Πως είναι δυνατόν?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Πως είναι δυνατόν?

... Γιατί να μπω σ' αυτο το τριπάκι λοιπόν, ενω μπορώ να απολαύσω την μουσική μου, με τα μηχανήματα που διάλεξα και με τα οποία μ' αρέσει να ακούω...
Και όταν δεν τα καταφέρνεις να χαλαρώσεις, πράγμα απαραίτητο για να ευχαριστηθείς μουσική, μπορείς να σφίξεις δυό καψούλια ... που στοιχίζουν ελάχιστα! :119:

Reaction score
8
Μα εσύ πρώτος θες να μας πείσεις ότι το ψηφιακό δεν παίζει όπως το αναλογικό, οι "ψηφιακοί" δεν σου είπαν τίποτα.
Θες να μου θυμισεις με ποιον τροπο ???

Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν. Και πανω απ' ολα, ποτε δεν εχω πει καποιον, ηλιθιο επειδη θελει να ακουει ψηφιακα. Καλα κανει. Γουστο του και καπελο του.

Εχω ξαναγραψει οτι κι εγω ακουω ψηφιακα. Δεν μπορω ομως να μην παραδεχτω οτι σε ισαξια μηχανηματα, το αναλογικο παιζει καλυτερα.

Αυτη ειναι η αποψη μου. Δεν σημαινει οτι εχω δικιο. Εσυ μπορει να εχεις διαφορετικη. Δεν σημαινει οτι εχεις αδικο. Αλλωστε ο ηχος και το πως τον αντιλαμβανετε καθε ατομο, ειναι εντελως υποκειμενικο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Eτσι είναι Κώστα!

Πάντως το βρήκα το σωστό και είμαι και σίγουρος!!!!:126:
Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα ποιο από τα δύο είναι σωστότερο είναι ο ηχολήπτης.
Αυτός που κάθονταν πίσω από τη κονσόλα και γνωρίζει πως ακριβώς ακουγόταν το συγκεκριμένο κομμάτι ή κομμάτια μέσω των οποίων έγινε η σύγκριση.

Αν μιλάμε για πιστή αναπαραγωγή ένα μόνο μηχάνημα απέδιδε σωστά ή έστω σωστότερα.

Reaction score
8
Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα ποιο από τα δύο είναι σωστότερο είναι ο ηχολήπτης.
Αυτός που κάθονταν πίσω από τη κονσόλα και γνωρίζει πως ακριβώς ακουγόταν το συγκεκριμένο κομμάτι ή κομμάτια μέσω των οποίων έγινε η σύγκριση.

Αν μιλάμε για πιστή αναπαραγωγή ένα μόνο μηχάνημα απέδιδε σωστά ή έστω σωστότερα.
Επιτελους, ενας ανθρωπος που μιλαει λογικα !!!

JL_

Reaction score
19
Mην ψάχνετε για "αλήθεια", γιατί δεν υπάρχει, ας είμαστε σοβαροί... Κανένας ο οποίος έχει επίγνωση και εμπειρία του πως ακούγονται τα αληθινά όργανα δεν πρόκειται να ξεγελαστεί από μία ηχογράφηση, όσο καλή και να είναι, σε όσο καλό και ακριβό σύστημα να αναπαράγεται.

Οι τεχνολογίες αναλογικής και ψηφιακής ηχογράφησης αποτελούν δύο διαφορετικούς τρόπους ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΙΚΗΣ καταγραφής της αρχικής ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΙΚΗΣ μετατροπής των ηχητικών κυμάτων σε ηλεκτρικό σήμα. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τα προβλήματα των παραμορφώσεων, θορύβου, αλλοιώσεων, παρεμβολών που προστίθενται στο αρχικό σήμα συν τους εκάστοτε περιορισμούς και φθορές του μέσου αποθήκευσης, στην δεύτερη την δειγματοληψία, τον κβαντικό θόρυβο, τις διαταραχές χρονισμού και την διαφορετική αναλυτικότητα ανά συχνοτικό εύρος συν τους εκάστοτε περιορισμούς που μπορεί να θέσει ο τρόπος μίας ενδεχόμενης απωλεστικής ή μη συμπίεσης.

Ανάλογα με το ποιες από αυτές τις ατέλειες μας χαλούν λιγότερο την μέθεξη και το αυτοξεγέλασμα, επιλέγουμε και από που θα ακούσουμε, απλά πράγματα. Κι όσο για το "Η φύση είναι αναλογική" έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όσο το "Τέλειος ήχος για πάντα"...

Reaction score
1
Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα ποιο από τα δύο είναι σωστότερο είναι ο ηχολήπτης...
Κι αν αυτό που είχε στο μυαλό του ο ηχολήπτης αναπαράγεται με το πρώτο μηχανάκι αλλά του αρέσει καλύτερα τελικά το δεύτερο? :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προς τον JL_
Με λίγα λόγια να πάψουμε να έχουμε ηχομηχανές σπίτια μας και όταν θέλουμε να ακούσουμε μουσική να τρέχουμε σε αίθουσες συναυλιών και μουσικές σκηνές και να ακούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο!!!

Το ακούσαμε και αυτό...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κι αν αυτό που είχε στο μυαλό του ο ηχολήπτης αναπαράγεται με το πρώτο μηχανάκι αλλά του αρέσει καλύτερα τελικά το δεύτερο? :114:
Τότε δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις. Επιλέγεις βάση του τι σου αρέσει γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τις γνώμες των άλλων (ειδικών και μη).

JL_

Reaction score
19
Με λίγα λόγια να πάψουμε να έχουμε ηχομηχανές σπίτια μας και όταν θέλουμε να ακούσουμε μουσική να τρέχουμε σε αίθουσες συναυλιών και μουσικές σκηνές και να ακούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο!!!

Το ακούσαμε και αυτό...
Αυτό είναι δικιά σου άποψη, εγώ δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αυτό είναι δικιά σου άποψη, εγώ δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο...
Ναι αλλά καλό είναι όταν το θέμα είναι συγκεκριμένο μια απάντηση να συνεισφέρει σε αυτό και όχι να είναι χιλιοειπωμένες γενικότητες.

Reaction score
8
Τοτε, φιλε μου, δεν ειχε αυτο στο μυαλο του. Κατι αλλο σκεφτοταν κατα την ωρα της μειξης.

Reaction score
1
Αυτό είχε τότε ..... μετά άλλαξε γνώμη.

Ή δεν το είχε σκεφτεί έτσι, αν το είχε σκεφτεί θα το έκανε από την αρχη....

JL_

Reaction score
19
Ναι αλλά καλό είναι όταν το θέμα είναι συγκεκριμένο μια απάντηση να συνεισφέρει σε αυτό και όχι να είναι χιλιοειπωμένες γενικότητες.
Α, μάλιστα... Κι από τις "χιλιοειπωμένες γενικότητες" που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα, οι δικές μου σε πείραξαν...

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω, ας το κάνω πιο συγκεκριμένο:
όταν μιλάμε για τέτοιας κατηγορίας μηχανήματα, είναι όλα το ίδιο "φυσικά". Αυτό που αλλάζει, είναι ο χαρακτήρας τους, ανάλογα με τα διαφορετικά ποσοστά από τα οποία πλήτεται από τις ατέλειες που ανέφερα παραπάνω η κάθε υλοποίηση.
Οπότε, επιλέγεις τον χαρακτήρα που ικανοποιεί περισσότερο τα αυτιά σου και τέλος.

Αν είναι να συντηρούμε το παραμυθί, πως κάπου υπάρχει ο τέλειος συνδυασμός μηχανημάτων που θα σου δώσουν 1:1 την εμπειρία μίας ζωντανής ακρόασης, για να τα 'κονομάνε κάποιοι επιτήδειοι, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν θα συνεισφέρω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Α, μάλιστα... Κι από τις "χιλιοειπωμένες γενικότητες" που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα, οι δικές μου σε πείραξαν...

όταν μιλάμε για τέτοιας κατηγορίας μηχανήματα, είναι όλα το ίδιο "φυσικά". Αυτό που αλλάζει, είναι ο χαρακτήρας τους, ανάλογα με τα διαφορετικά ποσοστά από τα οποία πλήτεται από τις ατέλειες που ανέφερα παραπάνω η κάθε υλοποίηση.
Οπότε, επιλέγεις τον χαρακτήρα που ικανοποιεί περισσότερο τα αυτιά σου και τέλος.

Αν είναι να συντηρούμε το παραμυθί, πως κάπου υπάρχει ο τέλειος συνδυασμός μηχανημάτων που θα σου δώσουν 1:1 την εμπειρία μίας ζωντανής ακρόασης, για να τα 'κονομάνε κάποιοι επιτήδειοι, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν θα συνεισφέρω...
Να με συγχωρείς για το χαμηλό μου επίπεδο, που με καθιστά ανίκανο να αντιληφθώ τα υψηλής τεχνικής κατάρτισης γραφόμενα σου.

Reaction score
8
Αυτό είχε τότε ..... μετά άλλαξε γνώμη.

Ή δεν το είχε σκεφτεί έτσι, αν το είχε σκεφτεί θα το έκανε από την αρχη....
Με συγχωρεις φιλε μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω τον συλλογισμο σου.

Σαφως και δεν υπαρχει η τελεια μειξη, αλλα τα σημεια στα οποια ενας ηχοληπτης μπορει να εχει διαφορετικη αποψη ειναι μονο σε θεματα balance μεταξυ οργανων και σε τιποτε αλλο. Διοτι αν εχει και σε θεματα χροιων, τοτε δυο τινα υπαρχουν.'Η εχει κακο χωρο ακροασης, ή δεν ακουει ο ιδιος καλα.

Αν οι διαφορες που ακουει απο το μεν στο δε μηχανημα ειναι τετοιες ωστε να εχει δαιφορετικη αποψη για την μειξη του, τοτε το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να αλλαξει δουλεια.

Reaction score
8

Λετε και οι δυο, πολυ σωστα πραγματα. Που ειναι η διαφωνια σας. Δεν ειπαμε ??? Περι ορεξεως ...κολοκυθοπιτα ???

JL_

Reaction score
19
Να με συγχωρείς για το χαμηλό μου επίπεδο, που με καθιστά ανίκανο να αντιληφθώ τα υψηλής τεχνικής κατάρτισης γραφόμενα σου.
Το ειρωνικό ύφος εσύ το ξεκίνησες και το συνεχίζεις...

Υπό αυτές τις συνθήκες, συγχωρέστε εμένα που είχα την εντύπωση πως τα φόρα είναι χώρος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων κι όχι
ναοί λατρείας της μίας και μοναδικής αλήθειας...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
μην αγχωνεσαι πολυ με το Benchmark. Υστερει πολυ σε σχεση με τα κορυφαια DAC....
Εμ βέβαια, αφού έχει τελεστικούς 5532 που κάνουν 1 ευρώ ο ένας, και σταθεροποίηση με 7815/7915 που κάνουν μισό ευρώ το ζευγάρι! Ενώ άμα είχε OPA627 και 317/337 ε; Πςςςςςςςς, το εργαλείο θα ήταν high end. Τρομάρα σας...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Αλήθεια βρε? Τους ΝΕ 5532 φοράνε?

Κρίμα... Και τα είχα σε υπόληψη... :135::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000