν εχω ηχο στον ενισχυτη και εικονα στην τηλεοραση.

Reaction score
11.733
Μπορεί να κάηκε. Ξέρω πονάει. Κι εγώ έκαψα χωρίς να ξέρω πως τις hdmi εισόδους του βιντεοπροβολέα μου πριν κάνα 6 μηνο. Έκλαψα λίγο, αλλά το ξεπέρασα και τον συνέδεσα με VGA.

Reaction score
122
Μπορεί να κάηκε. Ξέρω πονάει. Κι εγώ έκαψα χωρίς να ξέρω πως τις hdmi εισόδους του βιντεοπροβολέα μου πριν κάνα 6 μηνο. Έκλαψα λίγο, αλλά το ξεπέρασα και τον συνέδεσα με VGA.
Πιθανον να εχει καει, αλλα θελω να σιγουρευτω και να δω τι μπορω να κανω. Μητρικη δεν υπαρχει για 1150 chipset και η μοναδικη συνδεση να εχω ηχο DTS-HD MASTER ή ATMOS ειναι η HDMI.

TGD

Reaction score
10.352
Πρόσθεσε μια κάρτα γραφικών για το hdmi και απενεργοποιήσε της μητρικής ή κρατά την για το vga.

Reaction score
122
Πρόσθεσε μια κάρτα γραφικών για το hdmi και απενεργοποιήσε της μητρικής ή κρατά την για το vga.
Αν τελικα οντως εχει καει το HDMI της μητρικης στο τελος αυτο θα γινει. Σε προηγουμενο post ειχα ζητησει να μου προταθουν καρτες γραφικων (οικονομικες) καθαρα για θεαση home cinema, αφου με παιχνιδια δεν ασχολουμε.

Reaction score
122
Καλημερα, μια γρηγορη ενημερωση. Μετα απο format του υπολογιστη, ελπιζοντας οτι το προβλημα μπορει να ηταν στο software και οχι στο hardware, το προβλημα παραμενει. Ουτε εικονα και ηχος!!! Οποτε η αγορα καρτας γραφικων ειναι μονοδρομος. Ευχαριστω για αλλη μια φορα ολους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες τους.

ika

News
Reaction score
16.507
Δεν εχω ARC στην τηλεοραση, ειναι παλια του 2008 αν δε κανω λαθος.
Ποιά TV είναι?
Μήπως ο ρυθμός ανανέωσης ή η ανάλυση από την κάρτα είναι εκτός προδιαγραφών της.

ika

News
Reaction score
16.507
Για δες το manual της TV, γιατί εδώ στην σελ 64, λέει για 1920Χ1080 60ΗΖ, μήπως τα 59.94ΗΖ του #68 την μπερδεύουν

Reaction score
122
Για δες το manual της TV, γιατί εδώ στην σελ 64, λέει για 1920Χ1080 60ΗΖ, μήπως τα 59.94ΗΖ του #68 την μπερδεύουν
Δε νομιζω νa ειναι αυτο το προβλημα. Συνδεσα ενα μονιτορ υπολογιστη Dell στο hdmi της μητρικης και παρολο που το αναγνωρισε δεν εδωσε σημα, δεν εδωσε εικονα. Αρα το προβλημα λογικα ειναι στο hdmi.

ika

News
Reaction score
16.507
Πως το αναγνώρισε αν είναι προβληματικό το HDMI?

Στο BIOS στο PC είδες μην έχει καμιά ρύθμιση για την σειρά που δείχνουν οι οθόνες?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88