Πρόβλημα βόμβου σε πικάπ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Aν ειναι οπως λες και τα βιδακια ακουμπουν το shell της grado και βγαζοντας το καλωδιο γειωσης απο το phono, οι πλαστικες βιδες μαλλον θα επιδεινωσουν το προβλημα, θα ειναι σαν να μην γειωνεται (αν οντως γειωνεται τωρα) το grado shell μεσω του μαυρου καλωδιου.
Η ελλειψη διαφορων με οσα εκανε ως τωρα οπως λες πιο πανω,μαλλον δειχνουν προβλημα θωραλισης και οχι γειωσης.
Απο που τα μαζευει η grado ειναι το θεμα.Πιστευω απο το μοτερ ασχετα αν τωρα ειναι πιο μακρια απο πριν,αλλα δεν μπορω να ειμαι και απολυτα βεβαιος

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λοιπόν το έκανα, χωρίς βέβαια να φύγει ο βόμβος, αλλά ξανά-παρατήρησα κάτι.
Επειδή το βιδάκι είναι στο κάτω μέρος του headshell, γύρισα τον βραχίωνα προς τα δεξιά, όπως κοιτάμε το πικάπ από μπροστά, τελείως έξω από το plinth, για να μπορέσω να βάλω κατσαβιδάκι από κάτω.
Στο σημείο αυτό (και με τη γείωση μέσα στο tube και απ' έξω) ο βόμβος σχεδόν εξαφανιζόταν!!!
Όσο γύριζα τον βραχίωνα προς το κέντρο του πικάπ, σταδιακά συξανόταν.
Λέτε κάτι να παίζει με τα καλωδιάκια μέσα στο arm tube? Να τεντόνονται ή κάτι παρόμοιο;
Αυτο μαλλον ενισχυει την πιθανοτητα το προβλημα να προερχεται απο το μοτερ

Reaction score
100
Puretone, όλα αυτά τα κάνω με το μοτέρ σβηστό. Εξάλλου ο βόμβος υπάρχει και όταν το μοτέρ είναι στην άλλη άκρη του δωματίου.
Στο έγραψα και πιο πάνω ΞΕΧΝΑ το μοτέρ...:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Puretone, όλα αυτά τα κάνω με το μοτέρ σβηστό. Εξάλλου ο βόμβος υπάρχει και όταν το μοτέρ είναι στην άλλη άκρη του δωματίου.
Τοτε απο καπου αλλου τα μαζευει η grado.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τοτε απο καπου αλλου τα μαζευει η grado.
Δηλαδη οταν απομακρυνεις πολυ το μοτερ και σπρωχνεις τον βραχιωνα προς το κεντρο του πλατω,ο θορυβος συνεχιζει να αυξανεται?

Reaction score
100
Δηλαδη οταν απομακρυνεις πολυ το μοτερ και σπρωχνεις τον βραχιωνα προς το κεντρο του πλατω,ο θορυβος συνεχιζει να αυξανεται?
Ακριβώς!

Reaction score
100
Το θέμα είναι ότι όταν παίρνω το πικάπ στο χέρι και το έχω δεξιά από το ρακ, στο ίδιο ύψος με το ράφι και υπό γωνία το πικάπ, υπάρχει ένα σημείο που ο βόμβος εξαφανίζεται.
Αλλά είναι σημείο. Δηλ. στη θέση αυτή, αν πάω τον βραχίωνα προς τα μέσα, πάλι εμφανίζεται.

ΥΓ. Μοτέρ λέμε δεν υπάρχει ε; :)

Reaction score
100
Παιδιά οφείλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για το χρόνο και την επιμονή σας πάνω στο πρόβλημά μου, άσχετα αν λυθεί ή όχι!!!
Αν σας φέρει ο δρόμος στο Βόλο, πάρτε ένα τηλ. να κεράσω τσίπουρα. :drinks:
Και αν δεν έχει φύγει μέχρι τότε ο βόμβος...να δείτε και να ακούσετε από κοντά, αυτά που γράφω.:D

ΥΓ. Ο GeoVaz, έχει το τηλ. μου. Puretone σου το στέλνω με Pm.

Και πάλι χίλια ευχαριστώ!

Reaction score
2.248
Τελικά ούτε με άλλα καλώδια RCA to RCA στο phono δούλεψε?
Όσο αφορά τα τσίπουρα ακούγεται καλό. Καλύτερο το καλοκαίρι στην παραλία που γίνεται χαμός :D

Reaction score
100
Ούτε...
Θα πάμε και στην παραλία, να δεις τον χαμό...αλλά θα σας πάω και σε "ψαγμένα" τσιπουράδικα...;)

Reaction score
11.759
Μωρέ ποιο εξέχων μέλος έχουμε στο Βόλο; Πώς τον λένε, πώς τον λένε.....
Να το δει από κοντά μπας και σε φτιάξει να ηρεμήσεις.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
Ναι ρε συ mikekam, έχει δίκιο ο Petros_Dalipis, κάνε μια επικοινωνία με τον Costas Coyias να ρίξει μια ματιά στο θέμα σου από κοντά! Δεν λέω ότι θα το κάνει (μπορεί να μην έχει χρόνο ο άνθρωπος), αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν παραγνωρίζω την τεράστια και επίμονη προσπάθεια των GeoVaz και PURETONE, αλλά, όπως και να το κάνουμε, ο ένας είναι Αθήνα και ο άλλος Κύπρο! Τόσες σελίδες στο thread, τόσες λύσεις προτάθηκαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, είμαι με την εντύπωση ότι εξ αποστάσεως το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν θα λυθεί.

Reaction score
100
Δεν έχετε άδικο! Δεν ήξερα καν πως ο Κ. Κόγιας μένει στον Βόλο.
Αν και τον ντρέπομαι λίγο τον άνθρωπο...θα του στείλω ένα μνμ.

Ευχαριστώ για την ιδέα...:)

Reaction score
100
Οκ. παιδιά, έστειλα pm στον Κόγια. Τώρα αν διαβάζει κανείς άλλος από το Βόλο και έχει τη διάθεση, κερνάω τσιπουράκι, κρασάκι ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή του.:drinks:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το θέμα είναι ότι όταν παίρνω το πικάπ στο χέρι και το έχω δεξιά από το ρακ, στο ίδιο ύψος με το ράφι και υπό γωνία το πικάπ, υπάρχει ένα σημείο που ο βόμβος εξαφανίζεται.
Αλλά είναι σημείο. Δηλ. στη θέση αυτή, αν πάω τον βραχίωνα προς τα μέσα, πάλι εμφανίζεται.

ΥΓ. Μοτέρ λέμε δεν υπάρχει ε; :)
Αυτό από μόνο του σημαίνει προσανατολισμό πηνίων.
Με δυο λόγια επαγωγικά <<τσιμπάει>> βόμβο το πηνίο της κεφαλής από κοντινή πηγή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ανέβασε φωτογραφίες με το ικρίωμα των μηχανημάτων σου καθώς και φωτογραφίες πλαϊνών και πίσω.

Reaction score
100
DSC05682.JPG

Έβγαλα μια πρόχειρη με τον χώρο μου.
Το CD player και το κασετόφωνο που είναι στο κάτω ράφι, δεν είναι καθόλου στην πρίζα, αλλά τα έχω βγάλει και τελείως εκτός χωρίς αποτέλεσμα.
Τα ηχεία έχουν απόσταση 1,20μ. περίπου από το πικάπ. Και αυτά τα έχω βγάλει τελείως εκτός και ο βόμβος ακούγεται από ακουστικά.
Έχω πάει και τον ενισχυτή πίσω από το αριστερό ηχείο και πάλι υπάρχει ο βόμβος.
Το μόνο σημείο που δεν έχει βόμβο, είναι όταν πάω το πικάπ ανάμεσα στη δισκοθήκη και στο ρακ, δεξιά. και το πικάπ υπό γωνία. Εκεί είναι μόνο ένα σημείο που δεν έχει βόμβο, όταν μετακινώ τον βραχίονα προς τα μέσα, αυξάνεται σταδιακά.
Έχω βγάλει και φωτιστικά εκτός και laptop και ότι άλλο από το δωμάτιο που θα μπορούσε να εκπέμπει ηλεκτρομαγνητισμό.
Και μία κοντινή...
DSC05607.JPG

Το μοτέρ και το speedbox στη θέση που είναι δεν επηρεάζουν, γιατί όταν τα βγάζω τελείως από το ρακ, ο βόμβος δεν αλλάζει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Συγνώμη αν έχεις κάνει προηγούμενη αναφορά...
Έχεις αποκλείσει το φταίξιμο του προενισχυτή phono?
Έχεις δοκιμάσει με άλλον τι συμβαίνει?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo