Πώς τον πίνεις τον καφέ σου ;

Μηνύματα
1.381
Reaction score
1.158
Πέρα από τη πλάκα δε διαφωνώ πως είναι γεμάτα φυτοφάρμακα και δε ξέρω τι αλλο. Έχεις απόλυτο δίκιο πως πρέπει όσο γίνεται να επιλέγουμε βιολογικά. Πολλές φορές αυτά βέβαια δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα μη και ναρωτιεμαι γιατί μιας και εγώ το ψάχνω και τα χρησιμοποιώ όσο μπορώ. Μήπως εκτός από βιολογικά μπορεί να είναι μεταλλαγμένα η επιλεγμένες ποικιλίες οι οποίες δεν αρρωσταινουν εύκολα αλλά δεν είναι τόσα γευστικά;
Πάντως η έρευνα που αναφέρεις και την έχω διαβάσει και εγώ είναι όντως αληθινή; Το ρωτάω μιας και θεωρώ δε συμβαδίζει το 5 χρόνια παραπάνω ζωής με τα φυτοφαρμακα... Μήπως έχει να κάνει απλά με το ότι είναι απλά ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα;;;
γιατι ποιον κι οχι που;
πρωτος καφες στην τουαλετα οσο κι αν φαινεται παραξενο,
μετα η μερα παει νερακι.
(καθε μερα ξυπναω για δουλεια στις 3)
Και τη καφετιέρα στο μπάνιο την έχεις;
 


Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.823
Πάντως η έρευνα που αναφέρεις και την έχω διαβάσει και εγώ είναι όντως αληθινή; Το ρωτάω μιας και θεωρώ δε συμβαδίζει το 5 χρόνια παραπάνω ζωής με τα φυτοφαρμακα... Μήπως έχει να κάνει απλά με το ότι είναι απλά ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα;;;
Οι έρευνες για τα οφέλη του καφέ είναι αληθινές και δεν είναι μόνο μία, αυτό είναι γεγονός. Σαφώς υπάρχει ένα "παράδοξο" όσο αφορά τα φυτοφάρμακα, δε γνωρίζω την απάντηση σ' αυτό. Πιθανολογώ ότι ούτως ή άλλως η κατανάλωση φυτοφαρμάκων στον δυτικό κόσμο είναι πολύ μεγάλη με την εκτεταμένη καλλιέργεια της γης και την υπερπαραγωγή, οπότε αυτός ο παράγοντας είναι κοινός για όλο τον πληθυσμό και δεν διαφοροποιεί τα αποτελέσματα των ερευνών.
Φαντάσου ότι ο καφές είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών για την πλειοψηφία των Αμερικάνων (γενικά έχουν χάλια διατροφή), άρα ο καφές είναι γι' αυτούς κάτι σαν υπερτροφή, με τα οφέλη να είναι πολλαπλά από τα όποια μειονεκτήματα (φυτοφάρμακα), τα οποία ούτως ή άλλως είναι μάλλον πολύ μικρότερα από τα αυτά που συγκεντρώνονται από την υπόλοιπη διατροφή τους (σκουπίδια).
Ίσως τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ υπερκεράζουν τα όποια αρνητικά των φυτοφαρμάκων, όπως και να ΄χει καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε επιλέγοντας βιολογικά όσο αυτό είναι δυνατόν.
Επίσης, βιολογικό και μεταλλαγμένο δεν γίνεται. Κανένα μεταλλαγμένο προϊόν δε μπορεί να πάρει πιστοποίηση βιολογικού, μην ανησυχείς γι' αυτό.
Τέλος, προφανώς δεν είναι απαραίτητος ο καφές για να "ξυπνήσεις" το πρωί, όποιος έχει θέμα με το "ξύπνημα" πρέπει να ψάξει τι κάνει λάθος. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι η κακή ποιότητα ή/και ποσότητα του ύπνου και η λάθος διατροφή (πχ υδατάνθρακες για πρωινό).
 
Last edited:


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.299
Reaction score
93.803
Καπουτσίνο ή φρέντο καπουτσίνο γλυκό.

Δεν πίνω καφέ. Δοκίμασα μια φορά στα 15 μου, δεν μου άρεσε. Δεν δοκίμασα ξανά έκτοτε.

Μια χαρά ξυπνάω το πρωί. :)
Καφέ δεν πίνεις. Μπύρα δεν πίνεις. Το νεράκι τουλάχιστον σκέτο; :tongue:
 

Μηνύματα
15.008
Reaction score
20.731
Δεν ειναι ελληνικος. Τουρκικος ειναι.
Οι τουρκοι εφεραν τον καφε ατην ευρωπη, κατα λαθος βεβαια...😌
Παπάκια
Οι Τούρκοι ούτε καφέ ούτε τσάι έχουν δικά τους. Αραβικές συνήθειες αμφότερες που τις αφομοίωσαν μαζί με το ισλάμ.

Επιπλέον ο καφές στη Ελλάδα δεν είναι στάσιμο είδος , έχει εξέλιξη . Ακόμα και ο Ελληνικός πχ προσφέρεται διπλός κάτι αδιανόητο για τον αραβικό.
Οι εκφάνσεις του εσπρέσσο έχουν αποκτήσει και παγωμένη έκδοση που είναι απίθανο να βρεις να πετύχει εκτός Ελλάδας (και για αυτό σπάνια προσφέρεται)

Για ρωτήστε κάναν @coolmind @xfader για την Ελληνική σχολή...

Ένα καφεδάκι καθημερινά , μετά το φαγητό εσπρέσσο φρέντο σκέτο , στη δουλειά.
Στην παραλία το ίδιο, καμιά φορά φραπεδαρα για αλλαγή.
Ενίοτε ελληνικό μεγάλο σκέτο επίσης .
Σπάνια φίλτρου αν τύχει να μου κάνει κάτι το άρωμα την ώρα που περνάω δίπλα από την καφετιέρα.
 


Μηνύματα
127
Reaction score
134
Εγώ πίνω γάλα στο οποίο αντί για κακάο βάζω καφέ.

Ας σκεφτούμε και πόσοι άνθρωποι και μικρά παιδάκια στον τρίτο κόσμο εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να απολαμβάνουμε εμείς τις "εξαιρετικές εξωτικές ποικιλίες" καφέ.

1608409103794.png
1608409360118.png
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.106
Reaction score
20.588
Δυό - τρεις κούπες καφέ φίλτρου το πρωί, σκέτο. Αν το προηγούμενο βράδυ δεν έχω φάει καλά, διαλύω μέσα και λίγο βούτυρο. Το απόγευμα ελληνικό σκέτο ή με 1-2gr ζάχαρη, αναλόγως τα κέφια. Είναι η μόνη ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνω, πλέον.
 

Μηνύματα
27.229
Reaction score
25.203
Και εγώ φίλτρου mocca όποτε τον βρώ αυτόν του AB, με 1/16 κουταλάκι ζάχαρη σε μία μεγάλη κούπα καφέ .
Ο καφές πρέπει να είναι σχεδόν μαύρος, ήτοι 2 κουταλιές μεγάλες για κάθε φλυτζάνι ή κούπα .
Φυσικά χωρίς κανένα άρωμα και π@παριές. ΚΑΦΕΣ. Τσιγάρο εννοείται ότι παίζει.
 

Μηνύματα
2.120
Reaction score
5.567
Η διαδικασία είναι κάπως χρονοβόρα ,αλλά δεν γίνεται αλλιώς,οπότε κάθε φορά θα πιω έναν espresso και ένα milk beverage(όπως λέγαμε παλαιά cappuccino)σκετα, από τα παρακάτω μηχανάκια.
IMG_20201219_230615_HDR.jpg
 


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Στο σπίτι ελληνικό ή τούρκικο, όπως προτιμάτε. Σπανιότερα φίλτρου.
Ο πρώτος καφές της ημέρας αυστηρά ζεστός, ακόμα και αν έχει 40 βαθμούς έξω. Μεσημεράκι ή απόγευμα τα καλοκαίρια μπορεί να φτιάξω νεσκαφε κουταλατο, αχτύπητο, με παγάκια.
Οταν παραγγέλνω στη δουλειά, μπορεί να πάρω καπουτσίνο ή φρεντο καπουτσίνο το καλοκαίρι, αν και συνήθως έχω το γκαζάκι μου και φτιάχνω ελληνικό (τούρκικο).
Όλα τα παραπάνω με ολίγη ζάχαρη.
Στις καφετέριες δεν έχω τέτοια διλήμματα, τα ξεπερνάω παραγγελνοντας ουζάκι το καλοκαίρι και κονιάκ τον χειμώνα. Αν είμαι μαζί με τον @Dretman, μπορεί να του κάνω το χατήρι και να το γυρίσουμε σε μπύρες.
 


Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.823
Δυό - τρεις κούπες καφέ φίλτρου το πρωί, σκέτο. Αν το προηγούμενο βράδυ δεν έχω φάει καλά, διαλύω μέσα και λίγο βούτυρο.
Εξαιρετική ιδέα !! Δοκίμασε και λάδι καρύδας, του πάει πολύ... ;) Όντως το λίπος δίνει μια διαφορετική γεύση και είναι και υγιεινό επιπλέον.
Προσωπικά χρησιμοποιώ καθαρή στέβια στον καφέ, ειδικά τον ελληνικό δεν τον ευχαριστιέμαι σκέτο.
Μιας και το συζητάμε εδώ, ο καλύτερος με διαφορά (και πιο υγιεινός βεβαίως) καφές που έχω δοκιμάσει είναι αυτός (προτιμώ τον στιγμιαίο).
Και οι τέσσερις ποικιλίες είναι καταπληκτικές, αξίζει να τις δοκιμάσετε. Είναι βέβαια λίγο ακριβός αλλά τόσο η ανυπέρβλητη ποιότητα όσο και το ξεχωριστό άρωμα και η γεύση θα σας αποζημιώσουν, αν και φυσικά τα γούστα του καθενός διαφέρουν.
 

Μηνύματα
3.089
Reaction score
8.864
Το ωραίο είναι ότι μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο άρθρα για το καλό που κάνει ο καφές και άλλα για το κακό που κάνει και πρέπει να τον κόψουμε.
Καλημέρα ...... Ναι αλλά εμείς θα κοιτάμε τα καλά γιατί έχουμε θετική ενέργεια !!!
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.729
Reaction score
83.485
Σχεδόν πάντα διπλό εσπρέσο σκέτο, σπίτι και έξω *. Ο καφές είναι για μένα χόμπι, όπως ο ήχος και η εικόνα, οπότε θέλει χρήμα και ψάξιμο. Τα τελευταία 20 χρόνια έχω αφιερώσει πολύ διάβασμα, έχω αλλάξει εξοπλισμό σπιτιού αρκετές φορές, έχω κάνει φίλους εισαγωγείς και καφεκόπτες, έχω πάει ταξίδια στο εξωτερικό για δοκιμές καφέ.

Στο δίπλα νήμα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το χόμπι μας.

* Όταν είμαι κάπου που δεν υπάρχει καλός καφές, βάζω λίγη ζάχαρη για να μετριάσω την άσχημη γεύση συγκριτικά με τα στάνταρ μου.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τη συνεχή αναζήτηση είναι ότι μας κάνει ακραία εκλεκτικούς, ειδικά όταν ο χαρακτήρας μας έχει προδιάθεση για τελειομανία. Προσωπικά, ικανοποιούμαι πολύ δύσκολα σε καφέ και φαγητό, όπως και σε 2-3 άλλες ασχολίες μου. Το αποτέλεσμα το περιγράφει πολύ ωραία ο ειδήμων James Hoffman:

 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.454
Reaction score
50.592
IMG_20201220_131533.jpg


- μέτριο με γάλα ... σταθερά μειούμενο με τό πέρασμα τής ημέρας

- τό πρωί είναι ήδη έτοιμος μαζί με τσιγάρο , για να μήν αρχίσω τά "ευχολόγια" ... μετά κάπως καλυτερεύω , και λέω καμιά καλημέρα

... κρύο , χειμώνα / καλοκαίρι
 
Last edited:


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.872
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top