Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Γνώσεις τι εννοείς?εχεις γνωσεις απο κλιματισμο ?
μιλαμε για ινβερτερ ,ελπιζω να ξερεις τι θες , και οχι να φανταζεσαι
σε αυτό βρήκα άκρη. Τώρα αναφέρομαι σε διαφορετικό χώρο.Απο δω τελικα δε βρηκες ακρη:118:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?99663-ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ-Ποιό-να-προτιμήσω&
:119:
φίλε μου πέρσι στον Έβρο πιάσαμε έως -20 και είχαμε για πάνω από ένα μήνα κάτω του μηδενός. Οπότε το ινβέρτερ είναι μονόδρομος(διότι το απλό σταματάει να λειτουργεί) και για θέμα οικονομίας.Σωστός ο μήτσος.
@kinezos 69, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις inverter. Μπορείς να πάρεις και ενα φθηνό 18άρι carrefour να κάνεις τη δουλειά σου. Πιο φτηνά απο τα inverter. Αμα σου χαλάσει θα εχεις χάσει 300e.
1) το μεγάλο μκρό γίνεται ενώ το ανάποδο όχι.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 18ΑΡΙ ΘΑΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ 35 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ.
ΙΣΩΣ ΕΝΑ 14-15 ΝΑΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ.
ΤΑ DAIKIN ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ SARARA URURU ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ. ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΕΞΩ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ HITACHI ΑΛΛΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ.
ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ.
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ AIR-EXCHANGER ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ.
http://kafourou.skroutzstore.gr/p.H...ira-AIR-EXCHANGER-ALL-DC-inverter.361775.html
Ψάχνω για κλιματιστικό 18000BTU με σκοπό να το χρησιμοποιήσω για θέρμανση.
Θέλω δλδ και να αποδίδει καλά στη θέρμανση αλλά και να είναι οικονομικό.
Θέλω να ζεστάνω μια γκαρσονιέρα 30-35τμ με οικονομικότερο τρόπο απο αυτόν του πετρελαίου. Εννοείται για ινβέρτερ μιλάμε.
Για 35 τμ ένα 9.000 BTU της Daikin είναι υπεραρκετό (και λέω 9.000 BTU γιατί δεν υπάρχει μικρότερο).φίλε μου πέρσι στον Έβρο πιάσαμε έως -20 και είχαμε για πάνω από ένα μήνα κάτω του μηδενός. Οπότε το ινβέρτερ είναι μονόδρομος(διότι το απλό σταματάει να λειτουργεί) και για θέμα οικονομίας.
δώσε λινκ στο λαόοοοοοοΓια 35 τμ ένα 9.000 BTU της Daikin είναι υπεραρκετό (και λέω 9.000 BTU γιατί δεν υπάρχει μικρότερο).
Στο προηγούμενο σπίτι μου, συνολικού εμβαδού ~95 τμ, ένα 13.000 BTU DAIKIN ήταν αρκετό, ακόμα και τις μέρες του καύσωνα.
Το να λες ότι θες 18-άρι για να δουλεύει στο "ρελαντί", δεν είναι το "προβλεπόμενο".
Βασικά, αυτό που ζητάς είναι να είναι μεγάλη η εσωτερική μονάδα, με μεγάλο ανεμιστήρα δηλαδή, ώστε να μη χρειάζεται να δουλεύει στο φουλ των στροφών του και να είναι ήσυχο. Αυτό που ίσως δε γνωρίζεις, είναι πως η "δύναμη" του κλιματιστικού βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα και όχι στην εσωτερική. Επίσης, το κόστος βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα. Δηλαδή, μπορείς να πάρεις μια εξωτερική μονάδα μικρή (για παράδειγμα 9.000 BTU) και να τη συνδυάσεις με μια μεγάλη εσωτερική μονάδα (για παράδειγμα ικανή για έως 24.000 BTU). Οι εσωτερικές μονάδες είναι πολύ φτηνές, δηλαδή (πάλι για παράδειγμα) ξεκινάνε από 150 € για τα 9.000 BTU, πανε στα 175 € για 13.000 BTU και στα 200 € για 18.000 BTU και 210 € για 24.000 BTU. Οι διαφορές των εσωτερικών μονάδων βρίσκονται βασικά στο μέγεθος του ανεμιστήρα και στην επιφάνεια της ψύκτρας.
Θα πρέπει δηλαδή να το συζητήσεις με κάποιον στην DAIKIN αυτό, ώστε να επιλέξεις την εξωτερική μονάδα που χρειάζεται για τα τετραγωνικά του χώρου σου (και για τις ανάγκες σε θέρμανση το βαρύ χειμώνα στον Έβρο) και μετά να βάλεις μια μεγάλη εσωτερική μονάδα ώστε να δουλεύει σε χαμηλές στροφές - άρα αθόρυβα.
ΙΜΗΟ πάντως, για θέρμανση στους -20 δε θα έβαζα κλιματιστικό. Θα προτιμούσα ένα μικρό κι όμορφο τζάκι υγραερίου (αν δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου μια χαρά θα δουλέψει με μπουκάλες υγραερίου που θα χρειάζονται αλλαγή ~ 1 φορά το δίμηνο). Αυτό το τζάκι έχει τους ίδιους αυτοματισμούς με ένα κλιματιστικό (τηλεκοντρόλ, προγραμματισμός κλπ) και τα 35 τμ θα στα κάνει φούρνο σε ντε-τε (και πολύ πιο οικονομικά). Είναι μια λεπτή "κασέτα" που εύκολα ενσωματώνεται σε οποιοδήποτε χώρο.
φίλε μου πέρσι στον Έβρο πιάσαμε έως -20 και είχαμε για πάνω από ένα μήνα κάτω του μηδενός. Οπότε το ινβέρτερ είναι μονόδρομος(διότι το απλό σταματάει να λειτουργεί) και για θέμα οικονομίας.