Πρώτες Εντυπώσεις Panasonic 42PX70E ως χρήστης!

Reaction score
0
Ταινίες σε 2,35:1 έχεις δει ?

Αν ναι, τότε έχεις μαυρες λωρίδες πάνω και κάτω από την εικόνα. Δεν έχεις burn in?

Ομοίως για τηλεοπτικό σήμα σε 4:3 ( χωρίς ξεχείλωμα )...

Reaction score
4
Ακομη ισχυει το φαινομενο με το burn in και τις plasma?
Νομιζα οτι αυτες τις 10ης γενιας θα το ειχαν ξεπερασει.

Reaction score
0
Δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς, αλλά πρακτικά και σε συνθήκες φυσιολογικής χρήσης δεν υπάρχει.
Λίγη προσοχή στην αρχή θέλει, να μην είναι το contrast στο τέρμα και μετά από λίγο όλα είναι μια χαρά.
Και λίγο image retention να παρουσιαστεί (με σταθερή εικόνα για ώρες), προβάλλοντας κάτι άλλο μετά από λίγο φεύγει - το ξέρω γιατί μου έχει συμβεί όταν κοιμήθηκα και έμεινε το logo του DVD μέχρι το πρωί.
Μόνιμο burn in θέλει προσπάθεια για να το καταφέρεις. Να βλέπεις πάντα με τις ίδιες μπάρες, ή πάντα το ίδιο κανάλι κλπ.
Την τηλεόραση πάντως εγώ την έχω στο smart-wide, το έχω συνηθίσει ακόμα και αν δεν υπάρχει κίνδυνος. Το προτιμώ για να είμαι ειλικρινής. Τα DVD εννοείται πως τα βλέπω όπως πρέπει.
Τα παραπάνω ισχύουν σε plasma τριετίας, οι καινούριες απ' ότι ξέρω είναι πολύ πιο ανθεκτικές στο πρόβλημα.

Reaction score
5
Ταινίες σε 2,35:1 έχεις δει ?

Αν ναι, τότε έχεις μαυρες λωρίδες πάνω και κάτω από την εικόνα. Δεν έχεις burn in?

Ομοίως για τηλεοπτικό σήμα σε 4:3 ( χωρίς ξεχείλωμα )...
Εχω την Panny μια εβδομαδα τωρα.Για αρχη την εχω στο Cinema Mode (οταν βλεπουν οι αλλοι:happy_9: :happy_9: )αν και δεν το προτιμω απλα για το "στρωσιμο"

Phosphor burn-in πιστευω ειναι για ακραιες περιπτωσεις δεν τιθεται θεμα για 10ης γενιας πανελ.

Φιδια και συναφη ερπετα :happy_9: δεν εχω δει καθολου (και ελπιζω να μην:happy_9: :happy_9: :happy_9: ) και γενικα φροντιζω να ευχαριστιεμαι και να μην εχω αγχος για ολα αυτα.Η εικονα με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο και αυτο ειναι το βασικο

tv βλεπω στο Just mode και μια φορα που δοκιμασα κανονικο 4'3 βγαζει ανοιχτο γκρι πλαισιο δεξια αριστερα (μου φαινεται μπορεις να το αλαξεις)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Πρώτες Εντυπώσεις Panasonic 42PX70E ως χρήστης!

Kαλορίζικη αρχηγέ!! :mrgreen:
Mάζευε υλικό να μου κάνεις demo το καλοκαίρι!
...και μην αφήνεις το Λαζάρου να την ακουμπάει (την TV) με τα λερωμένα απο το παγωτό χεράκια του!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Πρώτες Εντυπώσεις Panasonic 42PX70E ως χρήστης!

Kαλορίζικη αρχηγέ!! :mrgreen:
Mάζευε υλικό να μου κάνεις demo το καλοκαίρι!
...και μην αφήνεις το Λαζάρου να την ακουμπάει (την TV) με τα λερωμένα απο το παγωτό χεράκια του!
Απο υλικο οσο και οτι θες :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Αφου ξερεις στον Μαριο εχω αδυναμια.Πως να του χαλασω χατηρι??? :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Reaction score
0
γεια σε ολο το forum!
μπαινω αμεσως στο θεμα
επειδη το δευτερον ημισυ βλεπει πολυ mega ,antena......και τα λοιπα θελω την
γνωμη σας για την αποδοση της Panasonic 42PX70E οταν δεχεται αναλογικο σημα.
οσο για μενα εχω υπερκαλυφθει μετα παραπανω και μαλλον......... εφυγα για αναζητηση κατωτερης τιμης

περιοχη:ηρακλειο

Reaction score
0
γεια σε ολο το forum!
μπαινω αμεσως στο θεμα
επειδη το δευτερον ημισυ βλεπει πολυ mega ,antena......και τα λοιπα θελω την
γνωμη σας για την αποδοση της Panasonic 42PX70E οταν δεχεται αναλογικο σημα.
οσο για μενα εχω υπερκαλυφθει μετα παραπανω και μαλλον......... εφυγα για αναζητηση κατωτερης τιμης

περιοχη:ηρακλειο
καιγομαι:mad_3:

Reaction score
5
Φιλε daskas καλως ηρθες στην παρεα μας.

Θα κανω quote τα ιδια μου τα λογια απο πιο πανω

"Ξερω οτι ακουγεται παραξενο και ναι και εγω δεν το πιστευα μεχρι που την ειδα να παιζει.Σε τηλεοπτικο σημα δεν εχει την "ψηφιακιλα" των lcd και σε σημα rgb απο απλο dvd player(scart) η εικονα ειναι καταπληκτικη.Πρεπει ομως να την δει κανεις σε 720p 1080i 1080p για να πεσει σαγωνι κατω"

Σε τηλεοπτικο σημα οντως ειναι μια χαρα.Καλο θα ηταν να το δεις και μονος σου (αλλα ματια αλλα γουστα:happy_9: :happy_9: ) και πες να βαλουν mode εικονας "κανονικο" "Σινεμα" αντε και dynamic ( προσωπικα δεν μου αρεσει ) και κρινε μονος σου :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Παίδες καλησπέρα,

Πήγα κι εγώ στα MediaMarkt στο Μαρούσι σήμερα για να ρίξω μια ματιά στην εν λόγω τηλεόραση. Δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα να δούμε τι μπορεί να κάνει με σύνδεση HDMI και 1080 content οπότε αρκέστηκα στο 1024 x 768 το οποίο πάντως ήταν αρκετά αξιόλογο. Θα την αγόραζα επί τόπου γιατί εμπιστεύομαι την άποψή σας και φαντάζομαι ότι η εικόνα θα είναι ακόμη πιο ικανοποιητική στο Real Ηι Def. Παρ' όλα αυτά η τηλεόραση πρέπει να περάσει ένα πολύ σημαντικό για 'μένα test πριν την αγοράσω και εδώ είναι που ζητάω την βοήθειά σας.

Η τηλεόραση θα είναι στο σαλόνι μαζί με το PC και θα εκτελεί και χρέη PC Monitor. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω μία νέα κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο, συμβατή με HDCP πάνω στην οποία θα κουμπώσω την Panasonic. Έχοντας υπόψη αυτή τη συνδεσμολογία, θα μπορέσω να έχω ανάλυση 1920 x 1080 όταν είμαι στο PC ή θα παίζω 1024 (κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο); Αν δεν υπάρχει κάποια παρόμοια εμπειρία και κάποιος είναι διατεθειμένος να μου χαρίσει λίγο χρόνο, ίσως θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε στον χώρο του...

Reaction score
5
Φιλε JohnnyB θα κανω quote τα παραπανω λογια μου

"Πρωτον απο το iMac notebook στειλαμε στην Panasonic TH-42PX70E σημα απο vga σε vga 1280χ720p60hz.Ντιγκ ντον καμπανα.

Μετα μεσω hdmi σε hdmi ( 15 μετρα απο ebay περιπου στα 50Euro) στειλαμε 1080p60hz
Κινηση-κανενα προβλημα- εικονα ΚΑΜΠΑΝΑ

Μετα το συνδεσαμε στο PC μου το ορισαμε στα 1280χ720p60hz ( ας ειμαστε λογικοι )
και ειδαμε καποια αποσπασματα απο HD dvd και clips.

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW "

Απο οτι βλεπεις και 1080p να στειλεις προβλημα δεν θαχεις.
Μην κολλας στην native αλαλυση.Ο scaler ειναι εκπληκτικος ειναι plasma (με οτι αυτο συνεπαγεται :happy_9: :happy_9: :happy_9: ) οποτε ...........................

Εμενα προσωπικα μου εχει αφησει αριστες εντυπωσεις.Αν μπορεις να την δεις να παιζει HD προτου την παρεις ακομα καλυτερα γιατι οπως εχω πει πολλες φορες " αλλα ματια αλλα γουστα" :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Σωτήρη κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Είχα διαβάσει το προηγούμενό σου post αλλά ίσως να μην το κατάλαβα αρχικά σωστά. Όταν παίξατε από HDMI σε HDMI η σύνδεση ήταν με υπολογιστή ή με κάποιο standalone player; Αν ίσχυε το δεύτερο είμαστε σίγουροι ότι θα παίξει σωστά στην full ανάλυση με υπολογιστή; Και δεν εννοώ να παίζω ταινίες στο PC, εννοώ κανονική χρήση (windows, office, καθημερινή χρήση).

Και τέλος αναφέρεις "Μετα το συνδεσαμε στο PC μου το ορισαμε στα 1280χ720p60hz ( ας ειμαστε λογικοι )"... Για ποιο λόγο σε αυτή την ανάλυση και όχι στα 1920x1080;

Sorry αν κουράζω αλλά μην δώσω τζάμπα 1500€ χωρίς να κάνω δουλειά.

Ευχαριστώ.

Reaction score
2
Οι τηλεορασεις αυτες ΔΕΝ ειναι μονιτορ!!!
Εχω κι εγω μια Plasma Pioneer 4270 με την ιδια αναλυση και htpc.
Η πιο σωστη αναλυση που μπορεις να δωσεις ειναι 1024χ768 ΜΟΝΟ απο vga για να εχεις 1:1 pixel mapping.
Αν χρησιμοποιησεις hdmi τοτε πρεπει να δωσεις 720π ή 1080π με καποιο overscan που λυνεται εν μερει με τη χρηση Powerstrip.
Αν χρησιμοποιησεις vga θα εχεις το πιο καλο και καθαρο αποτελεσμα αλλα δεν θα σου συνηστουσα τη χρηση της ως monitor, γιατι καραδοκει το burning.
Εμενα αν αφησεις 10 λεπτα το desktop tvn Windows μετα εχεις για πολλη ωρα μια ωραια μπαρα συνεχως. Πρεπει λοιπον να προσεχεις , αν θελεις κυριως σε χρηση Monitor καλυτερα να επιλεξεις LCD me megalyterh analysh.

Reaction score
10
Σωτήρη κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Είχα διαβάσει το προηγούμενό σου post αλλά ίσως να μην το κατάλαβα αρχικά σωστά. Όταν παίξατε από HDMI σε HDMI η σύνδεση ήταν με υπολογιστή ή με κάποιο standalone player; Αν ίσχυε το δεύτερο είμαστε σίγουροι ότι θα παίξει σωστά στην full ανάλυση με υπολογιστή; Και δεν εννοώ να παίζω ταινίες στο PC, εννοώ κανονική χρήση (windows, office, καθημερινή χρήση).

Και τέλος αναφέρεις "Μετα το συνδεσαμε στο PC μου το ορισαμε στα 1280χ720p60hz ( ας ειμαστε λογικοι )"... Για ποιο λόγο σε αυτή την ανάλυση και όχι στα 1920x1080;

Sorry αν κουράζω αλλά μην δώσω τζάμπα 1500? χωρίς να κάνω δουλειά.

Ευχαριστώ.
Για να ξεκαθαρήσουμε λίγο τα πράγματα...
Η τηλεόραση είναι πολύ καλή. Θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί για
πραγματικά μεγάλο monitor, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο βολικό.
Εμείς συνδέσαμε και με VGA και HDMI, ένα macbook και ένα PC.
Στη VGA η επιλογές σε αναλύσεις ήταν περιορισμένες σε σχέση με αυτές της HDMI,
ο Σωτήρης έχει κάπου και ένα πινακάκι με όλες τις υποστηριζόμενες.
Με HDMI κλειδώσαμε τέλεια στην native αναλυση 1024*768 με 1:1, αλλά
το desktop φαινόταν "κοντόχοντρο" λόγω του ότι δεν είναι τετράγωνα τα
pixels (η κανονική ανάλυση θα πρέπει να ήταν 1366*768 ). Επειδή ούτε στο
PC είχαμε το powerstrip, ούτε στο mac κάτι αντίστοιχο δεν μπορούσαμε να
διορθώσουμε αυτή την "ατέλεια", αλλά στις ταινίες με την κατάλληλη επιλογή
aspect ratio, τις βλέπαμε στις κανονικές αναλογίες, τέλεια και με το scaling
να γίνεται όλο στον υπολογιστή.
Μετά την τροφοδοτήσαμε με 720p & 1080p. Εκεί αναγκαστικά η τηλεόραση
κάνει scaling, αλλά απλά είναι φοβερό! Τα πάντα είναι τόσο καθαρά που νομίζεις
ότι της έχεις native ανάλυση.
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάποια ζητήματα με το overscan στα 1080p αλλά
δεν κάτσαμε να το ρυθμίσουμε από την TV. Άμεσα πάντως δεν είδαμε διαφορές
μεταξύ 720p, 1080p & native στις ταινίες.

Εδώ να πω ότι είχαμε 15 μέτρα hdmi των 50euro!!!!
Κανένα πρόβλημα, κανένας θόρυβος, κανένα σπάσιμο εικόνας και
με μετατροπέα σε dvi στην μία άκρη :happy_4:
Αφήστε τους άλλους να δίνουν 200euro για 2 μέτρα :mad_2:
Ο Σωτήρης θα κάνει εισαγωγή το συγκεκριμένο, θα το πουλάει στα 150euro (1euro/m)
και θα του βάζει τη στάμπα Sotiris Oikonomou Full HD approved ΤΜ.
Παραγγελίες θα δέχεται από την βδομάδα που έρχεται.
Ευχαριστώ

Reaction score
5
Οντως ο Στεφανος με καλυψε απολυτα :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Οτι scaling και να κανει το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο.Μην ξεχναμε μιλαμε για 42" .Τι σημαντικη διαφορα θα δει καποιος σε 720p 1080i η 1080p?? Αν μιλουσαμε για προβολεα σε 100" και επανω αλαζει το ζητημα αλλα η ουσια ειναι οτι αυτο που βλεπαμε η λεπτομερια τα χρωματα ηταν breathtaking ( κατσε να την καλιμπραρω κιολας:happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: )

Reaction score
5
http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1248119_l17/index.html

Που φαινεται ρε παιδια οτι η τηλεοραση ειναι 100hz?
Απο το manual

Refresh Rate Changes the image processing of the panel (depending on the input signal) (50Hz / 100Hz)•Set to “100Hz” normally

και το εχω τσεκαρει και εγω μεσα στις "ρυθμισεις" :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Και εγώ με τη σειρά μου να πώ ότι την είδα στο σπίτι του Σωτήρη,πέρα από τα hidef clips που είδαμε με σύνδεση scart παρακαλώ(ειδικά το mummy ήταν απίστευτο)εκεί που έπαθα πλάκα ήταν σε απλό dvd(happy feet)που αν δεν το ήξερα θα νόμιζα ότι ήταν high definition.Η τηλεοπτική εικόνα είναι σε προσέγγιση 90% crt,νομίζω ότι παραπάνω λεφτά έχοντας τέτοια εικόνα είναι πέταμα για οποιαδήποτε lcd.Επίσης θεωρώ ότι διαφορά στις 42'' δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς με γυμνό μάτι ανάμεσα σε 1080 και 720 οπότε όποιος ψάχνει τηλεόραση....ορίστε η απόλυτη πρόταση:cool_4::cool_4::happy_4::happy_4::bravo::bravo::respect::respect::crazy_1::crazy_1::smoking::smoking::crazy_1::crazy_1::cool_1::cool_1::cool_4::cool_4::happy_8::happy_8::happy_8:

Reaction score
0
οσο αφορα τιμη,εγω την αγορασα πριν κανα 20ημερο απο την expert προς 1440 ευρω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney