ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

Μηνύματα
1.877
Reaction score
10
Ok... Εσείς ξέρετε καλύτερα καθ'ότι έχετε και πλατό... Εγώ είμαι πιο πολύ του ψηφιακού ήχου...!!! Ούτως ή άλλως εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε!!! Και για τα cd, συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά με καταπληκτικές εγγραφές που δεν είναι απαραίτητα gold ή xrcd!!! Παράδειγμα όλα τα cd των Dire Straits... Οι Remastered εκδόσεις είναι (κατά τη γνώμη μου) καλύτερες από τα XRCD (elusivedisc.com)
 


Μηνύματα
478
Reaction score
84
To όλο θέμα φίλε planitismetal είναι οι τιμές αυτών των βινυλίων στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό που καμία σχέση δεν έχουν και οι δικαιολογίες των μεταφορικών ,φόρων κτλ που αναγκάζονται οι "δύστυχοι" να τα πουλάνε διπλάσια και όχι η αναμφισβητητη ποιότητά τους .
Τώρα για το θέμα της τρέλας για την μουσική και τα μηχανήματα μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα λίγο παραπάνω ...
Σαν γνήσιος metalhead πάντως να σου πω οτι αυτό που μετράει στην αναπαραγωγή του metal είναι τα watt .Οσο περισσότερα τόσο καλύτερα ....



Διαφωνώ κάθετα μαζί σου... Δεν χρειάζεται να αλλάζεις μηχανήματα κάθε μήνα για να διαπιστώσεις πόσο διαφορετικά ακούγεται ένα cd ή ένα βινύλιο από το καλύτερο mp3... Όσο για τα λεφτά που λες, άλλοι τα χαλάνε στα καζίνο, άλλοι στα ναρκωτικά, στα ποτά, στις γυναίκες, και άλλοι στην μουσική!! Και για να μην πολυλογώ τα βινύλια των 180-200γρ είναι ότι η Mobile Fidelity και η Dcc για τα cd... Με εγγραφές αναφοράς που ο ήχος πραγματικά είναι το κάτι άλλο!!! Βάλε στο χειρότερο σύστημα ένα τέτοιο cd και δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά!! Όπως και αντίθετα, βάλε το αντίστοιχο cd παραγωγής στο καλύτερο Hi-End σύστημα, και θα καταλάβεις πόσο άσχημα ακούγεται... Άρα και η εγγραφή παίζει ρόλο, αλλά και το σύστημα!! Γιατί μετά από πάνω από 500 φορές που είχα ακούσει το Private Investigations από Dire Straits μόνο όταν άκουσα το ίδιο cd σε ένα σύστημα με ηλεκτροστατικά ηχεία στην Lyric Α.Ε., παρατήρησα ένα ποτήρι που έσπαγε και μία πόρτα που έτριζε... Τώρα αν νομίζεις ότι όλα είναι ίδια, τότε να ακούς mp3 σε 128bps και άσε εμάς τους "ηλίθιους" ή "τρελλούς" να χαλάμε περιουσίες για να ζούμε κάποιες μοναδικές στιγμές με την μουσικιή μας!!!
 

Μηνύματα
1.877
Reaction score
10
Και γω είμαι metalhead αλλά "δυστυχώς" για μένα και την τσέπη μου, ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!! Όσο για τις τιμές, το πρόβλημα όντως βρίσκεται στα τέλη εκτελονισμού όσο αφορά τα βινύλια ή cd εισαγωγής από Αμερική... Την πάτησα μία φορά με UPS!!! Με ταχυδρομείο είναι διαφορετικά... Αλλά γενικά στο Ελλαδιστάν, οι τιμές είναι εξωφρενικές σε σχέση με Αμερική ή Ολλανδία!!
 

Μηνύματα
1.338
Reaction score
661
Πάντως ένα βαρύ βινύλιο σκεβρώνει πιό δύσκολα απο ότι το 140 και το 150gr. Οσο για τις ρυθμίσεις, σαφώς και ένα αναλογικό σύστημα χρειάζεται απο καιρού εις καιρόν εξέταση των ρυθμίσεων γιατί είναι μηχανικό σύστημα. Τώρα αν τρώγεσαι με τα ρούχα σου ρυθμιζέ το και κάθε μέρα, αλλά τότε δεν θα σου φταίνε οι ρυθμίσεις του πικαπ, άλλα θα σου φταίνε. Για θέματα που δεν έχουν βγεί σε cd και τα θέλεις αξίζει να ψάξεις και στα μεταχειρισμένα, θα βρείς και καλοσυντηρημένα. Σε κάποια στιγμή ευελπιστώ στα masters να βγούν σe downloads.
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

Καλη χρονιά σε όλους
τώρα πρόσεξα αυτό το topic και επειδή και εγώ ξαναγοράζω βινύλια τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να πω οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δώσει κάποιος για βυνίλιο πάνω από 20 ευρώ καθώς στα βινύλια των 180 & 200 γρ. πρέπει να έχεις το απίστευτο πλατό και κεφαλή για να δεις διαφορά που θα αντιληφθεί το μέσο αυτί .Αυτά τα κυνηγάνε αυτοί που αλλάζουν κάτι στην αλυσίδα του συστήματός του τουλάχιστον μία φορά των μήνα αλλά από δισκοθήκη έχουν 100-200 κομμάτια γιατί αν συνέχεια ρυθμίζεις το σύστημα πολύ απλά δεν σου μένει χρόνος για την μουσική .....
Check για αγορές το whatrecords ,acousticsounds, elusivedisk ,soudstagedirect, musicdirect , amazon και κυρίως e-bay .....αν κατέβεις αθήνα στην πλάτεία Κυψέλης έχει ενα από τα μεγαλύτερα καστήματα (fokionos records ) μεταχειρισμένων σε πολύ καλές τιμές.
Το κατάστημα του fokionos records παίζει και στο net www.fokionos-records.gr ! :123:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
Απάντηση: ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

Δεν παίζει, μας εμπαίζει. Άκου "καλέστε για τιμή"! Ιντερνετομπακάληδες...
 

Μηνύματα
64
Reaction score
0
Απάντηση: ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

+1

και δεν περιγράφει την κατάσταση των δίσκων
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Απάντηση: ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

+1

και δεν περιγράφει την κατάσταση των δίσκων
+10000 Αλλά ας μην κρίνουμε μία κατάσταση χωρίς να την έχουμε μελετήσει. Κάπου αναφέρει πως το σαιτ λειτουργεί στη λογική δημοπρασιών. Παρόλα αυτά είναι φοβερά εξυπηρετικοί και από το τηλέφωνο.

Επίσης οι φωτογραφίες κάθε δίσκου ή σι ντι δεν ειναι απο το ιντερνετ αλλά είναι πραγματικές φωτογραφίες των δίσκων - σι ντι που τις έχουν τραβήξει οι ίδιοι. 4000 αλμπουμς με φωτογραφίες και όλη αυτή η διαδικασία εμένα μου λέει κάτι ... τα σχόλια δικά σας.
 

Μηνύματα
64
Reaction score
0
Απάντηση: ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΝΥΛΙΑ?

Κάπου αναφέρει πως το σαιτ λειτουργεί στη λογική δημοπρασιών.
Τότε θα έπρεπε να έχει μια τιμή εκκίνησης (ΙΜΟ). Και χρειάζεται κάποιο σύστημα υποστήριξης της δημοπρασίας που να προσπαθεί έστω να την κάνει διάφανη (βλ. e-bay).
Δηλαδή, αν πας από το κατάστημα δεν πουλάνε;

Επίσης οι φωτογραφίες κάθε δίσκου ή σι ντι δεν ειναι απο το ιντερνετ αλλά είναι πραγματικές φωτογραφίες των δίσκων - σι ντι που τις έχουν τραβήξει οι ίδιοι. 4000 αλμπουμς με φωτογραφίες και όλη αυτή η διαδικασία εμένα μου λέει κάτι ... τα σχόλια δικά σας.
Φαντάζομαι ότι τους έχει βγεί η ψυχή. Απλά όταν αγοράζω έναν δίσκο δεν έχω μεγάλο σεβντά για το εξώφυλλο (αρκεί να μην είναι κουρέλι), με ανησυχεί όμως η κατάσταση του βινυλίου.

Η κριτική μου δεν είναι σε καμία περίπτωση κακεντρεχής. Απλά αν υπήρχε άλλη λογική και έβρισκα κάτι που με ενδιαφέρει μπορεί να το αγόραζα. Έτσι, όχι.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top