Συγκέντρωση για συνακρόαση ή η αποκάλυψη του Yamaha

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Μόλις ξύπνησα και πίνω τον καφέ μου και αναλογίζομαι τα χθεσινά δρώμενα...

Αφού ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και την διεύθυνση της Ηχοέκφρασης για πολλοστή φορά για την φιλοξενία της (άψογοι) ας περάσω στις εντυπώσεις μου από την ακρόαση.

Το ταξίδι αστραπή των 880 χλμ. τελικά άξιζε τον κόπο. Από όλη την ακρόαση μου έμεινε ένα πράγμα χαραγμένο στο μυαλό μου... ΥΑΜΑΗΑ!!!

Αυτός δεν είναι ενισχυτής είναι πασπαρτού...

Μόλις αρχίσει η καφεϊνη να κυκλοφορεί στο αίμα και ο εγκέφαλος μου αρχίσει να
δουλεύει σωστά θα συνεχίσω το θέμα...

 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Σπύρο καλή μέρα.

Μας πρόλαβες,και ξεκίνησες το θέμα,όπου πράγματι υπάρχει θέμα.
Δεν φταίω όμως μόνον εγώ γι'αυτό,φταίει και ο γνωστός "πρόεδρος",όπου κατάφερα να ξεκολλήσω περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα,από την ακρόαση πειρασμό, :lol: όμως θα ανοίξω άλλο θέμα επ'αυτού σύντομα.

Η αποκάλυψη στην χθεσινή συγκέντρωση,δεν ήταν ούτε τα 802D,ούτε τα MARTIN LOGAN,ούτε τα διάφορα προενισχυτικά που βάλαμε,ούτε και τα διάφορα μικρά ηχεία βάσεως,αρχή κάνοντας με το REVEL.
Η αποκάλυψη ήταν πράγματι,αυτό το μαύρο πλακέ κουτί,όπου οδήγησε όλα αυτά τα διαφορετικής αντιλήψεως και φιλοσοφίας ηχεία,όπως μόνον κάποιοι ελάχιστοι πανάκριβοι τελικοί θα μπορούσαν.

Μαζευτήκαμε πολλοί φίλοι απο τα παλιά,αλλά και καινούργια μέλη,καθώς και διαχειριστές,απο όλη την Ελλάδα,τους οποίους ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου,όλους όσους μας τίμησαν με την συμμετοχή τους,αλλά και αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να έρθουν,δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο,για νέα πράγματα και καινούργιες καταστάσεις.

Να ευχαριστήσω τον συνδιαχειριστή μου,Νίκο Τσαρουχά,για το ωραίο demo cd που προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους,αλλά και τον Σπύρο Μπλάτσιο,όπου τον ανέχθηκε για τόσες ώρες και τόσα χιλιόμετρα που ήταν αναγκασμένος να κάνει μαζί του... :mrgreen:
Ακόμη τον Gio,όπου έκανε όλη την "βρώμικη" δουλειά του κουβαλήματος,τον ιδρυτή του site,καθώς και το ιδιοκτήτη της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ,όπου όχι μόνον μας ανέχθηκε,αλλά δεν μας άφηνε να φύγουμε,φέρνοντας συνέχεια και άλλα ηχεία για δοκιμή.

Θα περιμένω τα σχόλια των συνακροατών,όποια και να είναι αυτά,οπωσδήποτε θετικά να είναι :wink: ,για να προχωρήσουμε το θέμα,και να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή,είτε δεν κατάφεραν να έρθουν.

Σκεφθήτε ακόμη σας παρακαλώ και προτείνεται το θέμα της επόμενης συνάντησης.

Γιώργος Αναμουρλίδης.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Καλημέρες!!
Το internet cafe σούρνεται :cry:

Για τον yamaha, το βράδυ....
Να πω μόνο ότι πέρασα πολύ ωραία και χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα κάποια παιδιά από κοντά. Να είστε καλά παίδες.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αφού ήπια κανα δυο καφέδες και τσάκισα κάτι ψητά επανέρχομαι στο θέμα...
Όντως ο Yamaha είναι αποκάλυψη. Το είχαμε διαβάσει σε πολλά περιοδικά αλλά αν δεν το δεις με τα μάτια σου (ή μάλλον αν δεν το ακούσεις με τα αυτιά σου) δεν το πιστεύεις...

ακολουθούν μερικές photo από την ακρόαση...
 






Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δεν τράβηξα περισσότερες γιατί τον υπόλοιπο χρόνο άκουγα...

Να αρχίσω λοιπόν με την λίστα τον μηχανημάτων που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή την ακρόαση

CD player - Transport: Audio Research CD3 (νομίζω, αν κάνω λάθος διορθώστε με)
DAC: Benchmark DAC1
Pre: Accustic Arts PREAMP I
Τελικός: Yamaha MX1
Ηχεία: B&W 802D, B&W 805N, Revel M10 (νομίζω πάλι), Martin Logan Ascent i, Totem Mani-2 (για πολύ λίγο)
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Θα ήθελα να τονίσω την απουσία του Γενικού Διαχειριστή ο οποίος ενώ έλεγε ότι θα έρθει τελικά ήταν άφαντος???

αλήθεια που τριγύριζε ο γενικός???
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Σε τετοιες περιπτωσεις ακροασεων η θεασεων , οι αποντες ανυπομονουν να διαβασουν τα συμπερασματα των δοκιμων μας περα απο τις τυπικες ευχαριστιες.
Δεν θα μπορουσα ομως ποτε να παραλειψω τις ευχαριστιες μου σε οσους ηταν παροντες και ειδικα στα παιδια εκεινα που ταξιδεψαν απο πολυ μακρια για να ειναι μαζι μας.
Στον Gio διοτι τραβηξε την περισσοτερη δουλεια.
Στους δυο συντονιστες που εδωσαν ρεστα.

Θα πρεπει να αναφερω για πολλοστη φορα πως δεν ειμαι και ο ειδικος στις "ακουστικες" εμπειριες.
Εντυπωσιαστηκα ομως απο την αποδοση των μικρων Revel και των Nautilus 805 N σε συνδυασμο με τον Yamaha , αν και δηλωμενος MartinLogananακιας.

Αυτος ο χωρος ομως ανηκει σε εσας , παλαιους και νεους χομπιστες , που σωστο ειναι να μεταφερετε τις δικες σας εμπειριες στα μελη που δεν μπορεσαν να ειναι παροντες χθες.

Σας τον παραχωρω...
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
να συνεχίσουμε με τα περί της ακρόασης.

Το Audio research αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν player (αλλά τον καλύτερο εαυτό του τον έδωσε σαν transport κατά την προσωπική μου εκτίμηση). Το ψηφιακό σήμα μέσω της AES/EBU εξόδου πήγαινε στο Benchmark κι από 'κει με δύο διαφορετικούς τρόπους στον Yamaha είτε απευθείας (χρησιμοποιώντας το ποτενσιόμετρο του Benchmark) είτε μέσω του προενισχυτή της Accustic Arts. Ταυτόχρονα στον Accustic Arts πήγαινε και απευθείας το σήμα του CD player...

Η πρώτη εντύπωση...

Ο συνδιασμος Benchmark - Yamaha είναι μία έκπληξη!!

Οποιοσδήποτε έχει ένα καλό player μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν transport και με το Yamaha και το Benchmark να στήσει ένα πολύ καλό minimal σύστημα...

Δεύτερη εντύπωση...

Τα "μικρά ηχεία" δεν είναι πλέον και τόσο μικρά!!!
Τόσο το revel όσο και το B&W 805N απέδειξαν ότι μπορούν να ακουστούν σαν μεγάλα ηχεία. (ναι, η τελευταία οκτάβα δεν τα πάει και τόσο καλά, αλλά σε ένα μικρό χώρο μπορούν να κάνουν θαύματα!!!)

Έτσι σαν ένα πρώτο συμπέρασμα μπορώ να πω ότι με ένα μικρό (σχετικά πάντα) ποσό (αρκετά κάτω από 8000€) μπορεί να έχει αξιοπρεπέστατο ήχο στο σπίτι του. (φυσικά δεν μιλάμε για μεγάλους χώρους)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Yamaha Day:
Θα μεταφέρω πριν πω την άποψή μου ένα σκηνικό. Αφού κοντέψαμε να χαλάσουμε τα 802D με εκείνο το γεμάτη κακία κομάτι των "Κρόταλα", το χαμηλώνω και ρωτάω τους παρευρισκόμενους.
- Τελικά η φετούλα (πιο μικρή κι από φθηνό DVD είναι :wink: ) τα παίζει τα διαμάντια έ?.....
...Και γυρνώντας πίσω βλέπω καμιά εικοσαριά πλατιά χαμόγελα που ήρθαν να συμπληρώσουν το δικό μου. :wink:

Προς τι ο γέλωτας?
- Ο εν λόγω τελικός απέδειξε αρκετά πράγματα για τα οποία σε προσωπικό επίπεδο είχα βάσιμες υποψίες εδώ και πολύ πολύ καιρό. Οδήγησε ακούραστα και με χαρακτηριστική ευκολία, ότι του δώσαμε και φυσικά δεν του δώσαμε και τα πιο εύκολα φορτία. Οι καινούριοι ναυτίλοι και τα martin logan είναι από τα δυσκολότερα. Ο yamaha απλά πήγαινε τα ηχεία στα όριά τους. Το προφανές για όλους ήταν ότι με όποιο ηχείο συνδέθηκε, το setup έπαιξε καλά. Με έναν περίεργο τρόπο, ο ενισχυτής έβγαζε τον καλύτερο εαυτό οποιουδήποτε ηχείου. Με κάνει να αναρωτιέμαι, αν πρακτικά μπορεί να οδηγήσει τα πάντα :shock:

- I can feel Ψηφιακίλα in the air tonight.... Στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον,- και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω το ίδιο συμπέρασμα έβγαλαν και οι υπόλοιποι ακροατές, - ο ενισχυτής αυτός ήταν γλυκός όσο το πιο γλυκό transistor σχεδόν όσο μια λάμπα. Δυνατός αλλά ταυτόχρονα μουσικότατος έδινε σε απόσταση τριών μέτρων, 110 dB στα αυτιά μας και εμείς φωνάζαμε δώσε κι άλλο. Δεν κουράστηκε ποτέ κανένας, δεν ενόχλησε το παραμικρό. Όλα ήταν στις ποσότητες που έπρεπε.

- Το τελικό συμπέρασμα για εμένα είναι ένα μεγάλο μπράβο στην yamaha. Δείχνει από αρκετά νωρίς τον δρόμο. Οι τεχνολογίες που συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό δείχνουν τα δόντια τους. Και για εμένα πέραν από το καθαρά χαιφιντελίστικο θέμα του πράγματος, το σημαντικότερο είναι ότι τα λιγότερα χρήματα πλέον αγοράζουν καλύτερο ήχο, έτσι για να σκάσουν οι οχτροί μας. Όσοι πιστοί...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Videomix,
Περιμένουμε με αγωνία τις φωτογραφίες σου (ειδικά εκείνη με το στριπτιζ του Καφάτου) :lol: :lol:

p.s. Είναι αλλού τώρα δεν μας διαβάζει :wink:
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μερικές σκέψεις για τα ηχέια.

- Τα 802D τα είχα ξαναακούσει. Πρόκειται κατά την άποψή μου για ένα καταπληκτικό ηχείο. Αν και ακριβό είναι καθόλα τίμιο για τα χρήματα που ζητάει.

- Τα ML μου άφησαν ανάμικτα συναισθήματα. Είναι εδώ που λες πως είναι δυνατόν ένα πάνελ να παίζει πιο σκληρά από ένα κουτί. Μπορεί να είναι και μόνο ηιδέα μου αλλά αυτό τουλάχιστον εγώ άκουσα. Φυσικά είναι προφανές ότι χαμηλά το ηχείο δεν είναι επαρκές παρόλο που ο yamaha το οδήγησε πολύ καλά. Γενικώς ο συνδιασμός πάνελ με κουτί μου προξενούνσε πάντα περίεργες εντυπώσεις αλλά πάντα ισχύει το περί ορέξεως.

- Αποκάλυψη τα μικρά revel που έδειξαν να αντέχουν το τέρας που ήταν κρυμμένο μέσα στο μαύρο κουτί του yamaha. Μουσικότατο με ατάκα που θα ζήλευαν πολλά ηχεία και μεσαία ενός πολύ καλού ηχείου βάσης. Θα το ήθελα λίγο πιο γεμάτο στα πρίμα. Το κερασάκι στην τούρτα έρχονται να φέρουν τα ρυθμιστικά του στο πίσω μέρος. Νομίζω ότι με αντίστοιχη ρύθμιση στις υψηλές συχνότητες έρχεται στο ιδανικό.
Πολύ καλή ευκαιρία για τα χρήματά τους.
------------


Περιμένουμε όλοι μας τις εντυπώσεις όσων ήταν εκεί. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει όλοι να πούνε χωρίς φόβο και πάθος αυτό που πραγματικά άκουσαν. Το λέω γιατί μπορεί κάποιοι να μην έμειναν ευχαριστημένοι με τον τελικό. Πρέπει να μας το πούνε και φυσικά να το αναλύσουμε όσο αυτό είναι δυνατό.
Αν και αντικειμενικός σκοπός της ακρόασης δεν ήταν να ασχοληθούμε με τις ψηφακές πηγές, σαφώς το κάναμε μέχρι ενός σημείου και εδώ από ότι είδα είχαμε μερικές διαφορετικές γνώμες για το τελικό αποτέλεσμα. Παρακαλώ λοιπόν να μας τις εκθέσετε.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Λοιπον περα απο την πλακα να πω 2 κουβεντες για οτι ακουσα και ειδα το Σαββατο.Τα 802D δεν προλαβα να τα ακουσω ,τα martin logan με τον ΥΑΜΑΗΑ δεν πηγαν ασχημα και νομιζω πως ο ενισχυτης εχει πολλα γκαζια και δυνατοτητες οδηγησης που θα ζηλευαν πολυ ακριβοτεροι τρανζιστορατοι.Εκει που εγινε αποκαλυψη ηταν με τα μικρα (μονο στο ματι)REVEL Μ20 και Β&W 805 με το BENCHMARK για DAC.Just thanks
 

Μηνύματα
160
Reaction score
5
Κύριοι καλημέρα
Η συγκέντρωση του Σαββάτου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.
Το CD ήταν συνδεδεμένο μέσω των balanced εξόδων του στον προ της Accustic Arts και ταυτόχρονα συνδεδεμένο μέσω της AES/EBU στο DAC της Benchmark και από εκεί μέσω της balanced εξόδου στην άλλη balanced είσοδο του προ, στο δε Benchmark ο διακόπτης εξόδου βρισκόταν στην θέση που παρακάμπτει το ενσωματωμένο volume. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την διάταξη ήταν ότι η έξοδος του Benchmark σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ μεγάλη με κίνδυνο να υπερφορτώσει την είσοδο του πρό. Αυτό αλλάζει με jumpers στο εσωτερικό του DAC ώστε να υποβιβασθεί η έξοδος του. Οι ακροάσεις έγιναν πότε με το εξωτερικό DAC και πότε χωρίς.

Στις ακροάσεις τώρα.

Ο Yamaha έδειξε τα δόντια του. Ο έλεγχος των ηχείων ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Ο χώρος όμως είχε μία φυσική ενίσχυση των χαμηλών με αποτέλεσμα στα 802D τα μπάσα να μας δέρνουν αλύπητα , στα ML τα πράγματα ήταν διαφορετικά αλλά και πάλι δεν είχα την αίσθηση ότι ήμασταν εντάξει . Μόνο με τα μικρά Revel και το 805N άρχισα να αισθάνομαι καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο χώρος είναι μέρος του συστήματος. Ο ήχος ήταν καθαρός, αναλυτικός με αρκετό αίσθημα. Είναι φανερό ότι ο Yamaha είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής, με μεγάλες δυνατότητες οδήγησης και επίσης είναι φανερό ότι αυτού του τύπου η τεχνολογία έχει πολλά να δώσει.

Το άλλο ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι με ένα καλοφτιαγμένο μικρό ηχείο και με ένα πολύ καλό ενισχυτή μπορείς να ακούσεις θαύματα.

Μακάρι η τεχνολογία που ενσωματώνει ο Yamaha να μεταγγισθεί σε ολοκληρωμένους, πολυκάναλους κλπ. Εάν έψαχνα ένα δικάναλο αξιώσεων σίγουρα θα ήταν στην λίστα των υποψηφίων προς αγορά. Πιστεύω ότι ακόμα είμαστε στην αρχή και έχουμε πολλά να δούμε (ακούσουμε).

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της «Ηχοέκφραση» για την ευκαιρία για δοκιμή και την καλή παρέα. Η ιδέα να δοθούν σε CD τα περισσότερα κομμάτια της ακρόασης ήταν πολύ σωστή έτσι είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε και σε οικείο περιβάλλον, έτσι όταν γύρισα σπίτι βασάνισα αρκετά τους γείτονες με «κρόταλα» και άλλα.

Ευχαριστώ ακόμα και για το CD με τα 70’s Rock κομμάτια. Μπράβο παιδιά πολύ καλή δουλειά.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Για να πω κι εγώ πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις μου

Τα 802D δεν είχα καταφέρει να τα ακούσω μέχρι προχθές. Ο ήχος τους έχει τεράστια σώματα, αβυσσαλέο χαμηλό, αλλά απ' ότι κατάλαβα
α)λατρεύουν τους μεγάλους χώρους (όχι στο δωμάτιο των 25 τμ δεν πρόκειται να παίξουν σωστά) και
β) θέλουν αρκετή προσοχή στο στήσιμο
Είναι όμως από τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει και σαφώς καλύτερα από τον προκάτοχό τους (είναι όμως και ακριβώτερα)

Tα Martin Logan εμένα μου φάνηκαν σαν διχασμένη προσωπικότητα. Ενώ στο πάνω μέρος του φάσματος ήταν αναλυτικότατα καθώς κατεβαίναμε χαμηλά τα πράγματα άρχισαν να χαλάνε. Σίγουρα το χαμηλό τους δεν είναι αντάξιο του υπόλοιπου φάσματος. Ιδιαίτερα όπου υπήρχε υλικό πλούσιο σε χαμηλές συχνότητες θα προτιμούσα να ακουγα μόνο το πάνελ σε συνδιασμό με ένα καλό subwoofer

Όσο για τα μικρά τόσο το Revel M20 , όσο και το B&W 805N, απέδειξαν το γνωστό ρητό "μικρός στο μάτι μεγάλος στο κρεββάτι". Για ένα τυπικό Ελληνικό δωμάτιο (δηλ κάτω από 30 τμ) θα παίξουν σαν μεγάλα ηχεία...

Ιδιαίτερα θα πρέπει να σταθώ στην σημαντική προσφορά της Lyric για το Revel Μ20 η οποία θα διαρκέσει για λίγες μέρες και το καθιστά κελεπούρι...

Τώρα τόσο το Benchmark όσο και ο Yamaha για μένα είναι σπάνιες ευκαιρίες και τα προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα. Το μέλλον διαγράφεται πολύ ενδιαφέρον, αφού ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει και άλλου στο να παρουσιάσουν πολύ καλακαι προσιτά μηχανήματα.



ΥΓ Νίκο κράτησα το Alt1
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.121
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top